Gönderen Konu: Enjektör temizleyicisi.  (Okunma sayısı 29800 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Enjektör temizleyicisi.
« Yanıtla #60 : Ocak 14, 2015, 10:24:21 »
Evet dizel, sanırım o teneke kutunun üzerin de de Toyota yazıyordu

Çok önemli değil servisin koyduğu temizleyici nihayetinde sorun olmaz. 20 bin km sonra istersen kendin Würth vs. koyabilirsin.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 14, 2015, 10:24:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 14, 2015, 10:31:42 »
Bende çok kullandım ve faydasını gördüm ancak; bakım için gittiğim ustanın dediği enjektör temizleyiciyi koyduğunuz depoyu hemen bitirmeniz gerekir dedi. Uzun süre depoda kaldığında depoda bulunan kiri pası söküp enjektörlere götürü demişti. Onun için tavsiyem enjektör temizleyicisini şehirler arası yolculuk yapmadan önce kullanmanız olur.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 14, 2015, 10:32:35 »
Çok önemli değil servisin koyduğu temizleyici nihayetinde sorun olmaz. 20 bin km sonra istersen kendin Würth vs. koyabilirsin.

Sıkıntı şu; diğer aracımı zaten sattım (enjektör temizleyici konulan aracı) , yeni aldığım corollanın da 40 bin bakımını da servisde yaptırdım ama servis fiyat düşük olsun diye enjektör temizleyici kullanmamış , bende şimdi kullanmak istiyorum, ne de olsa bulunduğum bölgeye göre yakıtlar şüpheli zaten, bu arada mazotu euroil den alıyorum  :lol:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 14, 2015, 10:32:59 »
Bende çok kullandım ve faydasını gördüm ancak; bakım için gittiğim ustanın dediği enjektör temizleyiciyi koyduğunuz depoyu hemen bitirmeniz gerekir dedi. Uzun süre depoda kaldığında depoda bulunan kiri pası söküp enjektörlere götürü demişti. Onun için tavsiyem enjektör temizleyicisini şehirler arası yolculuk yapmadan önce kullanmanız olur.

Filitreler bu iş için konmuş olabilir mi acaba?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #64 : Ocak 14, 2015, 10:34:29 »
Sıkıntı şu; diğer aracımı zaten sattım (enjektör temizleyici konulan aracı) , yeni aldığım corollanın da 40 bin bakımını da servisde yaptırdım ama servis fiyat düşük olsun diye enjektör temizleyici kullanmamış , bende şimdi kullanmak istiyorum, ne de olsa bulunduğum bölgeye göre yakıtlar şüpheli zaten, bu arada mazotu euroil den alıyorum  :lol:

O zaman Würth'ün veya Rom'un dizel olanını kullanabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 14, 2015, 10:38:21 »
Filitreler bu iş için konmuş olabilir mi acaba?

Ahmet Bey ben ustanın dediğini yazdım. Yoksa filterlerin yakıtı filtre ettiğinin farkındayım.
2011 Corolla D4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 14, 2015, 10:39:49 »
Ahmet Bey ben ustanın dediğini yazdım. Yoksa filterlerin yakıtı filtre ettiğinin farkındayım.

Farkında iseniz sorun yok.  :tamam:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 14, 2015, 11:45:12 »
Bir kaç on yıldır yakıt depoları çürümüyor, depoların yapıldığı malzemeler, depo hava emiş filtre sistemi, iç kaplamaları ve katkılı yakıtlar nedeniyle bu tip sorunlar oluşmadığından pas oluşmamaktadır.

Enjektör temizleyici kullanmakta 2 ana sebep vardır.

Diesel yakıtların son üretim aşamasında su kullanıldığından belli oranlarda su yakıt içinde zaten bulunmaktadır.

Depodaki yakıt tüketildikçe yerini dolduracak hava emilimiyle de (tek yönlü check-valf ile) havadaki rutubet emilmiş olur, bu küçük damlacıkların yakıt ile bütünleşip yakılması gerekmektedir.

En önemlisi, diesel enjektörlerin ucunda, benzinlilerin emme subaplarında (direkt enjektörlüler hariç) karbon birikimi oluşur ve performansın düşüşüne katkıda bulunurlar.

Bu karbonları zamanında temizlemenin en etkin ve ucuz yolu, Injector Cleaner üründen her 5.000 veya 10.000km'de bir kullanmaktır.
Şehir içi ağırlıklı kullanılan araçların her 5.000km'de kullanmaları daha iyi olur çünkü gün içinde çok sayıda engine start-stop yapılmaktadır.

