Gönderen Konu: Ön Camdaki Çatlak  (Okunma sayısı 5410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ön Camdaki Çatlak
« : Ekim 11, 2012, 17:29:39 »
Aracımız yaklaşık 1 haftadır otoparkta yatıyordu. Aracı otoparka bıraktığımda birşey yoktu. Dün babam şehir içinde biraz yol yaptı ve bu sabah arabayı ben aldım okula gitmek için benzincide ön camı sildiler sonrasında öglen eve döndüğümde otoparka girince fark ettim ki ön camda bir çatlak var. Hemen babamı çağırdım sordum dün taş falan geldimi diye yok dedi bende taş gelse cama farkederdim ki camdaki çatlağa sanki yoldan gelen bir yönde değilde yukarıdan bişey atılıp da çatlamış gibi tabi kimsenin günahını almak istemem ama arabayı aldığımdan beri tavanda nedeni belirsiz çeşitli boyutlarda 3 tane göçük oluştu yukarıdan kasıtlı olarak buz atıldığını düşünüyorum ki otoparkta bu tür hasarlar sadece benim aracımda yok. Her neyse nazarlık dedim tavandaki göçüklere pek bişey demedim çektirme ile düzeldile bilir diye düşünüyorum ama asıl konu ön cam. Darbenin etkisi ile camda atık oluşmuş ve iki yana doğru yaklaşık 1bucuk 2 milim kadar çatlak oluşmuş. Birde camın tam ortasında artık sürerken hep gözüme takılır. Sigortacımla konuştum kasko bozulmadan ücretsiz karşılıyor cam değişimini fakat tramer ve sonrasından değişen camı satış sonrasında anlaşıldığı için babam değiştirme taraftarı olmadı. Büyümesini engellemek için camcılar çiziyormuş çatlağın etrafını öyle bişey mi yaptırmak mantıklı olur yoksa bırakmak mı yada komple kalsın mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Toyota Club Türkiye

Ön Camdaki Çatlak
« : Ekim 11, 2012, 17:29:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Camdaki Çatlak
« Yanıtla #1 : Ekim 11, 2012, 17:30:28 »
Ayrıca fotolarını çektim fakat çok parlamam oluşmuş o yüzden hiç birşey belli olmuyor. Daha net çekebilirsem paylaşırım.
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 11, 2012, 17:41:11 »
Bazı şirketler cam onarımı yapıyor bir sorun belki halledebilirler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2012, 17:42:43 »
Bazı şirketler cam onarımı yapıyor bir sorun belki halledebilirler .

Daha önce hiç duymamıştım bi araştırayım çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2012, 17:46:41 »
Daha önce hiç duymamıştım bir araştırayım çok teşekkür ederim

Bulunduğunuz yerde auto king varsa aracı bir gösterin derim belki mini onarımdan hallederler .

http://www.autoking.org/mini_onarim_on-cam-onarimi-(wr)_30.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 11, 2012, 17:48:35 »
Aracı satarken camın degıstıgı bellı olucak dıye endıse edıyorsunuz sanırım fakat bunun pek onemı yok (cam için) elınızde resım olsun olurda en kıl bırı ıle karsılasırsınız satısta onu gosterırsınız sorar ıse ... Kasko sırketlerı yılda 1 kez ucretsız ve kasko bozulmadan onarım yapıyor on cam ıcın bılgıne.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 11, 2012, 17:52:12 »
Bulunduğunuz yerde auto king varsa aracı bir gösterin derim belki mini onarımdan hallederler .

http://www.autoking.org/mini_onarim_on-cam-onarimi-(wr)_30.html

mini onarımdan yaptırabilirim bunu iyimiş gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2012, 17:53:47 »
Aracı satarken camın degıstıgı bellı olucak dıye endıse edıyorsunuz sanırım fakat bunun pek onemı yok (cam için) elınızde resım olsun olurda en kıl bırı ıle karsılasırsınız satısta onu gosterırsınız sorar ıse ... Kasko sırketlerı yılda 1 kez ucretsız ve kasko bozulmadan onarım yapıyor on cam ıcın bılgıne.

