0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar aracın teybi ile ilgili birkaç gündür sorun yaşıyorum. Daha önceki zamanlarda teyp çalışırken kontağı kapatıp çektiğimde teyp de kapanırdı ancak şimdi kapanmıyor. Teyp yaklaşık 5 dk. süreyle çalmaya devam ediyor, kumandadan aracı kilitlesem de 5 dk. kadar teyp kapanmıyor. Kontağı çekip beklediğim 5 dk. süre içerisinde araç çakmağını ileri ittirdiğimde teyp kapanıyor. Aynı orjinal teypten başka bir orjinal teybi araca monte edip denedik aynı sorunun devam ettiğini gördük. Sorun sizce ne olabilir ?Bu sorunu yaşayan konuyu açan arkadaş nasıl bir çözüm yolu bulduğunu da belirtmemiş yeni bir konu açmak yerine bu yola başvurdum. Aracım 2007 E12 Corolla dizel multimod araç 175 bin km'de. Aracın beyni ile ilgili olabilir mi? Cevap verip çözüm yolu önerecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Evet kontak yuvasında değilken o yaklaşık 5 dk'lık süre içerisinde acaba başka hangi yerlere elektrik gidiyor diye düşündüm. Çakmağı ileri ittirince bir de baktım radyo kapandı. Kondansatör dediğiniz teybin içindeki ise sorunsuz orjinal bir teyp denedi. Aynı sorun yaşandı. Sanırım teyp dışında bir yer ki, ilk teşhis aracın iç donanımı ile igili "ECU" varmış. ECU kaynaklıysa yandık. 1000 TL gibi masraf çıkar denildi. Teyp dışında kondansatör varsa ona baktırayım. İlginç bir arıza...
Ecu kaynaklı olsa 5 dakika değil devamlı çalışmaz mı sistem?
Araçta son zamanda hiç elektriksel müdahale oldu mu?Kontak mekanizması da kontrol edilebilir. Kontak yarım iken teyp açıldığında ve o sırada kontak kapatıldığında da aynı sorun oluyor mu?