Gönderen Konu: yeni focus ve özellikleri  (Okunma sayısı 2483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
yeni focus ve özellikleri
« : Kasım 16, 2012, 05:16:20 »
ford focusu inceliyorum kaç gündür.. belki ilerde alırım diyordum ama full dolu paketinin fiyatı 70 bin tl imiş.. bunca özelliği bu sınıfta sunması mükemmel bir durum.. fiyatı çok olsa da değer mi değmez mi çok düşündürücü bir durum... sizin yorumlarınız nelerdir.. neticede toyotayı eleştirebilecek olgunlukta bir toyota sitesiyiz :D..
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

yeni focus ve özellikleri
« : Kasım 16, 2012, 05:16:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Re: yeni focus ve özellikleri
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2012, 06:55:54 »
Donanim olarak corolla yanina bile yaklasamaz ama bu sinifta bu fiyata araba alinirmi? sahsen bir ust sinifi tercih ederdim. skoda superb dizel veya lpg tercih edecek olsaydim da avensis 1.8 cvt alirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni focus ve özellikleri
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2012, 09:55:26 »
2.0 full versiyonunu yaklasik 1 ay once cok kisa bir deneme surusu yaptim, gaz tepkisi cok kotu geldi bana ayrica cok gereksiz ozellikler var ve benim icin cok onemli 2 ozelligide yok. ( kalkistan sonra otomatik kapi kilitleme yok ayrica arac iceriden kilitlenmiyor couk kilidini acmak lazim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2012, 19:21:33 »
garip bir durum biraz.. araçta her özellik var.. yok yok denebilir.. ama hepside satın alınıyor.. full paketine bile satın alırsan ekleniyormuş bi çok özellik.. bu durum çok saçma geldi bana da gerçekten !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2012, 19:48:42 »
Ben de beğeniyorum ama çok para... İlerleyen zamanlarda belki alınabilir.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2012, 20:22:46 »
ford club  da öve öve bitirememişler arabayı.. helal olsun forda.. elinde ne var koymuş donanım olarak.. hiçbir japonda yok bu kadar donanımlı c sınıfı.. toyotadan soğuttu beni bu yeni çıkan araçlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2012, 20:42:04 »
kendiliğinden park ediyor diyorlar.Yapan yada yaptıran varmı acaba.sensörler görecekte araya gircekte.ilk çıktıgında denedik  mümkünatı yok park etmedi.Ama belkirli bir km hıza kadara önüne  çıkan engeli sensörlerin görüp frene basması çok iyi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2012, 20:50:00 »
kendiliğinden park ediyor diyorlar.Yapan yada yaptıran varmı acaba.sensörler görecekte araya gircekte.ilk çıktıgında denedik  mümkünatı yok park etmedi.Ama belkirli bir km hıza kadara önüne  çıkan engeli sensörlerin görüp frene basması çok iyi.

bu bahsedilen park sistemi tam çalışmıyor mu yani ?? üzücü bir durum.. o sitede de bir adam 3. vitesten sonra çekiş düşüklüğü yaşıyormuş vs.. sorunlardan bahsediyordu..
-30 km hıza kadar önüne bir şey çıkarsa duruyormuş
-şeritten ayrılırsan önce uyarıp sonra şerite sokuyormuş
-otomatik şekilde uzun farları karşıdan araba gelirse kısaya dönderip aracı geçince tekrar uzuna çeviriyormuş
-dinamik tork kontrolü varmış
-ön ızgarada panjur varmış.. motor ısısına göre açılıp kapanıyormuş

vs vs.. bir sürü özelliği var yahu... şaşırtıcı bir otomobil.. kafa karıştırıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2012, 21:03:52 »
valla biz park ettiremedeik satış temsilcisiyle.çok acayip bir sistem.çok kullanışlı değil.Sensörler mesafeyı görüp ölçecek sonra buraya girebilir diyecek.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2012, 22:25:30 »
valla biz park ettiremedeik satış temsilcisiyle.çok acayip bir sistem.çok kullanışlı değil.Sensörler mesafeyı görüp ölçecek sonra buraya girebilir diyecek.

otomatik park sisteminin çalışması için paralel park edilecek boşluğun yanındaki kaldırımın yüksekliği de önemli. aslında birçok şartın oluşması gerekiyor fakat türkiye gibi çevre düzenlemelerinin belirli kriterlerde yapılmadığı bir ülkede zor iş.

ayrıca 70 bin lira vermeye gerek yok en üst donanım seviyesi 5 kapılı modeli 58-60 bin tl arası bir etikete sahip kampanya desteği ile. aynı meblaya c-max de alınabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2012, 22:49:07 »
otomatik park sisteminin çalışması için paralel park edilecek boşluğun yanındaki kaldırımın yüksekliği de önemli. aslında birçok şartın oluşması gerekiyor fakat türkiye gibi çevre düzenlemelerinin belirli kriterlerde yapılmadığı bir ülkede zor iş.

ayrıca 70 bin lira vermeye gerek yok en üst donanım seviyesi 5 kapılı modeli 58-60 bin tl arası bir etikete sahip kampanya desteği ile. aynı meblaya c-max de alınabiliyor.

