Anket

Hangi marka LPG kiti tercih ettiniz?

Prins
264 (17.2%)
Atiker
233 (15.2%)
Lovato
167 (10.9%)
BRC
430 (28%)
Voltran
13 (0.8%)
Emmegaz
9 (0.6%)
Landi
20 (1.3%)
Longaz
0 (0%)
Tartarini
57 (3.7%)
Teleflex
51 (3.3%)
Aldesa
17 (1.1%)
Zavolli
97 (6.3%)
Fema
2 (0.1%)
Landirenzo
111 (7.2%)
Milano
9 (0.6%)
Stefanelli
9 (0.6%)
Viera
1 (0.1%)
Diğer (mesajda belirtin!)
31 (2%)
Romano
16 (1%)

Toplam Oy Verenler: 1023

Gönderen Konu: Hangi Marka LPG Kiti?  (Okunma sayısı 237632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Marka LPG Kiti?
« Yanıtla #140 : Ocak 03, 2011, 16:35:56 »
Metin abi az önce atiker için istanbul anadolu yakasından bir bayiyi aradım (6 adet marka takıyorlar zavoli lovato brc vs vs) , telefona çıkan bayan çok ilgilendi :D   aracınız ne diye sordu 2005 Corolla diyince direk atiker takılır en güzel uyum sağlayan o dedi corollalara :D :D

:o :hurra: :hurra: :rofl: :rofl:

ama öyle Mesut. kız nediyorsa o :D  :alkis:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ocak 03, 2011, 16:35:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Ocak 04, 2011, 15:11:10 »
LPG ciler bukadar sanırım forumda :D ucuz diye atiker taktırtıcaksınız bana sonunda :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ocak 04, 2011, 15:15:06 »
Valla şimdi millet toplanmaya başlarsan her ağızdan birşey çıkarsa kafan iyice karışır benden demesi :D

