Gönderen Konu: Aracın motorunu yıkatmak  (Okunma sayısı 5663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Aracın motorunu yıkatmak
« : Kasım 16, 2012, 00:19:00 »
Arkadaşlar aracım 95 GLİ aracın motorunu sıcak suyla iyice bir yıkatmak istiyorum ustam yıkatma dedi ancak pis piste içime sinmiyor.Sizce yıkatsam bişey olurmu veya nelere dikkat etmem gerek
Corolla 1.6 Life

Toyota Club Türkiye

Aracın motorunu yıkatmak
« : Kasım 16, 2012, 00:19:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracın motorunu yıkatmak
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2012, 02:04:50 »
Gereken yerler kapatılırsa, yıkandıktan sonra kuruması beklenirse sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ancak sık sık yapılmamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2012, 17:07:26 »
Bence yıkatmaktansa sonaxın veya benzer markaların bu işler için uygun ürünleriyle sünger kullanarak silmek daha mantıklı.Çünkü araçlarımızın beyinleri suya neme karşı hassaslar.Ne kadar kapatsakta ileride sorun çıkarabilir.Eğer illa yıkatmak istiyorum dersenizde bu mevsim uygun değil,önemli noktaları kapatıp yıkadıktan sonra aracı güneşe bırakıp kaputu açık bırakarak kurutmanız gerekir.Şuan hava sıcaklıkları düşük olduğundan yine nemli kalacaktır ve sorun çıkarabilir.Yani en mantıklısı dediğim gibi uygun ürünlerle silmek olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2012, 17:11:18 »
Kıy biraz paraya kıyıp sonax zibart gibi şirketlere gidip motor temizleme yaptır derim. Motor bu çünkü şakaya gelmeyeceğini düşünüyorum..
Toyota Corolla D-4D 1.4 Comfort Extra 2011 Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2012, 17:14:32 »
2005 corollamın motorunu ayda mutlaka yıkatırdım, korkmayın distrübitorli ise kapatın ve elektronik sigortaların üzerini kapatın naylon poşetle ve basınçlı suyu çok yakından sıktırtmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2012, 17:15:22 »
servis yapmadığı sürece kesinlikle önermiyorum. ben bir kez şeytana uyup yaptırdım. sonuçta sertesi gün servise gitmek zorunda kalmıştım. check engine arızası vermişti. ecu beyin vs kapatmalarına rağmen sensörlere mi bi yerelere su kaçtığı için temizlenmesi gerekmişti.

çözücüler satılıyormuş. bunları dikkatlice sıkıp sonrasında silerek bakım yapılabilir.

tamamen estetiksel bir kaygı var.

motorun kirli olmasının hiç bir zararı yok bence. zaten yıkanan yer motor kapağı oluyor. hortumlar oluyor. altındaki koruyan malzemeler. kirli kalsa ne olur?

ben yıkanan motorlardan korkuyorum asıl.

2. el satışlarında bal dök yala motorların fotografını çekip satış yapıyorlar. 2 km sonra aaaa arıza lambası yanıveriyor.
2008 Corolla D4D Elegant M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 16, 2012, 17:29:29 »
servis yapmadığı sürece kesinlikle önermiyorum. ben bir kez şeytana uyup yaptırdım. sonuçta sertesi gün servise gitmek zorunda kalmıştım. check engine arızası vermişti. ecu beyin vs kapatmalarına rağmen sensörlere mi bir yerelere su kaçtığı için temizlenmesi gerekmişti.

çözücüler satılıyormuş. bunları dikkatlice sıkıp sonrasında silerek bakım yapılabilir.

tamamen estetiksel bir kaygı var.

motorun kirli olmasının hiç bir zararı yok bence. zaten yıkanan yer motor kapağı oluyor. hortumlar oluyor. altındaki koruyan malzemeler. kirli kalsa ne olur?

ben yıkanan motorlardan korkuyorum asıl.

2. el satışlarında bal dök yala motorların fotografını çekip satış yapıyorlar. 2 km sonra aaaa arıza lambası yanıveriyor.

yanılıyorsunuz, dikkatli olunduğunda hiçbirşey olmaz 2005 te corollamı aldım 7 yıl boyunca hep motoru yıkattım beyni ve açık hava filtremi poşetle kapatıp yıkattım hep hiç sorun yaşamadım,   yaşanmaz demiyorum tabiki yaşanır ama dikkatli olmak lazım ve dikkatli olunursa sorun çıkmıyor

