0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
biz 60000 de değiştirmiştik 4 mm ye düşmüştü lastik en iyisi erken değiştirmek güvenlik sonuçta
Şartlar iyi olduğu sürece 60.000km yapmakta da sorun olmaz ama riske girmeyede gerek yok tabi.
hep şehiriçi kullandık abi o yüzden geç değiştirdik yoksa 5mm olmadan değiştirirdik servis kaç mm olduğunu ölçüyormu acaba yada kendimiz öğrenebiliyormuyuz ne kadar kaldığını mm nin ?
Benim lastikler Bridgestone. Aracım 51.000 km de ve üzerinde hala 5 yıllık orijinal lastikleri duruyor. Lastiklerim hala sağlam, diş derinliği normal gibi görünse de kışa girmeden değiştirmeyi planlıyorum.
yada kendimiz öğrenebiliyormuyuz ne kadar kaldığını mm nin ?
Lastik ölçümü,Pratik olarak, 50 kuruşun gümüş kısmının tamamının dişlerin arasına girmesi gerekir. (Yaklaşık 3mm)..Bunu ölçü alabilirsiniz..
Lastiğin toplam ömrü 7 yıldır. Ama bu lastiğin yapısıyla da alakalı bir durum. Örneğin aracı pek kullanmadınız 2 sene içinde lastikleriniz çatladı güneşten vs.'den değiştirmekten başka seçenek olamaz.Km bazında ise Bana göre Maximum 50.000km Minimum 40.000km lastik ömrü için idealdir.
7 yil uretim tarihinden itibaren mi yoksa kullanilmaya baslandiktan sonra mi?
Üretim abicim
uretim tarihi nerde yazar?