Gönderen Konu: Toyota Türkiye ile dalga mı geçiyor?  (Okunma sayısı 5472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye ile dalga mı geçiyor?
« Yanıtla #20 : Ekim 03, 2012, 12:19:42 »
toyota'nın tasarım anlayışı ve motor seçenekleri çerçevesinde araç satışlarının düşeceği bariz şekilde ortada. bir sorunsuz araç etiketi var sağ olsun, o da galatasaray'ın uefa kupası hikâyesine benziyor. zor durumlarda hemen efsanelere sığınılabiliyor. halâ dizel toyota'yı diğer rakiplerinden avantajlı olarak göstermeye çalışanların azmine de hayranım. işin kötü yanı, hadi türkiye'ye göre motor üretemiyorsun diyelim. rakiplerinden güç ve tork yönünden zayıf bir motoru onlarla aynı fiyata satmaya kalkıyorsun. araç satın alacak mantıklı bir insan bunu gördüğünde mutlaka toyota için cebinden çıkaracağı meblaya daha iyi bir alternatif bulacaktır.
+1

Hakan bey benzinlide sunduğu ürün gamı aslında iyi sayılır . Ama donanım yönünden yine eksiklikleri var . Dizel ürün gamı berbat onu tartışmayalım bile .

Benim aracım 2010 1.4 dizel corolla bundan önce de 2009 1.4 dizel corolla kullanıyordum 2010 da yine corolla almadan önce bir çok aracı test ettim ve yine gidip corolla aldım almamın en büyük sebebi sorunsuz oluşuydu .Bir diğer sebep ise doğuş otonun passat 1.6 tdi için 3 ay sıra vermesiydi.  Ama gelin görün ki 2 yıldır yağ yakma sorunuyla uğraşıyorum 2 yıl yağ yakma sorunuyla uğraşacağımı bilseydim 3 ay passatı beklerdi gerçi yine beklicektim ama Adana aykan fiyatı sabitlemem deyince vazgeçtik .

Bundan sora ne olur zaman gösterecek ama toyota böyle devam ederse işi vahim . Ya honda gibi dizel seçeneğini hiç sunmasın yada adam gibi dizel motorlar koysun . Bunların içinde yüksek hacimli motorları da dahil diğer firmaların yüksek hacimli motorlarına bakıyorum hacimden alınan güç oranın da diğer firmalarla dağlar kadar fark var . Bmw 2.0 d 184 bg audi 2.0 tdi 170 bg gibi ama avensis 2.0 d-4d 126 bg idi yanılmıyorsam . Hyundai 1.6 crdi bile 128 bg iken avensisin 2.0 dizeli 126 bg olunca inanın gülesim geliyor .

Sadece Toyota değil tüm otomobil üreticileri sıkıntıda. Özellikle Çin'deki yavaşlama bu ülkede çok iyi pazar payı yakalayan ve son dönemdeki karlılıklarını tamamen bu pazara borçlu olan Alman otomobil üreticilerini zorlayacak.

Abi doğru söylüyorsun fakat bu tüketiciyi pek ilgilendirmiyor tüketicinin derdi daha uygun fiyata daha iyi mal almak ve toyotanın bu konuda yapa bileceği 2 şey var . Ya ürün gamına daha iyi seçenekler eklemesi lazım ya da fiyatları düşürmesi lazım . 

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 03, 2012, 12:19:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 03, 2012, 12:48:47 »
+1

Hakan bey benzinlide sunduğu ürün gamı aslında iyi sayılır . Ama donanım yönünden yine eksiklikleri var . Dizel ürün gamı berbat onu tartışmayalım bile .

Benim aracım 2010 1.4 dizel corolla bundan önce de 2009 1.4 dizel corolla kullanıyordum 2010 da yine corolla almadan önce bir çok aracı test ettim ve yine gidip corolla aldım almamın en büyük sebebi sorunsuz oluşuydu .Bir diğer sebep ise doğuş otonun passat 1.6 tdi için 3 ay sıra vermesiydi.  Ama gelin görün ki 2 yıldır yağ yakma sorunuyla uğraşıyorum 2 yıl yağ yakma sorunuyla uğraşacağımı bilseydim 3 ay passatı beklerdi gerçi yine beklicektim ama Adana aykan fiyatı sabitlemem deyince vazgeçtik .

Bundan sora ne olur zaman gösterecek ama toyota böyle devam ederse işi vahim . Ya honda gibi dizel seçeneğini hiç sunmasın yada adam gibi dizel motorlar koysun . Bunların içinde yüksek hacimli motorları da dahil diğer firmaların yüksek hacimli motorlarına bakıyorum hacimden alınan güç oranın da diğer firmalarla dağlar kadar fark var . Bmw 2.0 d 184 bg audi 2.0 tdi 170 bg gibi ama avensis 2.0 d-4d 126 bg idi yanılmıyorsam . Hyundai 1.6 crdi bile 128 bg iken avensisin 2.0 dizeli 126 bg olunca inanın gülesim geliyor .

