Gönderen Konu: Servis Fiyatları  (Okunma sayısı 5281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '10
Servis Fiyatları
« : Ekim 16, 2012, 09:54:11 »
2010 model avensisisim var 40000 bakımına götürdüm ön ve arka balataların değişmesi gerektiğini söylediler ve yaklaşık 540,00 tl fiyat çıkarttılar ( ön ve arka) balatalar için, şimdilik kalsın dedim, dışarda özel servislere sorduğumda ise Toyotanın orjinalinde de Bosh balata  kullandığını kendilerininde Bosh balata takacaklarını (ön ve arka balatalar) toplam 220,00 tl istediklerini söylediler, şimdi sorum balatalar aynı ise neden fiyatta bu kadar fark vark var, balataları servisemi yoksa dışariyamı (özel servis) taktırayım, Bilgisi olan varsa ve aydınlatısa memnun olurum... şimdiden teşekkürler..

Toyota Club Türkiye

Servis Fiyatları
« : Ekim 16, 2012, 09:54:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis Fiyatları
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2012, 09:59:48 »
Servise gitmenize hiç gerek yok. İnsanların hassasiyetinden faydalanıp pahalı fiyat veriyorlar. Bence onlara para yedirmeyin. Altı üstü balata. Hatta altı üstü araba. Gidip bir tamirhanede bile balatalarınızı taktırabilirsiniz. Yazık günah 560 TL nedir ya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2012, 10:03:25 »
Balataları dışardan kendimiz alıp servise versek acaba servis bunu kabul ediyor mu
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.benyunus.com
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2012, 10:04:42 »
Dışardan orjinal balata alıp sanayide güvendiğiniz bir usta varsa taktırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 16, 2012, 10:06:10 »
dışarda değiştirtin kesinlikle. Servislerde biraz acı çeksin müşteri kaybedipte , belki ozaman biz insanları kazıklıyoruz ondanmı gelmiyorlar diye düşünsünler azıcık. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2012, 10:13:42 »
Arkadaşım sakın ha servis maalesef tabir yerinde ise söğüşlüyor.Eğer Ankarada iseniz Yeni Dörtnal ı tavsiye edrim ve tek geçerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2012, 10:18:19 »
dışarda değiştirtin kesinlikle. Servislerde biraz acı çeksin müşteri kaybedipte , belki ozaman biz insanları kazıklıyoruz ondanmı gelmiyorlar diye düşünsünler azıcık.

Keşke öyle düşünebilecek kadar işleri dursa. Ama durmaz. Çoğu insanımız arabadan anlamıyor ve arabadan küçücük bir ses gelse bile "O kadar para verdik, servise götürelim." fikriyle servise teslim ediyor arabasını. Sonra servis arabayı alıp çekiyor atölyesine. Açıyor kaputu, lastikten ses mi geliyor? Değiştirin ön takımı gitsin. Direksiyondan ses mi geliyor, değiştirin komple gitsin. Klimanın gazı mı bitmiş? Değiştirin klimayı gitsin. Adamlar böyle çalışıyor! Hak hukuk bilmiyorlar. Çevremde onlarca arkadaşım servislere milyarlarca para harcıyor ve ben çok üzülüyorum buna.

Bir anımı anlatmak istiyorum. Birgün bir arkadaşımın Opel Corsa (2006) aracı yolda kaldı. Telefon edip çağırdı bizi ve gittik. Araba 3. vitesten çıkmıyor. Takılmış kalmış 3'e. Ben direksiyona geçtim ve 3. vitesteyken kontağı çevirip gaza hafif dokunarak aracı hareketlendirdim ve yola koyulduk. Trafik azdı ve servise kadar takır tukur gittik. Servis aracı aldı baktı etti. Biz içeride bekliyoruz. 1 saat kadar geçti ve cevap olarak "Şanzıman değişecek demezler mi?" ben direk cinnet geçirdim. "Nasıl anladınız nasıl oluyor bu imkansız!" diye sert tepki gösterdim. Beyefendi sorumlu arkadaşımızı çağırayım, bir de onunla konuşun dediler. Sorumlu top sakallı beyaz önlüklü biri geldi. "Aracın şanzımanında sorun var, değişmesi gerekiyor" dedi. Ben arkadaşın koluna girdim dedim yürü çıkıyoruz!