ben huzursuzluk yapmıyorum açıkcası babamın düşüncesi o direk kazalı muamalesine çeviriyo işi babam bakalım bu gece yaklasık 200-250km yol yapıcaklar zaten yürüme falan olursa bu gece görücez. Yarın değişen bi durum olursa bildiririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 11, 2012, 17:58:03 »
Cam kırılması ıle sonuclanacak bır kazanın sasırtıcı oldugunu alıcısına belırtırsın oyle dusunurse :) :)
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2012, 18:00:26 »
bugun saat yaklaşık öglen 1 gibi gördüm bana kalsa şu anda yeni cam takılmıştı bile. Ben anlatıyorum ama araba benim değil sonuçta babamın ben sadece sürüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2012, 18:47:19 »
Merhaba Berk bundan yaklaşık 2 hafta önce benim aracıma bir tırın taş sıçratması sonucu camımda böyle bir iz oluştu. Dün servise gittim 750 lira gibi bir mebladan bahsettiler anında kaçtım. Fakat servisin bana dediği "bir tehlike oluşturmaz sizin için ama göz zevkinizi bozuyorsa değiştirin". Bu şekilde 300 km yol yaptım(şehirler arası) ve yolda müthiş bir yağmur vardı çok şükür bir sorun olmadı.

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2012, 19:00:40 »
auto king mini onarımda cam hasarlarına müdahale edebiliyorlar cam üretiminde çalıştığım halde nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama yapabildiklerini söylemişlerdi,yalnız hasar oluştuktan sonra ne kadar kısa sürede gelirseniz o kadar etkili sonuç alınır demişlerdi
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 11, 2012, 19:07:07 »
Merhaba Berk bundan yaklaşık 2 hafta önce benim aracıma bir tırın taş sıçratması sonucu camımda böyle bir iz oluştu. Dün servise gittim 750 lira gibi bir mebladan bahsettiler anında kaçtım. Fakat servisin bana dediği "bir tehlike oluşturmaz sizin için ama göz zevkinizi bozuyorsa değiştirin". Bu şekilde 300 km yol yaptım(şehirler arası) ve yolda müthiş bir yağmur vardı çok şükür bir sorun olmadı.

Benimki bukadar büyük değil aslında rahatsız eden konu göz zevkim. Sizede geçmiş olsun ayrıca. auto king'e de en kısa zamanda uğrayacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2012, 19:20:10 »
berk resimde ki gibiyse müdahale edemezler sanırım,çatlaklara müdahale edebiliyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2012, 19:21:36 »
ufak bir atma var camda ama bukadar büyük değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2012, 19:28:07 »
boyut önemli değil hasar bu şekildeyse yapamayız diyorlar,bende de fotoğraftakine benze minicik bi tane vardı yapamayız dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2012, 19:29:58 »
Orta yerde birde kıyıda köşede olsa neyse diyip bırakayım da..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2012, 22:59:50 »
Auto king den faydalanmak için kaskonuzun mini onarım teminatı olması lazım yoksa ücretli yaparlar.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2012, 23:22:20 »
Benimki bukadar büyük değil aslında rahatsız eden konu göz zevkim. Sizede geçmiş olsun ayrıca. auto king'e de en kısa zamanda uğrayacağım

Eğer boyutu çok büyük değilse bırak nazarlık olarak kalsın :) bu resimdeki çatlakla birlikte benim cam 3. yarasını aldı diğer ikisi bundan küçük ama can sıkmıyor değil. Sizlere tavsiyem eğer aracınızı çok seviyorsanız ve Erzurum taraflarına yolunuz düşerse karşıdan bir araç geldiğinde mümkün olduğunca sağ şeritten gidin ve arabaların sizi sollamasına asla müsade etmeyin. Aracımın kaputundaki taş izlerine rütuş yapmak 1 saatden fazlasını aldı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2012, 23:34:39 »
Auto king den faydalanmak için kaskonuzun mini onarım teminatı olması lazım yoksa ücretli yaparlar.

mini onarım içeriyor kasko poliçem.

Eğer boyutu çok büyük değilse bırak nazarlık olarak kalsın :) bu resimdeki çatlakla birlikte benim cam 3. yarasını aldı diğer ikisi bundan küçük ama can sıkmıyor değil. Sizlere tavsiyem eğer aracınızı çok seviyorsanız ve Erzurum taraflarına yolunuz düşerse karşıdan bir araç geldiğinde mümkün olduğunca sağ şeritten gidin ve arabaların sizi sollamasına asla müsade etmeyin. Aracımın kaputundaki taş izlerine rütuş yapmak 1 saatden fazlasını aldı.

Buda nazarlık olsun diye diye arabadan soğutacakalr beni en sonunda. Erzurum tavsiyesini içinde sağolun erzuruma yolum düşerse mutlaka aklımda bulunduracağım sözünüzü :)