0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet dizel, sanırım o teneke kutunun üzerin de de Toyota yazıyordu
Çok önemli değil servisin koyduğu temizleyici nihayetinde sorun olmaz. 20 bin km sonra istersen kendin Würth vs. koyabilirsin.
Bende çok kullandım ve faydasını gördüm ancak; bakım için gittiğim ustanın dediği enjektör temizleyiciyi koyduğunuz depoyu hemen bitirmeniz gerekir dedi. Uzun süre depoda kaldığında depoda bulunan kiri pası söküp enjektörlere götürü demişti. Onun için tavsiyem enjektör temizleyicisini şehirler arası yolculuk yapmadan önce kullanmanız olur.
Sıkıntı şu; diğer aracımı zaten sattım (enjektör temizleyici konulan aracı) , yeni aldığım corollanın da 40 bin bakımını da servisde yaptırdım ama servis fiyat düşük olsun diye enjektör temizleyici kullanmamış , bende şimdi kullanmak istiyorum, ne de olsa bulunduğum bölgeye göre yakıtlar şüpheli zaten, bu arada mazotu euroil den alıyorum
Filitreler bu iş için konmuş olabilir mi acaba?
Ahmet Bey ben ustanın dediğini yazdım. Yoksa filterlerin yakıtı filtre ettiğinin farkındayım.
Bir kaç on yıldır yakıt depoları çürümüyor, depoların yapıldığı malzemeler, depo hava emiş filtre sistemi, iç kaplamaları ve katkılı yakıtlar nedeniyle bu tip sorunlar oluşmadığından pas oluşmamaktadır.Enjektör temizleyici kullanmakta 2 ana sebep vardır.Diesel yakıtların son üretim aşamasında su kullanıldığından belli oranlarda su yakıt içinde zaten bulunmaktadır.Depodaki yakıt tüketildikçe yerini dolduracak hava emilimiyle de (tek yönlü check-valf ile) havadaki rutubet emilmiş olur, bu küçük damlacıkların yakıt ile bütünleşip yakılması gerekmektedir.En önemlisi, diesel enjektörlerin ucunda, benzinlilerin emme subaplarında (direkt enjektörlüler hariç) karbon birikimi oluşur ve performansın düşüşüne katkıda bulunurlar.Bu karbonları zamanında temizlemek en etkin ve ucuz yolu, Injector Cleaner üründen her 5.000 veya 10.000km'de bir kullanmaktır.Şehir içi ağırlıklı kullanan araçların her 5.000km'de kullanmaları daha iyi olur çünkü gün içinde çok sayıda engine start-stop yapılmaktadır.Filtre konusuna fazla takılmamak gerekiyor,Benzinlilerde artık filtre yok.Diesellerdeki filtrenin ana amacı su damlacıklarını yakalamaktır.Filtre altında fazla su biriktiğinde zaten uyarı ışığı yanacaktır ki buna gerek kalmadan filtre değişiyor.
çalıştığım şirkette renault fluence 1.5 dci edc araç var düzenli enjektör kullanmaya çalışıyorum dün zam gelmeden total den mazotumu aldım birde total den schneider enjecto attım depoya, faydasını görmeye başladım, her zamanki güzergah ve 100 km şuan 4.8 yakıyor ki çok hoşuma gitti
Hocam dci motorlar shell vpower nitro+ sever bilgin olsun Depo kapağında shell logosu olması lazım.
Dün aracıma Opet istasyonundan bu ürünü aldım 9 TL'ye , üzerine de yakıt doldurdum, buralarda Wurth bulamadığım için bunu koydum, inşallah faydası olur..
@Aydın Ülger (31869) Tekrar koymanıza gerek yok, etkisinin 2. depodan itibaren ortaya çıktığı söyleniyor. 15-20bin km sonra işlemi tekrarlarsınız.