Gönderen Konu: Avensis çalışmadı ... ustalar anlamadı !!!  (Okunma sayısı 13376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
Avensis çalışmadı ... ustalar anlamadı !!!
« : Kasım 19, 2012, 21:22:45 »
selamlar herkese öncelikle ...

3 senedir kullandığım ve hiçbir sorun yaşamadığım arabam dün öğlen saatlerinde çalışmadı , aküden şüphelenip takviye falan yaptık ama işe yaramadı , sonra yakıt pompasından şüphelendik . Yapacak pek fazla bir şey olmayınca kaskodan çekici hizmeti için yardım istedim sağolsunlar bu sabah  hemen çekici geldi ... sabaha kadar düşündüm yetkili servise mi özel servise mi götüreyim diye ... sonra malum sebeplerden dolayı sanayideki özel servisin yolunu tuttuk ... önce onlara da aküye baktılar takviye falan çalışmadı ,sonra yakıt pompasını kontrol ettiler o da sağlam ,sonra bujiler söküldü onlar da sağlam , sonra sırayla iki cihazla herhangi bir arıza veren elektronik sistem olup olmadığı kontrol edildi ,elektronik sistemlerde de herhangi bir hata falan yok ... sonra beyin sıfırlama diye tabir edilen işlem yapıldı ... 45 dakika falan araba kendini sıfırladı ... yine tık yok ... en son anahtardan şüphelenip yedek anahtarla marşa bakmayı denediler , o da olmadı ...

neyse oradan deva bulamayınca şimdi bir elektronik ustasına yönlendirdiler , hooop tekrar çekiciye ... akşam oldu arabayı bıraktım sanayide kaldı ,
sabah ola hayrola :)  bir tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim

inşallah araba çekicini sırtını sevmez ben inanın hiç sevmedim ... şaka gibi durduk yerde ...  içimi dökeyim dedim selamlar herkese  :argh:

Toyota Club Türkiye

Avensis çalışmadı ... ustalar anlamadı !!!
« : Kasım 19, 2012, 21:22:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis çalışmadı ... ustalar anlamadı !!!
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2012, 21:31:55 »
yakıtınız bitmiş heralde  :argh: sorunu merak ettim
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2012, 21:34:13 »
Geçmiş olsun. Bence problemin nedenini tam olarak tespit edebilmek için yetkili servise gitmekte fayda var. Avensisler kolay kolay arıza yapan araçlar değil,  dolaysıyla sanayide bu aracı çok iyi tanıyan ustalar da pek yok.
En iyi çözüm yetkili servise götürüp problemi tespit ettirmek.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2012, 21:34:55 »
selamlar herkese öncelikle ...

3 senedir kullandığım ve hiçbir sorun yaşamadığım arabam dün öğlen saatlerinde çalışmadı , aküden şüphelenip takviye falan yaptık ama işe yaramadı , sonra yakıt pompasından şüphelendik . Yapacak pek fazla bir şey olmayınca kaskodan çekici hizmeti için yardım istedim sağolsunlar bu sabah  hemen çekici geldi ... sabaha kadar düşündüm yetkili servise mi özel servise mi götüreyim diye ... sonra malum sebeplerden dolayı sanayideki özel servisin yolunu tuttuk ... önce onlara da aküye baktılar takviye falan çalışmadı ,sonra yakıt pompasını kontrol ettiler o da sağlam ,sonra bujiler söküldü onlar da sağlam , sonra sırayla iki cihazla herhangi bir arıza veren elektronik sistem olup olmadığı kontrol edildi ,elektronik sistemlerde de herhangi bir hata falan yok ... sonra beyin sıfırlama diye tabir edilen işlem yapıldı ... 45 dakika falan araba kendini sıfırladı ... yine tık yok ... en son anahtardan şüphelenip yedek anahtarla marşa bakmayı denediler , o da olmadı ...

neyse oradan deva bulamayınca şimdi bir elektronik ustasına yönlendirdiler , hooop tekrar çekiciye ... akşam oldu arabayı bıraktım sanayide kaldı ,
sabah ola hayrola :)  bir tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim

inşallah araba çekicini sırtını sevmez ben inanın hiç sevmedim ... şaka gibi durduk yerde ...  içimi dökeyim dedim selamlar herkese  :argh:

Ferhat Bey,

Büyük geçmiş olsun... Sorununuzu bilemiyorum ama eğer diyarbakır'da kimse yapamazsa gaziantep'e getirin buranın kral ustası hemen halleder ;) Gaziantepe getirirseniz size yardımcı olurum.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2012, 21:36:07 »
Bujileriniz sağlam ama çakıyorlar mı?

Kaza anında yakıtı kesen sistem doğru çalışıyor mu?

