Gönderen Konu: Bagaj kısmından gelen ses?  (Okunma sayısı 11193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Bagaj kısmından gelen ses?
« : Ekim 20, 2012, 09:40:56 »
Tüm forumdaşlarıma selamlar;

Aracımla (2011  comfort extra 1,6) seyir halinde iken sağa ve sola dönüşlerde bagaj kısmından tak-tık  :D şeklinde bir ses geliyor. Sanki kaporta bükülüyor tekrar eski haline alıyor gibi kaporta sesi geliyor. servise götürüp göstermedim 20 bin bakımını bekliyorum. Ama tanıdığım birkaç kaportacıya danıştım. Toyotaların özellikle yeni nesil olanların kaportalarının çok ince olduğunu bundan kaynaklanabileceğini söylediler. Arabının bagajını altına üstüne getirdik ne gevşek bir malzeme bulduk nede yerinden çıkmış bir parça, taş vs. sesi bir türlü çözemedik. Bu ses zaman zaman aracı ilk aldığım günlerde de bazen oluyordu. Servise telefonla söylemiştim ilk geldiğinizde bakalım demişlerdi ama ben işim nedeniyle servise kendim gidememiştim aracı götüren arkadaşada söylemeyi unuttum. Doğudan batıya tayin falan filan izinler görevler derken çokda önemsemedim işin doğrusu aradan 1,5 yıl geçti aracın garantisi devam ediyor. Bu arada tüpde (simit) taktırdım. Hani tüpden falan mı diye düşünüyorum ama tüp takdırmadan önce de vardı. Ve işin garibi sadece virajlarda ve kasisleri geçerkende bazen oluyor.

Bu sesle ilgili yorumlarınızı bekliyorum sizin tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Bagaj kısmından gelen ses?
« : Ekim 20, 2012, 09:40:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj kısmından gelen ses?
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2012, 10:13:26 »
İlk önce egzozu kontrol edin. Sağlam gibi görünse de hareket halinde sallanabilir ve duyduğunuz o seslere neden olabilir.

Egzozda bir problem yok ise akslarda boşluk olup olmadığını kontrol etmek gerekecek.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2012, 12:18:09 »
Gökhan bey, sanki benim arabayı anlatıyorsun,aynı araç aynı model bendede var.Serviste arka plakalıksökülüp çift taraflı bant ile yapıştırıldı ,bagaj kapağı kontrol edildi, bagajda ses yapacak herhangibir şey olmamasına rağmen ses devam ediyor.Ben yakıt depo kapağından olabilirmi? acaba diyorum,ama ses araç dengesinin tek taraflı bozulduğunda ve düşük hızlarda geliyor veya yüksek hızlarda yola konsantre olduğumuzdan  ses geliyor da duymuyorum.işn özü çok da kafama takmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2012, 12:49:41 »
Arkadaşlar sorununuz muhtemelen arka koltukların katlanma mekanizmasından geliyor.Koltukları normal pozisyonda elinizde yatırmaya çalışırsanız o mekanizmadan tık tık şeklinde ses geldiğini görürsünüz.Çözüm olarak ise o kısımda süngerler var yapışkanlı onlara ek olarak biraz daha sünger eklerseniz o tıkırtı kesiliyor. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2012, 12:54:50 »
İlk önce egzozu kontrol edin. Sağlam gibi görünse de hareket halinde sallanabilir ve duyduğunuz o seslere neden olabilir.

