0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk önce egzozu kontrol edin. Sağlam gibi görünse de hareket halinde sallanabilir ve duyduğunuz o seslere neden olabilir. Egzozda bir problem yok ise akslarda boşluk olup olmadığını kontrol etmek gerekecek.
Bende aynı şeyi düşündüm.Peki bagaj değilde tekerlekten geliyor olabilirmi?Davlumbaz,çamurluk jant.lastik vs..
Tüm forumdaşlarıma selamlar; Aracımla (2011 comfort extra 1,6) seyir halinde iken sağa ve sola dönüşlerde bagaj kısmından tak-tık şeklinde bir ses geliyor. Sanki kaporta bükülüyor tekrar eski haline alıyor gibi kaporta sesi geliyor. servise götürüp göstermedim 20 bin bakımını bekliyorum. Ama tanıdığım birkaç kaportacıya danıştım. Toyotaların özellikle yeni nesil olanların kaportalarının çok ince olduğunu bundan kaynaklanabileceğini söylediler. Arabının bagajını altına üstüne getirdik ne gevşek bir malzeme bulduk nede yerinden çıkmış bir parça, taş vs. sesi bir türlü çözemedik. Bu ses zaman zaman aracı ilk aldığım günlerde de bazen oluyordu. Servise telefonla söylemiştim ilk geldiğinizde bakalım demişlerdi ama ben işim nedeniyle servise kendim gidememiştim aracı götüren arkadaşada söylemeyi unuttum. Doğudan batıya tayin falan filan izinler görevler derken çokda önemsemedim işin doğrusu aradan 1,5 yıl geçti aracın garantisi devam ediyor. Bu arada tüpde (simit) taktırdım. Hani tüpden falan mı diye düşünüyorum ama tüp takdırmadan önce de vardı. Ve işin garibi sadece virajlarda ve kasisleri geçerkende bazen oluyor. Bu sesle ilgili yorumlarınızı bekliyorum sizin tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
usta resmen sallamış kaporta incemişte esniyormuş daha neler ses haprlörlerin altındaki demir 2 çubuktan geliyor o 2 çubuğun altına sünger sıkıştırın birşey kalmaz ... arka haporlörlerin olduğu kısmı komle sökmeniz lazım koltukları yatırdıktan sonra
Gökhan bey, Mehmetin de dediği gibi sizin kaportacı biraz uçmuş. Kaportayı fabrika kafasına göre inceltip kalınlaştıramaz. Ayrıca kaportacının dediği gibi esneme yapıyor olsa muhakkak gözle görünür bir etkisi de olmalıydı. Reis Toyota ALJ'ye devretti ve kapattı. Eskişehir yolunda bir ALJ vardı ikincisini de Reisin İstanbul yolundaki binasıda açacaklar. Toyan Çetin Emeç Bulvarında ve şehir merkezinde. Ayrıca garanti dışında Dörtnal Toyota servisi de şiddetle tavsiye edilir.
Arkadaşlar bu gün toyota ankara ALJ servisinde bakıma girdim ve bu seside söyledim. Hasan usta (kaportacı) ile birlikte test sürüşü yaptık ve daha sonra kendisi atolyeye aldı arabayı arka koltuk bağlanıtılarında 2 adet çapraz demir çubuk olduğunu ve bunlardan birinin gevşemesinden kaynaklandığını söyledi ve demiri sabitlemiş ve birbirine değmesin diye slikonlamış. Tekrar denedik ses falan yok. Çok sevindim ve içim rahatladı. Sizlerede çok teşekkür ederim.Bu arada Mehmet Can ve Ertan Beylerin tahminleri doğru çıktı tecrübe işte. Araçla ilgili tüm şikayetlerimi söyledim ve gerçekten ilgilendiler. Mesela vites topuzum erkenden aşınma yapmıştı itiraz etmeden garantiden sipariş verildi, iç döşemelerde kalkmalar olmuştu torpidonun altında bir kapak var o sürekli düşüp duruyordu, hepsi giderildi, tavanda çiziklerim vardı pasta cila ile hallettiler yani söylediğim herşeyi bahane bulmadan yaptılar ve memnun bir şekilde ayrıldım. ALJ servisi kesinlikle tavsiye ederim. Hoşçakalın.
Vay be Mehmete bakın nokta atışı yapmış bravo Alkışın geliyor dostum Sizede geçmiş olsun diyorum genellikle araçlarımızla bir bağ olduğu için çok önemsiyoru ve bu kadar basit işlemleri bile abartıyoruz halbuki iki tanecik çubuktaymış sıkıntı
Kaportası ince diyen ustayada sevgilerinizi iletseydiniz
sorunun çözülmesine sevindim iyi gnlerde kullanın
Arkadaşlar benim sorunum da aynı şekilde Kayseri Toyota Aksoy da çözüldü.herkese teşekkürler