Gönderen Konu: İkinci el auris alıcam yardım lütfen  (Okunma sayısı 4428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
İkinci el auris alıcam yardım lütfen
« : Aralık 05, 2012, 02:19:47 »
Arkadaşlar merhaba,

2012 model 11.000  km de beyaz renk 1.33 comf paket auris buldum. 29.ooo TL nasıl fiyat. Sert bir pazarlıkla 28,500 e alacağımı hissediyorum.

Auris 1.33 e tonlarca yorum yapılmış. kullananlar mutlu. 1.6 sı olanlar kasayı çekmez diyor. Bizim bundan önce 1.4 90 hp astra g kasamız vardı. 2004 model di lpg liydi. izmir sabuncubeli rampasında corolla d4 lerle ve arkasında dizel ibaresi olmayanlarla önlü arkalı hep gittim. arabayı sıkıştırınca bırakmıyo ama yakıtı artıyor.

Benim istediğim tek bişiy var. 1.33 ü olan bi arkadaş güncel tüketimini yazsın lt/100 km olarak. Kuruş yazmayın il il fiyat değişiyor. Bir de 1.6 cılar yazsın.

Vergileri aynıymış, üzüldüm. Keşke ona toyota üretimde ayar çekseymiş. Yok yere aynı vergi ödenecek. Vergilerle ilgili de dilimler bölünecek diye bazı arkadaşlar belirtmiş. Bu konuda bir yapılandırma var mı ?

1.6 ikinci elde daha çok tutulabilir. Yorumlardan bunu anladım. Ama benim fazladan 3-4 bin tl param yok =) satarkende ben gibi bi arkadaşa satarım, kısmet =)

Bir de iç hacim nasıl beyler. Corollaya bindim. maşallah geniş araba, arkada 3 tane basenli bayan rahatça gittiler. peki auris nasıl.

LPG takanlar varsa da, lpg ile ilgili yorumlarını alıyım lütfen çünkü bende taktıracağım.

NOT: Benzer soruların cevapları başka konularda olabiliyor. Ama ben güncel olsun istedim. Hemde forumda yeniyim arkadaşlarla kaynaşmak istedim =)

Toyota Club Türkiye

İkinci el auris alıcam yardım lütfen
« : Aralık 05, 2012, 02:19:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: İkinci el auris alıcam yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Aralık 05, 2012, 09:51:39 »
Vergiler CO2 oranına göre yapilandirilacak bir tek bunu biliyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2012, 11:22:34 »
Selçuk bey 2012 1.33 yerine 2010 1.6 almanızı tavsiye ederim .

Nedeni .

Vergi avantajı yok .
Yakıt tüketimi hemen hemen aynı .
Performans 1.6 nın ki tartışılmaz . sonuçta 132 bg

Hal böyle iken 1.33 almak yerine 1.6 almak daha mantıklı . Hem 2010 modeli bir üst donanım seçeneğini de alabilirsiniz .1.33 te sadece baz versiyon sunuldu çünkü .

Karar yine sizin hayırlısı olması dileğiyle .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2012, 14:10:12 »
Selçuk bey 2012 1.33 yerine 2010 1.6 almanızı tavsiye ederim .

Nedeni .

Vergi avantajı yok .
Yakıt tüketimi hemen hemen aynı .
Performans 1.6 nın ki tartışılmaz . sonuçta 132 bg

Hal böyle iken 1.33 almak yerine 1.6 almak daha mantıklı . Hem 2010 modeli bir üst donanım seçeneğini de alabilirsiniz .1.33 te sadece baz versiyon sunuldu çünkü .

Karar yine sizin hayırlısı olması dileğiyle .

ama bu fiyata 1.6  auris yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2012, 14:14:46 »
ama bu fiyata 1.6  auris yok

