0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aklımada şu geliyor lütfen kontrol ettirin, yeni nesil araçların gaz pedalları elektronik, ben corollama gaz pedalına takılan sinyal güçlendirici almıştım pedaldaki switçen beyne giden sinyalleri değiştirip aracın tepkilerini hızlandırıyordu, bu ürününü montajını kendim yaptım montajı çok basit pedalın yanında bir kablo var ve 2 soketle birbirine bağlı, ben bu aparatı o 2 soketin arasına takmıştım,yani demem o ki acama sizin bu pedanın yanındaki soketler çıkmış olabilirmi ? yada kablolarından birinde kopukluk olmuş olabilirmi ?
Arkadaşarabam gaz yemiyor değil çalışmıyor diyor bence problem bu değil.İnanın daha önce bir avensis kullanıcısı olarak böyle birşey ilk defa duydum.Arızanın ne olduğunu çok merak ediyorum.Umarım ciddi bişi değildir.
aklıma daha başka triger zincirinden kaynaklı sorun olabilir, ki bu ciddi bir sorun olabilir.fakat immobilizer olayı da aklımı karıştırıyor. kontakta çipi algılayan kısımda arıza olabilir.
arkadaşlar eve gelir gelmez açtım forumu konu çoşmuş hatta kopup gitmiş ilginiz için teşekkür ederim ... arıza beklenmedik ve alışılmadık olunca haliyle yorumlarda epey çeşitli oluyor , ama neredeyse hepsi bilinçli ve tecrübe içeren yorumlar ... tekrar teşekkürler ve tebrikler ...Sabah 8.30 gibi ustayı aradım ... Eğer benim arabaya bakacaksan geleyim diyecektim ki usta araba çalışıyor gel al dedi ... hoppalaaa ... Sevinsem mi ne yapsam bilemedim . Ne olmuş neden olmuş diye sordum gel de konuşuruz deyince hemen sanayide aldım soluğu ... Dene bir dedi , Oooo , sanki dün biz akşam etmemişiz gibi herşey normal ... marş normal ... 4-5 kez stop edip tekrar tekrar denedim hiç bir problem yok ... Usta anlat bakalım dedim - Benzini nereden aldın dedi ... Yoksa mazot mu koymuşlar dedim - hayır ama benzin de değil dedi ... Benzin o kadar kötü ki enjektörleri şişirmiş araba çalışmamış dedi ... Hemen bir benzinliğe git yarım depo benzin ve enjektör temizleyici al biraz gez dedi ... Uzun lafın kısası enjektörler kötü benzinden iş yapamaz hale gelmiş ... Ama onun o durumda aracı nasıl çalıştırdığını ne gördüm ne de sordum aklıma gelmedi Ustanın dediği gibi yarım depo benzin + 100 ml Würth ( yeni çıkmış daha önce sadece 200 ml'lik vardı ) 20-30 km çoğu şehir dışı dolaştım ... tam keyfim yerine geldi derken motordan bir sesler gelmeye başladı ama anlatamam ... sürtünme ve metalin metale çarpma sesi gibi ... dünyam karardı ... yolda bir elektirikçi denk geldi sordum bu nedir diye , hemen motorcuya git dedi zorlamadan yavaş yavaş deyince elim ayağım boşaldı artık ... elektrikçiden çıktım motorcuya giderken yaklaşık 7-8 km mesafe var ses azalmaya başladı ... Azaldı azaldı azaldı azaldı , bir rahatlık bir sessizlik yaaa inanın anlatamam ... araba yolun 1 cm üzerinde uçuyor sanki ... Bu kadar yoğun tecrübeler bu kadar kısa zaman içinde olunca insan sağa sola bakıyor kamera falan varmı diye ustanın yanına ulaştığım anda inanın araba mükemmel ötesi rölantisi ve çalışma sesi olarak mükemmel ötesi idi ... Anlattım yaşananları başladılar dinlemeye , bir cihaz bağlayıp kontrol ettiler sıkıntı yok , hiç bir ses yok ... Biraz önce duyduğum sesin de enjektör temizleyicinin işe başlaması ve görevini yapmasından ibaret olduğunu anlattılar ... biraz daha devam edebilir ve hala varsa depodaki o lanet benzin bitince normale döner dediler ... Çok şükür arabam eski haline döndü ... selamlar saygılar
ferhat bey çok çok geçmiş olsun...sorunu masrafsız bir şekilde hallettiğinize çok sevindim. peki benzin aldığınız istsyona gidip görüştünüz mü? bu benzin nedir neyin nesidir diye? bir de bu enjektör temizleyiciyi normal zamanlarda biz de kullanabilir miyiz?
FERHAT BEY o şerefsiz benzinciye nasıl bir iylik yapmayı düşünüyorsunuz şimdi