Filtre konusuna fazla takılmamak gerekiyor,
Benzinlilerde artık filtre yok.
Diesellerdeki filtrenin ana amacı su damlacıklarını yakalamaktır.

Filtre altında fazla su biriktiğinde zaten uyarı ışığı yanacaktır ki buna gerek kalmadan filtre değişiyor.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 18, 2015, 13:50:23 »
Bir kaç on yıldır yakıt depoları çürümüyor, depoların yapıldığı malzemeler, depo hava emiş filtre sistemi, iç kaplamaları ve katkılı yakıtlar nedeniyle bu tip sorunlar oluşmadığından pas oluşmamaktadır.

Enjektör temizleyici kullanmakta 2 ana sebep vardır.

Diesel yakıtların son üretim aşamasında su kullanıldığından belli oranlarda su yakıt içinde zaten bulunmaktadır.

Depodaki yakıt tüketildikçe yerini dolduracak hava emilimiyle de (tek yönlü check-valf ile) havadaki rutubet emilmiş olur, bu küçük damlacıkların yakıt ile bütünleşip yakılması gerekmektedir.

En önemlisi, diesel enjektörlerin ucunda, benzinlilerin emme subaplarında (direkt enjektörlüler hariç) karbon birikimi oluşur ve performansın düşüşüne katkıda bulunurlar.

Bu karbonları zamanında temizlemek en etkin ve ucuz yolu, Injector Cleaner üründen her 5.000 veya 10.000km'de bir kullanmaktır.
Şehir içi ağırlıklı kullanan araçların her 5.000km'de kullanmaları daha iyi olur çünkü gün içinde çok sayıda engine start-stop yapılmaktadır.

Filtre konusuna fazla takılmamak gerekiyor,
Benzinlilerde artık filtre yok.
Diesellerdeki filtrenin ana amacı su damlacıklarını yakalamaktır.

Filtre altında fazla su biriktiğinde zaten uyarı ışığı yanacaktır ki buna gerek kalmadan filtre değişiyor.

Dediğiniz gibi Tekin Bey;

Yakıt depolarının içi epoxi ile kaplanıyor diye biliyorum. Bazı markalar bakalit tarzı metal dışı depo kullanıyor. Bazıları krom, bazıları çift taraflı paslanmaz galvaniz, bazıları bildiğin boyalı sac. Ama Toyota gibi firmalar boyalı sac kesinlikle kullanmaz.

Eski model fiat palio benzinli 1,6 nın deposunu açmıştık. Benzin pompasını değiştirmek için. İçine fenerle ışık tutup inceledim. O zaman araba 10 yaşındaydı. Ve ilk kez depo açıldı bildiğim kadarı ile. İçinde ne toz ne su ne pas belirtisi yoktu.

Krem rengi açık renkti içi.

Tertemizdi.

Eski tip depoların altında tapa olurdu açıp toz su vs boşaltmak için bu depoda yoktu.

Bildiğim kadarı ile elektriki pompa sürekli ve hızlı biçimde yakıtı devirdaim ettirdiğinden toz vs hemen filtrelerde kalıyor, su da depo içinde yakıt durgun halde olmadığından yakıttan ayrışamıyordur.

Arkadaşım dizel kangosunu sattı galeriye başka araç aldı. Aracı beğenmedi geri verdi kangoyu geri aldı. Kangı 4 gün yattı galeride.

Sonra motor yığılır devir yapmaz gaz yemez tekler üüü

Bana sordu parça mı çaldılar acaba diye.

Baktık yakıt borularında su geziyor. Görülüyor.

Yaktı fulle 2 güne geçer dedim.

İdare ederek dolaş bişey olmaz dedim. Araba yatınca su ayrışmış mazottan enjektöre gelince de tekletiyor du arabayı.

Ertesi gün geldi hakkaten geçmiş.

Geçenlerde würth mazot için enjektör temizleyici aldım. Çok itibar etmem böyle katkılara ama 27 TL kargo bedava olunca markalı diye aldım. Benim arabada silindirlerden birinde damlama işeme hissediyordum. 3000 - 4000 devir arasında vibrasyon da hissediyordum motorda.

Dolu depoya katkıyı ekledim. Ekleyip sonra depoyu doldurmak lazım ama bizimkisi öyle denk geldi.

Bu hafta sonu baktım 265 km olmuş depoda 1 çeyrek düşmüş, fulleyeyim de katkı karışmış olsun dedim. Dün sabah çalıştırdım arabayı,

silindirin birindeki bahsettiğim işeme gitmiş de vuruntu vibrasyon da kesilmiş. Motor saz gibi çalışıyor.

