Gönderen Konu: Toyota Türkiye ile dalga mı geçiyor?  (Okunma sayısı 5473 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Türkiye ile dalga mı geçiyor?
« : Ekim 02, 2012, 21:28:52 »
Bana Toyotayı sürekli öven ve corolla almamı sağlayan bir arkadaşımın tespitlerini size de iletmek istiyorum.
1- Tüm markalar (Mercedes dahil) Türkiye için motor üretirken Toyota halen bize tek seçenek olan 90 beygirlik 1.4 dizel motorlu araçları satıyor. Volkswagen, Ford, Hyundai vs. 1.6 dizel motorlarına 90-110 beygirlik seçenekler sunuyor. Renault da 1.5 dizel motorunda 90 ve 110 beygirlik iki seçenek sunuyor. Toyotanın 2. dizel seçeneği 2.0-D4D yi saymıyorum bile. Ötv sinden dolayı yanına yaklaşılmıyor. Örneğin Avensis'in fiyatı 100.000 TL yi buluyor. Verso modelinin ise dizel seçeneği bile yok. Türkiye' yi ne kadar ciddiye aldıkları ortada. Oysaki Ford C-Max, Citroen Picasso, Renault Scenic dizel seçenekleriyle piyasayı ele geçirmiş durumda.

2- Toyota her ne kadar sorunsuz da olsa 15-20 yıllık 4 ileri otomatik şanzımandan vazgeçmiyor. Uzak doğu araçları Hyundai ve Kia 6 ileri otomatik, Renault ta 6 ileri otomotik şanzımana geçmiş durumda., Volkswagen de 7 ileri DSG şanzımana sahip. Toyota nın sunduğu 6 ileri triptonic MMT şanzımanı ise  sorunlarla dolu.

3- Özellikle 2010-2011 dizel motorlarda ciddi anlamda yağ eksiltme problemi var ve sorunlar servisler tarafından örtülmeye çalışılıyor ve garantiden turbo değişimleri bin bir güçlükle gerçekleştiriliyor.

Bunlar arkadaşımın ve benim yorumlarım. Ne kadarına katılırsınız bilemiyorum. Ancak Toyota'nın Türkiye'yi ciddiye almadığı bir gerçek. Ayrıca Yeni Auris in de aynı motor seçenekleri ile piyasaya gireceği açıklandı sanırım.
2009 Corolla D-4D

Toyota Club Türkiye

Toyota Türkiye ile dalga mı geçiyor?
« : Ekim 02, 2012, 21:28:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye ile dalga mı geçiyor?
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2012, 21:58:44 »
bir sürü seçenek sunma mecburiyetleri yok malesef, keşke olsa insanlar seçim yapabilse bunları yapsada insanlar toyota alıp almama arasında bu sebeplerden dolayı arada kalmasa.. belkide istedikleri mentalitedeki müşteri sayısını az buluyolar Türkiye de
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2012, 22:28:03 »
sanirim sonuna kadar haklisiniz.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2012, 22:33:56 »
Bana Toyotayı sürekli öven ve corolla almamı sağlayan bir arkadaşımın tespitlerini size de iletmek istiyorum.
1- Tüm markalar (Mercedes dahil) Türkiye için motor üretirken Toyota halen bize tek seçenek olan 90 beygirlik 1.4 dizel motorlu araçları satıyor. Volkswagen, Ford, Hyundai vs. 1.6 dizel motorlarına 90-110 beygirlik seçenekler sunuyor. Renault da 1.5 dizel motorunda 90 ve 110 beygirlik iki seçenek sunuyor. Toyotanın 2. dizel seçeneği 2.0-D4D yi saymıyorum bile. Ötv sinden dolayı yanına yaklaşılmıyor. Örneğin Avensis'in fiyatı 100.000 TL yi buluyor. Verso modelinin ise dizel seçeneği bile yok. Türkiye' yi ne kadar ciddiye aldıkları ortada. Oysaki Ford C-Max, Citroen Picasso, Renault Scenic dizel seçenekleriyle piyasayı ele geçirmiş durumda.