Selçuk bey evet dediğiniz gibi o fiyatlara 1.6 yok . Eğer imkanınız varsa bence 1.6 tercih edin . 1.33 te iyidir fakat 1.6 kadar iyi olamaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2012, 14:59:16 »
Bizde 1.33 2012 var daha 3000 km de performans iyi yakıt şehir içi 8 lt/100 km. genişlik kısmına gelince. içi bence gayet geniş peder beyin boyu biraz kısa olduğu için koltuğu ayarlayınca kol dayama boşa çıkıyo gibi oluyoboyunuz kısa ise aracın size tek eksisi kol dayamayı kullanamamak olcak başka bi sıkıntı olmaz zaten özellikler yeterli derecede 9 hava yastığı klima bluetooth usb aux ipod girişi var
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 05, 2012, 15:01:10 »
Aracın herhangi bir kaza sıkıntısı fln yoksa fiyat baya iyi
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 05, 2012, 15:51:46 »
özellikleri bilmem ama arabanın modeli 2012 ve kmsi 11000 çok iyi.. fiyatına gelecek olursak çok çok iyi..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 06, 2012, 01:18:19 »
Dostum bende 1.6 auris var 2012 model 8.ayı bitti 19800 km de şu anda performans müthiş eger benim gibi sakin süren bir karakteriniz varsa şehir içi benzinli tüketim 6.9  a kadar düşürürsünüz.aracın içindeyken güç yönünden ezilmiyorsunuz.Ve şu duyguyu her gün yaşıyorum iş bitsede arabama binsem sürsem gezsem ve çok defada akşam saate bakmadan eşimle arabamıza binip alan ya kemer gibi yerlere gitmişliğimiz vardır.
1.33 lük hakkında hiç bilgim yok ama yeni kasa auris çıktıgın da gene auris alacagım kesin.
Size fikir verebildimmi bilmem ama biz eşimle birlikte seviyoruz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2012, 01:38:43 »
o fiyata bulduysanız hiç kaçırmayın 1.33 ün 1.6 dan hissedilir bir farkı yok sadece zorlandığında biraz daha fazla yakar sakin kullanımda kesinlikle üzmez bilhassa uzun yolda oldukça az yakıyor. ayrıca aracın içi çok geniş ve yüksek bir araç o konularda kesinlikle sıkıntı yok gönül rahatlığıyla alın pişman olmazsınız...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2012, 00:39:36 »
Fiyatı çok çok uygun.  Uzun yolda 5.2 ortalamalara düşebilirsin çok sakin kullanırsan. Normal kullanımda 6 lt. Şehir içi 7 yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2012, 01:20:35 »
bence çok ucuz güzelce expertiz yaptırın aracı taklaya gelmeyin :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2012, 01:50:45 »
arkdaşlar araba satılmış  :(

ben bi taraflarımı kaldırıp hareket edene kadar...

ama suç 1.6 aurisi olanların. hep forumda onlar kafamı karıştırdı, yok çekmez yok gitmez dediler =))

şaka şaka arkadaşlar , kısmet değilmiş.

ama şu an yana yana auris arıyorum gerçekten çok iyi arabaymış. baz pakette bile bütün havayastıkları var. ve de bluetooth kiti de çoğu arabada ekstra iken auris de standartmış, ama her işte bi hayır var aurisi tanımış olduk

Aurisini satan var mı ??  =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2012, 02:22:29 »
Selçuk bey aracın fiyatı bana bayağı uygun geldi  kaçırmanız yazık olmuş.umarım aradığınız gibi bir auris bulursunuz.lpg konusuna gelirsek şu konuyu bi inceleyin isterseniz ilk gözüme çarpan bu konuydu.+ olarak lpg de en önemli olan takılan marka ve özellikle takan firmayı iyi araştırın biraz pahalı olsun ama kaliteli olsun
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45769.0
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 08, 2012, 00:01:45 »
1.4 B segment hb araçlar o fiyatlarda sıfır gibi araba bence alın.polo,ibiza,fiesta,yaris o fiyatlarda 9 hava yastığı da yoktur onlarda.güç olarakta onlardan aşağı kalacağını düşünmüyorum toyota seri arabadır üzmez 29.000 bin liraya 2012 model 10.000 binde araba kazası falan yoksa alınır.auris diğerlerinin yanında heybeti bile yeter.
örnek:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2011-beyaz-inci-107596584/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sifirdan-farksiz-2012-auris-1.33-comfort-beyaz-mustafa-konu-dan-107399995/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-boyasiz-orjinal-107056250/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-temmuz-ayinda-alinmis-yaris-bayandan-cok-yeni-2012-105644033/detay
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2012, 23:39:02 »
herşeyden önce 1.6 al diyenlere kulak asma çünkü 1.6 lt 120-130 bg aralığındaki dizel motorlar bile şehiriçinde 6.5-7.5 lt yakarken 1.6 atmosferik hiçbir motor 7 lt nin altında yakmaz bunlar kesinlikle laf-ı güzaf benim 1.33 aurisim var yazın şehiriçinde  klima devamlı açık 8.5 lt yakıyor ortalama hız 30 km/s kışın 6.8 lt yakıyor ortalama hız yine 30 km/s elbetteki 132 bg motor daha performanslı 1.33 5. ve 6. viteste tork eksikliğini hissediyor ama üşenmeyim 2 vites küçülttünmü atiklik konusunda bir problemi kalmıyor
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2012, 23:44:15 »
herşeyden önce 1.6 al diyenlere kulak asma çünkü 1.6 lt 120-130 bg aralığındaki dizel motorlar bile şehiriçinde 6.5-7.5 lt yakarken 1.6 atmosferik hiçbir motor 7 lt nin altında yakmaz bunlar kesinlikle laf-ı güzaf benim 1.33 aurisim var yazın şehiriçinde  klima devamlı açık 8.5 lt yakıyor ortalama hız 30 km/s kışın 6.8 lt yakıyor ortalama hız yine 30 km/s elbetteki 132 bg motor daha performanslı 1.33 5. ve 6. viteste tork eksikliğini hissediyor ama üşenmeyim 2 vites küçülttünmü atiklik konusunda bir problemi kalmıyor
Serdar bey 1.6 dizel 130 bg dci motor şehir içinde 5 lt gibi yakıyor 6.5 7.5 nereden çıktı .

