0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bana Toyotayı sürekli öven ve corolla almamı sağlayan bir arkadaşımın tespitlerini size de iletmek istiyorum. 1- Tüm markalar (Mercedes dahil) Türkiye için motor üretirken Toyota halen bize tek seçenek olan 90 beygirlik 1.4 dizel motorlu araçları satıyor. Volkswagen, Ford, Hyundai vs. 1.6 dizel motorlarına 90-110 beygirlik seçenekler sunuyor. Renault da 1.5 dizel motorunda 90 ve 110 beygirlik iki seçenek sunuyor. Toyotanın 2. dizel seçeneği 2.0-D4D yi saymıyorum bile. Ötv sinden dolayı yanına yaklaşılmıyor. Örneğin Avensis'in fiyatı 100.000 TL yi buluyor. Verso modelinin ise dizel seçeneği bile yok. Türkiye' yi ne kadar ciddiye aldıkları ortada. Oysaki Ford C-Max, Citroen Picasso, Renault Scenic dizel seçenekleriyle piyasayı ele geçirmiş durumda. 2- Toyota her ne kadar sorunsuz da olsa 15-20 yıllık 4 ileri otomatik şanzımandan vazgeçmiyor. Uzak doğu araçları Hyundai ve Kia 6 ileri otomatik, Renault ta 6 ileri otomotik şanzımana geçmiş durumda., Volkswagen de 7 ileri DSG şanzımana sahip. Toyota nın sunduğu 6 ileri triptonic MMT şanzımanı ise sorunlarla dolu.3- Özellikle 2010-2011 dizel motorlarda ciddi anlamda yağ eksiltme problemi var ve sorunlar servisler tarafından örtülmeye çalışılıyor ve garantiden turbo değişimleri bin bir güçlükle gerçekleştiriliyor. Bunlar arkadaşımın ve benim yorumlarım. Ne kadarına katılırsınız bilemiyorum. Ancak Toyota'nın Türkiye'yi ciddiye almadığı bir gerçek. Ayrıca Yeni Auris in de aynı motor seçenekleri ile piyasaya gireceği açıklandı sanırım.
Toyotanin amerika sitesine bir bakarmisiniz akla hayale gelmeyen modellerle dolu birde bizim corollayi 1.8 yapmışlar navi eklemişler bu saydıklarım standart . fiyatı da 16800 dolar