Paran azsa atiker taktır, çoksa en az BRC taktır (ama sor duyduğum kadarıyla bunları bazı versiyonlarında aralarda benzinde çekiyor diye duymuştum) Atiker'in zaten bu kampanyası olmadan önceki fiyatı 1200 tl idi, Lovato var, Zavoli var, BRC var, Teleflex var, Prins var valla zor karar bu iş yav :D Ama gönlüm senin arabanda BRC olsun diyor gibi sanki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Ocak 04, 2011, 15:17:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Ocak 04, 2011, 15:18:55 »
Ne takarsan tak varsa kaderde sorun yaşamak ... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Ocak 04, 2011, 15:24:03 »
Metin abi para olsa zaten direk arabayı değiştirirm :D BRC için bütçeyi epey zorlamam gerek :( Atikeri takarım rahatlıkla ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Ocak 04, 2011, 15:30:23 »
Valla forumda dile düşmekte var, iyi düşünüp karar vermek lazım :D Mesut Akın atiker taktırmış demesinler birde :D :D :D Şaka bir yana :D kimse böyle birşey demez ve ben neye karar verirsen gönülden isterim o markada sorun yaşamamanı :) Valla duymadığım servisi sınırlı olan markaya bakmıyorum bile ben, BRC için bile koca Eskişehir'de adam gibi servis yok, diğer markalarınkide bugün var yarın yok tadındalar ;) Banada şuan en sağlıklı atiker geliyor, kime sorsam kimse sorun yaşamıyor kullananlardan, Ama atiker taktırcam deyince aman bulaşma, beş para etmez, uğraşırsın yorumları çoğalıyor :D :D bende anlamadım yaşamadan öğrenemicem galiba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Ocak 04, 2011, 15:37:50 »
valla yorumuna kesinlikle katılıyorum Metin abi :D hem sorunsuz hemde sorunlu nasıl oluyorsa :D bu arada yaşadığım yer Gebzede 3 adet yetkili servis var atikerin :D artık aralarında karar vericem hangisine taktırıcağımı bu gidişle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Ocak 04, 2011, 15:43:50 »
valla yorumuna kesinlikle katılıyorum Metin abi :D hem sorunsuz hemde sorunlu nasıl oluyorsa :D bu arada yaşadığım yer Gebzede 3 adet yetkili servis var atikerin :D artık aralarında karar vericem hangisine taktırıcağımı bu gidişle :D
Valla yine gazlamak gibi algılama sakın beni ama, çevremde birçok araç kullanıcı var atiker taktırıp kullananların hepsi memnun olduğunu dile getiriyorlar. Bizzat bana birebir atikerde şu problemi yaşadım diyen denk gelmedi. Geçen haftalarda bir arkadaşımda 2000 model megane 1.6 'sına sıralı atiker taktırdı sadece biraz enjektör sesi var o da kaputu açınca duyuyorsun, performansı 10 numara. Sadece şehiriçi kullanıyor ve benzindeki sarfiyatı 44.4 kuruş iken şimdi 29 kuruş yakıyormuş sadece bu bilgiyi alabildim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Ocak 04, 2011, 15:53:24 »
abi bu bilgiler benim için hayati :D varsa başka şeyler elini korkak alıştırma yaz paylaş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Ocak 04, 2011, 15:55:48 »
Zaten hepsinden biraz enjektör sesi geliyor ama kaputu açtığın zaman :D mesut abi sende Lpg'cilere katılıyorsun yani :D Hayırlısı olsun.
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ocak 04, 2011, 16:04:38 »
abi bu bilgiler benim için hayati :D varsa başka şeyler elini korkak alıştırma yaz paylaş :D
İnanki başka birşey yok, simit tüp taktırmış(hemde kendi markası atiker depo) 500 tl peşin vermiş 450 tl'yide 10 ay taksit yaptırmış :) stepneyide atmış 2 tane lastik şişiren sprey koymuş. Düşünceyi ve ödeme şeklini beğendim. Ayda 45 tl 'yi çok rahat zaten amorti ediyorum dedi. 500'üde verdim kurtuldum borç yapmadım fazla dedi :) Enjektör seside asla içeri gelmiyordu ama dışardan kaputu açmadanda biraz duyuluyor olsada dikkatli dinlemek lazım onuda ;)

Bak bu Hasan atikerci Mesut :D sıkıştır onu biraz :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Ocak 04, 2011, 16:13:19 »
İnanki başka birşey yok, simit tüp taktırmış(hemde kendi markası atiker depo) 500 tl peşin vermiş 450 tl'yide 10 ay taksit yaptırmış :) stepneyide atmış 2 tane lastik şişiren sprey koymuş. Düşünceyi ve ödeme şeklini beğendim. Ayda 45 tl 'yi çok rahat zaten amorti ediyorum dedi. 500'üde verdim kurtuldum borç yapmadım fazla dedi :) Enjektör seside asla içeri gelmiyordu ama dışardan kaputu açmadanda biraz duyuluyor olsada dikkatli dinlemek lazım onuda ;)

Bak bu Hasan atikerci Mesut :D sıkıştır onu biraz :P :D :D

Mesut abi yazın Bursa'ya giderken bana çok dua edersin :D ben 1000TL'ye taktırdım 10 taksite böldü enjektör sesi metin abinin dediği gibi çok az duyuluyor oda sadece odaklanırsan simit tüp taktırırsan daha iyi olur bagaj zaten ufak bizde :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Ocak 04, 2011, 16:43:47 »
bide şöyle bir sorun var, atikerin kullanım klavuzunda diyafram ömrünü 40 bin olarak yazmışlar. acaba enjektör ömrü nekadar diye düşündüm ?? çünkü normalde 60 bin de değişmesi gereken pahalı bir parçadır diyafram.
kullananlar memnun çünkü henüz ciddi kilometreler yapmamış olabilirler.atikeri akrabam kullanıyor gaz bitince sinir bozucu sesler çıkartıyor.

