Gönderen Konu: Yüksek Kolestrol İçin Tavsiyelerinizi İstiyorum  (Okunma sayısı 2833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Yüksek Kolestrol İçin Tavsiyelerinizi İstiyorum
« : Ekim 10, 2012, 13:15:17 »
Arkadaşlar annemin bir süredir düşmeyen yüksek kolestrolleri için kullandığımız ilaçlar pek işe yaramıyor. Kolestrol düşüren etkili bir çay-çorba-kocakarı ilacı tavsiyesi olan kimse var mı acaba?

Toyota Club Türkiye

Yüksek Kolestrol İçin Tavsiyelerinizi İstiyorum
« : Ekim 10, 2012, 13:15:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek Kolestrol İçin Tavsiyelerinizi İstiyorum
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2012, 13:26:22 »
Öncelikle annenizin Tiroitlerini ölçtürdünüz mü?

TSH,  F-T3, F-T4  sonuçlarını görmek lazım.

Az çalışma gibi bir durum varsa, yeterince terleme gerçekleşmeyeceğinden, Kolestrol seviyesini aşağı çekemezsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2012, 13:30:52 »
Öncelikle annenizin Tiroitlerini ölçtürdünüz mü?

TSH,  F-T3, F-T4  sonuçlarını görmek lazım.

Az çalışma gibi bir durum varsa, yeterince terleme gerçekleşmeyeceğinden, Kolestrol seviyesini aşağı çekemezsiniz.

Tüm tahlilleri periyodik olarak yapılıyor. Yalnız farkettiğim durum şu ki doktorlar pek ilgilenmiyor hastalarıyla. Sadece ilaç yazıp gönderiyorlar. Annem ev hanımı. Çok hareketli bir yaşantısı var diyemem. Sıradan ev işleri ve gezme tozmalardan kolestrol düşürecek kadar fayda göreceğini sanmıyorum. Acaba bir koşu bandı mı almalıyım dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2012, 14:00:27 »
Söyleyeceğim çok bilinen bir tedavi yöntemidir, akşamdan 1 bardağın içine cevizi hafif kırarak koyacaksınız sabah aç karnına o suyu içip cevizini yiyeceksiniz. Bizde de kronik kolestrol var, babam ve bende yüksek kolestrol oluyor. Ayrıca bol bol yürüyüş ve yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle sakatattan uzak durmak şart. Tabi ben bunların ne kadarını yapıyorum derseniz çok azını diyebilirim :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2012, 14:04:06 »
Söyleyeceğim çok bilinen bir tedavi yöntemidir, akşamdan 1 bardağın içine cevizi hafif kırarak koyacaksınız sabah aç karnına o suyu içip cevizini yiyeceksiniz. Bizde de kronik kolestrol var, babam ve bende yüksek kolestrol oluyor. Ayrıca bol bol yürüyüş ve yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle sakatattan uzak durmak şart. Tabi ben bunların ne kadarını yapıyorum derseniz çok azını diyebilirim :)

Yani şu an annemde hiçbir sağlık problemi yok. Ama değerlere göre yüksek kolestrol hastası. 1-2 yıldırda böyle. Çok yemek yiyen ve şişman biri değil annem. Gayet sebze ağırlıklı beslenir ve az yer. Buna rağmen böyle bir sorun olması beni şaşırtıyor. Ceviz mevzusunu bende duydum. Onu denemek lazım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2012, 14:17:31 »
Yani şu an annemde hiçbir sağlık problemi yok. Ama değerlere göre yüksek kolestrol hastası. 1-2 yıldırda böyle. Çok yemek yiyen ve şişman biri değil annem. Gayet sebze ağırlıklı beslenir ve az yer. Buna rağmen böyle bir sorun olması beni şaşırtıyor. Ceviz mevzusunu bende duydum. Onu denemek lazım. :)

