Gönderen Konu: LPG montajı tamamdır  (Okunma sayısı 7869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
LPG montajı tamamdır
« : Ekim 05, 2012, 16:00:20 »
Bugün itibari ile 2012 auris 1,6 comfort extra aracıma sakarya yeşilyurt BRC servisinde LPG montajını yaptırmış bulunmaktayım :) yakıt tüketim değerlerini yol yaptıkça sizlere aktarmaya çalışacağım.
2012 auris 1.6 comfort extra manuel - BRC

Toyota Club Türkiye

LPG montajı tamamdır
« : Ekim 05, 2012, 16:00:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG montajı tamamdır
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2012, 21:27:10 »
Sorunları, problemleri de aktar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2012, 00:50:01 »
Hayırlı olsun safa bey bende antalyada takdıracam geçen gün bir araştırma yaptım bir yerde 3 tane aurise taktıklarını söyledi ve prins i önerdi sen ne takdırdın kaça takdırdın benim arabamda 132 bg likten 7 aylık 15 000 km de  heyacanla bekliyorum sizi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2012, 09:59:44 »
Kardeşime yeni 2006 sol corolla aldık benzinli depoyu fullemek kaydı ile denedik yolun yarısı uzun mesafe yarısı şehir içi uzun mesafeler basmadık desek yalan olur yer yer *80-*00 gittik araç 400 bin yaktı benzinde şimdi tekrar fulledik ve daha dikkatli ve devirli kullancaz muhtemelen çok düşecektir.Bence lpg taktırıp aracınız orjinalligini bozmaya motoru öldürmeye degmez bugün ankarada lpg 2,61  lpg ile benzin arasında 100 km de 2 litre atıyor yani 8 litre benzinle gideceginiz yolu 10 -11 litre lpg ile gidiyorsunzu birde ileride açacagız motor masraflarını hesaplarsanız karı kalmıyor.Ha araç dogan şahin reno gibi karbiratörlü çok yakan elektronik kontrolü olmayan araçlar için gayet iyi ama bence yeni araçlar için iyi degil
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2012, 14:56:37 »
Kardeşime yeni 2006 sol corolla aldık benzinli depoyu fullemek kaydı ile denedik yolun yarısı uzun mesafe yarısı şehir içi uzun mesafeler basmadık desek yalan olur yer yer 180-200 gittik araç 400 bin yaktı benzinde şimdi tekrar fulledik ve daha dikkatli ve devirli kullancaz muhtemelen çok düşecektir.Bence lpg taktırıp aracınız orjinalligini bozmaya motoru öldürmeye degmez bugün ankarada lpg 2,61  lpg ile benzin arasında 100 km de 2 litre atıyor yani 8 litre benzinle gideceginiz yolu 10 -11 litre lpg ile gidiyorsunzu birde ileride açacagız motor masraflarını hesaplarsanız karı kalmıyor.Ha araç dogan şahin reno gibi karbiratörlü çok yakan elektronik kontrolü olmayan araçlar için gayet iyi ama bence yeni araçlar için iyi degil
+35

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2012, 21:36:42 »
verso gibi 1,5 tonluk bir araba şehir içinde km 230 kurus yaktı..Sİzin dediğiniz gibi  ise 100 km 17 tl 1000 km 170 tl 10 binde 1,700 tl fark eder kabaca.1,700 olmasın 1,000 tl olsun.Motorun açaçagı hasarda  subaplarda bir arıza olustursa 1000 tl civarı hallediliyor.Ortalama lpg kiti 15 binde kendini amorti ediyor zaten.
Kimine göre mantıgı yok kimine görede zarur.Bende türkiyedeki bu benzin fiyatlarıyla lpg libinmek zaruri kendim için.Çünkü günlük 50 km yapıyorum
Yeni çıkan sistemlerde yenı araçalra göre.ŞAhin doğan gibi modellerde mikserli kullanılan lpg li sistemle enjeksiyonlu araçlarda kullanılan enjektörlü ecu lu sistemler kıyaslanamaz elbette.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2012, 21:41:43 »
Safam hayırlı olsun sorunsuz kullanırsın umarım :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2012, 16:41:32 »
Hayırlı olsun safa bey bende antalyada takdıracam geçen gün bir araştırma yaptım bir yerde 3 tane aurise taktıklarını söyledi ve prins i önerdi sen ne takdırdın kaça takdırdın benim arabamda 132 bg likten 7 aylık 15 000 km de  heyacanla bekliyorum sizi

