0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yakıtta derken? Benim de yaklaşık 25-30 km daha az gitmeye başladı... Soğuk havadan mı acep diyorum? Yoksa hava mı basıyorlar ne?
abi benım aracın problemı ne olabilir ya saçmalamaya başladı iyice.yakıtın fiyatlarında yanı
Serdar kullanım şeklin nasıl? yüksek devirde kullanıyorsan normal aslında yakması.. hiç ölçmedik biz
Serdar tüp beynin(regülatör) markası ne? Kaç km'dir kullanmaktasın? LPG bakımı için neler yaptın?
Serdar, yakıtı ölçerken kısa mesafelerde mi ölçtün? Örneğin ben günlük 4 km yol yapıyorum. 6 günde 50 liralık benzin bitiyor. Yani 50 lira ile 24 km yapmış oluyorum. Kısa mesafede çok yakıyor. Ama 50 liralık benzin alıp çıksam hiç durmadan gezsem. 130km yol yaparım. Yani anlatmak istediğim bu.
abim kazan atiker beyın lavato karışık yanı.
Ortalama bir regülatörün normal ömrü 50 bin km'dir. Bir de havalar soğuduğundan bu aralar fazla yakması normal. Ki sen buji, buj kabloları ve diğer bakımları yapmışsın zaten... Kış mevsiminde yakıt ölçümü yapmak yanlış olur bence
yazın da 380 krştu abi beyın değişeli 15.000 km olmadı daha
Lütfen yanlış bilgiler vermeyelim arkadaşlar. Yakıt ölçümü belli bir miktar yakıt alınarak yapılmaz, depo tamamen doldurulur bitmesine yakın aynı pompadan tekrar doldurularak ölçülür.Yukarda arkadaşımız 50 liralık benzinle kısa mesafede 24 km yapıyorum demiş buda km başı 2 lira gibi bir rakama tekabül eder ki mümkün değil. Serdar çok yakma konusuna gelince malum havalar soğudu,yakıtlardada çokca zam var şehir içinde öyle çok gibi gelmedi bana.Bizdede düz sistem LPG mevcut bulunduğum yerde litre fiyatı 2,80.Küçük şehir olduğundan 100 metrede bir dur kalk yapıyoruz 35 kuruş civarında bendede şu anda.Ama tabii uzun yolda çok 100 km hızı geçmedikden sonra çok çok büyük farklar olusuyor şehir içine göre.
Kardeş, sende haklısın. Ama babamın 1.6 da aynı. Depo fullemek bu devirde zor iş açıkcası.
Harbiden bir sorun var amma Gaziantep'te olsan senin aracın sorununu yaptırmadan aracı vermezdim işte mesafe LPG'yi değişik yerlerden alıp denedin mi hiç?
98 xei lpg atiker sıralı sistem 126.000 km de: 45lt gaz ile 485 km yapan aracım.son ölçümümde 385 km yaptım. aradaki 100 km fark bence akaryakıt istasyonlarının hava basmalarından dolayı oluyor bence.depomdaki tank 60 lt her fullediğimde 43 lt, 45 lt alırdı.son fullediğimde 48 lt aldı depom. tahminimce 4.5 lt si hava.
Büğün büji ve lpg filtresini değiştirdim. gaz ayarını yaptırdım. bakalım ne olacak.
hava basıyorlardır serdarım, sen gazcını değiştir bence...
sonucları beklıyorum abi filtreleri nerden aldın ?