Pek ummazdım ama faydalı olmuş bu katkı. Bundan eminim.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 18, 2015, 17:19:39 »
Benim araçta plastik yakıt deposu kullanmışlar.

Düzenli enjektör temizleyici kullanılan motorların Kış performansları ve ilk startları mükemmel oluyor.

Yakıtın donma noktası daha aşağılara iniyor diğer taraftan motorun ısınma süresi kısalıyor.

STP markası da güvenilirdir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 19, 2015, 08:53:26 »
Merhabalar, bende yaklaşık 10 000 km önce  würth kullanmıştım forumda tavsiyeler üzerine Opet istasyonlarındaki Ron marka olanı kullanmak için akşam depoyu doldurup enjektör katkısı koydum. Ancak opetteki enjektör temizleyici Ron marka değildi İNCİ diye bir firma tarafından üretilmiş üzerinde ingilizce yazılar bulunan şisedeydi. Sorduğumda Ron marka olmadığını ve artık bunları getirdiklerini söyledi firmanın, bende sorun olmaz diyerek önce katkıyı koyup depoyu doldurdum. Umarım faydası olur sistem temizliğine.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ocak 19, 2015, 10:05:25 »
Benim arabayada uzun zamandır enjektör temizleyici koymuyordum. Araç daha önceleri saat gibi çalışıyordu şimdi hem performansta düşüş hemde motor sesinde artma var. Dün internetten würth dizel enjektör temizleyici siparişi verdim. Gelsin boş depoya koyup depoyu dolduracağım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 20, 2015, 10:59:22 »
çalıştığım şirkette renault fluence 1.5 dci edc araç var düzenli enjektör kullanmaya çalışıyorum dün zam gelmeden total den mazotumu aldım birde total den schneider enjecto attım depoya, faydasını görmeye başladım, her zamanki güzergah ve 100 km şuan 4.8 yakıyor ki çok hoşuma gitti :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 20, 2015, 14:11:33 »
çalıştığım şirkette renault fluence 1.5 dci edc araç var düzenli enjektör kullanmaya çalışıyorum dün zam gelmeden total den mazotumu aldım birde total den schneider enjecto attım depoya, faydasını görmeye başladım, her zamanki güzergah ve 100 km şuan 4.8 yakıyor ki çok hoşuma gitti :D

Hocam dci motorlar shell vpower nitro+ sever bilgin olsun :) Depo kapağında shell logosu olması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 20, 2015, 16:14:37 »
Bakalım opetten 27.50 tl ye 300 ml würth benzin enjektör temizleyicisi alıp depoyu fulledim. Artık 1 ay sonra hesaplamayı yapacam :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 20, 2015, 17:47:59 »
Hocam dci motorlar shell vpower nitro+ sever bilgin olsun :) Depo kapağında shell logosu olması lazım.

renault da total logosu vardı ama ben onu sökmüştüm, total da sever hocam memnunum dizelinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 24, 2015, 09:47:34 »

Dün aracıma Opet istasyonundan bu ürünü aldım 9 TL'ye , üzerine de yakıt doldurdum, buralarda Wurth bulamadığım için bunu koydum, inşallah faydası olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Mart 11, 2015, 09:59:29 »

Dün aracıma Opet istasyonundan bu ürünü aldım 9 TL'ye , üzerine de yakıt doldurdum, buralarda Wurth bulamadığım için bunu koydum, inşallah faydası olur..

Arkadaşlar aracıma 1500km önce bu yakıt katkısından ilave etmiştim, fakat 1 depoyu hiç bitirmek nasip olmadı sürekli üzerine, 10-20 Lt eksildiğinde yakıt tamamlandı, şimdi pazar günü 1500KM lik bir uzun yola çıkacağım, bu üründen veya sizin önerebileceğiniz başka bir üründen tekrar koysam faydasını görmüş olurmuyum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #78 : Mart 11, 2015, 10:02:52 »
@Aydın Ülger (31869) Tekrar koymanıza gerek yok, etkisinin 2. depodan itibaren ortaya çıktığı söyleniyor. 15-20bin km sonra işlemi tekrarlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mart 11, 2015, 10:05:09 »
@Aydın Ülger (31869) Tekrar koymanıza gerek yok, etkisinin 2. depodan itibaren ortaya çıktığı söyleniyor. 15-20bin km sonra işlemi tekrarlarsınız.

Aytaç hocam bir önceki katkıyı koyduğumda depo 10-20Lt. eksildiğinde üzerine 3-4 kez hep fullendi , bundan dolayı etki etmediğini düşündüğüm için acaba tekrar koysam mı diye kararsız kalmıştım.