Gönderen Konu: Araçta titreme var:(???  (Okunma sayısı 14457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Araçta titreme var:(???
« Yanıtla #20 : Ekim 05, 2012, 00:27:25 »
Performansta düşüş var mı senin araçta?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 05, 2012, 00:27:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 05, 2012, 00:32:12 »
Performansta düşüş var mı senin araçta?

Hayır canavar gibi. Hatta geçen bol bol hızlanma denemesi yaptım. Beklediğimden çok daha iyi gitmişti. Ben bu titremenin şu değişken subap zamanlamasının bir hatası olarak görüyorum. Sanki bi yerlerde program hatası var gibi. Çünkü motor saat gibi hiç sorunu yok ama rölantı ayarsızlığı var. Avensis kullanıcılarıda biraz pasif kalıyor internet aleminde. En azından google'dan avensis rolanti sorunu hakkında pek bişeye ulaşamadım ben. Google çeviriyle aradım durdum ama onda da sonuca ulaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 05, 2012, 03:57:24 »
Hayır canavar gibi. Hatta geçen bol bol hızlanma denemesi yaptım. Beklediğimden çok daha iyi gitmişti. Ben bu titremenin şu değişken subap zamanlamasının bir hatası olarak görüyorum. Sanki bir yerlerde program hatası var gibi. Çünkü motor saat gibi hiç sorunu yok ama rölantı ayarsızlığı var. Avensis kullanıcılarıda biraz pasif kalıyor internet aleminde. En azından google'dan avensis rolanti sorunu hakkında pek bişeye ulaşamadım ben. Google çeviriyle aradım durdum ama onda da sonuca ulaşamadım.
geçen bir arkadaşımın corollasıyladım rölantide araba bariz titriyordu git bi ustaya göster dedim 4000 lira masraf çıktı subaplar erimiş
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 05, 2012, 09:24:22 »
geçen bir arkadaşımın corollasıyladım rölantide araba bariz titriyordu git bir ustaya göster dedim 4000 lira masraf çıktı subaplar erimiş

Büyük hata var o işte. Subapları eriyen bir araba rolanti düşüklüğünden ziyade yüksek yakıt, aşırı gürültülü çalışma, hissedilir performans düşüşü ve sık sık tekleme gibi şeylerle kendini gösterir. Bu rolanti düşüklüğü belli ki kronik. Araştırıp öğrenicez ve çözüme kavuşturucaz. Gerekirse http://toyota.jp/ ile bağlantı kurucam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 05, 2012, 17:06:57 »
bu titreme sorununu, sorun olarak görmeyip araçlarımızı bu şekil kullanırsak fazla acı hissetmeyiz galiba.  VVT-İ motorun kronik sorunu diyip geçeceğiz artık.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 05, 2012, 17:23:06 »
bu titreme sorununu, sorun olarak görmeyip araçlarımızı bu şekil kullanırsak fazla acı hissetmeyiz galiba.  VVT-İ motorun kronik sorunu diyip geçeceğiz artık.

