Gönderen Konu: Bagaj kısmından gelen ses?  (Okunma sayısı 10697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj kısmından gelen ses?
« Yanıtla #20 : Şubat 14, 2025, 22:13:22 »
Aurisin içinden gelen tıkırtılar beni delirtecek.Özellkle bagaj kapağından gelen zırıltı tıkırtı çok şiddetli...Kafayı yedirtecek bana!! Asabımı bozuyor resmen. Nereden geliyor nasıl çözüm bulabilirim? Aracın önceki sahibi cam filmi yaptırırken bagaj kapağı içerisindeki plastik bölümleri sökmüş geri takmış..Acaba o plastik trimlerden mi geliyor?
İyilik yapar gibi görünmeyin...Iyilik yapın,görünmeyin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 14, 2025, 22:13:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 14, 2025, 23:15:50 »
Aurisin içinden gelen tıkırtılar beni delirtecek.Özellkle bagaj kapağından gelen zırıltı tıkırtı çok şiddetli...Kafayı yedirtecek bana!! Asabımı bozuyor resmen. Nereden geliyor nasıl çözüm bulabilirim? Aracın önceki sahibi cam filmi yaptırırken bagaj kapağı içerisindeki plastik bölümleri sökmüş geri takmış..Acaba o plastik trimlerden mi geliyor?
Plakanizin yapıştırıcısınin açılması sonucu plakaniz kaportaya çarparak bu sesi yapıyor olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 15, 2025, 09:57:42 »
Araba dururken arka kapak kapalı iken elinizle bastırarak kapağı ittirmeye çalışın,tıkırtı var mı? kilit aksamına,bagaj lastiklerine bakın,eskiyen basık lastik varsa değiştirilir,kapak işlem gördü lastikler tam oturmuyor olabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2025, 10:36:36 »
Hasan ve Tokay Bey'in dediklerine ek olarak, bagajda ne var ne yoksa hepsini arka koltuğa koyunuz ya da müsait bir yere bırakıp o şekilde aracı kullanıp deneyiniz. Ses bagajda olan eşyalardan da olabilir. Bazen arka kapı ceplerinde bulunan plastik, metal eşyalar da ses yapabilir. Bagajda geliyormuş gibi hissedilir. Ayrıca stepnenin olduğu yeri de kontrol edin. Stepne yerinde LPG varsa, LPG tankı ve tank kapağını da iyice kontrol edin. Bu yöntemler de işe yaramaz ise arka amortisörleri ve takozları da bir ustaya gösterebilirsiniz.
O