Gönderen Konu: FORD dan Kurtuldum ? Önümüzdeki Toyota lara bakacaz  (Okunma sayısı 3822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
FORD dan Kurtuldum ? Önümüzdeki Toyota lara bakacaz
« : Kasım 14, 2012, 19:07:24 »
Arkadaşlar çok şükür ford dan kurtuldum 1 yıldır eziyet çekiyorum süspansiyon namına konfor namına hiçbir göremedim çok şükür dün itibari ile sattım .2005 - 2007 yılları arası corolla sedan almayı düşünüyorum.Bakalım hayırlısı inşallah buluruz alırız .Veya çok temiz bir efsane denk gelirse onuda hala degerlendirmeyi düşünüyorum .Bu iş için 25-26 lira limitim var inşallah bu paralara alabilirim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Toyota Club Türkiye

FORD dan Kurtuldum ? Önümüzdeki Toyota lara bakacaz
« : Kasım 14, 2012, 19:07:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: FORD dan Kurtuldum ? Önümüzdeki Toyota lara bakacaz
« Yanıtla #1 : Kasım 14, 2012, 19:15:29 »
doğru tercih yapmışınız ford u satmakla bizim ailede de var 2011 fiesta bune ya her yerinden ses geliyor ona binince benim arabam mercedes gibi geliyor bana:)))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2012, 19:20:42 »
Arkadaşlar çok şükür ford dan kurtuldum 1 yıldır eziyet çekiyorum süspansiyon namına konfor namına hiçbir göremedim çok şükür dün itibari ile sattım .2005 - 2007 yılları arası corolla sedan almayı düşünüyorum.Bakalım hayırlısı inşallah buluruz alırız .Veya çok temiz bir efsane denk gelirse onuda hala degerlendirmeyi düşünüyorum .Bu iş için 25-26 lira limitim var inşallah bu paralara alabilirim
Hayırlısı olsun diyelim..Ford un hangi modeliydi..İlerisi için bilgimiz olsun..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2012, 19:21:42 »
yücel sevindim sattığına en mantılı toyota kasaları 93-98 ve 2002-2007 arası çıkanlar bir tane sol donanımlı sedan bulabilirsen çok iyi olur Allah yardımcın olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2012, 19:22:43 »
doğru tercih yapmışınız ford u satmakla bizim ailede de var 2011 fiesta bune ya her yerinden ses geliyor ona binince benim arabam mercedes gibi geliyor bana:)))
  Nerede bu alırsın ford olursun lordcular  :D Gerçekten doğru bir karar vermişsiniz.E12 sedan corollalar gerçekten çok güzel ahki birde azcık daha uzun bir şasiye sahip olsalarmış.O zaman tadından yenmezdi. :islik:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 14, 2012, 19:34:48 »
Konfor göreceli olabiliyor galiba. Ford kullanıyorum dizel olmasına rağmen Toyota'dan konfor bakımından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Toyota'yı sırf ses yüzünden satmıştım. Yol sesi, lastik sesi, motor sesi aynen içeride rüzgarda savrulur. Toyota takırtukuris diye isim takan da ben değilim :)Bugün olsa yine gözümü kırpmadan Toyota alırım çok güzel araba yalnız konfor ve Toyota (2007 aşağısı için diyorum) yan yana gelmemesi gereken sözcükler.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 14, 2012, 21:04:41 »
fordun toyotaya göre tek iyi yanı yol tutuşunun daha iyi olması, bildiğim bütün fordlar sorunlu araçlardı, ya kliması bozulur, motor arızası verir, servisleri iyi değildir, içesine dertsiz tasasız forda binen birini tanımadım çevremde. Doğru bir karar vermişiniz. Özellikle Türkiyede üretilen fordlar çok kalitesiz bence. Yerli her türlü ford ile desibel ölçer ile iddiaya girerim isteyenle, ford gürültülüdür, motor sesinden yol sesi bastırıldığı için yol sesi az alıyor sanırsınız. Toyotada ise motor sesi duymadığınız için sadece rüzgar sesi duyarsınız.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2012, 21:11:20 »
fordun toyotaya göre tek iyi yanı yol tutuşunun daha iyi olması, bildiğim bütün fordlar sorunlu araçlardı, ya kliması bozulur, motor arızası verir, servisleri iyi değildir, içesine dertsiz tasasız forda binen birini tanımadım çevremde. Doğru bir karar vermişiniz. Özellikle Türkiyede üretilen fordlar çok kalitesiz bence. Yerli her türlü ford ile desibel ölçer ile iddiaya girerim isteyenle, ford gürültülüdür, motor sesinden yol sesi bastırıldığı için yol sesi az alıyor sanırsınız. Toyotada ise motor sesi duymadığınız için sadece rüzgar sesi duyarsınız.
+1
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2012, 21:29:04 »
motor sesinden yol sesi bastırıldığı için
Ford motor sesi almaz aksine yol sesi alır. Cümlenizi tersinden kursanız 'Yol sesinden motor sesi bastırıldığı için' şeklinde haklılık payınız bir nebze de olsa var diyebilirdim. Japon araçlarının pek konforlu araçlar olmadığı herkesin malumudur. Zaten Japon aracı alan birisi öyle aman aman bir konfor da beklemez. Tercihini sağlamlıktan, sorunsuzluktan yana kullanmıştır nitekim. Bu sebeple düşüncelerinize katılmamaktayım.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2012, 21:34:34 »
herşeyın hayırlısını dilerim abi öncelikle herşey gonlunce olsun marka onemli değil :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2012, 21:49:00 »
Yücel abi tekrar toyota almaya karar verıdıgınıze sevındı. 1-2 hafta oldu arabayı gorelı sekmelere kaydetmıstım klima yok ama http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-58-kmde-servis-bakimli-biblo-corolla-100058227/detay
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2012, 23:00:41 »
Yücel hakkında hayırlısı olur inşallah. Temiz bir araç denk getirirsin umarım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2012, 23:07:35 »
forda dair söylenecek tek güzel şey çok donanım sunması.. fakat o kadar donanımı sunduğu focus da arıza konusunda sıkıntılar olduğunu duyunca vazgeçmiştim.. bir yakınım almıştı 2003 model.. yol tutuşu iyiydi.. toyotanın yeni aurislerde geçtiği çift salıncak olayına ford taa ilk focuslardan beri geçmişti zaten.. fakat dediğim gibi arabayı 3 ay kullandılar ve kaç kez servise gittiler ben saymadım artık bir noktadan sonra
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2012, 01:09:04 »

