0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
100 KM de bir ortalama tüketim alıyor.Sen yol bilgisayarına güvenip 60 km de ne yaktıgını hesaplaman zor.Doğru sonuc vermez.Anlık tüketimdende hesaplaman imkansız zaten.Sen benzıncıye git deponu fulle.60 km sonra git bir daha fulle ozaman görürsün.Senin araba ş.içinde en iyi 400-500 kurus yakar.yol bilgisyarı üzerindeki anlık ve ortalama tüketimlerini tusun üstünde(yuvarlak olan) basılı tutarak sıfırlayabiliyorsun.Trip a Trip b yi sıfırlayabilirsin ama bu hesaplamanda yardımcı olmaz.sadece gidecegin yerin km ölçümünde yardımcı olur.Km sayacının üzerindeyken trip b veya a ya gelip dügmeye basılı tuttugunda sıfırlıyor(Biliyondur herhalde).Yada deponu trip a veya trip b den birini sıfırla depon bittiğinde nekadar km yaptıgını görürsün.Ama hem otomatik hem 2,0 motor değerleri gördükten sonra bunalıma girme.Mesela ben lpg deposunu doldurup trip b veya a hangisinini kısmetiyse sıfırlıyorum.sonra 350 km oluyor şehir içinde bitiyor.(100 tl ye doluyor) ERinmeden okadar yazdım hikmet bak yapmazsan 2 elim yakanda .
Çok yakıyor kardeş. 50 krş yakıyor. Benim 2.0 şehir içi 36-43 krş arası yakıyor.
Peki üstat ne yapmak lazımmm yakıt ayarı yaptırmak gerekirmi...