Arkadaşların dediği gibi, çözüm bulamazsanız fazla kurcalamadan yetkili servise gidiniz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2012, 21:57:13 »
Çok geçmiş olsun. İlginç bir sorun olmuş. Merak ettim takipteyim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2012, 22:06:07 »
marş yapıyor ancak çalışmıyorsa krang sensörüne bakmakta fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2012, 22:19:53 »
benim auris te 8. ayında marşa basınca çalışmadı..boş bir çevirme (zzzzzzzzz gibi) sesi vardı..yol yardım geldi bujileri söktü araba boğulmuş dedi biraz zorlayarak bastı marşa araba çalıştı..nasıl boğulma anlamadım..eleman nadir de olsa karşılaşıyoruz bujiler ıslak kalmış dedi..pek inanmadım..ama maşallah 2 ay oldu sorun yok..probleminizi çözersiniz umarım en kısa zamanda..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2012, 22:26:19 »
GEcmis olsun oncelikle.
Bencede yetkili servise goturun aracinizi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2012, 22:58:43 »
yakıtınız bitmiş heralde  :argh: sorunu merak ettim
sen yaşıyo musun fatih :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2012, 22:59:20 »
gaç model?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2012, 00:58:10 »
ilgilenen herkese teşekkür ederim ... yazılanlara cevap olarak da ;

arabada benzin var , bujilerde sıkıntı yok ateşleme var , kaza anında yakıtı kesen sistem vb. arızalı olsa , diagnostik test için 2  farklı yerde 3 farklı bilgisayara bağlandı araba hiç bir arıza hata gözükmüyor ... diagnostik sistemin çalışması da kontrol edildi , mesela bir sigorta çıkarılıp tekrar test edildiğinde sistem hemen arızayı tespit edip hata veriyor ! yani sensör falan gibi birşey olsa herhalde bu üç cihazdan biri mutlaka görürdü arızayı ...

bakalım sabah tekrar kaldığımız yerden devam edicez ... sanayinin çok az bir kredisi kaldı , iyi kullanamazsa yetkili servise başvurmak son çare ...

herkese kazasız sürüşler dileklerimle ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2012, 01:04:49 »
Hava filtresini kontrol ettiniz mi? Şöyle bir olay duymuştum, fare hava filtesine ne bulduysa taşımış ve hava alamayan motor çalışmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2012, 01:10:24 »
Şimdi şöyle birşey soracağım aracınızda debriyaj swicht'i var mı ? Yani debriyaja basarak mı çalışması gerekiyor ? Eğer öyleyse ilk baş bir paspasınızı kontrol edin.. Ama göstergede ışık yoksa akü devrini tamamlamış takviye bile almadığına göre.. Birde marş sesi geliyor mu yoksa tık tık tık diye kalıyor mu ?
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2012, 01:14:29 »
Tekin bey hava filtresine inanın kendi ellerimle söküp baktım ... küçücük bir çöp parçası vardı içeride hemen aldım hava tuttular içeri ... filtre elbette sıfır durumunda değil ama rezalet de değil ... biraz kirlenmiş elbette ama ondan da değil ... arabadaki tüm sigortalar gözle ve irice bir kontrol kalemi ile defalarca kontrol edildi ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 20, 2012, 01:16:14 »
Tekin bey vaktiniz varsa birşey sormak istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 20, 2012, 01:19:03 »
ercüment kardeşim araçta debriyaj yok ... swicht de yok ... ilgin için teşekkürler ... marş basıyor bir sürü akü denendi takviye falan olmadı ...

çalışma öncesi marş sesi normal çalışma yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 20, 2012, 01:20:49 »
ercüment kardeşim araçta debriyaj yok ... swicht de yok ... ilgin için teşekkürler ... marş basıyor bir sürü akü denendi takviye falan olmadı ...

çalışma öncesi marş sesi normal çalışma yok

Enjektörler yakıt püskürtüyor mu ? Kötü benzinde kaynaklı tıkalı ihtimali diyeceğim de ne kadar tıkanabilir ki zaten :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 20, 2012, 01:23:41 »
Tekin bey vaktiniz varsa birşey sormak istiyorum

Lütfen sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Kasım 20, 2012, 01:26:03 »
aracı kumandayla açıp bindik , anahtarı kontağa takmadan önce immobilizer ışığı yanıp sönüyor , işte bu ışık anahtarı kontağa taktığımız anda sönmeli mi yoksa yarım kontakla beraber gösterge ışıkları yandığı zaman mı sönmeli ... kafam karıştı iyice ... benim arabada kontağı yarım çevirip gösterge ve ikaz ışıkları yandığında immobilizier ışığı sönüyor ... daha sonra malum ışıkların sönmesini bekleyip marşa basıyorum sonra vitese tak devam ...

allah allah yaa kafayı yedim galiba :)