Ben 68 kiloyum :) Bunun kilo ile alakası olmayabiliyor. Bende asıl yüksek olan triglesirid oluyordu. Bence siz ceviz tedavisini bir deneyin. Ben geçen sene bi check up yaptırayım diye kliniğe kan verdim, kolestrol ve triglesirid yüksek çıktı. Sonra 20 gün egzersiz ve diyet yaptım tekrar kan verdim oranlar ciddi manada düştü. Tabi sonra ne oldu derseniz şimdi eskisinden daha beter durumdadır da kim gidecek doktora diyorum ben :) Benim sonuçlar aşağıdaki gibiydi. İlk ve sonraki tahliller;

20 gün sonraki sonuç,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2012, 14:40:22 »
Yani doktor değilim ama galiba sizin kolestrol çok tehlikeli bi seviyede galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2012, 14:44:34 »
Yani doktor değilim ama galiba sizin kolestrol çok tehlikeli bir seviyede galiba :)

Bizim ailede genetik bu durum :) Babamda, 48 kiloluk kız kardeşimde ve bende de var :) Biraz dikkat etmek gerekiyor, hareketli bir yapıya sahip olduğum için çok önemsemiyorum ama yaş biraz ilerledikten sonra dikkat etmem gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2012, 14:57:42 »

Babamda bu yontemi uyguluyor piskolojikmi bilemiyorum ama ise yaradigini soyluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2012, 15:07:55 »
Ha birde ben keten tohumu yiyordum. Yoğurtun içerisine nane filan koyup keten tohumu ile karıştırıp yiyiordum bununda çok faydası oluyor. Fakat keten tohumunun zararlarıda varmış, özellikle kanser hastalarında kanserin daha hızlı yayılmasını sağlıyormuş. Ona göre kullanmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2012, 15:24:15 »
Yani internetten araştırdığım kadarıyla yüksek kolestrol çok kötü bişey. Mesela "İnsan vücudunda kanda yüksek trigliserit seviyesi ile ateroskleroz, ve dolayısıyla koroner kalp hastalıkları ve inme arasında ilişki olduğu gösterilmiştir." diye bir bilgiye ulaştım. Pek önemsemiyoruz ama beyin kanamaları, kalp krizleri, felç gibi bir çok hastalığın başı çeken sebebidir bu kolestrol. Ve üzerine gidildiğinde bir şekilde düşürülmesi mümkün. Bu konuda ilaçların pek bir faydası belli ki yok. İlaç firmalarının zengin edilmesi için ne kadar ilaç varsa alıyoruz mecburen. En azından bitkisel yollardan bunu bir çözüme kavuşturmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2012, 15:27:58 »
Bizim ailede genetik bu durum :) Babamda, 48 kiloluk kız kardeşimde ve bende de var :) Biraz dikkat etmek gerekiyor, hareketli bir yapıya sahip olduğum için çok önemsemiyorum ama yaş biraz ilerledikten sonra dikkat etmem gerekecek.

Ayrıca şöyle bir bilgiye daha ulaştım:

Düzey               Düzey
(mg/dl)                (mmol/L)                    Yorum
100                     2.6                         Optimum LDL kolesterolu; düşük kalp hastalığı riskine karşılık gelir
100-129          2.6-3.3                    Optimuma yakın LDL
130-159       3.3-4.1                    Sınırın ustünde
160-189          4.1-4.9                    Yüksek düzey
190                      4.9                    Çok yüksek düzey; en yüksek kalp hastalığı riskine karşılık geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2012, 15:34:16 »
Ayrıca şöyle bir bilgiye daha ulaştım:

Düzey               Düzey
(mg/dl)                (mmol/L)                    Yorum
100                     2.6                         Optimum LDL kolesterolu; düşük kalp hastalığı riskine karşılık gelir
100-129          2.6-3.3                    Optimuma yakın LDL
130-159       3.3-4.1                    Sınırın ustünde
160-189          4.1-4.9                    Yüksek düzey
190                      4.9                    Çok yüksek düzey; en yüksek kalp hastalığı riskine karşılık geliyor.