2- Toyota her ne kadar sorunsuz da olsa 15-20 yıllık 4 ileri otomatik şanzımandan vazgeçmiyor. Uzak doğu araçları Hyundai ve Kia 6 ileri otomatik, Renault ta 6 ileri otomotik şanzımana geçmiş durumda., Volkswagen de 7 ileri DSG şanzımana sahip. Toyota nın sunduğu 6 ileri triptonic MMT şanzımanı ise  sorunlarla dolu.

3- Özellikle 2010-2011 dizel motorlarda ciddi anlamda yağ eksiltme problemi var ve sorunlar servisler tarafından örtülmeye çalışılıyor ve garantiden turbo değişimleri bin bir güçlükle gerçekleştiriliyor.

Bunlar arkadaşımın ve benim yorumlarım. Ne kadarına katılırsınız bilemiyorum. Ancak Toyota'nın Türkiye'yi ciddiye almadığı bir gerçek. Ayrıca Yeni Auris in de aynı motor seçenekleri ile piyasaya gireceği açıklandı sanırım.

Noktasına virgülüne kadar katılıyorum . :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2012, 22:35:22 »
Serbest piyasa koşullarında arz talebi doğurduğu gibi bazen talep arzı belirler.Toyota Türkiyede üretim yapan bir fabrika kurdu ama asıl amaç avrupa pazarıdır.Bu kadar ağır vergilerle sıradan arabalar bile lüksmüş gibi geliyor.

Ayağını yorganına göre uzat (Kes). Türk atasözü

Yürüyorsa değiştirmeye gerek yoktur.Fransız atasözü
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2012, 22:37:00 »
Eray bey,

-Türkiyede gerçekten 1.6 diesel motorun ürettiği beygir ve torka ihtiyaç var mı?
-Gerekli ekonomiyi sağladıktan sonra düşük viteslerde daha sessiz olan 4 ve 5 ileri şanzımanlarda bir sorun görmüyorum.
-Sorunlar Toyota tarafından sahiplenildikçe servisler tarafından sahiplenmekte ve yağ yakan yeni motorlar garanti kapsamında olsun veya olmasın Toyota tarafından sahiplenildiğini biliyorum.

Bunlar benim şahsi görüşlerimdir.

Eray bey, çok yakında 1.4 diesel motorları dahi tek başına göremeyeceğiz, Hybrid, tam elektrikli ve Hidrojen çağına girdik bile..

http://www.toyota.co.jp/jpn/events/motorshow/2012/paris/booth/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2012, 22:39:22 »
Toyotanin amerika sitesine bir bakarmisiniz akla hayale gelmeyen modellerle dolu birde bizim corollayi 1.8 yapmışlar navi eklemişler bu saydıklarım standart . fiyatı da 16800 dolar
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2012, 22:42:55 »
toyotanın dizel motora bir kaç ülke dışında ihtiyacı yok.bence tamamen arz talep meselesi.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2012, 22:44:03 »
Ayrıca honda civicların durumu corolla ya göre daha vahim. Dizel yok bile sanırım bu japonların Türkiye piyasası hakkında ya ümitleri yok yada yerseniz diyorlar.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2012, 22:46:28 »
Toyotanin amerika sitesine bir bakarmisiniz akla hayale gelmeyen modellerle dolu birde bizim corollayi 1.8 yapmışlar navi eklemişler bu saydıklarım standart . fiyatı da 16800 dolar

Bazı ülkelerde yakıt ucuz, insanların kiloları XXXL olunca, motor hacimleride 1.8 normal olabiliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Ekim 03, 2012, 01:03:47 »

dizel motorlarda beygirden çok tork önemli. yeni nesil dizel araçlarda torklar daha yüksek ve birçok marka, modelde yeterli dye düşünüyorum.

