Gönderen Konu: Teyp kapanmıyor ?  (Okunma sayısı 36496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Teyp kapanmıyor ?
« : Kasım 22, 2012, 16:21:39 »
Merhaba arkadaşlar dün ve bu gün aracın teybi ile ilgili bir sorun yaşadım önceden teyp çalışırken kontağı kapatıp çektiğimde teypte kapanırdı fakat şimdi kapanmıyor teyp çalmaya devam ediyor taki kumandadan aracı kilitleyene kadar, kilitleyince teypte kapanıyor neden böyle bir saçmalık olmaya başladı acaba aracın beyini ile alakalı problem falan mı var.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

Teyp kapanmıyor ?
« : Kasım 22, 2012, 16:21:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Teyp teki saçmalık
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2012, 16:47:49 »
Bence iyi olmuş. Arabada biri varken anahtarı alıp gidebilirsiniz oda müzik dinler. Bizimkilerde öyle olsaydı iyi olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''İTİBAR'',İleti veya alkış ile kazanılmaz !!!
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2012, 16:52:45 »
Merhaba arkadaşlar dün ve bu gün aracın teybi ile ilgili bir sorun yaşadım önceden teyp çalışırken kontağı kapatıp çektiğimde teypte kapanırdı fakat şimdi kapanmıyor teyp çalmaya devam ediyor taki kumandadan aracı kilitleyene kadar, kilitleyince teypte kapanıyor neden böyle bir saçmalık olmaya başladı acaba aracın beyini ile alakalı problem falan mı var.
Normalde teybin menüsünden ayarlanıyor..Yani aracın kontağını kapattıktan sonra 20 sn veya 0 sn.gibi..0 yaparsanız hiç kapanmaz.. menüden bir deşiklik yaptıysanız ondan olmuştur..Ama benim eski aracımda kumandadan kitleyincede kapanmıyordu..Büyük bir ihtimal menüden..
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2012, 17:46:43 »
Biraz öncede söyle bişi oldu aracımla iş yerine tekrar geldim teyp çalışıyordu sonra kontaktan çıkardım anahtarı çalışmaya devam etti ben kapıyı açar açmaz teyp kapandı nasıl ama güzel bi özellik kendiliğinden oldu ben hiç bir ayarı ile oynamadım ve bildiğim kadarı ile teybin böyle bir ayarı yok araç 2006 corolla terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2012, 18:11:11 »
Biraz öncede söyle bişi oldu aracımla iş yerine tekrar geldim teyp çalışıyordu sonra kontaktan çıkardım anahtarı çalışmaya devam etti ben kapıyı açar açmaz teyp kapandı nasıl ama güzel bir özellik kendiliğinden oldu ben hiç bir ayarı ile oynamadım ve bildiğim kadarı ile teybin böyle bir ayarı yok araç 2006 corolla terra
    Valla senelerdir bende ve diğer arkadaşlardada muhtemelen dediğiniz gibi anahtarı çıkarınca kapanıyor.Nasıl başardıysanız bizede anlatında yapalım  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bas Gaza Ver Yanı COROLLA Bu. ;)
    • Facebook
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2012, 18:18:25 »
Benim 2011 makyajlı kasanın teybinde "Mute" tuşu yok,eski 2006 sol'ümde vardı.
Ben ona anlam veremedim hâla.
-1997 model 1.3 XE(06 VZK 20)
-1999 model 1.6 Special(21 EK 944)
-2006 model 1.6 Sol SD(06 ZVZ 21)
-2011 model 1.33 Comfort(21 EK 404)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 22, 2012, 18:32:12 »
arabanın kendisi saçmalık zaten
sat onu kurtul hemen
honda al rahat et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2012, 18:47:12 »
mute tuşu için direksiyondaki mod düğmesine birkaç sn basmak gerekiyor. kapalıyken basarsanız da teyip açılıyor. bendeki öyle en azından 2007 comfort
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Facebook
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2012, 03:11:34 »
mute tuşu için direksiyondaki mod düğmesine birkaç sn basmak gerekiyor. kapalıyken basarsanız da teyip açılıyor. bendeki öyle en azından 2007 comfort
Teşekkürler,deneyeceğim bunu kendimkinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2012, 08:09:23 »
arabanın kendisi saçmalık zaten
sat onu kurtul hemen
honda al rahat et

