0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abim al bir kumpas ölçü ver en temizi
Çok PRATİK oldu bu dur yanımda bir kumpas vardı hemen ölçeyim
En iyisi Şakası bir yana'da abim, göz kararıyla da az çok anlarsın lastiğin ömrünün bitip bitmediğini...lastiğin diş ömrünü son mm sine kadar kullanmakta pek sağlıklı bir durum değil...
Lastiğin dış yüzeyinde lastiğe hafif bir çukur yerinde dört rakam vardır...ikisi üretim yılı ikisi hafta
Yanında yazar Örneğin 22/10 bu tarih 2010 yılının 22. haftası.
kadir abi lastik markası nedir ?
Kadir abi sende de yokohama var biliyordum da emin olmak için sordum şimdi gittim baktım geldim benim arabaya yokohama c drive var bende tam ''c drive'' yazsının c harfinin alt kısmına denk geliyor YYY0410 yazıyor benim kinde belki sende de aynıdır bir daha bakmanı tavsiye ederim...
cok baktim ama goremedim ebatlari yaziyor kocaman birde kullanim talimatlari var ( basinc olculeri falan) ama dediginiz seyden yok ha birde lastigin ustune kabartmali barkod yapmislar edit: lastigin biri dunlop onda yaziyor kocaman 0709 diye ama yokohomada yok
lastik ters mi takılı acaba? geri kalan 3 lastikte ters takılı değildir herhalde... şimdi aklıma geldide aslında iki taraftada yazıyormu bende merak ettim şimdi?
yazıyor tabikide araca önden bakın, sol lastiği sağ takarsak, soldayken içte kalan kısım, sağda iken dışta kalır
lastiğin kanal aralırnda kauçuk küçük bir çıkınti vardır üretici tarafından bilinçli bırakılmıştır. lastik dişleri bu kauçuk hizasına düştüğü an lastik değişimi gelmiş demektir.
50.000km bakimina gidecem yakinda zaten orada iyice bakacam merak ettim acaba benimkilerde neden yazmiyor diye
Abi birde yan taraftaki ok işaretleri var yandan bakınca görülüyor onlar ne için acaba?
Lastiğin yanağında yer alan ok işareti lastiğin araç altındaki dönüş yönünü gösterir ve lastiğin ters takılmasını (dönüş yönünün değişmesi) önlemek için takma-sökme işlemini yapan kişileri uyarmak amacıyla konulmuştur. Araç üzerindeki lastikleri değiştirmek ihtiyacı duyduğumuzda lastik yanağındaki ok işareti yönünde dönecek şekilde değişim yapmaya dikkat etmeliyiz. Yedek lastik araca takılacaksa dönüş yönü uygun mu değil mi diye bakılmalıdır. Ama bakan kim onu bilmiyorum işte eski düzen gidiyoruz bakalım.