Gönderen Konu: Yakıt Sorunu  (Okunma sayısı 1576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Yakıt Sorunu
« : Ekim 17, 2012, 20:12:29 »
2011 model Toyota Corolla Dizel Sedan arabam var. Daha önce yağ eksiltme sorunu ile ilgili http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45101.0 bir başlık açmıştım. Arabam Eylül başında tam 9 gün serviste kaldı. Yağ eksiltme sorunu nedeniyle servise gittmeden önce 22 bin kmlik yol gidiminde avarege (ortalama) yakıt 4,5 ila 5,1 arası gezeliyordu. Ki bu yakıt seviyesi ideal hatta mükemmeldir. Bu arabayı almaktaki amaçların en başında bu gelir.
Servis sonrasında ortalama yakıtı pek kontrol etmedim. Bugün bir arkadaşım sorusu üzerine bir de baktım 7,1 litre yazıyor. Açıkçası bunalıma girdim. Hangi cama kafa atacağımı şaşırdım. Sizce aşırı yakıt neden kaynaklanır* Bunun bir çözümü var mıdır? Yoksa arabayı benzin döküp yakmalı mı?

Toyota Club Türkiye

Yakıt Sorunu
« : Ekim 17, 2012, 20:12:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt Sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2012, 17:36:02 »
BENİM ARACIM da 2009 MODEL DİZEL. Ortalama yakıtım 6,3 ila 6.5 arasında. Aracı çoğunlukla şehirlerarasında kullanıyorum. Şehiriçine girdiğimde bu oran 7 ye kadar yükseliyor. Yani sürekli şehirleriçinde kullanıyorsan yakıtın normal bence. Nasıl başarıyorlar bilmiyorum ama sürekli 5,0/5,5 ortalama yakalayanlar var. 
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2012, 09:43:41 »
7,1 bana biraz yüksek geldi. Serviste kaldığı süre içerisinde uzun süre rölantide çalıştırıldıysa ve sonrasında sıfırlamadıysanız ortalama yükselmiş olabilir. Bence sıfırlayın ve tekrar kontrol edin.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2012, 00:14:40 »
7,1 bana biraz yüksek geldi. Serviste kaldığı süre içerisinde uzun süre rölantide çalıştırıldıysa ve sonrasında sıfırlamadıysanız ortalama yükselmiş olabilir. Bence sıfırlayın ve tekrar kontrol edin.

+1 (uzun zamandır artı bir yapmamıştım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2012, 22:41:41 »
Sorun 5,1'den 7,1'e fırlaması. Aracı 1 haftadır seri kullanmıyorum. 250 km yol yaptım ortalama 6,6'ya indi. Hakkı bey'in bahsettiği rölanti işi mantıklı gibi geldi. Diğer taraftan 6,6'da sabitlendi. Ne iniyor ne çıkıyor. Bana göre 6,6 da yüksek bir ortalama. Sıfırlama işini denemek lazım. İlginiz için cevap veren herkese teşekkür ederim.
Not: Seri kalkış, 100'den sonraki süratler ortalamayı yarım litre kadar etkiliyor. Edindiğim izlenim bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2012, 22:46:49 »
Ali bey aracınız serviste ne gibi işlemlerden geçti?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2012, 13:30:49 »
Bir de kış geldi artık araçlar biraz daha fazla yakabilir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 2012 D4D elegant
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2012, 15:39:44 »
Valla bende de aynı sorun var. Bende de  bakımından bir süre sonra oldu. Hatta o sırada bende mazot aldığım yeri değiştirdiğim için acaba ondan mı oldu diye düşünüyordum.. hem yakıt fiyatları arttı hemde benim ortalama 5,5 dan 7 yükseldi...ne yapacağımı bende bilmiyorum...

(bu arada bakım 10000 bakımı ve sıfırlama olayını 2 kere denedim ve tam ortalama olsun diye 200-300 km yol yaptım,kış şartları diye de düşünmüyorum ki aracı geçen kış aldığımda bile 7 leri görmedi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2012, 12:40:29 »
Ali bey aracınız serviste ne gibi işlemlerden geçti?
Serviste motor kurum bağladığı için motor söküldü ve temizleme yapıldı. Bazı parçalar ve baskı balatanın yukarı kısmı değiştirildi. Sıfırlama yaptım, 200 km için elde ettiğim değerler şunlar: Şehir dışı 4,6, şehir içi 5,4. Bana göre bu rakamlar makbul. Bu değerleri elde edebilmek için 100 km'yi hiç geçmedim, şehir içinde seri kalkışlar yapmadım. Elde ettiğim değerler makbul, makbul olmasına da daha servisten önce şehir dışı hızım 120 civarıydı, şehir içi de seri kalkışlar yapıyordum. Pazartesi günü başka bir hasar için servise gideceğim. Yakıt sorunundan dolayı arabayı kurcalatmayı düşünmüyorum. Aklıma bir tek şey geliyor, yapılan km arttıkça yakıt elemanları eskidiği için ilk 10 bindeki performansı alamıyoruz. Bence yakıt sarfı bu karar devam ettiği sürece sorun yok. Yarım litre tolere edilebilir. Herkese saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2012, 13:14:37 »
Serviste motor kurum bağladığı için motor söküldü ve temizleme yapıldı. Bazı parçalar ve baskı balatanın yukarı kısmı değiştirildi. Sıfırlama yaptım, 200 km için elde ettiğim değerler şunlar: Şehir dışı 4,6, şehir içi 5,4. Bana göre bu rakamlar makbul. Bu değerleri elde edebilmek için 100 km'yi hiç geçmedim, şehir içinde seri kalkışlar yapmadım. Elde ettiğim değerler makbul, makbul olmasına da daha servisten önce şehir dışı hızım 120 civarıydı, şehir içi de seri kalkışlar yapıyordum. Pazartesi günü başka bir hasar için servise gideceğim. Yakıt sorunundan dolayı arabayı kurcalatmayı düşünmüyorum. Aklıma bir tek şey geliyor, yapılan km arttıkça yakıt elemanları eskidiği için ilk 10 bindeki performansı alamıyoruz. Bence yakıt sarfı bu karar devam ettiği sürece sorun yok. Yarım litre tolere edilebilir. Herkese saygılar.

Ali kemal bey nereli olduğunuzu belirtmemişsiniz ama ben antalyalıyım burada bile yakıt değerlerim artmaya başladı benim malum havalar soğudu ona bağlıyorum ben. Birde aracınızın hava filitresini değiştirin derim bende fark ediyorda gerçi benzinli araçla mazotlu aracı kıyaslıyorum bir hata yapıyor olabilirim... iyi bayramlar bu arada :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)