sakarya yeşilyurt brc bayisinde 1550 tl'ye (12 taksit) taktırdım.
prins markasını duydum ama hiç düşünmedim gidip taktırsam mı diye.
BRC'yi bana önerdiler ayrıca BRC bayisi yabancımız değildi.
ben de bu sebepten BRC'yi tercih ettim. pişman da değilim bu markayı seçtiğim için.
bence BRC ve prins arasında çok büyük fark olacağını zannetmiyorum.
ustasına göre gönül rahatlığıyla taktırabilirsiniz.
ekstradan 1000lira fark vermeye gerek yok bence.
şehir dışına çıkma imkanım olmadı ama şehir içinde şuana kadar 370 km yol yaptım.
montajını yaptıklarında 20tl lik gaz almışlar shell'den aracı teslim aldıktan sonra o gazla 97 km yaptım. sonrasında kendim 50 tl (19,30lt, 2,59tl'den) gaz aldım onunla da 260km yol gittim.
deneme amacıyla yüksek devirlerde kullandım ona rağmen 7,42lt/100km - 19,2 krş/1km gibi bir tüketim oldu.
şimdi de opet'ten gaz aldım 50tl (19,31lt).
bir de opeti deneyeceğim bakalım ne kadar götürecek.
yol gittikçe tüketim değerlerimi aktarmaya çalışacağım. umarım bir faydası olur sizin için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2012, 16:43:16 »
Safam hayırlı olsun sorunsuz kullanırsın umarım :)

amin inşallah :) teşekkür ederim :) sizlere de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2012, 17:07:31 »
verso gibi 1,5 tonluk bir araba şehir içinde km 230 kurus yaktı..Sİzin dediğiniz gibi  ise 100 km 17 tl 1000 km 170 tl 10 binde 1,700 tl fark eder kabaca.1,700 olmasın 1,000 tl olsun.Motorun açaçagı hasarda  subaplarda bir arıza olustursa 1000 tl civarı hallediliyor.Ortalama lpg kiti 15 binde kendini amorti ediyor zaten.
Kimine göre mantıgı yok kimine görede zarur.Bende türkiyedeki bu benzin fiyatlarıyla lpg libinmek zaruri kendim için.Çünkü günlük 50 km yapıyorum
Yeni çıkan sistemlerde yenı araçalra göre.ŞAhin doğan gibi modellerde mikserli kullanılan lpg li sistemle enjeksiyonlu araçlarda kullanılan enjektörlü ecu lu sistemler kıyaslanamaz elbette.

tercih meselesi. dizel kullanmıyorsak LPG farz gibi birşey oldu artık.
he, benim param bol arkadaş doldururum benzini binerim paşalar gibi gazla tozla işim olmaz üçün beşin hesabını yapmam diyenlere de saygı duyuyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2012, 17:31:54 »
Bugün itibari ile 2012 auris 1,6 comfort extra aracıma sakarya yeşilyurt BRC servisinde LPG montajını yaptırmış bulunmaktayım :) yakıt tüketim değerlerini yol yaptıkça sizlere aktarmaya çalışacağım.

Hayırlı olsun, umarım beklediğiniz tasarrufu sağlar. Ben LPG konusunda ön yargılı bir kullanıcıyım ama günümüz şartlarında kuruşun hesabını yapmak lazım. Yoğun kullanımda alternatif çözümler kaçınılmaz oluyor.

Sorunları, problemleri de aktar

Kemal Bey arkadaş bir sorun yaşarsa eminim bizimle paylaşacaktır. Lakin arkadaş yanlış yapmış olsa bile bu şekilde demotive etmeniz hoş olmamış. Eminim ki amacınız demotive etmek değildi ama bazen empati yapmak gerekir.

Tam olarak bu hesabı yapmak gerek. Benim gibi bir arabaya ençok 2 yıl biniyorsanız o zaman motorda yaratacağı soruna çok takılmayabilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2012, 17:43:05 »
Hayırlı olsun, umarım beklediğiniz tasarrufu sağlar. Ben LPG konusunda ön yargılı bir kullanıcıyım ama günümüz şartlarında kuruşun hesabını yapmak lazım. Yoğun kullanımda alternatif çözümler kaçınılmaz oluyor.

