Gönderen Konu: Yüksek Kolestrol İçin Tavsiyelerinizi İstiyorum  (Okunma sayısı 2832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Yüksek Kolestrol İçin Tavsiyelerinizi İstiyorum
« Yanıtla #20 : Ekim 10, 2012, 21:37:16 »
merhaba
şimdi asıl olan endokrin uzmanı nezaretide kontrol altına girmektir. benimde çok yüksek kan yağ değerlerim vardı. ancak izmir de dereli polk de uz dr didem dereli yi buldum. kendisinin polikliniğinde hem diyet uzmanları var hemde kendisi muayene ve kontrol alında kilo verdiriyor veya kiloyu kontrol altına alıyor yaşam biçimini size öğretiyor. dr hanım her 15 günde bir ultrason ile karaciğer yağlanması, trioid lerime baktı. bu arada ben tam 17 kg verdim 5 ayda. 2 yıldır aynı kilodayım. geçen pazartesi bütün değerlerimi ölçtürdüm.
trioid foksiyon, karaciğer fonksiyon, böbrek fonksiyon, hdl (Hayırlı Kolsterol: mümkün oldukça yüksek olmalı), ldl (Lanetli Kolesterol, Mümkün oldukça düşük olmalı), total kolsterol, trigliserit, açlık kan şekeri normal çıktı. halbuki kilo öncesi hepsi tavanda idi.
sonuç tavsiyem: bir endokrin uzmanı bulunmalı, onun kontrolünde kilo ve diğer hormon testlerine bakılmalı.
ben bu arada çin den poşet şeklinde yasemin çayı getirmiştim. lipton un yasemin çayından her akşam 1 bardak içiyorum. türkiye de bildiğim kadarı ile yasemin çiçeği var ama pahalı. ben çinden poşet yasemin çayı şeklinde carefur dan almıştım. kan yağlarının azaltılmasında çok faydası olduğunu düşünüyorum.
annenize sağlıklı günler dilerim.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 10, 2012, 21:37:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 10, 2012, 21:42:19 »
   Kolestrol için Ayva yaprağını kaynatacaksınız çay kıvamında olacak sonra süzeceksiniz...Çıkan suyu  buzdolabında muhafaza edebilirsiniz...Her gün yarım cevizi geceden 1 bardak suyun içine atın ertesi akşam cevizin çoook hafif yağı suyun üstüne çıktığına şahit olursunuz...Anneniz bu suyu o gece cevizi de yiyerek içsin, ertesi gece de ayva yaprağı çayını içsin . Bu işlemi 1 gece cevizli su 1 gece ayva yapraklı çay olarak devam ettirin...sonuç şaşırtıcı olacak...Buna inanabilirsiniz....15 yıl boyunca ilaçlardan deva bulamayan birinin tavsiyesini aktarıyorum...Bana aht etti bu tarz rahatsızlığı olan bir çok kişiye anlattım denediler...sonuçlar çok iyi.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2012, 00:27:50 »
Hasan hocam annenize geçmiş olsun acil şifalar inşallah.. benim de babamda var yüksek kolesterol..
kesinlikle kırmızı et ve sakatat tüketimi kolesterolü artırır.. kolesterolün en güzel ilacı yürüyüş..
Serkan hocam suyun içine cevizden bahsetmiş çok doğru onu uygulayın..
ayrıca her sabah aç karnına bir yeşil elma.. ve bol bol yürüyüş yürüyüş..
selamlar..

İyi dileğiniz için teşekkürler. Kırmızı et ailece pek tüketmeyiz köfte  haricinde. Babam dışarıdan kırmızı et almaz pek. Bolca balık tüketiriz ben bildim bileli. Bu ceviz mevzusunu babam bir aralar yapıyordu sanki yanlış hatırlamıyorsam. Bu konuyu yarın akşam gündeme getireceğim evde.

ben 63 yaşındayım ne hoşuma giderse yiyorum. neden hoşlanırsam içiyorum(rakı gibi) çok şükür hiç bir şikayetim yok daha prostat dahil.  bırak anacığını. madem şikayeti yok kurcalatma dr.lara orasını burasını tahlil mahlil diye. üzme kadıncağızı.  yesin içsin tadını çıkarsın kadıncağız hayatın. götürme dr. falan şikayet etmediği sürece sana bir amca abi tavsiyesi. kızartma, turşu tatlı börek acı biber en fazla yediğim ve sevdiğim şeyler. bir 63 yıl daha yaşayacak halim yok ya.