Yücel bey, bahsettiğiniz fiyata çok temiz çok güzel temiz kullanılmış bir Corolla Sedan bulabilrsiniz ve de sizi çok memnun eder.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2012, 02:26:17 »
Bende 1 yıl 2008 fiesta kullandım uzun yola gidecem diye aklım çıkıyodu :) Corollaya bindiğim vakit kollarım rahatlıyodu kas yapmıştım fordda :D
Medeniyet atmaksa iffet ve arı (utanmayı), Medenidir Afrika yamyamları..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2012, 02:36:51 »
Yücel abi tekrar toyota almaya karar verıdıgınıze sevındı. 1-2 hafta oldu arabayı gorelı sekmelere kaydetmıstım klima yok ama http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-58-kmde-servis-bakimli-biblo-corolla-100058227/detay

Araba gerçekten ben burdayım diyo :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2012, 02:39:55 »
abime 2008 Fiesta TDCİ aldık memnunuz araçtan rahat güçlüde ama tabi uzun yolda yoracağını düşünüyorum fazlasıyla.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2012, 08:54:49 »
Ford motor sesi almaz aksine yol sesi alır. Cümlenizi tersinden kursanız 'Yol sesinden motor sesi bastırıldığı için' şeklinde haklılık payınız bir nebze de olsa var diyebilirdim. Japon araçlarının pek konforlu araçlar olmadığı herkesin malumudur. Zaten Japon aracı alan birisi öyle aman aman bir konfor da beklemez. Tercihini sağlamlıktan, sorunsuzluktan yana kullanmıştır nitekim. Bu sebeple düşüncelerinize katılmamaktayım.

B u tamamen ön yargı bence. Auris benim şimdiye kadar kullandığım en yumuşak araç. Süspansüyon sistemi biraz sert ama bu araca binen yumuşaklığını övüyor ilk olarak. Motor sesine gelince benim 1.6 valvematic motorun 5.000 devirde verdiği sesi Ford 2500-3000 devir arasında vermeye başlıyor. Benzinli araçlarından bahsediyorum, bir adet başımızdan atamadığımız, sorunlarından bıktığımız ve uzun yolda ağrı kesici gerektiren 2009 ford focusumuz var şirkette. Toyotaya binince mercedes'e binmiş gibi oluyor insan.
2007 öncesi fordlar çok daha kaliteliydi, yeniler sert plastik ağırlıklı. Ben her iki aracıda günlük hayatımda kullanıyorum, ford konfor anlamında , verdiği konfor duygusu anlamında toyotanın yanına yaklaşamaz(yeni modeller için bahsediyorum).
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 15, 2012, 09:40:51 »
babama 2010 da sıfır ford focuz aldık dizel, bendede 2005 corolla vardı, tek eksik yanı arka kapılar kapanırken çıkan teneke sesi ön kapılarda yalıtım daha iyi ama arka kapılarda yalıtım az.   dizel motorun seside uzun yolda hiç yok denecek kadar az, süspansiyonuda güzel yol tutuşuna zaten diyecek yok, donanım olarak toyotadan 2 gömlek üstün.  2 yıldır kullanıyoruz sıkıntısız sorunsuz bir araç.  Fordlarıda epey ezdiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 15, 2012, 10:43:12 »
Konfor göreceli olabiliyor galiba. Ford kullanıyorum dizel olmasına rağmen Toyota'dan konfor bakımından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Toyota'yı sırf ses yüzünden satmıştım. Yol sesi, lastik sesi, motor sesi aynen içeride rüzgarda savrulur. Toyota takırtukuris diye isim takan da ben değilim :)Bugün olsa yine gözümü kırpmadan Toyota alırım çok güzel araba yalnız konfor ve Toyota (2007 aşağısı için diyorum) yan yana gelmemesi gereken sözcükler.

Kayınpederimin 115 hp benzinli focusu hem motor hem yol, hemde takırtı turuktu olrarak benim dizel Aursisimden çok daha sesli. ikisini de etkin olarak kullanıyorum. hemde focus çok daha az kullanılmasına rağmen.