Gönderen Konu: Teyp kapanmıyor ?  (Okunma sayısı 36497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: Teyp kapanmıyor ?
« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2013, 10:55:02 »
Emin kardeşim fikriniz için çok teşekkürler şöyle bişi var eğer rölelerle alakalı bir şey olsaydı ben röledeki kablo soketinin hepsini sökmeme rağmen yine teyp çalışması devam etti dolayısı iel değiniz gibi teybi söktükten sonra teyp soketine gelen uçları ölcü aleti ile ölçüp kontağı kapatıp açtığımda voltajı kontrol edicem eğer voltajla alakalı bir sorun yoksa sanırım sorun teyple alakalıdır.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 28, 2013, 10:55:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 27, 2016, 12:37:37 »
Merhaba arkadaşlar aracın teybi ile ilgili birkaç gündür  sorun yaşıyorum. Daha önceki zamanlarda  teyp çalışırken kontağı kapatıp çektiğimde teyp de kapanırdı ancak şimdi kapanmıyor. Teyp yaklaşık 5 dk. süreyle  çalmaya devam ediyor, kumandadan aracı kilitlesem de 5 dk. kadar  teyp kapanmıyor. Kontağı çekip beklediğim 5 dk. süre içerisinde araç çakmağını  ileri ittirdiğimde teyp kapanıyor. Aynı orjinal teypten  başka bir orjinal teybi araca monte edip denedik aynı sorunun devam ettiğini gördük.  Sorun sizce ne olabilir ?Bu sorunu yaşayan konuyu açan arkadaş nasıl bir çözüm yolu bulduğunu da belirtmemiş yeni bir konu açmak yerine bu yola başvurdum. Aracım 2007 E12 Corolla dizel multimod araç 175 bin km'de. Aracın beyni ile ilgili olabilir mi? Cevap verip çözüm yolu önerecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 27, 2016, 12:56:27 »
Merhaba arkadaşlar aracın teybi ile ilgili birkaç gündür  sorun yaşıyorum. Daha önceki zamanlarda  teyp çalışırken kontağı kapatıp çektiğimde teyp de kapanırdı ancak şimdi kapanmıyor. Teyp yaklaşık 5 dk. süreyle  çalmaya devam ediyor, kumandadan aracı kilitlesem de 5 dk. kadar  teyp kapanmıyor. Kontağı çekip beklediğim 5 dk. süre içerisinde araç çakmağını  ileri ittirdiğimde teyp kapanıyor. Aynı orjinal teypten  başka bir orjinal teybi araca monte edip denedik aynı sorunun devam ettiğini gördük.  Sorun sizce ne olabilir ?Bu sorunu yaşayan konuyu açan arkadaş nasıl bir çözüm yolu bulduğunu da belirtmemiş yeni bir konu açmak yerine bu yola başvurdum. Aracım 2007 E12 Corolla dizel multimod araç 175 bin km'de. Aracın beyni ile ilgili olabilir mi? Cevap verip çözüm yolu önerecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Yaşar ın yazdığı gibi olma ihtimali yüksek,  ama o kadar süre teyp değilde radyo kısmı çalışabilir herhalde kondansatör üzerinden.  Siz çakmağı ileri iktirmeden kastınız çalışır konuma mı getiriyorsunuz, yani sigara yakacak gibi mi?  Eğer öyle ise kondansatör de biriken güç bu şekilde tüketildiği için teyp kapanıyor. Sisteme geri veriyor elektriği demek ki
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 27, 2016, 13:09:47 »
Evet kontak yuvasında değilken o yaklaşık 5 dk'lık süre içerisinde acaba başka hangi yerlere elektrik gidiyor diye düşündüm. Çakmağı ileri ittirince bir de baktım radyo kapandı.  Kondansatör dediğiniz teybin içindeki ise sorunsuz orjinal  bir teyp denedi. Aynı sorun yaşandı. Sanırım teyp dışında bir yer ki, ilk teşhis aracın iç donanımı ile igili "ECU" varmış. ECU kaynaklıysa  yandık. 1000 TL gibi masraf çıkar denildi. Teyp dışında kondansatör varsa ona baktırayım. İlginç bir arıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 27, 2016, 13:38:18 »
Evet kontak yuvasında değilken o yaklaşık 5 dk'lık süre içerisinde acaba başka hangi yerlere elektrik gidiyor diye düşündüm. Çakmağı ileri ittirince bir de baktım radyo kapandı.  Kondansatör dediğiniz teybin içindeki ise sorunsuz orjinal  bir teyp denedi. Aynı sorun yaşandı. Sanırım teyp dışında bir yer ki, ilk teşhis aracın iç donanımı ile igili "ECU" varmış. ECU kaynaklıysa  yandık. 1000 TL gibi masraf çıkar denildi. Teyp dışında kondansatör varsa ona baktırayım. İlginç bir arıza...

Ecu kaynaklı olsa 5 dakika değil devamlı çalışmaz mı sistem?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 27, 2016, 17:35:13 »
Araçta son zamanda hiç elektriksel müdahale oldu mu?
Kontak mekanizması da kontrol edilebilir. Kontak yarım iken teyp açıldığında ve o sırada kontak kapatıldığında da aynı sorun oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Kasım 27, 2016, 23:38:05 »
Ecu kaynaklı olsa 5 dakika değil devamlı çalışmaz mı sistem?
Anlasam keşke...  Başka bir teyp takılarak kontrol edildi. Sorun teypte değilmiş. Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2016, 23:42:57
Araçta son zamanda hiç elektriksel müdahale oldu mu?
Kontak mekanizması da kontrol edilebilir. Kontak yarım iken teyp açıldığında ve o sırada kontak kapatıldığında da aynı sorun oluyor mu?

Parketmiş, motor durmuş ancak kontak açık durumda  çocuğumun sinyal-silecek-klima kontrol düğmelerini kurcalaması dışında bir müdahele olmadı. Aracı benden başkası 1 dk. kullanmış değil. Elektriksel anlamda hiçbir onarım görmedi. Kontak anahtarı takılıyken de radyo kapanmıyor. Araştırılması gerekiyormuş. İlginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 28, 2016, 12:26:11 »
Benim araçta da çakmaklıktaki transmitter'i çıkarınca teyp çalışmaya başlıyordu. Daha sonra kendiliğinden düzeldi.
Bizim arabalarda çakmaklık ile teyp arasında bir bağlanti var herhalde.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 02, 2016, 10:44:57 »
Kolay gelsin hocam konuyu açan bendim yıllar önce, bahsettiğiniz sorunun aynısı yaşadım bende. Benim sorun ben hiç bir şey yapmadan kendi kendine 1-2 ay sonra düzeldi hiç müdahalede bulunmadım.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 02, 2016, 15:59:22 »
Teyp şifresini biliyorsan akü kutup başını sök bekle biraz, tekrar tak dene.