Egzozda bir problem yok ise akslarda boşluk olup olmadığını kontrol etmek gerekecek.
Bende aynı şeyi düşündüm.Peki bagaj değilde tekerlekten geliyor olabilirmi?Davlumbaz,çamurluk jant.lastik vs..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2012, 13:02:54 »
Bende aynı şeyi düşündüm.Peki bagaj değilde tekerlekten geliyor olabilirmi?Davlumbaz,çamurluk jant.lastik vs..
      Elbette olabilir ancak bence çözüm en basitten zor doğru aranmalı.Koltuklardan gelme ihtimali çok yüksek o seslerin.Çünkü koltuklarla panel arasındaki boşluk yeteri kadar yalıtım yapılmamış vaziyette ve bu durumda yolda titreşimden kaynaklı olarak tıkırtılara neden oluyor.Bence önce buna bakılmalı eğer kesilmezse egzozun altındaki sabitleme vidası gevşemiş olabilir.Plakalık kaynaklı olabilir.Bağajtaki yedek lastiği sabitleme vidası gevşekse bundan kaynaklıda olabilir.Yani olabilecek ihtimaller oldukça fazla.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2012, 20:55:54 »
Yanıtlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Anlıyorum ki bu ses çok yaygınca bilinen bir ses değil. Sadece Muhittin bey aynı sorunu (eğer sorunsa tabi sorun yakıştırması yapmak istemiyorum ama) yaşamış. Öncelikle aracımın garantisinin devam etmesi benim için bir avantaj çünkü herhangi bir aksam ile ilglili bir sorun ise en azından değiştirme şansım var. Benim aklıma gelen eğer bizim araçlarda varsa tabi olup olmadığını da bilmiyorum viraj denge kolu gibi bir parça varsa çünkü sağa sola dönüşlerde bu sesi duyuyorum belki o ve benzer bir aksamdan olabilir diye düşündüm. Ama inanın hiç araştırma fırsatım olmadı. Ben şu an Ankara'dayım burada yaklaşık olarak 2 ay oldu ve en az 2 sene burdayım. Ankara'da TOYAN, REİS VE ALJ diye toyotanın servislerini duydum. Reis şu an kapalıymış tadilat varmış ve muhtemelen de ALJ ile birleşiceklermiş. Ankara'lı forumdaşlar hangi servisi tavsiye edersiniz. Bu sesi Ankara'da çözmek ve sizinlede paylaşmak istiyorum. Eğer olmadı Japonya ile yazışırım yine çözerim ben bunu. Daha önce dediğim gibi doğuda görevliydim ve pek vaktim olmadı. Arabadan memnun olmadığım birkaç konu daha var onlarla birlikte Ankara'da toyota servislerinin kabusu olmayı düşünüyorum. Burda en azından yeterince zamanım olacak çünkü. Kasım ayı içerisinde servise götürücem ve sonuçları da sizinle paylaşıcam. Bu zamana kadar bu ses ile ilgili yorumları ve çözüm önerileri olan forumdaşlardan yardım bekliyorum. Yorum yapan herkese teşekkürler ve saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2012, 21:34:49 »
Tüm forumdaşlarıma selamlar;

Aracımla (2011  comfort extra 1,6) seyir halinde iken sağa ve sola dönüşlerde bagaj kısmından tak-tık  :D şeklinde bir ses geliyor. Sanki kaporta bükülüyor tekrar eski haline alıyor gibi kaporta sesi geliyor. servise götürüp göstermedim 20 bin bakımını bekliyorum. Ama tanıdığım birkaç kaportacıya danıştım. Toyotaların özellikle yeni nesil olanların kaportalarının çok ince olduğunu bundan kaynaklanabileceğini söylediler. Arabının bagajını altına üstüne getirdik ne gevşek bir malzeme bulduk nede yerinden çıkmış bir parça, taş vs. sesi bir türlü çözemedik. Bu ses zaman zaman aracı ilk aldığım günlerde de bazen oluyordu. Servise telefonla söylemiştim ilk geldiğinizde bakalım demişlerdi ama ben işim nedeniyle servise kendim gidememiştim aracı götüren arkadaşada söylemeyi unuttum. Doğudan batıya tayin falan filan izinler görevler derken çokda önemsemedim işin doğrusu aradan 1,5 yıl geçti aracın garantisi devam ediyor. Bu arada tüpde (simit) taktırdım. Hani tüpden falan mı diye düşünüyorum ama tüp takdırmadan önce de vardı. Ve işin garibi sadece virajlarda ve kasisleri geçerkende bazen oluyor.