Aldık arabayı vurdura vurdura şanzımandan takır tukur sesler getire getire sadece 3. vitesle bir tamirciye geldik. Gösterdik arabayı ve tamirci bize halatın koptuğunu söyledi. 80 lira mı neydi yanlış hatırlamıyorsam, 30-40 lirada işçilik isterim dedi ve arabayı 120 civarında bir paraya tamir etti yarım saatte.

Yani buna benzeyen bir çok olaya şahit oldum. Ben zaten hayatta servise gitmiyorum. Kendi parçamı kendim alıp tamirciye taktırıyorum ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Patronumun son model chryslerini bile öyle yapıyorduk..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 16, 2012, 10:24:28 »
Hasan bey çok iyi biliyorum servislerin ne haltlar ettiğini :)  ben kendi aramıda herşeyi kendim yaparım Corollamın garantisi bitince tüm bakımlarını kendim yaptım balata değişimden yağ değişimine kadar,  servislere bukadar para kaptırmam. onlar için bu değişecek demek çok kolay nasıl olsa ucunda tomarla para alacaklar kendi çıkarını düşünürler hep müşteri memnuniyeti ni değil mağlesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 16, 2012, 10:47:41 »
Hasan bey çok iyi biliyorum servislerin ne haltlar ettiğini :)  ben kendi aramıda herşeyi kendim yaparım Corollamın garantisi bitince tüm bakımlarını kendim yaptım balata değişimden yağ değişimine kadar,  servislere bukadar para kaptırmam. onlar için bu değişecek demek çok kolay nasıl olsa ucunda tomarla para alacaklar kendi çıkarını düşünürler hep müşteri memnuniyeti ni değil mağlesef.

Çok iyi yapmışsınız. Ben aksaraya gidiyorum, yağımı, filtremi, balatamı, parçalarımı alıyorum ve gidiyorum tamirhanenin birine ve fiyat anlaşması yapıyorum. Güzelce orta yolu buluyoruz ve çay-çorba eşliğinde sohbet ede ede arabamı tazeliyorum. Harcadığım para servisin yanında devede kulak.. Yazık günah o paralara kaç fukara karnını doyurur...

Bu arada size birşey danışmak istiyorum belki bilginiz vardır. Şu tarz disk ve balata istiyorum 2005 1.6 avensisime. Bunları nereden bulabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 16, 2012, 12:29:11 »
Hasan bey bana avensisin kasa kodunu verirmisiniz  bi bakayım nerde bulabilirim  yurtdışından alışveriş yapıyormusunuz ? ebayda bulabilir sanırım ben Corollam için blackdimond diye bi markadan buldum çok methediyorlardı ama pahalı idi alamadanda aracı sattım zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2012, 12:44:51 »
Hasan bey bana avensisin kasa kodunu verirmisiniz  bir bakayım nerde bulabilirim  yurtdışından alışveriş yapıyormusunuz ? ebayda bulabilir sanırım ben Corollam için blackdimond diye bir markadan buldum çok methediyorlardı ama pahalı idi alamadanda aracı sattım zaten.