Hasan Uğur bey eminim ki aramızdaki doktor arkadaşlar sizlere yardımcı olacaklardır.En doğru bilgi onlarda geçmiş olsun bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2012, 15:38:36 »
Hasan Uğur bey eminim ki aramızdaki doktor arkadaşlar sizlere yardımcı olacaklardır.En doğru bilgi onlarda geçmiş olsun bu arada.

Çok teşekkürler. Bilgileri vikipedi'den ediniyorum. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi "internetten araştırdığım kadarıyla" ibaresine dikkat çekmek istemiştim. Doktorlar, en azından hastanedeki doktorlar pekte ilgilenmiyor. Sıradan bir vatandaş olarak randevu alıp hastaneye gidiyoruz, tahlillere göre ilaçları yazıp gönderiyorlar. Ne bir diyet listesi, ne bir tavsiye-öneri hiçbir şey yok. Elimizde bir tahlil kağıdı, parametlere bakıp bakıp "Yüksekmiş ya" demekten öteye gidemiyoruz. Konu sağlık olunca insan endişeleniyor ister istemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2012, 16:02:12 »
Çok teşekkürler. Bilgileri vikipedi'den ediniyorum. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi "internetten araştırdığım kadarıyla" ibaresine dikkat çekmek istemiştim. Doktorlar, en azından hastanedeki doktorlar pekte ilgilenmiyor. Sıradan bir vatandaş olarak randevu alıp hastaneye gidiyoruz, tahlillere göre ilaçları yazıp gönderiyorlar. Ne bir diyet listesi, ne bir tavsiye-öneri hiçbir şey yok. Elimizde bir tahlil kağıdı, parametlere bakıp bakıp "Yüksekmiş ya" demekten öteye gidemiyoruz. Konu sağlık olunca insan endişeleniyor ister istemez.

Evet haklısınız siz bir şeyler bilip sormadıkça cevap alamıyorsunuz.Doktorlar konuşurken sağlık diliyle konuşurlar genelde anladın anladın anlamadın  araştır bul doğruyu. Hele birde okuma yazması yoksa  hasta yandı  zaten.  Her şeyin para olduğu bir yerde ne beklenirki zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2012, 16:48:54 »
Annenize Geçmiş olsun .Benim eşimdede bu sorun var kendisi 48 kilo kime söylese hayret ediyor bu kiloyla olurmu diye. Bu kiloyla çok yakın alakalı bir şey değil herhalde gelişmeleri bende takip edeceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2012, 16:59:55 »
Annenize Geçmiş olsun .Benim eşimdede bu sorun var kendisi 48 kilo kime söylese hayret ediyor bu kiloyla olurmu diye. Bu kiloyla çok yakın alakalı bir şey değil herhalde gelişmeleri bende takip edeceğim...

Teşekkür ederim. Benim annemde hiç kilolu değil ve sebze ağırlıklı besleniyor. Fast food, kola-asitli içecekler, kızartma (ayda yılda bir biber kızartır yer) , sigara, alkol gibi alışkanlıkları olmamasına rağmen yüksek kolestrol hastası. Aynı şekilde yaşlı bir yan komşumuz var şişman mı şişman, her türlü şeyi yer ama kan tahlilleri benden iyi.

İlaçlarla düzeltilmiş kolestrol seviyesinin bir zaman sonra tekrarlayacağını tahmin ediyorum. Doktor değilim ama sadece bir tahmin. Kökten çözümü için ömür boyu sürecek bir beslenme ve spor programı olması lazım. Araştırıyoruz bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 10, 2012, 17:06:41 »
Şöyle bir yazıya rastladım. Belki sizlere faydalı olur diye paylaşıyorum:

Babam yüksek kolesterol ve tansiyon yüzünden felç olmuştu, 8 yıl o şekilde yaşadı sonra da beyin kanamasından kaybettik.
Ben de eskiden kebaptır, fast food'dur, çikolatadır abanıyordum ama sonradan farkettim ki bu şekilde devam edersem babamın durumuna geleceğim.
Yanlış beslenmenin yanında üniversitede stres de eklenince sedef hastalığı ve taşikardi gibi sorunlar ortaya çıktı malesef.
Hayvansal gıdalar(peynir, süt) ve et yiyeceklerimin %90'ına denk geliyordu. Herşeyden önce bunların diyetimdeki yerlerini yaklaşık %10'a indirgedim.
Et olarak sadece buğulama balık yada ton, nadiren de tavuk göğsü yiyorum. Zamanında hiç meyve tüketmezken şimdi her gün granny yeşil elma ve
çeşitli meyveleri aperatif olarak tüketiyorum. Yemek olarak hergün değişik sebze yemekleri ve özellikle de türlü tercih ediyorum.
Tamam bir fast food olarak big mac, whooper, iskender gibi gıdaları başta çok arıyorsun, fakat bir süre sonra fast food yeme isteği de kayboluyor.
Bu besinlerin içinde sanki uyuşturucu var gibi bağımlılık yapıyor, bağımlılıktan kurtulmak zaman alıyor. Pc başında otururken acıkma ve cips gibi şeyler
atıştırma isteğini de yulaf ezmesi karışımı(yulaf ezmesi, çok az çörekotu, çok az keten tohumu) ile gidermeye başladım. Bu tarz zengin besin değerine
sahip tahıllar çok uzun süre tok tutuyor ve kan şekerini sabitliyor. Ayrıca 3 beyazı hayatından mutlaka çıkar ve yerine sağlıklı alternatiflerini koy.
Tatlı ve şeker ihtiyacı meyvelerden, özellikle de elma ve üzüm gibi meyvelerden düşük glisemik indeks ile sağlanabiliyor. Rafine tuz(NaCl) yerine doğal
kaya tuzu kullanılabilir, fakat çok az sadece tat verici olarak kullanılarak, vücudun az miktarda tuza da ihtiyacı vardır. Beyaz ekmek yerine ise çavdar ekmeği
kullanabilirsin, tadı beyaz ekmeğe benziyor ve lezzetli. Doktoruna danışarak omega-3 desteğine başlamanı mutlaka öneririm, trigliserit ve kolesterol düşürülmesine
çok faydası oluyor. Ben hayatımda bu değişiklikleri yaparak sedef hastalığımın şiddetini epey düşürebildim, taşikardi problemim çok şükür kendini tekrarlamadı
ve nabız sayım normale düştü. Ayrıca 11 kilo verdim ve ideal kiloma ulaşana kadar da devam edeceğim. Yazını okuyunca aklıma eski alışkanlıklarım geldi,
yeni düzenimi paylaşmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 10, 2012, 20:02:32 »
Hasan hocam annenize geçmiş olsun acil şifalar inşallah.. benim de babamda var yüksek kolesterol..
kesinlikle kırmızı et ve sakatat tüketimi kolesterolü artırır.. kolesterolün en güzel ilacı yürüyüş..
Serkan hocam suyun içine cevizden bahsetmiş çok doğru onu uygulayın..
ayrıca her sabah aç karnına bir yeşil elma.. ve bol bol yürüyüş yürüyüş..
selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 10, 2012, 21:07:11 »
Arkadaşlar annemin bir süredir düşmeyen yüksek kolestrolleri için kullandığımız ilaçlar pek işe yaramıyor. Kolestrol düşüren etkili bir çay-çorba-kocakarı ilacı tavsiyesi olan kimse var mı acaba?
ben 63 yaşındayım ne hoşuma giderse yiyorum. neden hoşlanırsam içiyorum(rakı gibi) çok şükür hiç bir şikayetim yok daha prostat dahil.  bırak anacığını. madem şikayeti yok kurcalatma dr.lara orasını burasını tahlil mahlil diye. üzme kadıncağızı.  yesin içsin tadını çıkarsın kadıncağız hayatın. götürme dr. falan şikayet etmediği sürece sana bir amca abi tavsiyesi. kızartma, turşu tatlı börek acı biber en fazla yediğim ve sevdiğim şeyler. bir 63 yıl daha yaşayacak halim yok ya.