otomatik şanzumanlarda verdiğiniz markalarında da sıkıntı olduğunu biliyorum. ne yazıkki bazı sistemler yıllar içeerisinde kendisini buluyor yani oturuyor. benim aracımda 4 ileri otomatik. dsg ile kıyaslandığında geri kalıyor ancak sorunsuz çalışıyor.

toyotanın 2008 corollalarda kullandığı yarı otomatik yani baskı balatası olan modeller çok başarısızdı vites geçişleri acayip hissediliyordu fakat şimdi kullandıkları çok daha başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 03, 2012, 10:01:06 »
Tork beygirden daha önemli konusuna hak veriyorum ama Volkswagen de tork 230, Renault da 200/240, hyundai da 260.. Toyota 5 ileri de 195, 6 ileri de 205

Ayrıca Tekin Bey, toyotanın 1.4 dizel motorunu kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, 1.6 yüksek beygir ve torklu araca ihtiyaç var. Kaldı ki yakıt tüketimi bakımından D-4D nin TDI motordan ve DCI motordan az yaktığını söyleyemeyiz.

Yani yanlış anlaşılmasın, ben de Toyota kullanıcısıyım; Toyotayı kötülemiyorum. Savunduğum düşünce Toyota'nın Türkiye'ye yeterince önem vermemesi. Fikrimce eskisi kadar çok araç da satamıyorlar. Çok satamamalarının da sebeplerinin başlıcaları bunlar.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 03, 2012, 10:18:05 »
Kim ne derse desin ben toyotanın bu ürün gamı ile bir daha toyota almam gerçi ürün gamını genişletse de bir daha almam zor . 2 senedir yağ yakma problemiyle uğraşıyorum illallah ettim .

Hyundai 1.6 crdi motor 128 bg . Toyota 2.0 d-4d 126 bg . Toyotanın beygirleri beygirde hyundain beygirleri eşek mi ?

Ben sadece sorunsuzluğu için almıştım ama aldığıma alacağıma pişmanım . Sorunumu çözseler idi bu kadar kafaya takmazdım bu sorunu bir renault ile yaşasaydım gene kafaya takmazdım ama sorunsuz olsun diye aldığım arabada yaşadığım için canımı sıkıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2012, 10:18:27 »
kesinlikle yorumun büyük kısmına katılıyorum.
bir verso sahibi olarak, toyota 1.6 dizel 110-120 beygir adam gibi torku olan bir motoru yapmazsa, bir dahaki aracım -ki yeni modeli çıkacak diyorlar-
büyük ihtimalle renault grand scenic olacak.
renaultun edc şanzımanından okuduğum kadarıyla kullanıcılar memnun.
tek umudum toyotanın bmw ile işbirliğine gidip düzgün bir dizel motor getirmesi.
aslına bakarsanız toytanın tüm satış -ki adamlar dünyanın en çok satan markalarından her zaman- portföyünde türkiyenin önemini
rakamlara bakarak tesbit etmek de mümkün.
yani , pek de önemli sayılmaz.arkadaşların dediği gibi adamlar fabrikayı buraya kurmuşlar ama avrupa için araba üretmek durumunda kalıyorlar.yoksa 1.6 benzinli bir aracı USA'daki gibi 15-16000 dolara bize de verseler, ve de benzin ucuz olsa , kim ne yapsın dizeli.
amerikadaki arabalarına bakın, 2.7 benzinli, 3.5 benzinli, hibrid bir sürü model mevcut.her 3-4 insana bir arabanın düştüğü bir memleketi mi siz önemsersiniz, yoksa türkiye gibi yarın verginin ne olacağının belli olmadığı, sürekli artan petrol fiyatlarının olduğu bir ülkeyi mi.
burada esas mesele toyotanın dalga geçmesi değil. hükümetlerin, devletimizin dalga geçmesi.
2000 motor bir aracı dahi lüks segmentine sokup %80 vergi alan muhteşem bir yapı bu. öte yandan adamlar şirketin vergisinden gider -harcama- göstererek 600 bin liralık jipe paşalar gibi biniyor.
biz sıradan insanlara ise seçenek: 1.6 dizel , otomatik. :)
geçen gün dergide okudum, türkiye'den giden otomobil muhabirleriyle dalga geçiyorlarmış yurt dışında :türkiye, 1.6 dizel , otomatik diye .
doktordan temiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2012, 11:04:40 »
toyota'nın tasarım anlayışı ve motor seçenekleri çerçevesinde araç satışlarının düşeceği bariz şekilde ortada. bir sorunsuz araç etiketi var sağ olsun, o da galatasaray'ın uefa kupası hikâyesine benziyor. zor durumlarda hemen efsanelere sığınılabiliyor. halâ dizel toyota'yı diğer rakiplerinden avantajlı olarak göstermeye çalışanların azmine de hayranım. işin kötü yanı, hadi türkiye'ye göre motor üretemiyorsun diyelim. rakiplerinden güç ve tork yönünden zayıf bir motoru onlarla aynı fiyata satmaya kalkıyorsun. araç satın alacak mantıklı bir insan bunu gördüğünde mutlaka toyota için cebinden çıkaracağı meblaya daha iyi bir alternatif bulacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2012, 11:29:49 »
Katılmıyorum Eray Bey, konu başlığı ile arkadaşınızı eleştirileri uyuşmuyor. Evet, Türkiye'ye getirmediği geniş bir ürün gamı var Toyota'nın ama bunun söz konusu eleştiriler ile ilgisi yok.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2012, 11:42:54 »
çırpınışlar beyhude
toyota gidici