Kasa kodu derken T25 olarak geçiyor diye biliyorum. 2005 avensis 1.6 düz vites aracım. Yalnız almadan evvel kesinlikle türkiyede kullanmış olan insanlardan yorum almak isterim. Şu an disk ve balataların durumu gayet iyi. Ama disk değişim zamanı geldiğinde kesinlikle bu tip disklerle değiştirmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2012, 13:19:04 »
Hasan o iş yaş ozaman :D avensiste bu tarz ürün kullananı bulman zor hatta imkansız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 16, 2012, 13:25:13 »
bunlarda bahsettiğim Black Diamond diskler yurtdışında özellikle toyotaownersclub üyelerinden kullanıp çok memnun kalanlar var bende corollama bunlardan alacaktım

http://www.dcperformance.co.uk/uprated/black-diamond-front-grooved-brake-discs/toyota/avensis.html

http://www.dcperformance.co.uk/uprated/black-diamond-front-drilled-brake-discs/toyota/avensis.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 16, 2012, 14:01:26 »
standart disk ama Brembo alabilirsin kalitesi belli zaten

http://www.amazon.co.uk/Brembo-Vented-Toyota-AVENSIS-09-9799-10/dp/B00680O8SQ

http://www.ebay.co.uk/itm/TOYOTA-AVENSIS-T25-1-6-VVT-i-Front-Brembo-Brake-Discs-04-03-/270828079783

Bunlarda Brembo balatalar :)

http://www.apbrakediscs.co.uk/front-brembo-brake-pads-toyota-avensis-t25-1-6-vvt-i-04-03-on.html

Ne güzel cevap yazmıştım. Tam gönderecekken bilgisayar kapandı. Şu an çok sinirliyim.

Neyse sakin olmaya çalışıcam :)

Şu an balatalarım ve disklerim çok iyi durumda. Ama balatalar bitince kesinlikle bunları denemek istiyorum. Diskler bitince de bi denemede bulunabilirim. :) Amacım aslında aracıma görsellik katmak. Yoksa frenlerimden çok memnunum. Şöyle jantların arasından delikli büyük diskler ve kırmızı brembolar göründüğü zaman ben büyük zevk duyarım. Mesela

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 16, 2012, 14:22:44 »
Brembo kapak halinde satılıyor çakma iş oluyor ama güzel duruyor. orjinal fren mekanizmasına takabilirsin, ama içine brembo orjinal fren balatası ve linklerini verdiğim disklerden takarsan süper olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2012, 14:25:58 »
Brembo kapak halinde satılıyor çakma iş oluyor ama güzel duruyor. orjinal fren mekanizmasına takabilirsin, ama içine brembo orjinal fren balatası ve linklerini verdiğim disklerden takarsan süper olur :)

Benim avensise kapak olur mu? Hemen gidip yaptırayım :) Ama brembo filan yazacak sadece kırmızı kapak olmamalı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2012, 14:37:14 »
:D :D :D

http://www.sahibinden.com/arama?query_text=brembo+kapak&language=tr&viewType=Gallery

tabi bizdekiler fiyatları abartıyor ebaydan alırım dersen :D

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=CALIPER+COVER&_sacat=0&_from=R40

"Isıya dayanıklı siliconla yapıştırılarak yada vidalanarak monte edilir
Araç kaliper tiplerine göre ufak çapta uygun kesme işlemi uygulana bilir.
Montaj yapılırken dikkat edilmesi gereken husus ise kaliper ile jant aralığının 3cmolması gerekir.
3cm mesafe olmadığı taktirde Flaş takarak çözebilirsiniz."

gibi bişey söylemiş. Daha sonra sorun çıkarmaz değil mi? Ayrıca 2005 avensislerin jantı kaç oluyor? 16 mı? Şu parlak olan çok hoşuma gitti şimdi. Sizide yoruyorum kusura bakmayın ama merak işte hoş görün lütfen :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-turkiyedeki-en-kaliteli-brembo-kaliper-kapak-takimi-100968322/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 16, 2012, 14:45:03 »
haaa bu çakma işleri benim gibi sevmiyorsan eğer benim yaptığımı yapabilirsin ;)  orjinal kaliperleri boyadım kendim daha sonrada reklamcıda Oracle marka sticker bastırttım TRD ve boyanın üzerine yapıştırdım ;)

parlaklardan Ebaydada var 12 dolar ve free shipping bence ordan al  10 15 gün beklersin gelmesini ama 25tl ye iş biter ;)