Gönderen Konu: Avensis çalışmadı ... ustalar anlamadı !!!  (Okunma sayısı 13378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis çalışmadı ... ustalar anlamadı !!!
« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2012, 15:26:12 »
Benim aklımada şu geliyor lütfen kontrol ettirin, yeni nesil araçların gaz pedalları elektronik, ben corollama gaz pedalına takılan sinyal güçlendirici almıştım  pedaldaki switçen beyne giden sinyalleri değiştirip aracın tepkilerini hızlandırıyordu, bu ürününü montajını kendim yaptım montajı çok basit pedalın yanında bir kablo var ve 2 soketle birbirine bağlı,  ben bu aparatı o 2 soketin arasına takmıştım,

yani demem o ki acama sizin bu pedanın yanındaki soketler çıkmış olabilirmi ? yada kablolarından birinde kopukluk olmuş olabilirmi ?

Arkadaş arabam gaz yemiyor değil çalışmıyor diyor bence problem bu değil.İnanın daha önce bir avensis kullanıcısı olarak böyle birşey ilk defa duydum.Arızanın ne olduğunu çok merak ediyorum.Umarım ciddi bişi değildir.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 20, 2012, 15:26:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 20, 2012, 15:39:13 »
Arkadaşarabam gaz yemiyor değil çalışmıyor diyor bence problem bu değil.İnanın daha önce bir avensis kullanıcısı olarak böyle birşey ilk defa duydum.Arızanın ne olduğunu çok merak ediyorum.Umarım ciddi bişi değildir.

Erdem kardeşim şakamı yapıyorsun sen ? arkadaş marşa basıyor ama araba çalışmıyor demiş bu ne demek ? motora yakıt gitmiyor demek ! yakıtın motora gitmesi için komut veren parça nedir ? gaz pedalı ? gaz pedalı elektronik ise ve kablosu çıkmış ise  motorun beyni gazı motora yolla diye komutu nasıl verir ?

başka nedenlerde olabilir ama birçoğu kontrol edilmi bujiler enjektörler yakıt pompası vs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 20, 2012, 16:11:19 »
Umarım dediğin gibi kolay bişidir mesut abi.Ama pek aklım kesmedi.Neyse sanırım akşam sorunun ne olduğunu anlarız.Ferhat bey buraya yazar öğreniriz.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 20, 2012, 17:24:00 »
bende ağrıza çok merak ettim inşallah çözülmüştür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 20, 2012, 18:59:00 »
Geçmiş olsun.
Gerçekten ilginç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 20, 2012, 19:14:30 »
anladığım kadar immobilizer sorunu varmış aracnızda. bundan dolayı çalışmayabilir. bir de benzin ışığını sürekli olarak yanık halde kullanmışsanız benzin pompasını da bozma ihtimali var. bu yüzden de çalışmaz araç.  aracınız tüplü ise ve tüp beyninde sorun varsa veya tüp beynine giden ana kablolar çıkmışsa veya arzalı ise araç marş alır ama asla çalışmaz. geçmiş olsun.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 20, 2012, 19:20:25 »
aklıma daha başka triger zincirinden kaynaklı sorun olabilir, ki bu ciddi bir sorun olabilir.

fakat immobilizer olayı da aklımı karıştırıyor. kontakta çipi algılayan kısımda arıza olabilir.

triger zinciri kopmuşsa motor kitlenmiştir zaten. asla çalışmaz. ve zincir kopmadan önce pat diye bir ses gelir. bu ses motorun kitlenme sesidir yani piston segman subap v.s herşey bir birine girmiştir. bu durumda motor yenilenir zaten.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 20, 2012, 19:24:41 »
Şimdi aklıma geldi. Arabanızda Alarm sistemi var mı?
Benim Avensis te eğer aracın kilidi açmadan önce biri zorladıysa araç çalışmıyor. Sonra tekrar kitleyip 30-40 sn. bekliyorum ve açıp tekrar çalıştırıyorum. Çalışıyor. Ama sizde öyle olsa bile üst üste olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Kasım 20, 2012, 20:37:20 »
arkadaşlar eve gelir gelmez açtım forumu konu çoşmuş hatta kopup gitmiş :) ilginiz için teşekkür ederim ... arıza beklenmedik ve alışılmadık olunca haliyle yorumlarda epey çeşitli oluyor , ama neredeyse hepsi bilinçli ve tecrübe içeren yorumlar ... tekrar teşekkürler ve tebrikler ...

