yanılıyorsunuz, dikkatli olunduğunda hiçbirşey olmaz 2005 te corollamı aldım 7 yıl boyunca hep motoru yıkattım beyni ve açık hava filtremi poşetle kapatıp yıkattım hep hiç sorun yaşamadım, yaşanmaz demiyorum tabiki yaşanır ama dikkatli olmak lazım ve dikkatli olunursa sorun çıkmıyor
ayrıca kirli motor ısıyı dışarı daha zor bırakır
Yanıldığım bir nokta olduğunu düşünmüyorum. Sözüme serviste yapılırsa sorun çıkmayacağını belirterek başlamıştım zaten. Sorumluluk alabilecek tek yer de burasıdır. Eğer yapan kişiler yeterince bu işe hakim değilse, neresinin elektronik aksam olduğunu, neresinin ECU olduğunu bilmiyorsa sizin bunu adamın yüzüne bakarak anlamanıza imkan yok. Eğer siz biliyorsanız bu yerleri zaten kapattırırsınız zaten yıkamadan önce. Ama sorun çıktığı noktasında yapabilecekleri en fazla sevis üceritini karşılamak olur ki burada da adamlarla para konusunda muhatap olmak, servise arabayı götürmek getirmek.... bir dolu soruna yol açacak potansiyel sorunlu bir iş.
Yada benim gibi lanet olsun der bırakırsınız. Kendinizden sonrakilere deneyimlerinizi aktarıp biraz da olsa gerilen sinirlerinizi rahatlatırsınız.