Gönderen Konu: anfi baglama  (Okunma sayısı 25553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
anfi baglama
« : Haziran 30, 2008, 12:14:01 »
arkadaşlar benim anfim vardı şimdi yok yanmıstı :D  bi tane daha aldımda nasıl baglayacaz bi fikri olan yok mu? tesisatçılara götürdüm 40milyon para istediler bi kalk git dedim :D kendim baglarım dedim de bişey bilmiyom :D

bana yardım edecek varmı vidio anlatım veya resimli anlatım yapan bi site varmı çok ihtiyacım var Yardım bekliyorum sizden :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :hurra: :hurra: :hurra:
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Toyota Club Türkiye

anfi baglama
« : Haziran 30, 2008, 12:14:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: anfi baglama
« Yanıtla #1 : Haziran 30, 2008, 12:19:11 »
hmm, cumartesi günü bir tane bağladım, isteyeceğini bilsem resimlerini falan çekerdim :)

40 milyon tesisat kablolarına verdim ama, söylemiş olayım ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 30, 2008, 12:22:41 »
Anfin ne marka hangi seri olduğunu yazarsan sana daha iyi yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2008, 14:47:18 »
Yapma Bea Alper Bey :D

Anfim JAMESON AMP- 5800 Kabloları felan var Resimli Veya Vidiolu Olursa Çok Makbule Geçer :P Ama Farketmez :D Ne olursa Olsun... :D Saolun
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2008, 15:00:18 »
alın resimleri daha iyi yardımcı olur  :alkis: :alkis: ::) ::) Resmin Küçük Hali Daha Nasıl Küçülüyo Bilmiyorum K.b

RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2008, 15:03:11 »
Akünün kutup başından gelen kablonun üzerinde bir tane sigorta olması lazım öncelikle onu çıkart daha sonra eski anfinin kablolarını ve kendisini bağlandığı yerden çıkart yeni anfini monte et. Akünün + kutbundan gelen kalın kabloyu anfinin batt + 12v yazan yerine bağla daha sonra aracın şasesine bağlı olan bir tane daha kalın bir kablo olması lazım onuda anfinin GND - klemensine bağla bu 2 bağlantıyı anfinin üzerindeki klemenslere sağlam bir şekilde sık. Daha sonra teyipten gelen bir tane tek kablo olması lazım onuda anfinin remote control yazılı bir klemensi olması lazım ona bağlıyacaksın .Teyipten gelen tos fiş kablolarınıda anfinin üzerinde bulunan soketlerine bağla. Daha sonra kaç tane hoparlörün var ise anfinin çıkış klemenslerine artı(+)  ve eksilerine  (-) dikkat etmek koşulu ile bağladığında çalışması lazım ses ayarını anfinin üzerinden orta seviyelerde bırakabilirsin. İş bitiminde akünün yanındaki sigortayı taktığın zaman sistemin çalışması lazım. Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2008, 15:07:04 »
Teşekkür Ederim Tolga Bey.Sigorta olmadan olmaz mı? bide ark.lar 12v akü alsak olurmu varya ufaklar? bişey daha sorcam çakmaga baglasak ne olur anfinin güç kablosunu olmaz mı?bide şu kırmızı kabloları nereye sokacam :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2008, 11:47:08 »
Sigorta olmadan olur ama arabayıda kendinide çok büyük tehlikeye atmış olursun.Çakmaklıktan da bağlantı olmaz orası en fazla 20 amper güç verebilir. Anfi 15 ila 40 amper güç çekecektir aküden sese göre değişiklik gösterecek yanii.
Kırmızı kablolara gelince kaç tane hoparlör bağlıyacaksın ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2008, 12:12:27 »
1 çift oval 1 sub. baglayacam. bide aküden içeriye kabloyu nasıl çekcem ya nerden geçircem :S dün geceden beri uyamıyom :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 02, 2008, 08:54:52 »
Kırmızı kabloların isimi Y kablo diye geçiyor 1 girişi 2 çıkışı olna bir kablo . Y kablolnun birisini Rıght yazan ikitane kırmızı tos fiş sokete tak diğer kırmızı Y kabloyu da Left yazan beyaz soketlere bağla teyipten gelen mavi kabloyuda kırmızı kabloların dişi kısımlarına takacaksın. Aracın motor kısmından  içeri girmek için ise kaputu açtığında motorun arka kısmında yani içerden bakıldığında kül tablasının arka tarafına denk gelen bir tane lastik körük olması lazım motordan gelen elektirik kablolarınında geçtiği bir körük oradan elektirik kablosunu geçirebilirsin. Sigortayı ihmal etme  3 kuruşluk iş için arabayada sizede yazık olmasın Ferhat bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 02, 2008, 11:24:33 »
Kırmızı kabloların isimi Y kablo diye geçiyor 1 girişi 2 çıkışı olna bir kablo . Y kablolnun birisini Rıght yazan ikitane kırmızı tos fiş sokete tak diğer kırmızı Y kabloyu da Left yazan beyaz soketlere bağla teyipten gelen mavi kabloyuda kırmızı kabloların dişi kısımlarına takacaksın. Aracın motor kısmından  içeri girmek için ise kaputu açtığında motorun arka kısmında yani içerden bakıldığında kül tablasının arka tarafına denk gelen bir tane lastik körük olması lazım motordan gelen elektirik kablolarınında geçtiği bir körük oradan elektirik kablosunu geçirebilirsin. Sigortayı ihmal etme  3 kuruşluk iş için arabayada sizede yazık olmasın Ferhat bey.