Sabah 8.30 gibi ustayı aradım ... Eğer benim arabaya bakacaksan geleyim diyecektim ki usta araba çalışıyor gel al dedi ... hoppalaaa ... Sevinsem mi ne yapsam bilemedim . Ne olmuş neden olmuş diye sordum gel de konuşuruz deyince hemen sanayide aldım soluğu ...

Dene bir dedi , Oooo , sanki dün biz akşam etmemişiz gibi herşey normal ... marş normal ... 4-5 kez stop edip tekrar tekrar denedim hiç bir problem yok ... Usta anlat bakalım dedim - Benzini nereden aldın dedi ...  Yoksa mazot mu koymuşlar dedim - hayır ama benzin de değil dedi ...

Benzin o kadar kötü ki enjektörleri şişirmiş araba çalışmamış dedi ... Hemen bir benzinliğe git yarım depo benzin ve enjektör temizleyici al biraz gez dedi ... Uzun lafın kısası enjektörler kötü benzinden iş yapamaz hale gelmiş ... Ama onun o durumda aracı nasıl çalıştırdığını ne gördüm ne de sordum aklıma gelmedi

Ustanın dediği gibi yarım depo benzin + 100 ml Würth ( yeni çıkmış daha önce sadece 200 ml'lik vardı ) 20-30 km çoğu şehir dışı dolaştım ... tam keyfim yerine geldi derken motordan bir sesler gelmeye başladı ama anlatamam ... sürtünme ve metalin metale çarpma sesi gibi ... dünyam karardı ... yolda bir elektirikçi denk geldi sordum bu nedir diye , hemen motorcuya git dedi zorlamadan yavaş yavaş deyince elim ayağım boşaldı artık ... elektrikçiden çıktım motorcuya giderken yaklaşık 7-8 km mesafe var ses azalmaya başladı ... Azaldı azaldı azaldı azaldı , bir rahatlık bir sessizlik yaaa inanın anlatamam ... araba yolun 1 cm üzerinde uçuyor sanki ... Bu kadar yoğun tecrübeler bu kadar kısa zaman içinde olunca insan sağa sola bakıyor kamera falan varmı diye :) ustanın yanına ulaştığım anda inanın araba mükemmel ötesi rölantisi ve çalışma sesi olarak mükemmel ötesi idi ... Anlattım yaşananları başladılar dinlemeye , bir cihaz bağlayıp kontrol ettiler sıkıntı yok , hiç bir ses yok ... Biraz önce duyduğum sesin de enjektör temizleyicinin işe başlaması ve görevini yapmasından ibaret olduğunu anlattılar ... biraz daha devam edebilir ve hala varsa depodaki o lanet benzin bitince normale döner dediler ...

Çok şükür arabam eski haline döndü ...

selamlar saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 20, 2012, 20:41:21 »
arkadaşlar eve gelir gelmez açtım forumu konu çoşmuş hatta kopup gitmiş :) ilginiz için teşekkür ederim ... arıza beklenmedik ve alışılmadık olunca haliyle yorumlarda epey çeşitli oluyor , ama neredeyse hepsi bilinçli ve tecrübe içeren yorumlar ... tekrar teşekkürler ve tebrikler ...

Sabah 8.30 gibi ustayı aradım ... Eğer benim arabaya bakacaksan geleyim diyecektim ki usta araba çalışıyor gel al dedi ... hoppalaaa ... Sevinsem mi ne yapsam bilemedim . Ne olmuş neden olmuş diye sordum gel de konuşuruz deyince hemen sanayide aldım soluğu ...

Dene bir dedi , Oooo , sanki dün biz akşam etmemişiz gibi herşey normal ... marş normal ... 4-5 kez stop edip tekrar tekrar denedim hiç bir problem yok ... Usta anlat bakalım dedim - Benzini nereden aldın dedi ...  Yoksa mazot mu koymuşlar dedim - hayır ama benzin de değil dedi ...

Benzin o kadar kötü ki enjektörleri şişirmiş araba çalışmamış dedi ... Hemen bir benzinliğe git yarım depo benzin ve enjektör temizleyici al biraz gez dedi ... Uzun lafın kısası enjektörler kötü benzinden iş yapamaz hale gelmiş ... Ama onun o durumda aracı nasıl çalıştırdığını ne gördüm ne de sordum aklıma gelmedi