ayrıca kirli motor ısıyı dışarı daha zor bırakır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2012, 17:51:38 »
Elzem bir durum olmadıkça yıkatmayınız. İster en iyi yıkama firması olsun, ister sıradan bir yer olsun bence hiç elletmeyin.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2012, 18:03:27 »
Motor yıkamak zordur ve risklidir, bilen kişi yıkarsa hiç bir sorun olmaz. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2012, 20:21:56 »
2005 corollamızın motorunu yıkatmadan önce burda konu açtım çok tereddüt ettim daha sonra D.bakır toyota servisi bir hocamın aracının motorunu yıkamada sorun olmadığını söyleyince, Maf sensörü marş motoru alternatörü sigorta kutusunu kapatarak bastım suyu bastım köpüğü ve tekrar su ardından güneşe bıraktım oohh mis :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2012, 20:55:19 »
Serkan bey merhaba :) 97 model Corolla arabamın motorunu Gaziantepte, 2004 model Avensis arabamın motorunu da Samsunda Sonax bayisinde komple yıkattım.. hiç bir sorun olmadı Allah'a şükürler olsun.. işin ehli ve bu işi bilen kişilere yaptırırsanız evel Allah hiç birşey olmaz.. şahsen ben tavsiye ederim arabanızın motoru ilk günkü gibi pırıl pırıl olur.. hatta ben önümüzdeki ay şu anki aracımı 15bin km ilk bakımına götüreceğim nasip olursa.. motor temizliğini hediye ettiler yaptıracağım.. bence bilen kişilere yaptırırsanız hiç bir sorun olmaz.. kazasız belasız hayırlı günler dilerim.. selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2012, 21:29:02 »
Alternatörün kapatın maf sensörünü ver sigortaları kapatın basın suyu gitsin ama vvt-ilarda kapağın altına suyu özellikle sıkmayın malum bujilerin ateşleyicileri var boşuna risk almaya gerek yok... Kendi motorumuzu da yıkıyorum dayımın 1.4 vvt-i'ını da yıkadım kurudu sonra test sürüşüne çıktım hiçbir sıkıntı yoktu ne çekişte ne yüksek devirlerde nede düşük devirlerde toplamasında dikkatli olunursa sıkıntı olmaz..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2012, 00:36:58 »
arkadaşlar hepinize cevaplardan dolayı teşekkür ederim , motor yıkama konusunda herkesi %50 -%50 ikiye böldük forumda, benim yıkatacağım yer sonax felan değil ama sadece motor yıkayan bir yer tecrübeleri iyidir diye düşünüyorum yıkatacağım ancak sıcaklarda yıkatıp iyice kurumaya bırakmak en iyisi galiba bu
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2012, 01:02:56 »
Bence yıkatmaktansa sonaxın veya benzer markaların bu işler için uygun ürünleriyle sünger kullanarak silmek daha mantıklı.Çünkü araçlarımızın beyinleri suya neme karşı hassaslar.Ne kadar kapatsakta ileride sorun çıkarabilir.Eğer illa yıkatmak istiyorum dersenizde bu mevsim uygun değil,önemli noktaları kapatıp yıkadıktan sonra aracı güneşe bırakıp kaputu açık bırakarak kurutmanız gerekir.Şuan hava sıcaklıkları düşük olduğundan yine nemli kalacaktır ve sorun çıkarabilir.Yani en mantıklısı dediğim gibi uygun ürünlerle silmek olacaktır.
   Bu mesajımdada dediğim gibi havalar sıcakken tavsiye etmesemde uygulanabilir ama bu havalar riskli.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2012, 15:14:44 »
serkan bey motorunuzu kesinlikle yıkatmayın. size tavsiyem plastik aksamları silikon spreyle, metal aksamları yağsız balata spreyi ile temizleyin. hem daha geç kirleniyor hemde motora su değmediği için hiç bir sorun çıkmıyor.
Adanalı Ölünce Cennete Giderse Mangal İcin Cehennemin Kapısından Ayrılmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2012, 15:18:13 »
serkan bey motorunuzu kesinlikle yıkatmayın. size tavsiyem plastik aksamları silikon spreyle, metal aksamları yağsız balata spreyi ile temizleyin. hem daha geç kirleniyor hemde motora su değmediği için hiç bir sorun çıkmıyor.
1 defa yıkattım sorun yaşamadım acıkcası yıkatanların da sorun yaşadığını duymadım
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2012, 15:43:34 »
Ben bi defalığa mahsus yıkatacam , en kötü ne olabilir ki atıyorum bi yere zarar verse en kötü neye zarar verir ? sizce ?
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 17, 2012, 15:58:36 »
kendi yaptıgınız hiç bir seyde sıkıntı olmaz.Araba yıkamayı dahi beceremeyen yıkamacılara (sonax da dahil) motor yıkatmak ne derece mantıklı derseniz diyecek bir seyim yok :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 17, 2012, 16:11:25 »
Ben bir defalığa mahsus yıkatacam , en kötü ne olabilir ki atıyorum bir yere zarar verse en kötü neye zarar verir ? sizce ?
elektronık aksama gelmesin bişey olmaz
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ''İTİBAR'',İleti veya alkış ile kazanılmaz !!!
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #19 : Kasım 17, 2012, 16:55:11 »
Arkadaşlar aracım 95 GLİ aracın motorunu sıcak suyla iyice bir yıkatmak istiyorum ustam yıkatma dedi ancak pis piste içime sinmiyor.Sizce yıkatsam bişey olurmu veya nelere dikkat etmem gerek
Beyni ve sigorta kutusunu iyice sardır,yıkat..Ben 2-3 ayda bir yıkatırım..Herhangi bir sıkıntı olmadı..
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”