kemal abi kapitalizm seni çok seviyordur emin ol abi:)))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2012, 16:05:48 »
Anahtarı çıkardığınızda, teybin düğmesine basarsanız kapanıyor mu, yoksa açık kalmaya devam ediyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2012, 16:41:45 »

kemal abi kapitalizm seni çok seviyordur emin ol abi:)))))))
Bende onu seviyorum
zaten dikkat edersen sadece kapitalist ülkeler kalkınıyor
amerika , japonya falan aldı başını gidiyor
bizim gibiler emekliyor
koministler artık sürünüyor :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2013, 22:32:51 »
Arkadaşlar bir fikri olan var mı kafayı yemek üzereyim benim aracın teyple ilgili saçmalığı devam ediyor araçla işimi gördükten sonra park ediyorum o esnada teyp çalıyor tabi neyse anahtarı çıkardığım zaman normalde önceden teyp kapanıyordu fakat şimdi teyp çalmaya devam ediyor tabi her zaman değil bazen sorun olmuyor istediğimde teyp kapama tuşuna basınca kapata biliyorum yeşil ışığı açık kalıyor onuda sağdaki yuvarlak tuşa basılı tutarak kapatıyorum. Kapatmadığım zamanlar ise bazen kapıları bir kaç kez açıp kapıyorum bazende kendiliğinden kapanıyor bazende aracın kumandasından kapıları kilitleyince teybin sesi kesiliyor, bazen teyp inat ediyor  bende kapamak için uğraşmıyorum yarım saatliğine bir yere gidip geldiğimde hala teyp çalışıyor görüyorum buda tabi aküyü etkiliyor bir gün bunun yüzünden araç çalışmaz ise şaşırmam açıkcası gerçekten çok ilginç  ve çok saçma bir sorun.

Bu saçmalık neden oldu sonradan, önceden böyle birşey yoktu servise sorduğumda rölesinde sorun olabilir o röle aracın elektriğini kesiyomuş değişince düzelir falan dedi ama hangi röleyi nerede kini kaputun altındaki sigorta kutusundaki nimi yoksa direksiyonun sol alt kısmındaki sigorta kutusunu mu daha önce böyle bir şey başına gelen var mı arkadaşlar yardım lütfen elektrik elektronik bilgim ve becerim vardır.Fikirlerinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Facebook
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2013, 23:04:24 »
Arkadaşlar bir fikri olan var mı kafayı yemek üzereyim benim aracın teyple ilgili saçmalığı devam ediyor araçla işimi gördükten sonra park ediyorum o esnada teyp çalıyor tabi neyse anahtarı çıkardığım zaman normalde önceden teyp kapanıyordu fakat şimdi teyp çalmaya devam ediyor tabi her zaman değil bazen sorun olmuyor istediğimde teyp kapama tuşuna basınca kapata biliyorum yeşil ışığı açık kalıyor onuda sağdaki yuvarlak tuşa basılı tutarak kapatıyorum. Kapatmadığım zamanlar ise bazen kapıları bir kaç kez açıp kapıyorum bazende kendiliğinden kapanıyor bazende aracın kumandasından kapıları kilitleyince teybin sesi kesiliyor, bazen teyp inat ediyor  bende kapamak için uğraşmıyorum yarım saatliğine bir yere gidip geldiğimde hala teyp çalışıyor görüyorum buda tabi aküyü etkiliyor bir gün bunun yüzünden araç çalışmaz ise şaşırmam açıkcası gerçekten çok ilginç  ve çok saçma bir sorun.