Kemal Bey arkadaş bir sorun yaşarsa eminim bizimle paylaşacaktır. Lakin arkadaş yanlış yapmış olsa bile bu şekilde demotive etmeniz hoş olmamış. Eminim ki amacınız demotive etmek değildi ama bazen empati yapmak gerekir.

Tam olarak bu hesabı yapmak gerek. Benim gibi bir arabaya ençok 2 yıl biniyorsanız o zaman motorda yaratacağı soruna çok takılmayabilirsiniz.

kim ister ki 40bin lira ver güzelim arabaya sonra da git tüp taktır ama günümüzün ve cebimizin şartları bizi bu yola sevk ediyor. derler ki benzine verecek paran yok da 40bin liraya nasıl auris alıyorsun. almayalım mı o kadar da hakkımız yok mu? bu arabalar bizimle mezara girmeyecek arkadaşlar eminim çoğunuz 5 sene sonra (belki o kadar da değil) değiştirip yenilerine bineceksiniz. bu yüzden boşverin sevdiklerinizle hayatınızı yaşamaya bakın. ben depremde enkazdan çıkmış ve sevdiklerini çıktığı yerde cansız bırakan biri olarak eşimi cebime en uygun konforlu bir arabada en hesaplı şekilde gezdirmenin verdiği mutluluğu içimde yaşatarak hayatımı devam ettirmekten çoooooooooook mutluluk duyuyorum. bu mutluluğun darısı sizin başınıza inşallah.

kazasız ve güzel yolculuklar hepinize ... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2012, 22:03:21 »
kim ister ki 40bin lira ver güzelim arabaya sonra da git tüp taktır ama günümüzün ve cebimizin şartları bizi bu yola sevk ediyor. derler ki benzine verecek paran yok da 40bin liraya nasıl auris alıyorsun. almayalım mı o kadar da hakkımız yok mu? bu arabalar bizimle mezara girmeyecek arkadaşlar eminim çoğunuz 5 sene sonra (belki o kadar da değil) değiştirip yenilerine bineceksiniz. bu yüzden boşverin sevdiklerinizle hayatınızı yaşamaya bakın. ben depremde enkazdan çıkmış ve sevdiklerini çıktığı yerde cansız bırakan biri olarak eşimi cebime en uygun konforlu bir arabada en hesaplı şekilde gezdirmenin verdiği mutluluğu içimde yaşatarak hayatımı devam ettirmekten çoooooooooook mutluluk duyuyorum. bu mutluluğun darısı sizin başınıza inşallah.

kazasız ve güzel yolculuklar hepinize ... 

Klavyeniz dert görmesin. Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız hep mutlu günlerde kullanın aracınızı...
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2012, 00:02:12 »
Hayırlı olsun Safa bey. Arkadaşlardan şikayetçi olan yok BRC sorunsuzdur.
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2012, 00:58:10 »
lpg iyi ama opetin aygazından uzak durun.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2012, 08:21:21 »
lpg iyi ama opetin aygazından uzak durun.

shell ve petrol ofisini öneriyor BRC. shellden aldım sanki az km götürdü gibi geldi bana. sorduğum kişiler de shell'in az yol yaptırdığını söylüyorlar. bir de petrol ofisini deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. sizin bi bilginiz var mı bu konuda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2012, 08:22:38 »
Hayırlı olsun Safa bey. Arkadaşlardan şikayetçi olan yok BRC sorunsuzdur.

teşekkür ederim. Allah yüzümüzü kara çıkartmasın keyifli sürüşler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2012, 13:49:21 »
Amcamda LPGli 1991 mazda 626 2.0 var. Diyor ki;
Opetten aldığım gazla arabayı kullanırken  motordan çok ses çıkarıyor. Amcam PO'yu tavsiye ediyor bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2012, 15:41:34 »
Amcamda LPGli 1991 mazda 626 2.0 var. Diyor ki;
Opetten aldığım gazla arabayı kullanırken  motordan çok ses çıkarıyor. Amcam PO'yu tavsiye ediyor bilginize.

saolasın hikmet. en kısa sürede deneyeceğim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2012, 18:46:14 »
saolasın hikmet. en kısa sürede deneyeceğim:)
önemli değil