Gönderen Konu: 9 Toyota bayisine toplam 3.9 milyon lira para cezası  (Okunma sayısı 4382 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
9 Toyota bayisine toplam 3.9 milyon lira para cezası
« : Kasım 23, 2012, 22:46:16 »

Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri gerekçesiyle İstanbul’da faaliyet gösteren 9 Toyota bayisine toplam 3 milyon 942 bin 906,72 lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu’nun resmi web sitesinde yapılan duyuruya göre, Kurul, İstanbul’da faaliyet gösteren Toyota markalı bazı yeni araçların satışı ve satış sonrası hizmetlerin rekabeti kısıtlaması suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4’üncü maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturmayı tamamlayarak nihai kararını verdi.

Buna göre, Beykoz Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Derindere Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Dumankaya Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Gedizler Oto Satış ve Servis Ticaret AŞ, Gökkuşağı Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti., Nataş Nakil Araçları Ticaret AŞ, Ortaköy Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Sonkar Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ, Sonkar Artı Otomobil Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Toyota markalı yeni araçların satış fiyatları ile satış sonrası bakım-onarım hizmetlerine ilişkin ücretler konusunda anlaşmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiklerine oy çokluğu ile karar verildi.

Bu çerçevede; 4054 sayılı Kanun’un 16’ncı maddesi ile Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik uyarınca, 2011 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin yüzde 0,5’i oranında olmak üzere, Beykoz Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 140 bin 786,50 lira, Gökkuşağı Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti.’ye 44 bin 569,72 lira, Nataş Nakil Araçları Ticaret AŞ’ye 200 bin 662,45 lira, Sonkar Artı Otomobil Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 246 bin 919,80 lira idari para cezası verildi.

2011 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren yüzde 0,75’i oranında olmak üzere, Gedizler Oto Satış ve Servis Ticaret AŞ’ye 459 bin 733 lira, Ortaköy Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 572 bin 505,61 lira, Sonkar Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 497 bin 454,04 lira, 2011 mali yılı gayri safi gelirinin takdiren yüzde 0,5’i oranında olmak üzere Derindere Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 1 milyon 432 bin 366,86 lira, Dumankaya Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 347 bin 908,74 lira idari para cezası verildi.

Şirketlere verilen cezalarla ilgili Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olacak.

Kaynak
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

9 Toyota bayisine toplam 3.9 milyon lira para cezası
« : Kasım 23, 2012, 22:46:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 9 Toyota bayisine toplam 3.9 milyon lira para cezası
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2012, 22:53:48 »
bu cezaları bızden cıkarırlar zaten:)
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2012, 23:04:06 »
Vah Derindere vaaaah...Zamanında bana sattığın kredisinin çıkmasını beklediğimiz arabayı tutup başkasına da satmıştın..... Oh olsun....Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste ...En büyük cezayı da o yemiş....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2012, 00:41:09 »
Yalnız ben anlamadım şimdi ne yapmış da ceza yemiş Toyota bayileri; suçları ne?
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2012, 00:46:16 »
adı geçen firmalar fiyatlarda anlaşmışlar yani 9uda aynı arabaya aynı fiyatı veriyor bir kuruş inmiyor el mahkum alınıyor ama bunlardan başka bir plazada arabayı daha ucuza alabiliyorsunuz yani örnek veriyorum 50000tl lik araç için toyota 45e satabilirsiniz daha aşağısı olmaz diyor bunlar 45e inmektense anlaşıp 48diyorlar fiyata ve 1 kuruş inmiyorlar sizde 9uda aynı fiyatı verince heralde bu fiyat son fiyat diip alıyorsunuz tam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2012, 01:17:25 »
ah drd vah drd :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2012, 01:45:57 »
adı geçen firmalar fiyatlarda anlaşmışlar yani 9uda aynı arabaya aynı fiyatı veriyor bir kuruş inmiyor el mahkum alınıyor ama bunlardan başka bir plazada arabayı daha ucuza alabiliyorsunuz yani örnek veriyorum 50000tl lik araç için toyota 45e satabilirsiniz daha aşağısı olmaz diyor bunlar 45e inmektense anlaşıp 48diyorlar fiyata ve 1 kuruş inmiyorlar sizde 9uda aynı fiyatı verince heralde bu fiyat son fiyat diip alıyorsunuz tam

Açıklama için teşekkürler. Çok enteresan bir olay, garibime gitti açıcası..
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2012, 02:51:44 »
Derindereyle bir kaç kez alışveriş yapmaya kalktım fakat verdikleri fiyatlarla ikinci el Yaris alırdım heralde iyikide iş yapmamışım onlarla.