Allah nice ömürler versin daha size. Dedem 93 yaşında vefat etti benim. Günde 1.5 paket sigara içerdi rahmetli. Sadece solunum sıkıntısı vardı ve o sebeple vefat etmişti. Yani aslında bu biraz insanın beden yapısıyla alakalı olan bişey. Kimi insanlar daha naziktir, kimisi çok dayanıklıdır. Mesela benim bir dayım var. Hayatında meyve yememiştir. Sürekli dışarda karnını doyurur adana urfa dürüm, çiğ köfte, kokoreç, el arabasında satılan köfte ekmekler filan. Sigarasını ağzından bırakmaz. 45 yaşında şu an. Sabah kahvaltıda en çok tereyağı tüketir. Ve taş gibi hiç hastalanmaz. Ama yine bunları referans almamaya çalışıyorum :)

Annemin yemesine içmesine hiç karışmam. Dediğim gibi sebze ağırlıklı beslenir. Düzgün bir beslenme şekli vardır anneminde babamında. Ama annemde kolestrol var işte. Aynı şeyleri babam yiyor ama onda hiç bişey yok.

merhaba
şimdi asıl olan endokrin uzmanı nezaretide kontrol altına girmektir. benimde çok yüksek kan yağ değerlerim vardı. ancak izmir de dereli polk de uz dr didem dereli yi buldum. kendisinin polikliniğinde hem diyet uzmanları var hemde kendisi muayene ve kontrol alında kilo verdiriyor veya kiloyu kontrol altına alıyor yaşam biçimini size öğretiyor. dr hanım her 15 günde bir ultrason ile karaciğer yağlanması, trioid lerime baktı. bu arada ben tam 17 kg verdim 5 ayda. 2 yıldır aynı kilodayım. geçen pazartesi bütün değerlerimi ölçtürdüm.
trioid foksiyon, karaciğer fonksiyon, böbrek fonksiyon, hdl (Hayırlı Kolsterol: mümkün oldukça yüksek olmalı), ldl (Lanetli Kolesterol, Mümkün oldukça düşük olmalı), total kolsterol, trigliserit, açlık kan şekeri normal çıktı. halbuki kilo öncesi hepsi tavanda idi.
sonuç tavsiyem: bir endokrin uzmanı bulunmalı, onun kontrolünde kilo ve diğer hormon testlerine bakılmalı.
ben bu arada çin den poşet şeklinde yasemin çayı getirmiştim. lipton un yasemin çayından her akşam 1 bardak içiyorum. türkiye de bildiğim kadarı ile yasemin çiçeği var ama pahalı. ben çinden poşet yasemin çayı şeklinde carefur dan almıştım. kan yağlarının azaltılmasında çok faydası olduğunu düşünüyorum.
annenize sağlıklı günler dilerim.

Hayırlı kolestrol - Lanetli kolestrol çok iyiymiş :) Öncelikle yasemin çayı araştırması yapacağım. Merak ettim doğrusu. Annemin kilo sorunu yok. Sağlık sorunuda yok yani tabiri caizse sizden bizden sağlıklı görünüyor.

Kolestrol için Ayva yaprağını kaynatacaksınız çay kıvamında olacak sonra süzeceksiniz...Çıkan suyu  buzdolabında muhafaza edebilirsiniz...Her gün yarım cevizi geceden 1 bardak suyun içine atın ertesi akşam cevizin çoook hafif yağı suyun üstüne çıktığına şahit olursunuz...Anneniz bu suyu o gece cevizi de yiyerek içsin, ertesi gece de ayva yaprağı çayını içsin . Bu işlemi 1 gece cevizli su 1 gece ayva yapraklı çay olarak devam ettirin...sonuç şaşırtıcı olacak...Buna inanabilirsiniz....15 yıl boyunca ilaçlardan deva bulamayan birinin tavsiyesini aktarıyorum...Bana aht etti bu tarz rahatsızlığı olan bir çok kişiye anlattım denediler...sonuçlar çok iyi.... :D

Böyle şeylere inanırım. Böbrek taşı dökmüştüm ve ilaçlar fayda etmeyince koca karı ilaçlarından medet umdum. Maydanoz suyunu kaynatıp bol bol iç dediler. Önce inanmadım ama içtim. Valla bi tane çakıl tanesi bile kalmadan hepsini döktüm. :) Doktorada dedim bakın böbrek taşı olan hastalarınıza ilaç olarak direk maydanoz suyu önerin diye :)  Dediğiniz reçeteyide deneyeceğim. Nasıl olsa bitki hepsi. Zarar gelecek değil ya :)