Bu sesle ilgili yorumlarınızı bekliyorum sizin tecrübelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
usta resmen sallamış kaporta incemişte esniyormuş daha neler ses haprlörlerin altındaki demir 2 çubuktan geliyor o 2 çubuğun altına sünger sıkıştırın birşey kalmaz ... arka haporlörlerin olduğu kısmı komle sökmeniz lazım koltukları yatırdıktan sonra
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2012, 10:05:47 »
usta resmen sallamış kaporta incemişte esniyormuş daha neler ses haprlörlerin altındaki demir 2 çubuktan geliyor o 2 çubuğun altına sünger sıkıştırın birşey kalmaz ... arka haporlörlerin olduğu kısmı komle sökmeniz lazım koltukları yatırdıktan sonra

Teşekkürler Mehmet Bey önerinizi de notlarım arasına aldım. Umarım sizin söylediğiniz gibi basit bir şeydir teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2012, 18:02:22 »
Gökhan bey, Mehmetin de dediği gibi sizin kaportacı biraz uçmuş. Kaportayı fabrika kafasına göre inceltip kalınlaştıramaz. Ayrıca kaportacının dediği gibi esneme yapıyor olsa muhakkak gözle görünür bir etkisi de olmalıydı. Reis Toyota ALJ'ye devretti ve kapattı. Eskişehir yolunda bir ALJ vardı ikincisini de Reisin İstanbul yolundaki binasıda açacaklar. Toyan Çetin Emeç Bulvarında ve şehir merkezinde. Ayrıca garanti dışında Dörtnal Toyota servisi de şiddetle tavsiye edilir.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2012, 20:53:14 »
Gökhan bey, Mehmetin de dediği gibi sizin kaportacı biraz uçmuş. Kaportayı fabrika kafasına göre inceltip kalınlaştıramaz. Ayrıca kaportacının dediği gibi esneme yapıyor olsa muhakkak gözle görünür bir etkisi de olmalıydı. Reis Toyota ALJ'ye devretti ve kapattı. Eskişehir yolunda bir ALJ vardı ikincisini de Reisin İstanbul yolundaki binasıda açacaklar. Toyan Çetin Emeç Bulvarında ve şehir merkezinde. Ayrıca garanti dışında Dörtnal Toyota servisi de şiddetle tavsiye edilir.