vallaha bunu dedinya korktum :D gider baglatırım :D bide anfi nası  yanarya sinirlerimi bozdu benim :@
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 02, 2008, 11:31:09 »
En iyiside zaten bilen bir kişiye hakkını vererk  bağlatmanız olacak Ferhat  beyy.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 02, 2008, 13:28:41 »
haklısınız saolun :)
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2009, 17:50:37 »
teypden akünün remote ucuna gelen çıkış ise teypte remote out diye yazar eğer bu çıkış yoksa anten power kablosu olur eğer oda yoksa kontağın çıkışından bir 12v kablosu ile anfinin remoto ucuna bağlanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2009, 01:26:11 »
bencede bilmiyorsan hiç uğraşmak çok riske atarsın kendini...
HoNdA HaYaT OnDa!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 26, 2009, 19:07:50 »
arkadaşlar konu temmuzdan kalma ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 26, 2009, 20:16:59 »
arkadaşlar konu temmuzdan kalma ;)
:rofl: :rofl: :rofl: baglatmıstır coktan
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • TcT
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 26, 2009, 20:35:38 »
çoktan balandı 3 tanede anfi bile degiştirdim :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Ocak 26, 2009, 21:32:22 »
aslında bende bağlatıcam anfi yarın geliyo anfim nasıl bağlanıcağını vevya bi anfi bağlama fotoları koyulursa siteye çok işimize yarar :D
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 26, 2009, 22:41:54 »
ya para verilmez ya :) yazık günah... gerçi teypcilerin ekmegi de  ben her aldıgımız arabaya kendim takıyorum :)... corolla olunca zaten alıstım tesisatı komple cekiyoum :)  cok kolay aslnda....

aküden kablo cekicez kaputu actıgınızda sol tarafa dogru bir plastik var dikdörtgen kenarları oval kavucukmu derler ne derler oradan gecirebilirsiniz veya nereyi bulabilirsiniz ... (Not: amfi araba kablosuyla ... +12 elektrik kablosu yan yana gitmemeli parazit yapar ve motor sesini hopörlere verir..) amfi arkaya bagaja gidicekse... kapıyı acınca asagıda cıtalar varya onları söküyoruz içi bos oradan gecirebiliriz.... kafa taslak bu :=) şimdi amfi baglama

amfinin arkasında calısması için 3 giriş vardır... sadece besleme için..... +12 volt ... remote control(bu teybin tetiginden gelicek teyp arkasındaki kablolardan birisi mavi beyaz cizgili olan) ve gnd- olan arabanın her hangi bir yerinden şasa alarak baglayabiliriz... daha sonrasını kaç hopörler baglayacagınıza baglı.... suan amfiniz calısıyor :)

anlatabildimmi en amatör sekilde:P
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh