Gönderen Konu: Avensis Yakıt TüketimiM (benzin+lpg) sizce nasıl  (Okunma sayısı 5967 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Avensis Yakıt TüketimiM (benzin+lpg) sizce nasıl
« : Kasım 15, 2012, 23:10:17 »
2004 1.8 elegant otomatik, vikars marka lpg`li ( ben de ilk kez duydum, önceki sahibi taktirmis ) ankara şehir içi kullanımda 32,5 kuruş yakıyor. kullanım kesinlikle sert değil.
sizler de yakıt tüketimlerinizi paylaşırsaniz daha ekonomik tüketim konusunda birbirimize yardımcısı olabilirz.
saygılar.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Toyota Club Türkiye

Avensis Yakıt TüketimiM (benzin+lpg) sizce nasıl
« : Kasım 15, 2012, 23:10:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Yakıt Tüketimi (benzin,lpg) tek konuda paylaşalım.
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2012, 09:26:21 »
Fatih Bey, herhangi bir yorum yapılmasına izin vermediğimiz, sadece tüketim değerleri ile ilgili bir paylaşımların yapıldığı bir konumuz mevcut. Ayrıca bu konu altında araştırma yapabilirsiniz:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=5110.0

Her türlü paylaşımın bu başlık altından devam etmesini tercih ederiz. Fakat amacınız yukarıda belirttiğiniz tüketim değeri ile ilgili üyelerin görüşlerini almak ve kıyaslama yapmak ise bunu daha net belirtmenizde fayda var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 16, 2012, 15:27:20 »
Toyota Avensis 2.0 Otomatik Benzinli.
Şehir içi: 8.9lt/100km
Şehir Dışı 7.9/100km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2012, 18:07:24 »
Hakkı bey uyariniz için teşekkür ederim.
Evet ben aracimin çok yaktığını  düşünüyorum. sizce nasıl. daha az yakan varsa ben çözümü sanayide arayacagim ona göre .
teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Yakıt TüketimiM (benzin+lpg) sizce nasıl
« Yanıtla #4 : Kasım 16, 2012, 20:39:56 »
Toyota Avensis 2.0 Otomatik Benzinli.
Şehir içi: 8.9lt/100km
Şehir Dışı 7.9/100km
benzınle senın araba şehir içinde   otomatik birde 10 ltrenın altında yaksın ben arabayı yakarım hikmet. :)
Kardeş benım arabamda tüplü manuel 1,6 280-290 arası yakıyor.Senın araban hem otoamatik hem 1,8 32,5 cok değil bana göre.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 16, 2012, 21:26:31 »
benzınle senın araba şehir içinde   otomatik birde 10 ltrenın altında yaksın ben arabayı yakarım hikmet. :)
Kardeş benım arabamda tüplü manuel 1,6 280-290 arası yakıyor.Senın araban hem otoamatik hem 1,8 32,5 cok değil bana göre.
Benim şehir içi 8.9lt yakıyor. Bazen 8.5lt ye iniyor. Az mı çok mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • kendi halinde bir Garip Adam
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 17, 2012, 00:57:33 »
Bu konuda Hikmet beyin değerlerinin normal olduğuna inanıyorum aynı özelliklerde hatta aynı renkte araç sahibiyiz ben ailemle ile birlikte iken şehir içinde ve İstanbul trafiğinde 8.7 ile kullanmayı başarabiliyorum fakat hafta içi işe gittiğim ve uyuya kaldığım için süratli olduğum günlerde 1 hafta ortalamamı 11.2 bile yaptığım olmakta.Hikmet bey bu arada bende Kastamonu / Araç ilçesindenim.
Avensisssss 2.0 Elegant A.T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 17, 2012, 01:03:37 »
Bu konuda Hikmet beyin değerlerinin normal olduğuna inanıyorum aynı özelliklerde hatta aynı renkte araç sahibiyiz ben ailemle ile birlikte iken şehir içinde ve İstanbul trafiğinde 8.7 ile kullanmayı başarabiliyorum fakat hafta içi işe gittiğim ve uyuya kaldığım için süratli olduğum günlerde 1 hafta ortalamamı 11.2 bile yaptığım olmakta.Hikmet bey bu arada bende Kastamonu / Araç ilçesindenim.
Kastamonu-Çatalzeytin memnun oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 17, 2012, 14:38:49 »
peki bu durumda benim aracımın yakıtı ne alemde sizce? lpg de fazla gibi geliyor bana
bu arada yol bilgisayarında uzun yolda 6 lt altına düşüyor.
şehir içinde de 7.5 gösteriyor. bu haldeyken lpg de 100 km de 12-13 lt yakıyor (gerçek değerler)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 18, 2012, 00:17:41 »
Açıkcası bende lpg ye geçmeyi çok istememe rağmen ekonomik sebeplerden ötürü bir türlü geçemiyorum,tam hallettim derken ön camım kırıldı orjnal olsun diye 1800 liraya kıymak zorunda kaldım üstüne bğrde kasko yaptırdım 1730 da o tuttu benim lpg bir sene ileriya attı ama lpg tüketimi konusunda genelde benzinli tüketimden 1 litre kadar fazla oluyor ama lpg litre fiyatı ucuz olduğu için ekonomi sağlıyor diye biliyorum ve şimdiye kadarki araçlarımda hep böyleydi yani 7.5 litre benzine karşılık 12 litre lpg tüketimi gerçekten yüksek bir rakam bu konuya içimizde en hakim olduğunu düşündüğüm Kerem beyin cevap yazmasını isterim sizi yeterince aydınlatacaktır.