Seyit bey teşekkürler yorumunuz için. Bu ses giderilinceye kadar her türlü ihtimali değerlendirmek durumundayım. Bakmadığımız bir tek Mehmet beyin söylediği hoparlör kısmı kaldı. Kasım ayının ortalarına kadar işim nedeniyle servise gidemicem gider gitmez tüm ihtimalleri ve sizlerin yorumlarınız ışığında umarım çözüme kavuşturucaz. Servis tavsiyeleriniz için de teşekkürler. Hoşçakalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2012, 20:50:28 »
Arkadaşlar bu gün toyota ankara ALJ servisinde bakıma girdim ve bu seside söyledim. Hasan usta (kaportacı) ile birlikte test sürüşü yaptık ve daha sonra kendisi atolyeye aldı arabayı arka koltuk bağlanıtılarında 2 adet çapraz demir çubuk olduğunu ve bunlardan birinin gevşemesinden kaynaklandığını söyledi ve demiri sabitlemiş ve birbirine değmesin diye slikonlamış. Tekrar denedik ses falan yok. Çok sevindim ve içim rahatladı. Sizlerede çok teşekkür ederim.
Bu arada Mehmet Can ve Ertan Beylerin tahminleri doğru çıktı tecrübe işte.  :alkis:
Araçla ilgili tüm şikayetlerimi söyledim ve gerçekten ilgilendiler. Mesela vites topuzum erkenden aşınma yapmıştı itiraz etmeden garantiden sipariş verildi, iç döşemelerde kalkmalar olmuştu torpidonun altında bir kapak var o sürekli düşüp duruyordu, hepsi giderildi, tavanda çiziklerim vardı pasta cila ile hallettiler yani söylediğim herşeyi bahane bulmadan yaptılar ve memnun bir şekilde ayrıldım. ALJ servisi kesinlikle tavsiye ederim. Hoşçakalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2012, 00:56:54 »
Arkadaşlar bu gün toyota ankara ALJ servisinde bakıma girdim ve bu seside söyledim. Hasan usta (kaportacı) ile birlikte test sürüşü yaptık ve daha sonra kendisi atolyeye aldı arabayı arka koltuk bağlanıtılarında 2 adet çapraz demir çubuk olduğunu ve bunlardan birinin gevşemesinden kaynaklandığını söyledi ve demiri sabitlemiş ve birbirine değmesin diye slikonlamış. Tekrar denedik ses falan yok. Çok sevindim ve içim rahatladı. Sizlerede çok teşekkür ederim.
Bu arada Mehmet Can ve Ertan Beylerin tahminleri doğru çıktı tecrübe işte.  :alkis:
Araçla ilgili tüm şikayetlerimi söyledim ve gerçekten ilgilendiler. Mesela vites topuzum erkenden aşınma yapmıştı itiraz etmeden garantiden sipariş verildi, iç döşemelerde kalkmalar olmuştu torpidonun altında bir kapak var o sürekli düşüp duruyordu, hepsi giderildi, tavanda çiziklerim vardı pasta cila ile hallettiler yani söylediğim herşeyi bahane bulmadan yaptılar ve memnun bir şekilde ayrıldım. ALJ servisi kesinlikle tavsiye ederim. Hoşçakalın.
sorunun çözülmesine sevindim :D iyi gnlerde kullanın
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 13, 2012, 01:27:02 »
       Kaportası ince diyen ustayada sevgilerinizi iletseydiniz  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 13, 2012, 01:49:48 »

Vay be Mehmete bakın nokta atışı yapmış bravo Alkışın geliyor dostum ;)

Sizede geçmiş olsun diyorum genellikle araçlarımızla bir bağ olduğu için çok önemsiyoru ve bu kadar basit işlemleri bile abartıyoruz halbuki iki tanecik çubuktaymış sıkıntı :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 14, 2012, 13:58:53 »
Vay be Mehmete bakın nokta atışı yapmış bravo Alkışın geliyor dostum ;)

Sizede geçmiş olsun diyorum genellikle araçlarımızla bir bağ olduğu için çok önemsiyoru ve bu kadar basit işlemleri bile abartıyoruz halbuki iki tanecik çubuktaymış sıkıntı :)
Teşekkür ederim. İşte değişik yorumlar kafa karıştırıyor. Önemli olan hallolması.

Kaportası ince diyen ustayada sevgilerinizi iletseydiniz  :lol:
Görüştüm kendisiyle. İddeasında kararlı her düşünceye saygımız var.
sorunun çözülmesine sevindim :D iyi gnlerde kullanın
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 23, 2012, 14:31:32 »
Arkadaşlar benim sorunum da aynı şekilde Kayseri Toyota Aksoy da çözüldü.herkese teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2012, 19:20:10 »
Arkadaşlar benim sorunum da aynı şekilde Kayseri Toyota Aksoy da çözüldü.herkese teşekkürler

Sizede geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 25, 2012, 23:19:59 »
Gökhan bey teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2023, 00:17:59 »
Hocam bende 2015 corola var aynı ses benim arabada var iki aydır didik didik etim arabayı yok bulamıyorum nerde sizin ustanın buldugu yer varsa bir resim paylaşırmısınız