0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eğer otomobil dergilerini benim gibi takip eden biriyseniz farketmişsinizdir 1.6 lt dizel 120-130 bg aralığındaki (peugeot-citroen-fordun kullandığı 1.6 110 bg konu dışı) motorların test tüketim verilerinin 6.5-7.5 lt olduğunu. şehiriçinde iddia ediyorum 1.6 lt atmosferik motor 7 lt altında yakmaz ama forumdaki arkadaşların maşallahı var sayelerinde herhangi bir mangalda kül kalmadı onu dile getirdim dolayısıyla eğer ki dizelden daha iyi tüketim değerlerine sahip (şehiriçinde) bir benzinli motor icat edilmediyse söylediklerimin arkasındayım bu arada mahmut bey şehiriçinde 5 lt yakan motor hangisi merak ettim 1.6 130 bg renault-nissanda var fabrika verisi değil de gerçek tüketimlerinde ben böyle bir teste rastlamadığım için soruyorum
Ben yanlışmı gördüm doğrumu anlamadım. 2012 mode auris 29.000 tl mi? hemde 11.000 de arkadaşlar piyasasımı böyle yoksa gerçekten uygunmu fiyatı.
6.5-7 konusunda haklısınız bencede, bu rakam 1.6 atmosferikte hayal bence, veya rahat şehiriçi trafik olarak adlandırılan, uygun saatlerdeki e5 trafiği, misal veriyorum, ben izmitten çıktığımda körfeze kadar ışık yok, ortalama 90kmh la giderek yakı 5-5.5 lar arasında gezebilir. Ama tamamen dur kalk trafik dediğimiz, minimum 7.5 yakar bizim araçlarımız, ki benim gözlemlerim o yönde, tabi buna yaz konuşlları klima vs. eklendiğinde 8 lt yide buluyor. Ama aynı otomobil dergileri ve araç kataloglarını incelerseniz, max şehir içi 5.0-5.2 lt arası tüketen dizeller mevcut, tabi 1.3-1.4-1.5gibi hacimlerde, test değeri olarak verilen veriler, araç karma şekilde kullanıldığı için yüksek olur genellikle. Farzı misal veriyorum, benim diğer aracım volvo s40 2.0t içi testte verilen değer 12.6 lt/100km , fakat ben bu değeri maksimum olarak görebiliyordum ancak, şehirlerarası 6.5-7lt tüketiyordu genellikle.
Abi 7.5 - 8 lt tüketim benzinli bir motor için zaten güzel değerler şu an dizeller bile 5-6 lt arasında yakar normal şehir içi trafiğinde .1.33 motorunda ben 7 lt nin altına düşeceğini sanmıyorum tabi bu trafik koşullarına bağlı ama benim 1.4 d-4d ile 5.6 tüketim yakaladığım koşullarda 1.33 en az 7 lt yakacaktır 1.6 da 7.5 civarında yakar .
valla benim arabayı aldığım kış vites göstergesine bakarak değişim yapıp yakaladığım değer bu ama o kadar yavaş kullanıyordum ki otobüsler bile benden daha çabuk hızlanıyordu biraz daha gaza basarak 7.6 da kaldım ki toyotanın internet sitesine göre 1.6 ile 1.33 arasında şehiriçinde 1.1 lt fark var ama ben daha az tükettiği için değil param yettiği için 1.33 aldım
O araç bana göre bedava gibi geldi. Gerçekten fırsattsa ve kaçırdıysanız geçmiş olsun diyorum. Ama bir kusuru vardı sanırım çok uygun gözüküyor fiyatı.
Abdullah beyin dediği gibi, piyasasına göre ucuz olan araçlardan bende kuşkulanıyorum. Çünkü devir eski devir değil, şu an herkes istediği aracın tramer kayıtları, servis geçmişi vs. vs. sine herşeyine ulaşabiliyor. İnternet üzerinden aracının 2.el bedelini de görebiliyor. Ayrıca satılan araç corolla olduğu için gerçek değerinin 2milyar altını zaten galeriler veriyor. En sıkışmış müşterinin satacağı rakam aracının değerinin max 1 milyar altıdır.(bizim araçlarımızı kastediyorum, diğer pahalı model ve markalar değişiklik gösteriyor). Pert kayıtlı araçlar dahil, piyasasının 3-4bin lira altına sürekli rahatça el değiştiriyor. O yüzden kimse saf değil, ben kuşkulanıyorum açıkcası bu tür durumlardan. Adam paraya sıkışmış vs. durumunu geçiyorum zaten, sıkışsa galeriye verir anında.
Aynen. Geçenlerde araba alacağım için on on beş gün araç araştırdım tramere en az 100 tane mesaj gönderdim sorgulatmadığım araç kalmadı okey dediğim aracı gönderdim plakayı vasat hep ya km oynanmış yada en az 5 bin tl hasar var.Araba pazarına gittim ümraniye ye orada beğendim araçı gönderdim hep vasat arç başında hemde adama diyorum orjinal demiştin kaza yoktu 7 bin kazası var abi olur okadar burası istanbul diyor:) göz göre göre seni enayi yerine koyacaktım burası ist demek istiyor. Hyundai accent era ya baktım araç gayet iyi güzeldi adam ikinci sahibiyim dedi sonra biz galeriyiz abi öyle iki üç arabamız var satıyoruz dedi. Sonra şurası boyandı burası az bişey vuruldu.Abs yok araçta esp varmı diyorum olmazmı abi var tabiki diyor abs siz esp mi olur? dedim bilmiyorum abi bunda var dedi sonrasındada nerden bilim ben hepsini sonuçda ikinci el araç diyor. Bizde asansör yapıyoruz onarıyoruz kuruyoruz ne bilim bu asansörün osunu busunusu diyebilirmiyiz? Yan bu deniyorsa bir dandiklik vardır orda. Herkes iş yapıyor herkes işini biliyor yani ne biliyim ben diye bir durum söz konusu olablirmi olamaz. Onun için arkadaşlar böyle affedersiniz ama böyle çakallara Allah aşkına kolay para kazandırmayın göz göre göre hakkımızı diyor böyle hırsızlar.En son aldığım albea aracını almaya gitmek için ankara otobüse binmeye gidiyordum toyota ile giderken babam beni bırakıp arabayı alıp gidecekti tam ışıklarda albea gördüm dedim bir fiyatını soralım babam camı indirdi kaça satılık dedi adam 14 dedi ve arabada yeni tip albea bembeyaz tertemiz duruyor bir baktım içindeki adam daha önce bana pert araba satan adam adamın suratına bakarak bırak baba bu pert araba satıyor dedim çıktım gittim adam neye uğradığına şaşırdı bişeeyde diyemedi yanındada karısı vardı.Allahın sopası yokki kafasına vursun.Özetle parayı kimse yolda bulmuyor benim için kıymetli olan 15 20 30 40 bin tl para kimi hayinler için pert olan 15 bin tllik arabayı orjinal araba deyip 40bine kakalamak isteyen hainlere dikkat!+ 2009 yılında 109 binde olan doblo ve 2010 yılında 75 binde bana gelen doblo 2011 yılında sattığım galeri söyledi 2009 da bu araç 109 bindeymiş diye ben adama veirrkende araç 104 bindeydi..
Selçuk arkadaşım 2010 auris elegantımı satıyorum hala ilgileniyorsan sahibinden. c o m da ç.kale-biga aramasında bulabilirsin link istersen özel mesaj atabilirsin iyi forumlar
Tramer sorgulama macerası ve faturası 281 TL:)
Sorgulama başında 4 TL miş hocam.Siz baya bir araba sorgulamışsınız