Hyundai 1.6 crdi bile 128 bg iken avensisin 2.0 dizeli 126 bg olunca inanın gülesim geliyor .
aynen benimde buna gülesim geliyor sen teknoloji devisin nasıl 2.0 126 bg hala pazarda tutarsın hadi tuttun bunu geliştirmezsin inanılır gibi değil. bugün durum böyleydi geçmişde de farklı değildi hani düşünüyorum eski dizeller fazla güçlü değil toyotanın die. 2004 yılında 2.0 avensis 116 bg idi 1.5 meganda 110 bg dizel vardı 8 sene önce. toyota bence bu işe bi el atsın yada dizel ürünü kaldırsın piyasandan şimdi böyle deyincede bmw den motor gelicek die geçiştiriliyor. anlayamıyorum bütün yatırımlar hibrid üzerinemi arkadaş bu toyotada nerde bizim güçlü sorunsuz dizellerimiz ey TOYOTA YETKİLİLERİ?????????? :S
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 03, 2012, 12:53:51 »
Toyota'nın 1.6 dizeli olsa bence fiyat farkı da çok olmaz. Çünkü 1,4 ile 1,6 nın vergisi aynı. ÖTV Den kaynaklanan bir fark olmayacak, ayrıca yıllık taşıt vergisi de aynı. Bir çok arkadaşım donanımlı 1,4 Dizel Auris almaktansa, donanımsız Trendline Golf 1.6 TDI i tercih etti.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 03, 2012, 13:42:13 »
Toyota'nın 1.6 dizeli olsa bence fiyat farkı da çok olmaz. Çünkü 1,4 ile 1,6 nın vergisi aynı. ÖTV Den kaynaklanan bir fark olmayacak, ayrıca yıllık taşıt vergisi de aynı. Bir çok arkadaşım donanımlı 1,4 Dizel Auris almaktansa, donanımsız Trendline Golf 1.6 TDI i tercih etti.

vergi açısından sınıf farkı olmadığı doğrudur ancak 1.6 dizel bir ünite yanlışlıkla getirildiğinde en az 2-3 bin lira fark yaratacaktır. bu da dizel ve donanımlı bir corolla'nın 65 bin lirayı geçecek bir fiyat etiketi olacak demektir. dizel comfortline passat'ın 71-72 bin lira olduğunu düşünürsek ister istemez birçok insan passat'ı tercih edecektir. zaten mantıklı olan da budur. "satılıyor ki fiyatı böyle" diyecekler yine olacaktır, eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ekim 03, 2012, 13:54:40 »
nasıl yani 1.6 ile 1.4 aynı? bnm bu konu hakkında bildiklerim 1598cc hacimli motorlar var yani 1.6 motorlar 1.4lerde 1398cc sanırım yani bi üst vergi sistemine girmiyor hatta nissan juke vardı 1618 cc olduğu için 1.8 vergi içersine giriyordu.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 03, 2012, 14:23:44 »
nasıl yani 1.6 ile 1.4 aynı? bnm bu konu hakkında bildiklerim 1598cc hacimli motorlar var yani 1.6 motorlar 1.4lerde 1398cc sanırım yani bir üst vergi sistemine girmiyor hatta nissan juke vardı 1618 cc olduğu için 1.8 vergi içersine giriyordu.

bahsettiğiniz vergi dilimi 1300-1600 cc silindir hacmindeki araçların oluşturduğu kısım. bu yüzden 1.4-1.6 lt hacimdeki motorların vergisi aynı. nissan juke'un o motoru tam bir fiyasko vergi açısından.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ekim 03, 2012, 14:25:37 »
bahsettiğiniz vergi dilimi 1300-1600 cc silindir hacmindeki araçların oluşturduğu kısım. bu yüzden 1.4-1.6 lt hacimdeki motorların vergisi aynı. nissan juke'un o motoru tam bir fiyasko vergi açısından.
anladım teşekkürler ben 1.4 1.6 ayrı dilime giriyor sanıyordum demek 1300-1600 aynı  :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 03, 2012, 17:48:50 »
Bazı ülkelerde yakıt ucuz, insanların kiloları XXXL olunca, motor hacimleride 1.8 normal olabiliyor..
+1  :alkis: :alkis:
Abi ben 70kg civarıyım 2.0 motora biniyorum ve alınmaya başladım :) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 03, 2012, 18:40:02 »
Sadece Toyota değil tüm otomobil üreticileri sıkıntıda. Özellikle Çin'deki yavaşlama bu ülkede çok iyi pazar payı yakalayan ve son dönemdeki karlılıklarını tamamen bu pazara borçlu olan Alman otomobil üreticilerini zorlayacak.

