Gönderen Konu: MICHELIN Alpin A3 sorunu  (Okunma sayısı 3645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: MICHELIN Alpin A3 sorunu
« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2012, 12:10:29 »
normal lastikler 4 yıl sonra sertleşir fakat michelin 3 sonra serleşiyor benim başıma 2 kez geldi hatta yazlık michelin lastiğim 4. yılında komle çatlamıştı. sizin lastikler ölmüş bence ölüyle fazla oynarsan ya s.. ya kaçarmış o hesap tehlikeye atmayın kendinizi.

Bu 4 yıl işine ben anlam veremiyorum. Hangi lastik üretici firma lastiğini ürettiği yıl satıp bitirme şansına sahiptir. İmkansız. Rafta en az 1-2 yıl kalan lastik kullanıcıya geçtikten 2 yıl sonra ömrünü tamamlıyor o zaman. 2 yılda lastik değiştiren babayiğitte pek yoktur herhalde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 03, 2012, 12:10:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 03, 2012, 12:12:25 »
Bu 4 yıl işine ben anlam veremiyorum. Hangi lastik üretici firma lastiğini ürettiği yıl satıp bitirme şansına sahiptir. İmkansız. Rafta en az 1-2 yıl kalan lastik kullanıcıya geçtikten 2 yıl sonra ömrünü tamamlıyor o zaman. 2 yılda lastik değiştiren babayiğitte pek yoktur herhalde.

Maalesef durum böyle, ben 2 yıl önce kışlık petlas lastik aldım bu sene 3. kışını geçirecek lastik sertleşmiş. Hadi bu petlas normaldir diyelim diğer kaliteli markalarda en fazla 4-5 yıl gider.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Aralık 03, 2012, 21:00:44 »
JATMA'nın açıklamasına göre;

"Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise, gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir."

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

http://www.bridgestone.com.tr/oneri-ve-yardim/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 03, 2012, 23:24:15 »
kışlık lastikleri sessizlik çok zor çünkü sürtünme katsayısı vakumlama gibi özellikleri nedeniyle normal lastiklerin 2 katı ses yapar. bizim araçlarda da izolasyon almanlara göre biraz daha zayıf olduğundan ses problemini dert etmeyin fakat lastikleriniz yaklaşık olarak 7 yıllık, özelliğini kaybetmiş olabilir. ben kendi aracımdan örnek verecek olursam kış lastiği tercihimde yüksek tavsiye üzerine pirelli snowcontrol s3 ten yana kullandım. aracın yola daha iyi tutunduğu hissinin yanında ses farkedilir düzeyde arttı. yollar kaymak gibi olmasına rağmen bazen zımpara üzerinde gidiyormuş hissi veriyor.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Aralık 04, 2012, 00:51:37 »
Daha önce birçok kış lastiği kullandım. Kış lastiğinin normal lastiğe göre sesli olduğunu deneyim ettiğim diğer lastiklerde de gördüm. Ama bu son lastikdeki ses keşke kışlık lastiklerin çıkardığı sesle sınırlanmış olsaydı hiç sorun etmezdim. Bugün bir lastikçiye uğradım ve lastiklerin havası normal çıktı. Anlaşılan bu ses üretim yılıyla alakalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 82000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 04, 2012, 00:56:30 »
Daha önce birçok kış lastiği kullandım. Kış lastiğinin normal lastiğe göre sesli olduğunu deneyim ettiğim diğer lastiklerde de gördüm. Ama bu son lastikdeki ses keşke kışlık lastiklerin çıkardığı sesle sınırlanmış olsaydı hiç sorun etmezdim. Bugün bir lastikçiye uğradım ve lastiklerin havası normal çıktı. Anlaşılan bu ses üretim yılıyla alakalı...

o zaman yapacak çok fazla şey yok bu yıl kullanıp daha sonra geri dönüşüme :(
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S