Öyle demeyin. Bence kesinlikle bir çözümü vardır. Sonuçta bu araçlar uzun süren denemeler sonucu piyasaya sürülüyor. 2003-2009 arası bu araçlar piyasada satılırken illa ki bu sorunlarla servislere gelmişlerdir. Ve yine mutlaka çözüme kavuşturulmuştur. Bu konuda toyota kullanıcılarını biraz pasif görüyorum ya da yeterli sonuçlara ulaşmayı beceremedim. Ben sonuna kadar araştırıcam bu mevzuyu. Gerekirse japonya toyotaya zarf göndericem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 05, 2012, 19:26:54 »
benim aracımda da titreme vardı ara sıra rolati birden düşüp aşırı titremeye başlıyordu sonrasında motor arıza lambası yakıyordu. aracım otomatik olduğu için ışıklarda boşa alıyordum. sonra würth enjektör temizleyici attım bir nevi carbon clean işlemi araç hem düzeldi hem arıza lambası yakmıyor hemde yakıt düştü. bence bu işlemi deneyip düzelmezse  motor açtırın... sonuçta araç yakıttan dolayı çok nazik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ekim 05, 2012, 21:53:20 »
Ben de arıza lambası yanmıyor. sadece usta bujileri söküp taktıktan sonra yandı.sonra kendiliğinden söndü. benim aracın en sağdaki ateşleme bölümü rolantideyken çalışmıyor.gazda ve benzinde aynı şeyi yapıyor.bujiyi değiştirdi, bağlantı noktalarını değiştirdi,enjektörlere baktırdım bişey çıkmadı.ve çalışırken egzozdan pıt pıt ses geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 07, 2012, 16:18:22 »
benim aracımda da titreme vardı ara sıra rolati birden düşüp aşırı titremeye başlıyordu sonrasında motor arıza lambası yakıyordu. aracım otomatik olduğu için ışıklarda boşa alıyordum. sonra würth enjektör temizleyici attım bir nevi carbon clean işlemi araç hem düzeldi hem arıza lambası yakmıyor hemde yakıt düştü. bence bu işlemi deneyip düzelmezse  motor açtırın... sonuçta araç yakıttan dolayı çok nazik

hocam aracınızı lpg li mi kullanıyorsunuz. bu titreme sorunu sanırım lpgli araçlarda oluyor. bir de şu linkte bir ürün var. şunu mu kullandınız?

http://shop.wurth.com.tr/5861-lpg-katkisi300ml

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 07, 2012, 21:32:08 »
Belki titreyip kendine gelecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Ekim 09, 2012, 21:39:59 »
Heralde masrafı yapınca kendine gelir:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 09, 2012, 22:15:31 »
Heralde masrafı yapınca kendine gelir:)

aynen   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2013, 02:47:08 »
Titreme bu şekilde mi? Toyota Avensis 1AZ-FSE vibes near 600 rpm

Videonun başlarında gaza basıp bıraktıktan sonraki dikiş makinesini andıran ses bende de çıkıyor. Gaza basıldığında ses kayboluyor. Düşük RPM lerde ses tekrar geri geliyor. Ve benim aracımda 2004 Avensis LPG . Bu ses diğer LPG li Avensislerde de aynı şekilde çıkıyor mu ?  Titreme zaman zaman bende de oluyor. Fakat çok nadir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 11, 2013, 01:42:13 »
d4 motorların bir coğunda bu problemin olduğunu gördüm zamanında yaşadığım hararet problemi sonrasında..
Yalnız benim arabada özellikle soğuk havalarda marşı çok geç alma, hatta bazen almama 1-2 dakika uğraşım gerekebiliyordu. düzensiz bir rolanti, motor ısınana kadar çok düşük performans.. vs.
sizde de ilk çalıştırmada bu problemler gerçekleşiyor mu?
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 12, 2013, 10:15:33 »
d4 motorların bir coğunda bu problemin olduğunu gördüm zamanında yaşadığım hararet problemi sonrasında..
Yalnız benim arabada özellikle soğuk havalarda marşı çok geç alma, hatta bazen almama 1-2 dakika uğraşım gerekebiliyordu. düzensiz bir rolanti, motor ısınana kadar çok düşük performans.. vs.
sizde de ilk çalıştırmada bu problemler gerçekleşiyor mu?

galiba aracınızda bir problem var .  bende nadiren de olsa marşı geç alma ( bu geç alma en çok 5-6 saniye devam ediyor.)   araçtaki titremeden malesef muzdaribim. daha önceleri hem benzinde hem de lpg de titreme oluyordu. enjektör temizleyici kullandıktan sonra benzindeki titreme yok oldu fakat lpg motor titremesi ve rolantide dalagalanma oluyor. bu araçlar adeta " lütfen beni benzinle kullan " diyor.   ayrıca bu soğuk havalarda yine bazen benzinden lpg ye geçme sırasında stop ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kimi zaman mutlulukta taraf tutar.
  • Kilometre: 62000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 12, 2013, 23:09:23 »
galiba aracınızda bir problem var .  bende nadiren de olsa marşı geç alma ( bu geç alma en çok 5-6 saniye devam ediyor.)   araçtaki titremeden malesef muzdaribim. daha önceleri hem benzinde hem de lpg de titreme oluyordu. enjektör temizleyici kullandıktan sonra benzindeki titreme yok oldu fakat lpg motor titremesi ve rolantide dalagalanma oluyor. bu araçlar adeta " lütfen beni benzinle kullan " diyor.   ayrıca bu soğuk havalarda yine bazen benzinden lpg ye geçme sırasında stop ediyor.