Diğer yandan 1.33 motor ile 1.6 motorun yakıt tüketimi konusunda bariz farkları yok .

1.33 motoru kötülemek için yazmıyorum bunları ama bana mantıklı gelen 1.6 motor . Performans konusunda 1.33 te kendine göre iyidir fakat 1.6 ile karşılaştırılması bile bence yanlış . Biri 132 bg biri 100 bg bir motor %32 bir değerde küçümsenecek bir değer değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2012, 00:27:09 »
Serdar bey 1.6 dizel 130 bg dci motor şehir içinde 5 lt gibi yakıyor 6.5 7.5 nereden çıktı .

Diğer yandan 1.33 motor ile 1.6 motorun yakıt tüketimi konusunda bariz farkları yok .

1.33 motoru kötülemek için yazmıyorum bunları ama bana mantıklı gelen 1.6 motor . Performans konusunda 1.33 te kendine göre iyidir fakat 1.6 ile karşılaştırılması bile bence yanlış . Biri 132 bg biri 100 bg bir motor %32 bir değerde küçümsenecek bir değer değil .

eğer otomobil dergilerini benim gibi takip eden biriyseniz farketmişsinizdir 1.6 lt dizel 120-130 bg aralığındaki (peugeot-citroen-fordun kullandığı 1.6 110 bg konu dışı) motorların test tüketim verilerinin 6.5-7.5 lt olduğunu. şehiriçinde iddia ediyorum 1.6 lt atmosferik motor 7 lt altında yakmaz ama forumdaki arkadaşların maşallahı var sayelerinde herhangi bir mangalda kül kalmadı onu dile getirdim dolayısıyla eğer ki dizelden daha iyi tüketim değerlerine sahip (şehiriçinde) bir benzinli motor icat edilmediyse  söylediklerimin arkasındayım bu arada mahmut bey şehiriçinde 5 lt yakan motor hangisi merak ettim 1.6 130 bg renault-nissanda var fabrika verisi değil de gerçek tüketimlerinde ben böyle bir teste rastlamadığım için soruyorum
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2012, 00:41:32 »
şehir içi; 6,5-7 litre/100km <>  şehirler arası;5,8-6,5 litre/100 km ..aracın içi gerçekten geniş..bagajıda tek çocuga kadar yeterli...performans olayı farklı beklentilere göre değişir  ve  bence yeterli.. ufak tefek gıcırtılar olsada fiyatına göre iyi araba.. 29 bin tl rakam bana düşük geldi,iyi incelemenizi öneririm..bu fiyata arabayı satmak için ya sorunlu araba olmalı yada gerçekten çok sıkışmış olmalı insan..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2012, 00:42:22 »
Ben yanlışmı gördüm doğrumu anlamadım. 2012 mode auris 29.000 tl mi? hemde 11.000 de arkadaşlar piyasasımı böyle yoksa gerçekten uygunmu fiyatı.