Ustanın dediği gibi yarım depo benzin + 100 ml Würth ( yeni çıkmış daha önce sadece 200 ml'lik vardı ) 20-30 km çoğu şehir dışı dolaştım ... tam keyfim yerine geldi derken motordan bir sesler gelmeye başladı ama anlatamam ... sürtünme ve metalin metale çarpma sesi gibi ... dünyam karardı ... yolda bir elektirikçi denk geldi sordum bu nedir diye , hemen motorcuya git dedi zorlamadan yavaş yavaş deyince elim ayağım boşaldı artık ... elektrikçiden çıktım motorcuya giderken yaklaşık 7-8 km mesafe var ses azalmaya başladı ... Azaldı azaldı azaldı azaldı , bir rahatlık bir sessizlik yaaa inanın anlatamam ... araba yolun 1 cm üzerinde uçuyor sanki ... Bu kadar yoğun tecrübeler bu kadar kısa zaman içinde olunca insan sağa sola bakıyor kamera falan varmı diye :) ustanın yanına ulaştığım anda inanın araba mükemmel ötesi rölantisi ve çalışma sesi olarak mükemmel ötesi idi ... Anlattım yaşananları başladılar dinlemeye , bir cihaz bağlayıp kontrol ettiler sıkıntı yok , hiç bir ses yok ... Biraz önce duyduğum sesin de enjektör temizleyicinin işe başlaması ve görevini yapmasından ibaret olduğunu anlattılar ... biraz daha devam edebilir ve hala varsa depodaki o lanet benzin bitince normale döner dediler ...

Çok şükür arabam eski haline döndü ...

selamlar saygılar

Ferhat bey geçmiş olsun . Umarım bir daha yaşamazsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 20, 2012, 20:44:52 »
Sevindirici bir haber ve ameliyat olmadan ucuz kurtuluş, bizde rahatladık.

Aman yakıtınızı daha güvenli markadan kullanınız, bir dahakine yakıt pompanızdan olabilirsiniz.

İyi akşamlar..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 20, 2012, 20:48:40 »
Hocam büyük geçmiş olsun. Bu enjektör temizleyicisi o kadar ses yapıyomuymuş ki motorda bilmediğimden soruyorum...
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Kasım 20, 2012, 20:55:51 »
Sormayın , hemde ne ucuz atlatma ...  Soğuk terler boşalıyor insandan parça fiyatlarını sordukça , mesela orjinal yakıt pompası 1800 tl imiş :)
Allah bilir motorun içine girsek enjektör falan ... aman Allahım sen sakın bizleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Kasım 20, 2012, 21:01:28 »
Ses yapan o değil onun etkisiyle açılan temizlenen sistemin sesi  ... Subaplardan gelen vuruntu diye tabir edilen ses  ... aracın yakamadığı hatalı yakıtın neden olduğu berbat sesler ... inşallah kimsenin başına gelmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 20, 2012, 21:14:47 »
ferhat bey çok çok geçmiş olsun...sorunu masrafsız bir şekilde hallettiğinize çok sevindim. peki benzin aldığınız istsyona gidip görüştünüz mü?
bu benzin nedir neyin nesidir diye? bir de bu enjektör temizleyiciyi normal zamanlarda biz de kullanabilir miyiz?
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 20, 2012, 21:21:56 »
Valla çok geçmiş olsun Ferhat abi inşallah bir sorun çıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Kasım 20, 2012, 21:27:09 »
ferhat bey çok çok geçmiş olsun...sorunu masrafsız bir şekilde hallettiğinize çok sevindim. peki benzin aldığınız istsyona gidip görüştünüz mü?
bu benzin nedir neyin nesidir diye? bir de bu enjektör temizleyiciyi normal zamanlarda biz de kullanabilir miyiz?

Umut bey enjektör temizleyiciyi düzenli olarak kullanırsanız uzun vade de motorunuzu kurumlardan korumuş ve yakıt sisteminizi temiz tutmuş olursunuz . Ben 5000 km de bir kullanıyorum . Ama 10000 km de bir kullansanız da iş görüyor ben sürekli şehir içi kullandığım için 5000 km de bir atıyorum .

Enjektör temizleyici olarak würt falan kullanmanız da gerekmez opette satılan rom marka ürünü tavsiye ederim . Tekin abinin dediğine göre servisin kullandığı enjektör temizleyici de rom sadece kutusun da toyota yazıyor . :) Fiyatı da servisteki gibi 30 tl civarında değil sadece 7,5 tl .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Kasım 20, 2012, 22:11:43 »
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 20, 2012, 22:32:24 »
FERHAT BEY o şerefsiz benzinciye nasıl bir iylik yapmayı düşünüyorsunuz şimdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Kasım 20, 2012, 22:35:17 »
FERHAT BEY o şerefsiz benzinciye nasıl bir iylik yapmayı düşünüyorsunuz şimdi

Şikayet edilmeli, keşke yakıt almadan evvel biraz numune alınabilseydi..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)