ibrahim bey;

bir ara vardı avensisim hararet problemi yaşadım uzunca bir süre forumda saolsun arkadaşlarımızla çokça istişare ettik. sorun çözüldü fakat titreme, rölanti ayarsızlığı gibi problemler devam etti.. aracımda lpg yoktu..  benim gördüğüm kadarıyla bir çok avensiste var bu rölanti ayarsızlığı ve titreme. kronik gibi göründü bana. naçizane fikrim..
Mercedes-Benz C180 BlueEffc. AMG - 1.6cc Komp. 156HP | 250 Tork..
Kia Sorento X-Force EX Premium     - 2.5cc CRDI   170HP | 400 Tork..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 202000
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 01, 2013, 03:04:34 »
35000 km de lpg den dolayı subap yakmış daha bir yaşını doldurmamış bir insignia görmüştüm sanayide. Maalesef lpg benzine göre daha yüksek ısıda yaniyormus ateşleme sırasında. Buda doğal olarak metal olmayan aksamin erimesine ya da yıpranmasına sebep oluyormuş. Sonuçta bu araçlar benzinle test ediliyor lpg ile değil. Arızalar normal. Ayrıca lpg uyumu en iyi araçlardan biri de toyotadir. Diğerlerine göre daha az arıza verir. Inş. Büyük bir problem değildir.
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 01, 2013, 03:11:19 »
35000 km de lpg den dolayı subap yakmış daha bir yaşını doldurmamış bir insignia görmüştüm sanayide. Maalesef lpg benzine göre daha yüksek ısıda yaniyormus ateşleme sırasında. Buda doğal olarak metal olmayan aksamin erimesine ya da yıpranmasına sebep oluyormuş. Sonuçta bu araçlar benzinle test ediliyor lpg ile değil. Arızalar normal. Ayrıca lpg uyumu en iyi araçlardan biri de toyotadir. Diğerlerine göre daha az arıza verir. Inş. Büyük bir problem değildir.
Evet dediğiniz doğru lpg daha yüksek ısıya neden oluyor fakat artık bunun için bazı kitlerde özel yağlama sistemi ile bu ısınmayı önlüyorlar.Tabi yinede %100 sorun çıkarmaz diyemeyiz fakat büyük oranda önleniyor.Lpg uyumu konusunda bir yorum yapamam ancak lpg bütün araçlarda hiç alakasız arıza ışıklarının arıza olmasada yanmasına neden olduğundan sürekli bir tedirginliğe neden oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 01, 2013, 19:42:10 »
Yabancı sitelerden araştırma yapmıştım google çeviri yardımıyla. Bunu çözebilen pek kimse yok. Yani bu böyle galiba. Bende de titriyor ama takılmıyorum fazla. İlk fırsatta bujileri, yakıt filtresini, contasını filan değiştirip boğaz kelebeğine filan baktırıcam. Şu adam bişeyler yapıyor mesela ve düzeliyor: Camry Idle Air Control Valve Cleaning

Hasan adamın yaptığı hava sensörünü temizlemek .. Yanlız adam bu işlemleri yaparken kontağı açık bıraktı heralde chek engine yazısı çıkıyor sonraki çalıştırmasında. Eğer bu şekilde geçiyorsa çok basit . Bu titreme bende de olmuştu kelebek temizliği ile halletmiştik. 
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)