birde şu var vvti motorlarda düşük devirde enjektörler çok kısa süreliğine açılıp kapanır. atikerde bu açıp kapama çabuk yapılmıyor.

son olarak işin yazılım boyutu var. her sıralı sistem araç ecu sunu kullanıyor ama benzin ile gaz arasında belli bir fiziksel fark var. eğer araba benzin gibi algılamazsa arıza ışığı görülmesi garanti.

arabam olsun gerekirse 1 yıl beklerim iyisini taktırırım ve unuturum, gelgelelim bizimkide benzinli ve muhtemelen atiker takılacak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Ocak 04, 2011, 16:50:57 »
hadi buyur :D

gelgelelim bizimkide benzinli ve muhtemelen atiker takılacak ;)

Buna çok güldüm Anıl :D

Enjektörde, diyaframda, filtrelerde hepsinde neticede belli bir zaman sonra değişecek. Bugüne kadar hangi lpg sistem takılmışta 10 yıllık ömrünü hatasız, arızasız tamamlayabilmişki ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #155 : Ocak 04, 2011, 17:46:26 »
atikerde enjektör ve diyaframın ömrü 40.000 km dir.Kitapçığında okudum daha yeni..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Ocak 04, 2011, 17:51:44 »
Diğer markalarıda araştırmak lazım, 40000 km az ;)

Bunu duyduğum iyi oldu, aracım için yaptığım hesaplamada 28000 km'de amorti ediyordum, bize bişey kalmıyormuş yani o da arada hiç masraf çıkarmazsa  :huh: :-\ ::)

edit : Zaten bu işte en çok para tutan şey enjektör ve diyafram ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Ocak 04, 2011, 18:16:01 »
Ben 2003 e12 hb aracıma Kocaeli de mimgas marka sıralı sistem taktırdım benim ailemden 2004 elantra 2000 brava 2001 marea 2005 e12 hb ve fabrikadan arkadaşımın 2009 focus gia (garantiyi bozarak) montaj yaptırttım. sadece 2001 marea da problem çıktı diğerleri memnun vvti motor ve fordun benzinli motoru lpgye en iyi uyum sağlayan motorlar hangi marka takarsanız takın %95 memnun kalacaksınız işçilik önemli olan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Ocak 04, 2011, 18:17:03 »
Maalesef atiker kullanıyorum,gerçi şu an sorunum yok :D niye maalesef diyosun derseniz 20 kere götürdüm arabayı adam gibi ayarını yapamadılar (farklı farklı servisler), tesadüfen gittiğim Atiker servisinin karşısındaki :) Lovato servisine girdim sağolsun çok ilgilendiler ayarı bir yaptılar inanılmaz memnun kaldım o günden bu yana sorunsuz kullanıyorum.

Lovato'da çalışan arkadaş'ta "abi başka marka bulamadın mı?" dedi :) neden dedim herşeyin el verdiğince en ucuzunu kullanıyo adamlar Kurtlar Vadisinde reklam veriyo diye herkes taktırıyo demişti :D

Çalışmasını gördüğüm ve resmen dönüşüm kitini taktırıp unutan abilerim var özellikle Ankara'da bi Prins servisi varmış ustanın adını şimdi unutum,şu an kullanan abim heralde bi 70-80 bin km. yaptı hala ilk günkü gibi çalışıyor,keza BRC kullanan birçok müşterimizde takılmasından sonra herhangi bir problem yaşamadıklarını söylüyor.Prins japon üretimi dünyanın ve bu konuda en hassas enjektörleri kullanıyormuş.Teleflex sisteminin metini çok duydum ama takılmış bir araç göremedim şu ana kadar,Hollanda menşeili bir firmaydı sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Ocak 04, 2011, 18:20:21 »
Mesut abi, bizde e15 var. bizde zavoli taktirdik cok sükür takdirdiğimizdan beri sorun yaşamadik. biz izmir de polaris lpg de taktirdik, istanbul da bir tana daha firmalari var istersen orayla görüşebilirsin. :)