Gönderen Konu: Araçta titreme var:(???  (Okunma sayısı 14456 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Araçta titreme var:(???
« : Ekim 03, 2012, 18:38:57 »
Aracımda titreme olduğu için bugün tandık bir ustaya gösterdim. Ateşleme sistemini kontrol etti.en sağdaki buji ateşlemesi rolantide gerçekleşmiyor. Usta siboptandır büyük ihtimal dedi. 110.000 bakımını yaptırırken Adana Onatça'da siboptan çok az kaçıryor ama önemli değil demişti. Bizim usta da yarın arabayı bırak ayrıntılı bakalım dedi.Konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Teşekkürler şimdiden!

Toyota Club Türkiye

Araçta titreme var:(???
« : Ekim 03, 2012, 18:38:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçta titreme var:(???
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2012, 18:49:58 »
Sübabın açık kalması veya tam kapanmasıyla, bujinin ateşleme yapmamasının bir ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Ateşleme sisteminizi kontrol ettirmenizde, Carbon Clean işlemi yaptırmanızda ve gaz kelebeğini temizletmenizde fayda vardır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2012, 19:09:16 »
Merhaba Tekin Abi! Bujinin üstündeki kapakları yanımda açıp kontrol etti. diğerlerini çıkardığında araç stop edecek gibi yapıyor.en sağdakini çıkardığında hiç bir değişiklik yok. Aynı olayı lpg'ye alıp lpg bağlantılarında denedi. onda da en sağdaki çalışmadı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2012, 19:26:46 »
Mehmet bey merhaba..

Bizim araçlarda titremeyi genelde boğaz kelebeğinden yapıyor.. Kelebek tamamen sökülüp güzelce temizlenirse sorun çözülür dicem ama sizin yöntemide merakla beklıyorum.. münkünse ustanın o denemesinin videosunu istiyoruz....
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2012, 20:24:39 »
titreme için ben de gitmedik usta bırakmadım. kimi boğaz kelebeğini temizledi, kimi gaz pedalının altına inip rolantiyi ayarlamaya çalıştı, bujiler bobinler didik didik edildi ama sonuç olumsuz. en son bi usta bana üs kapak açılıp subaplara bakılacak dedi. sonunda yetkili servise gitmeye karar verdim. ordaki ustaya durumu bildirdim. usta dedi subaptan olsa çekişte de fark eder. fakat aracımın çekişinde bir sorun yoktu. ordaki usta bu durum lpg nin, araçtaki ECO yu  bozmasından kaynaklanıyor dedi. ECO bozulursa böyle titreme yapar. tek çözüm lpg sistemini kaldıracaksın ve biz ECO yu değiştireceğiz sorun çözülecek dedi.  benim durumum bundan ibaret :)
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2012, 21:51:16 »
Teşekkürler. Benim ustada iyi bir ustaya benziyor.yeni tanıştım ama çok samimi bir arkadaşım uzun zamandır bu ustaya gittiğini ve iyi anladığını söyleyince gittim.yoksa kolay kolay gitmem sanayiye. Önce enjektörlere bakacağını,bir kaç işlemden sonra en son subaplara bakacağını söyledi. genelde yüksek ısıdan dolayı subap lastiğinin zarar gördüğünü ve kaçırdığını söyledi.(böyle bir durum olabilir dedi)Aracın egzozunu kontrol etti,çalışırken hem gazda hem benzinde pıt pıt pıt diye ses geliyor.ben de son zamanlarda farketmiştim.yarın gidip göreceğim bakalım ne olacak?inş iyi sonuçlanır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2012, 23:18:10 »
Teşekkürler. Benim ustada iyi bir ustaya benziyor.yeni tanıştım ama çok samimi bir arkadaşım uzun zamandır bu ustaya gittiğini ve iyi anladığını söyleyince gittim.yoksa kolay kolay gitmem sanayiye. Önce enjektörlere bakacağını,bir kaç işlemden sonra en son subaplara bakacağını söyledi. genelde yüksek ısıdan dolayı subap lastiğinin zarar gördüğünü ve kaçırdığını söyledi.(böyle bir durum olabilir dedi)Aracın egzozunu kontrol etti,çalışırken hem gazda hem benzinde pıt pıt pıt diye ses geliyor.ben de son zamanlarda farketmiştim.yarın gidip göreceğim bakalım ne olacak?inş iyi sonuçlanır...

