0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2006 corolla 1,4d-4d HB aracıma haftasonu bir tanıdığımdan michelin alphin a3 aldım. Lastiklerin durumu gayet iyi, bir kış kullanılmış. Bugün lastiklerde ses sorununun olduğunu fark ettim. Temiz asfaltta 80-90 km hıza ulaştıktan sonra lastiklerden baya bir ses geliyor. Hız artıkça ses de artıyor. Daha önce 3 farklı kışlık lastik kullandım. Bu gelen ses standart kış lastik sesi değil. Sanki arka camlardan biri açılmışta aracın içinde hava basıncı oluyormuş gibi patpat diye bir ses. Bunun sebebi ne olabilir. Bu marka lastik kullananlardan benzer sorunla karşılaşan oldu mu acaba.
sadece tahmin etmiştim. ama balans varsa gözle görüleceğini sanmıyorum.
Balans nedir hocam?
genelde janttaki yamukluk için kullanılan tabirdir. bunu balans ayarı yapan yerlerde kuşun plakalarla giderirler. ancak benim bahsettiğim balans lastiğin doğru saklama koşullarında saklanmamasından dolayı oluşan yamukluk. kullanılmayan lastikler jantsız ise yerden irtibatı kesilerek dik bir şekilde ve yanyana saklanmalı kısa aralıklarla aynı noktaya bası uygulamaması amacıyla çevrilmelidir. bu ses olayının neden olduğunu bilmiyorum ama sadece ihtimaller dahilinde diye değerlendirdim.
Tesekkurler bilgilendirme icin.
Lastikler kaç yılı üretimi? Kaç kış kullanıldığından ziyade ne zaman üretilmiş ve nasıl saklanmış daha önemli. Lastik sertleşmiş olabilir mi?
Kolay gelsin. Aslına bakarsanız Michelin lastikler oldukça sessizdir. Ama anlaşılan sizin aldığınız lastikler biraz özelliğini kaybetmiş. Lastikte balon varsa veya lastik patladı da (özellikle tabandan) yamandıysa böyle ses çıkartır. Bir de tabi arkadaşların da dediği gibi jantların balans ayarları uygun değilse yapar. Bir lstikçide kontrol ettir.
aynı sorun bende de vardı lastiklerin havası normalden azmış 32 psi yaptım ses kesıldı
lastiğin ömrü galiba 7 yıl falan kullanılmasa bile belli bir ömrü var. 2006 üretimiyse nerdeyse tamamlamış artık
Lastiğin ömrünü 7yıl olarak değil de 10 yıl olarak biliyorum. Bu da benim lastiklerin daha 4 senesi olduğunu gösterir. 3 sene sonra yenileriz.