Yanlız ceza yiyenler Toyotanın en çok memnun kalınan servisleri. :wacko:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2012, 10:18:00 »
Daha önce de Peugeot bayilerine ceza kesilmişti bence güzel bir uygulama en azından takip edildiklerini bilirler.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2012, 11:02:32 »
Daha önce de Peugeot bayilerine ceza kesilmişti bence güzel bir uygulama en azından takip edildiklerini bilirler.

kesinlikle katılıyorum enselerinde birilerinin olduğunu bilmeleri iyi olur ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2012, 12:45:39 »
aracımı aldığım ve ilk bakımını çok memnun bir şekilde yaptırdığım beykoz otomotiv'e böyle bir ceza gelmesi hoş olmamış.. ama yetkili servis ağı hazır tökezlemişken bir darbe de "garanti" konusundan vurmak lazım biz tüketiciler açısından.. yeni araç alan kişiler garanti kapsamında orjinal parça kullanmak şartı ile özel servislere gidebilmeli.. burada hukukçu arkadaşların başı çekip tüketicileri örgütlemesi lazım
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2012, 13:27:00 »
Hani serbest piyasa vardı?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2012, 18:58:28 »
Cezaların ciro üstünden %1'in altında olmasına rağmen ceza miktarlarına bakıyorum. İstanbul'da bir Toyota servisinin yıllık cirosu birkaç milyar liraya kadar çıkıyor mu? 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2012, 10:16:05 »
Vay be.. Şaşırdım  !!!
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort - Beyaz
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2012, 14:20:22 »
Zaten Avrupa'da 15.000 km de bir yapılan bakımları bize 10.000 km de bir yaptırıyorlar. İyi olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 27, 2012, 14:47:51 »
Zaten Avrupa'da 15.000 km de bir yapılan bakımları bize 10.000 km de bir yaptırıyorlar. İyi olmuş.

+10000000000000   dizel yaris aldım ama bakımına benzinli gibi 10.000km de 1 dediler yuhh ya hangi devirde yaşıyoruz,  geçici olarak aldığım peugeot 206 Plus 1.4HDI aracım bile 20.000 km de 1 bakıma giriyordu , ve 20.000 bakımınıda240TL ye yaptırdım , Toyotanın yedek parça ve servis fiyatlarıda abartılı zaten ohh olsun hepsine, 

hala sıfır yarisimin tavanında ve kaputunda koruma filmlerinin izleri var sıcak su vurulmadan çıkmaz dedi yıkamacılar. servis onları bile temizlememiş teslim ederken terbiyesizler ya ayıp ayıp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 27, 2012, 15:10:22 »
Bam teline dokunduk galiba Mesut? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2012, 15:21:16 »
Distribütörlerden sonra sıra bayilere geldi anlaşılan. Yakında bakkallara kadar inerlerse şaşırmam :D Bütçe açığı arttıkça Rekabet Kurulu da iyi çalışıyor maşallah :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 27, 2012, 15:35:38 »
Distribütörlerden sonra sıra bayilere geldi anlaşılan. Yakında bakkallara kadar inerlerse şaşırmam :D Bütçe açığı arttıkça Rekabet Kurulu da iyi çalışıyor maşallah :)

+1903

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 27, 2012, 15:56:41 »
Bam teline dokunduk galiba Mesut? :)

abi biraz öyle oldu valla,  arabanın servise gelişinden sonra serviste tam 5 gün kaldı , kredinin onaylanması vs ıvır zıvır ,  10.000TL sinide nakit ödedim kalanı için kredi onayı çıkmıştı ama bankaya gidip imza işlerini halledemedim iş yüzünden bikaç gün,   o sırada 4 5 gün boyunca adamlar arabayı yıkayıp temizlemezmi ya ?

hadi yıkamayı geçtim teslimat için 3 saat bekledim eşim ve kızımla (kızım 15 aylık daha karnı acıkıyor emmek istiyor ağlıyor)  ben adamların keyfini bekliyorum neymiş bir corolla varmış teslim edilecek onun cep telefonu ile bluetooth eşleştirmesini yapamıyorlarmış  banane ya senni eşleştirmenden arabamı ver gideyim parasını ödemişim herşeyi imzalamışım ama yok vermiyor bende kavga ettim en son,  yazık günah ya prosedürleri varmış arabayı bana anlatacaklarmış, lan ben malmıyım sanki daha önce hiç araba görmedik mağradan geldik sanki

işin garibide arabayı bana anlatacaklarya hani,  MMT şanzumanı anlatacak bana diyorki iila boşta bırak neden diyorum MMT diyor ya bir git kardeşim, yokuşta ne yapıcam dedim taş koyacaksın tekere diyor çüşşş artık 2012 yılındayız lastiğe taş koyacakmışım. zaten bildikleri,de yanlış  kullanım kılavuzunda baracı durdurma diye bir kısım var,  ama o ışıklarda vs uzun bekleyince yapılacka şeyi anlatıyor. 

bir sayfa sonrasını okumamış salaklar. bir sonraki sayfada araç stop edilip park ediklecekse araç E M yada N de bırakılabilir diye yazıyor apaçık.

yok abi bunlar adam olmaz. olmaz. olamz . olmaz.

haa son olarak aracı teslim eden şahız camlarda beyaz yazılar olurya sıfır araçlarda  onları bile yanımda ıslak mendille silmeye çalışıp kusura bakmayın demişti şaka gibiler yemin ediyorum ya şaka ,  hatta sakızdan çıkan kısa fıkralar gibiler resmen.