0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
7,1 bana biraz yüksek geldi. Serviste kaldığı süre içerisinde uzun süre rölantide çalıştırıldıysa ve sonrasında sıfırlamadıysanız ortalama yükselmiş olabilir. Bence sıfırlayın ve tekrar kontrol edin.
Ali bey aracınız serviste ne gibi işlemlerden geçti?
Serviste motor kurum bağladığı için motor söküldü ve temizleme yapıldı. Bazı parçalar ve baskı balatanın yukarı kısmı değiştirildi. Sıfırlama yaptım, 200 km için elde ettiğim değerler şunlar: Şehir dışı 4,6, şehir içi 5,4. Bana göre bu rakamlar makbul. Bu değerleri elde edebilmek için 100 km'yi hiç geçmedim, şehir içinde seri kalkışlar yapmadım. Elde ettiğim değerler makbul, makbul olmasına da daha servisten önce şehir dışı hızım 120 civarıydı, şehir içi de seri kalkışlar yapıyordum. Pazartesi günü başka bir hasar için servise gideceğim. Yakıt sorunundan dolayı arabayı kurcalatmayı düşünmüyorum. Aklıma bir tek şey geliyor, yapılan km arttıkça yakıt elemanları eskidiği için ilk 10 bindeki performansı alamıyoruz. Bence yakıt sarfı bu karar devam ettiği sürece sorun yok. Yarım litre tolere edilebilir. Herkese saygılar.