0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar dün ve bu gün aracın teybi ile ilgili bir sorun yaşadım önceden teyp çalışırken kontağı kapatıp çektiğimde teypte kapanırdı fakat şimdi kapanmıyor teyp çalmaya devam ediyor taki kumandadan aracı kilitleyene kadar, kilitleyince teypte kapanıyor neden böyle bir saçmalık olmaya başladı acaba aracın beyini ile alakalı problem falan mı var.
Biraz öncede söyle bişi oldu aracımla iş yerine tekrar geldim teyp çalışıyordu sonra kontaktan çıkardım anahtarı çalışmaya devam etti ben kapıyı açar açmaz teyp kapandı nasıl ama güzel bir özellik kendiliğinden oldu ben hiç bir ayarı ile oynamadım ve bildiğim kadarı ile teybin böyle bir ayarı yok araç 2006 corolla terra
mute tuşu için direksiyondaki mod düğmesine birkaç sn basmak gerekiyor. kapalıyken basarsanız da teyip açılıyor. bendeki öyle en azından 2007 comfort
arabanın kendisi saçmalık zatensat onu kurtul hemenhonda al rahat et
kemal abi kapitalizm seni çok seviyordur emin ol abi:)))))))
Arkadaşlar bir fikri olan var mı kafayı yemek üzereyim benim aracın teyple ilgili saçmalığı devam ediyor araçla işimi gördükten sonra park ediyorum o esnada teyp çalıyor tabi neyse anahtarı çıkardığım zaman normalde önceden teyp kapanıyordu fakat şimdi teyp çalmaya devam ediyor tabi her zaman değil bazen sorun olmuyor istediğimde teyp kapama tuşuna basınca kapata biliyorum yeşil ışığı açık kalıyor onuda sağdaki yuvarlak tuşa basılı tutarak kapatıyorum. Kapatmadığım zamanlar ise bazen kapıları bir kaç kez açıp kapıyorum bazende kendiliğinden kapanıyor bazende aracın kumandasından kapıları kilitleyince teybin sesi kesiliyor, bazen teyp inat ediyor bende kapamak için uğraşmıyorum yarım saatliğine bir yere gidip geldiğimde hala teyp çalışıyor görüyorum buda tabi aküyü etkiliyor bir gün bunun yüzünden araç çalışmaz ise şaşırmam açıkcası gerçekten çok ilginç ve çok saçma bir sorun.Bu saçmalık neden oldu sonradan, önceden böyle birşey yoktu servise sorduğumda rölesinde sorun olabilir o röle aracın elektriğini kesiyomuş değişince düzelir falan dedi ama hangi röleyi nerede kini kaputun altındaki sigorta kutusundaki nimi yoksa direksiyonun sol alt kısmındaki sigorta kutusunu mu daha önce böyle bir şey başına gelen var mı arkadaşlar yardım lütfen elektrik elektronik bilgim ve becerim vardır.Fikirlerinizi bekliyorum
merhaba sizin teybin devresinde sorun olabilir içindeki devrelerde kullanılan kondansatörler var onların içi kuruduğu zaman voltaj filtrelenmiyor buda beyni aptallaştırır teybe iki ayrı yerden elektrik gelir biri direk sarı kablo (bazılarında turuncudur) sürekli elektrik olur hafızayı sıfırlamasın diye kırmızı olanda kontağa bağlıdır acc konumuna aldığınız zaman düğmeye basılı tutup kapatmadığınız sürece teyp açılır kontağı çıkardığınızda kapanmayan teyplerde kırmızı ve sarı kablo direk elektriğe bağlıdır siz iyi bir elektrikçide kontrol ettirin tabi orjinal teyplerde elektrik kabloları iki renkte oluyor