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2012, 11:46:54 »
Sadece Toyota değil tüm otomobil üreticileri sıkıntıda. Özellikle Çin'deki yavaşlama bu ülkede çok iyi pazar payı yakalayan ve son dönemdeki karlılıklarını tamamen bu pazara borçlu olan Alman otomobil üreticilerini zorlayacak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2012, 12:09:57 »
toyotanın avrupaya büyük önem vermemesinin sebebi japonya ve amerika pazarı kadar büyük bir pazar olmamasındandır die düşünüyorum kaldıki türkiye pazarı yüzdeye vurunca ne kadar küçük kalıyor ortada ürün gamı tabiki geniş olmayacaktır. ancak bunun yanlış bi strateji olduğunuda düşünüyorum :( 1.6 dizelin bmw den alınmasınada karşıyım neden kendin bi motor üretmiyorsunki onun bunun ağız kokusunu çekesin :S hyundai renault 1.6 130bg den fazla motorlar üretip türkiye pazarını zaten elinde bulunduruyorlar. türkiye için değil avrupa pazarına toyota yılda 1 milyon adet araç satıyor olağan üstü bir rakam neden 1.6 dizel yatırımı yok akio toyoda ya bunu sormak isterdim. neden bnm corollamda deri koltuk ısıtmalı koltuk yokda elin polonyalısında  bunlar var hemde benden daha ucuz maliyede sahip olabiliyor. toyota suçlu devlet 2 kat daha suclu içine ettiler vergi sisteminin resmen. corolla 1.4 64bin tl dizel 1.6 olduğunda bu fiyat ne olucak bunuda hesaba katmak lazım bence ancak ben razıyım aradaki farkı vermeye yeterki bnm corolla dizelim 260nm tork üretsin. aslında bmw den gelecek olan 2.0 dizeli merak ediyorum gecende 3 serisi test izledim 2.0 184 beygir dizel arac 100km de 4.4 avensisi bu motorla düşünemiyorum bile :D
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 03, 2012, 12:18:08 »
varsın motor bmw den gelsin
takma kafana
toyotanınkinden daha iyi olacaktır