sonucu sabırsızlıkla bekliyoruz. mutlaka burda paylaşınız.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2012, 22:26:26 »
Arkadaşlar bugün usta arabayı alıp kontrol etti iyice.enjektörlerde sorun yok.subap yakmış dedi.aracn performansı da çok düşük dedi.kendi arabası eski kasa laguna.benim arabamla arasında çok fark var dedi.subap,subap lastikleri ve silindir kapak contası istedi.ben de araştırdım biraz.servis 980tl dedi.istanbulda 205tl,adanada 435tl fiyat ve verdiler. orijinal demediler.yerli üretim.servisin fiyatı çok geldi açıkçası. adanadaki markası sübsan ve kalitelidir,garantilidir diyor.ne yapacağmı bilemedim???SÜBSAN hakknda bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2012, 22:34:18 »
Arkadaşlar bugün usta arabayı alıp kontrol etti iyice.enjektörlerde sorun yok.subap yakmış dedi.aracn performansı da çok düşük dedi.kendi arabası eski kasa laguna.benim arabamla arasında çok fark var dedi.subap,subap lastikleri ve silindir kapak contası istedi.ben de araştırdım biraz.servis 980tl dedi.istanbulda 205tl,adanada 435tl fiyat ve verdiler. orijinal demediler.yerli üretim.servisin fiyatı çok geldi açıkçası. adanadaki markası sübsan ve kalitelidir,garantilidir diyor.ne yapacağmı bilemedim???SÜBSAN hakknda bilgisi olan var mı?

Eğer Carbon birikimi fazla ise sübap açık kalabilir. Orta büyüklükteki bu ameliyata girişmeden önce Carbon Clean işlemi yaptırma şansınız varsa bu vesileyle diğer bütün sübaplarınızda temizlenmiş olur, dolayısiyle Carbon Clean işleminden sonra düzelme olmazsa yinede boşuna yapmış olmamış olursunuz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2012, 22:43:09 »
Burda Carbon Clean işlemi yapılır mı bilmiyorum Tekin abi! olacağını düşünmüyorum ama nasıl bir işlem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2012, 22:58:42 »
uzun süre lpg kullanıldıgı zaman sübaplara zarar veriyor.kompresörü düşüyor.En iyisi  bujileri söktürdügünüzde kompresörünü ölçtürmek.Carbon clean çok fazla işe yararmı bilmem ama .SÜbaplarda oluşan sorun genellikle titremede belirgin artış yapıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2012, 23:07:03 »
Benim bildiğim kadarıyla toyota ve diğer markaların servisleri bu işi yapıyor...  Ayrıca bosh car servisleride bu işi yapmakta..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2012, 23:09:46 »
Usta bujileri söktü kontrol etti. kompresör ölçümü nasıl yapılıyor bilmiyorum? ama bujileri en sağ bölümü tam işlev görmüyor.bağlantılarda sorun yok.subaptan dedi usta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2012, 23:13:37 »
Ne yapacağımı bilmiyorum şuan!Çok canımı sıktı bu olay.motorun açılacak olması çok tedirgin ediyor beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 04, 2012, 23:16:43 »
Ne yapacağımı bilmiyorum şuan!Çok canımı sıktı bu olay.motorun açılacak olması çok tedirgin ediyor beni.
lpg varsa km yüksek ise yapacak birşe yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 04, 2012, 23:19:48 »
km 130.000 lpg var evet,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 04, 2012, 23:30:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ekim 05, 2012, 00:01:04 »
evet aynen böyle bir titreme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 05, 2012, 00:10:18 »
evet aynen böyle bir titreme

Yabancı sitelerden araştırma yapmıştım google çeviri yardımıyla. Bunu çözebilen pek kimse yok. Yani bu böyle galiba. Bende de titriyor ama takılmıyorum fazla. İlk fırsatta bujileri, yakıt filtresini, contasını filan değiştirip boğaz kelebeğine filan baktırıcam. Şu adam bişeyler yapıyor mesela ve düzeliyor: Camry Idle Air Control Valve Cleaning