Bu arada hikmet bey bende memnun oldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 18, 2012, 09:25:01 »
aracım 2005 1.6 elegant benzinli.adana şehir içi 100 km de  6.5lt - 7.5 lt yaktırıyorum .şehir dışı kullanımım ise 5.5lt-6 lt arası .aracımı sakin kullanırım.aracımı yıkayıp wax ını atmadan yola çıkmamaya gayret ederim.tüm arkadaşlarıma kazasız belasız sürüşler
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 18, 2012, 13:15:36 »
Açıkcası bende lpg ye geçmeyi çok istememe rağmen ekonomik sebeplerden ötürü bir türlü geçemiyorum,tam hallettim derken ön camım kırıldı orjnal olsun diye 1800 liraya kıymak zorunda kaldım üstüne bğrde kasko yaptırdım 1730 da o tuttu benim lpg bir sene ileriya attı ama lpg tüketimi konusunda genelde benzinli tüketimden 1 litre kadar fazla oluyor ama lpg litre fiyatı ucuz olduğu için ekonomi sağlıyor diye biliyorum ve şimdiye kadarki araçlarımda hep böyleydi yani 7.5 litre benzine karşılık 12 litre lpg tüketimi gerçekten yüksek bir rakam bu konuya içimizde en hakim olduğunu düşündüğüm Kerem beyin cevap yazmasını isterim sizi yeterince aydınlatacaktır.

Bu arada hikmet bey bende memnun oldum

ön camı 1800 TL ye mi değiştirdiniz :O  yoksa 180 TL mi. bu kadar pahalımı yani ön cam
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • OFtrabzon61
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 18, 2012, 13:26:40 »
selam herkese...
Benim 99 terra 1.3 50 tl ile 100 km zor gidiyor... istanbul trafiğinde... çokmu yakıyor nedir...
At 'L' gitmez ; 1 kare gidip çapraza geçer HAYIRLI YOLCULUKLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 18, 2012, 16:13:02 »
selam herkese...
Benim 99 terra 1.3 50 tl ile 100 km zor gidiyor... istanbul trafiğinde... çokmu yakıyor nedir...
Çok yakıyor kardeş. 50 krş yakıyor. Benim 2.0 şehir içi 36-43 krş arası yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 18, 2012, 18:51:23 »
ön camı 1800 TL ye mi değiştirdiniz :O  yoksa 180 TL mi. bu kadar pahalımı yani ön cam

