0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
servis yapmadığı sürece kesinlikle önermiyorum. ben bir kez şeytana uyup yaptırdım. sonuçta sertesi gün servise gitmek zorunda kalmıştım. check engine arızası vermişti. ecu beyin vs kapatmalarına rağmen sensörlere mi bir yerelere su kaçtığı için temizlenmesi gerekmişti.çözücüler satılıyormuş. bunları dikkatlice sıkıp sonrasında silerek bakım yapılabilir.tamamen estetiksel bir kaygı var.motorun kirli olmasının hiç bir zararı yok bence. zaten yıkanan yer motor kapağı oluyor. hortumlar oluyor. altındaki koruyan malzemeler. kirli kalsa ne olur?ben yıkanan motorlardan korkuyorum asıl.2. el satışlarında bal dök yala motorların fotografını çekip satış yapıyorlar. 2 km sonra aaaa arıza lambası yanıveriyor.
Bence yıkatmaktansa sonaxın veya benzer markaların bu işler için uygun ürünleriyle sünger kullanarak silmek daha mantıklı.Çünkü araçlarımızın beyinleri suya neme karşı hassaslar.Ne kadar kapatsakta ileride sorun çıkarabilir.Eğer illa yıkatmak istiyorum dersenizde bu mevsim uygun değil,önemli noktaları kapatıp yıkadıktan sonra aracı güneşe bırakıp kaputu açık bırakarak kurutmanız gerekir.Şuan hava sıcaklıkları düşük olduğundan yine nemli kalacaktır ve sorun çıkarabilir.Yani en mantıklısı dediğim gibi uygun ürünlerle silmek olacaktır.
serkan bey motorunuzu kesinlikle yıkatmayın. size tavsiyem plastik aksamları silikon spreyle, metal aksamları yağsız balata spreyi ile temizleyin. hem daha geç kirleniyor hemde motora su değmediği için hiç bir sorun çıkmıyor.
Ben bir defalığa mahsus yıkatacam , en kötü ne olabilir ki atıyorum bir yere zarar verse en kötü neye zarar verir ? sizce ?
Arkadaşlar aracım 95 GLİ aracın motorunu sıcak suyla iyice bir yıkatmak istiyorum ustam yıkatma dedi ancak pis piste içime sinmiyor.Sizce yıkatsam bişey olurmu veya nelere dikkat etmem gerek