0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle annenizin Tiroitlerini ölçtürdünüz mü?TSH, F-T3, F-T4 sonuçlarını görmek lazım.Az çalışma gibi bir durum varsa, yeterince terleme gerçekleşmeyeceğinden, Kolestrol seviyesini aşağı çekemezsiniz.
Söyleyeceğim çok bilinen bir tedavi yöntemidir, akşamdan 1 bardağın içine cevizi hafif kırarak koyacaksınız sabah aç karnına o suyu içip cevizini yiyeceksiniz. Bizde de kronik kolestrol var, babam ve bende yüksek kolestrol oluyor. Ayrıca bol bol yürüyüş ve yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle sakatattan uzak durmak şart. Tabi ben bunların ne kadarını yapıyorum derseniz çok azını diyebilirim
Yani şu an annemde hiçbir sağlık problemi yok. Ama değerlere göre yüksek kolestrol hastası. 1-2 yıldırda böyle. Çok yemek yiyen ve şişman biri değil annem. Gayet sebze ağırlıklı beslenir ve az yer. Buna rağmen böyle bir sorun olması beni şaşırtıyor. Ceviz mevzusunu bende duydum. Onu denemek lazım.
Yani doktor değilim ama galiba sizin kolestrol çok tehlikeli bir seviyede galiba
Bizim ailede genetik bu durum Babamda, 48 kiloluk kız kardeşimde ve bende de var Biraz dikkat etmek gerekiyor, hareketli bir yapıya sahip olduğum için çok önemsemiyorum ama yaş biraz ilerledikten sonra dikkat etmem gerekecek.
Ayrıca şöyle bir bilgiye daha ulaştım:Düzey Düzey(mg/dl) (mmol/L) Yorum100 2.6 Optimum LDL kolesterolu; düşük kalp hastalığı riskine karşılık gelir100-129 2.6-3.3 Optimuma yakın LDL130-159 3.3-4.1 Sınırın ustünde160-189 4.1-4.9 Yüksek düzey190 4.9 Çok yüksek düzey; en yüksek kalp hastalığı riskine karşılık geliyor.
Hasan Uğur bey eminim ki aramızdaki doktor arkadaşlar sizlere yardımcı olacaklardır.En doğru bilgi onlarda geçmiş olsun bu arada.
Çok teşekkürler. Bilgileri vikipedi'den ediniyorum. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi "internetten araştırdığım kadarıyla" ibaresine dikkat çekmek istemiştim. Doktorlar, en azından hastanedeki doktorlar pekte ilgilenmiyor. Sıradan bir vatandaş olarak randevu alıp hastaneye gidiyoruz, tahlillere göre ilaçları yazıp gönderiyorlar. Ne bir diyet listesi, ne bir tavsiye-öneri hiçbir şey yok. Elimizde bir tahlil kağıdı, parametlere bakıp bakıp "Yüksekmiş ya" demekten öteye gidemiyoruz. Konu sağlık olunca insan endişeleniyor ister istemez.
Annenize Geçmiş olsun .Benim eşimdede bu sorun var kendisi 48 kilo kime söylese hayret ediyor bu kiloyla olurmu diye. Bu kiloyla çok yakın alakalı bir şey değil herhalde gelişmeleri bende takip edeceğim...
Arkadaşlar annemin bir süredir düşmeyen yüksek kolestrolleri için kullandığımız ilaçlar pek işe yaramıyor. Kolestrol düşüren etkili bir çay-çorba-kocakarı ilacı tavsiyesi olan kimse var mı acaba?