70 bin tl olduğunu söylediler.. tüm özelliklerin pakete eklendiği takdirde... 58-60 bin ise neyse de.. kendini park etme özelliği olmasa da olur fakat geneli itibari ile diğer markalardançok daha donanımlı bir model olmuş.. 60 bin ise bile düşünülebilir belki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2012, 23:59:55 »
Ford o kadar para etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2012, 00:08:32 »
70 bin tl olduğunu söylediler.. tüm özelliklerin pakete eklendiği takdirde... 58-60 bin ise neyse de.. kendini park etme özelliği olmasa da olur fakat geneli itibari ile diğer markalardançok daha donanımlı bir model olmuş.. 60 bin ise bile düşünülebilir belki

ben birkaç ford bayisinde fahiş fiyat uygulamasına rastladım. nasıl olduğunu bilmiyorum ama internetteki liste fiyatlarının çok üzerindelerdi. 70 bin liralık araçta park asistanı, sunroof, deri döşeme, xenon farlar, şerit asistanı gibi özellikler mevcut. gerek yok. bu arada sony müzik sistemi de sonunda geri gelmiş ford'a.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2012, 05:00:25 »
Ford o kadar para etmez.

waaww.. çok iddialı olmuş.. ama bende bakıyorum da genel kanı gereksiz özelliklerin çok olduğu yönünde.. profildeki avensis sizin mi ??son kasa mı :D

ben birkaç ford bayisinde fahiş fiyat uygulamasına rastladım. nasıl olduğunu bilmiyorum ama internetteki liste fiyatlarının çok üzerindelerdi. 70 bin liralık araçta park asistanı, sunroof, deri döşeme, xenon farlar, şerit asistanı gibi özellikler mevcut. gerek yok. bu arada sony müzik sistemi de sonunda geri gelmiş ford'a.

şerit asistanı neyse de park sistemi keşke priustaki gibi olsaymış iiimiş.. sonradan çokta kullanışlı olmadığını düşünmeye başladım.. offf bu otomobil piyasası çok garip... her marka kendine göre birşeyler çıkarıyor.. hepsininde artısı ve eksisi var kendine göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2012, 06:14:22 »
cenneti vaad etseler yinede focusa 70.000 tl vermem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2012, 11:31:27 »
focus güzel araba ama 70 bin tl nin arabası değil.. bend focusa baya odaklanmıştım sonra corollama devam kararı aldım ..
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2012, 15:49:45 »
focus güzel araba ama 70 bin tl nin arabası değil.. bend focusa baya odaklanmıştım sonra corollama devam kararı aldım ..

Bu kadar net.... Yani zevk meselesi kimse kimseye karışamaz ama bana hakikaten çook şaşırtıcı geliyor bu paraların focusa verilmesi...Hep düşünmüşümdür sıfır focusa 70.000 lira vereceğine bak neler var...Ama tabi zevk meselesi...

cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2012, 22:51:33 »
o kadar kararlı şekilde ilgimi çekmişti ki bu focus.. inanın özkan abinin paylaştığı fiyatlar hepten soğuttu :D.. neyse zamanı geldiğinde bakarız.. fiyat açısından orta sınıfı geçmiş gerçekten.. bide aracı çıkardıklarında diyorlardı ki bu araç donanımı demokratikleştiriyor.. herkes yüksek donanımlı araç alabilecek diyordu.. böğğ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 18, 2012, 23:01:02 »
Sevindim ne diyim
 :alkis: :alkis:
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 18, 2012, 23:06:32 »
Alacaksın bir ford olacaksın lord. Yukarıda özkan beyin yayınladığı ilanlardaki araçlar süper araçlar. Marka araçlar ford dan çok çok üstün modeller belki donnımları forddaki gibi olmaya bilir ama bu marka ve bu model araçlar focus a fark atan araçlardır. Yazıktır bu sınıf bir arabaya 70 bin tl vermek bencede.
35 bine benzinli 2009 model mondeo lar var benzinli bence focusdan daha mantıklı.