Bu saçmalık neden oldu sonradan, önceden böyle birşey yoktu servise sorduğumda rölesinde sorun olabilir o röle aracın elektriğini kesiyomuş değişince düzelir falan dedi ama hangi röleyi nerede kini kaputun altındaki sigorta kutusundaki nimi yoksa direksiyonun sol alt kısmındaki sigorta kutusunu mu daha önce böyle bir şey başına gelen var mı arkadaşlar yardım lütfen elektrik elektronik bilgim ve becerim vardır.Fikirlerinizi bekliyorum
İlk kez sizden duyduğumdan bu sorunu,biraz düşündüm.Anlam veremedim hâlâ.Bendeki arazi için aldığım Toros misali.Anahtarı çıkarmana rağmen müzik çalar kapanmıyor.Cihazın kapama tuşuna basmak gerekiyor.Tabi Corolla'dan böyle bir saçmalık aşırı tuhaf.Umarım bir çözüm bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2013, 23:40:52 »
Evet arkadaşım aynen öyle çok saçma servistekilerde ilk başta bir anlam veremedi bana inanmayan arkadaşlarım var yaaa ne yapıcam bilmiyorum açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2013, 15:48:31 »
Arkadaşlar hala sorunum devam ediyor ne yapmam lazım yardım lütfen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Teyp kapanmıyor ?
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2013, 16:08:59 »
Bence sorun elektronik bir sorun.Rölelerden biri zaman zaman devre dışı kalıyor.Bunun sebebi ise temassızlık.Zira röle yanmış olsaydı hiç çalışmazdı.Kontağın bağlı olduğu  devreyi gözden geçirtirseniz sorunu bulursunuz.Skodalarda anahtarı çıkardığınız anda teyp durur ancak anahtarı çıkardıktan sonra müzik dinlemek isterseniz açma tuşuna bir kes dokunmanız yeterli.Tabi kapatmak için yine kapatma tuşuna basmanız lazım.Şayet hiç hareket olmaz ise röle  20 dakika sonra kendisi elektriği keserek devreyi açar.Yani teyp kapanmış olur.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2013, 20:17:45 »
merhaba sizin teybin devresinde sorun olabilir içindeki devrelerde kullanılan kondansatörler var onların içi kuruduğu zaman voltaj filtrelenmiyor buda beyni aptallaştırır teybe iki ayrı yerden elektrik gelir biri direk sarı kablo (bazılarında turuncudur) sürekli elektrik olur hafızayı sıfırlamasın diye kırmızı  olanda kontağa bağlıdır acc konumuna aldığınız zaman düğmeye basılı tutup kapatmadığınız sürece teyp açılır kontağı çıkardığınızda kapanmayan teyplerde kırmızı ve sarı kablo direk elektriğe bağlıdır siz iyi bir elektrikçide kontrol ettirin tabi orjinal teyplerde elektrik kabloları iki renkte oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2013, 21:48:43 »
merhaba sizin teybin devresinde sorun olabilir içindeki devrelerde kullanılan kondansatörler var onların içi kuruduğu zaman voltaj filtrelenmiyor buda beyni aptallaştırır teybe iki ayrı yerden elektrik gelir biri direk sarı kablo (bazılarında turuncudur) sürekli elektrik olur hafızayı sıfırlamasın diye kırmızı  olanda kontağa bağlıdır acc konumuna aldığınız zaman düğmeye basılı tutup kapatmadığınız sürece teyp açılır kontağı çıkardığınızda kapanmayan teyplerde kırmızı ve sarı kablo direk elektriğe bağlıdır siz iyi bir elektrikçide kontrol ettirin tabi orjinal teyplerde elektrik kabloları iki renkte oluyor

Sanırım haklısınız Yaşar bey  benimde en son artık aklıma gelen teyp arızası geldi çünkü direksiyonun alt kısmındaki kapağı söktüm sonra kontak anahtarının hemen altına giren jaklı kabloların  hepsini yani direksiyonun altındaki tüm elektrik bağlantılarını söktüğüm halde  kontak falan çalışmaz iken dahi teyp çalıyor o yüzden röleler devre dışı kaldığı halde teybin çalışması demek teybin arızalı olduğunu gösteriyor bence teybin içindeki tüm kondansatörleri  değiştirip cevabı tekrar yazıcam teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 327000
  • Model Yılı: '02
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2013, 18:21:12 »
Röle konum değiştirmediği halde cihaza sinyal geliyorsa ya rölenin kontaklarında(takılı kalmış olabilir) sıkıntı vardır.Ya da cihaza devreyi başka bir hat üzerinden tamamlamıştır.Oto elektrik tesisatında fazla bir bilgim yok ama eğer cihazlara + direk geliyorsa -(şase ucu) anahtarlardan geçiriliyorsa  teypım kısa devreden şase den dolayı da çalışıyor olabilir.Tabi bunlar bir ihtimal öncelikle  teyp yerinden söküldüğü zaman hat kontrolü yapmanız gerekiyor.Daha sonra teyp üzerinde arıza var ise ona göre hareket edebilirsiniz. Fikir yürütme açısından umarım yardımcı olmuşumdur.
----------------------------------
T*Corolla 1.6 VVT-i Sol