ibrahim bey ben de toyota kaskodan 2011 yazında çatlayan ön camı değiştirdim.servise sorduğumda sadece yağmur sensörüne yaklaşık 450 ile 500 tl arasında fiyat verdiler.bu yüzden ön cam pahalı herhalde
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2012, 23:25:04 »
Sadece cam 1355 tl yapıstırıcı+fitil+işcilik 1813 tl peşin
benim gibi orjinal takıntınız varsa inanın güzel güzel ödüyorsunuz piyadasa 200 liraya hersey dahil camda var fakat ön cam şakaya gelmez ve ben paspas dahil orjinal binerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 19, 2012, 13:19:15 »
Sadece cam 1355 tl yapıstırıcı+fitil+işcilik 1813 tl peşin
benim gibi orjinal takıntınız varsa inanın güzel güzel ödüyorsunuz piyadasa 200 liraya hersey dahil camda var fakat ön cam şakaya gelmez ve ben paspas dahil orjinal binerim

çok merak ettim aradaki 1600 TL fark neyden kaynaklanıyor. bir açıklama var mı?  bu da yetkili servislerin kıyağı olmasın :D
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 19, 2012, 14:43:54 »
Açıkcası orjinal olmayan camları gördüğünüzde bence o parayı sizde verirsiniz bariz şekilde cam bombesinde farklılık gördüm ki bu daha ilk incelemede karşıma çıktı kimbilir daha ne kusurlar bulurdum arasam ama bi örnek daha vereyim arkadaşımın oğel corsa aracında bulunan ön camda iki cam arasında saç teli var artık nası girdiyse oraya.Bence neden yerli malı tercih edilmiyor sorusunun tek nedeni kalite yerli bir camı inceledim çerceve boyalarının tam siyah olmadığını gördüm ve inanın orjinal diye Üzerinde toyota logosu var diye ne camları satmaya çalışıyorlar insana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 27, 2012, 16:13:34 »
Arkadaşlar belki konu ile alakası yok ama bir soru sormak istiyorum.

-Avensis T25 kasasında yol bilgisayarı litre hesabını benzin aldıktan sonra yapıyor.
-Örneğin ben 60km bir yere gideceğim, depomda benzim var, 60km nin litre hesabını nasıl yapabilirim?
Bazı arkadaşlar, trip b yi sıfırla dedi(bazı Toyotalar da öyleymiş).Denemedim, arkadaşın söylediği Avensis T25 lerde geçerli mi? Eğer geçerli ise çok işime yarayacak.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 27, 2012, 18:32:33 »
100 KM de bir ortalama tüketim alıyor.Sen  yol bilgisayarına güvenip 60 km de ne yaktıgını hesaplaman zor.Doğru sonuc vermez.Anlık tüketimdende hesaplaman imkansız zaten.Sen benzıncıye git deponu fulle.60 km sonra git bir daha fulle ozaman görürsün.Senin araba ş.içinde en iyi 400-500 kurus yakar.yol bilgisyarı üzerindeki anlık ve ortalama tüketimlerini tusun üstünde(yuvarlak olan) basılı tutarak sıfırlayabiliyorsun.Trip a Trip b yi sıfırlayabilirsin ama bu hesaplamanda yardımcı olmaz.sadece gidecegin yerin km ölçümünde  yardımcı olur.Km sayacının üzerindeyken trip b veya  a ya gelip dügmeye basılı tuttugunda sıfırlıyor(Biliyondur herhalde).Yada deponu trip  a veya trip  b den birini sıfırla depon bittiğinde nekadar km yaptıgını görürsün.Ama hem otomatik hem 2,0 motor değerleri gördükten sonra bunalıma girme.Mesela ben lpg deposunu doldurup trip b veya a hangisinini kısmetiyse sıfırlıyorum.sonra 350 km oluyor şehir içinde bitiyor.(100 tl ye doluyor) ERinmeden okadar yazdım hikmet bak yapmazsan 2 elim yakanda .
2011 d4d Corolla