Çindeki fabrikada da Corolla üretilmekte ve diğer modeller ithal edilmektedir. 2 gün önceki bir kanal haberinde, Çindeki Toyota üretiminde oldukça azaltmaya gidildiğiydi.

F1 yarışlarından Toyotanın çekilme düşüncesi ne ise, seri üretim araçlarda neden vasat kalındığı da aynı felsefeyi yansıtıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 03, 2012, 18:50:58 »
vergi açısından sınıf farkı olmadığı doğrudur ancak 1.6 dizel bir ünite yanlışlıkla getirildiğinde en az 2-3 bin lira fark yaratacaktır. bu da dizel ve donanımlı bir corolla'nın 65 bin lirayı geçecek bir fiyat etiketi olacak demektir. dizel comfortline passat'ın 71-72 bin lira olduğunu düşünürsek ister istemez birçok insan passat'ı tercih edecektir. zaten mantıklı olan da budur. "satılıyor ki fiyatı böyle" diyecekler yine olacaktır, eminim.

Konu amacından sapıyor ama Corolla, Jetta ile aynı sınıfta. 1.6 Jetta lar 56.000 TL den başlıyor, 60.000 TL ye comfortline i veriyolar. Bahsettiğiniz gibi 65,000 liralara çıkması zor. Corolla 1.4 dizel motoruyla Jetta nın 1.6 TDI ina fiyat avantajı sağlıyor ama passatın rakibi olan avensisi dizel seçeneğiyle tercih eden Türkiyede kaç kişi olabilir bilemiyorum. 
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 03, 2012, 20:36:19 »
Bizim milletimizde nedense hep bir marka takıntısı var. Ne sebepledir bilmem, adam gençliğinde bir Ford almıştır toz kondurmaz, Toyota sahibidir Toyota'ya adeta tapar Reno'su vardır sorsan Porshe'ye takar vs. Bence makul olan objektif olabilmektir. 2007 sonrası çıkan kasalardan sonra Toyota'nın düşüş trendinde olduğu bence aşikar. Ama milletimizdeki bu marka takıntısı yüzünden firmalar kendilerine çeki düzen vermekten ziyade 'kakala gitsin' mantığını işletiyorlar. Emin olunuz Ford,Toyota, Renault Fiat vb birçok firma Türk tüketiciye yaptıkları muameleyi yapsalar batı ülkelerinde, son kullanıcılar bu durumu cezasız bırakmazlar. Tabi ki bunlar benim nacizhane fikrim, katılanlar katılmayanlar olabilir.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #31 : Ekim 03, 2012, 20:51:10 »
Bizim milletimizde nedense hep bir marka takıntısı var. Ne sebepledir bilmem, adam gençliğinde bir Ford almıştır toz kondurmaz, Toyota sahibidir Toyota'ya adeta tapar Reno'su vardır sorsan Porshe'ye takar vs. Bence makul olan objektif olabilmektir. 2007 sonrası çıkan kasalardan sonra Toyota'nın düşüş trendinde olduğu bence aşikar. Ama milletimizdeki bu marka takıntısı yüzünden firmalar kendilerine çeki düzen vermekten ziyade 'kakala gitsin' mantığını işletiyorlar. Emin olunuz Ford,Toyota, Renault Fiat vb birçok firma Türk tüketiciye yaptıkları muameleyi yapsalar batı ülkelerinde, son kullanıcılar bu durumu cezasız bırakmazlar. Tabi ki bunlar benim nacizhane fikrim, katılanlar katılmayanlar olabilir.

Aynen katılıyorum .

Ek olarak toyota kullanıcıları kadar bu konuda bu kadar objektif bir kitle varmıdır bilmiyorum . Çünkü foruma bakarsanız son zamanlar da ne zaman bir araba karşılaştırıldıysa diğer markalara daha fazla destek var başka markaların forum sitelerinde o markadan başka bir arabayı biri karşılaştırmaya kalktı mı suç işlemiş gibi muamele görür . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 03, 2012, 21:15:32 »
2.0 Exe. Elegantlar 147 bg mi? Nette öyle yazıyordu doğrumu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 03, 2012, 21:23:58 »
çırpınışlar beyhude
toyota gidici
Doğru ileriye doğru gidici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 03, 2012, 21:28:45 »
Gercektende artık Toyota kendini ilerletmeli tamam otomatik vitesi sağlam kaliteli ama teknolojik değil bizim corolla performans olarak harika ama 4 vites otomatik olunca arac hemen tıkanıyor koy dsg sistemini 160 km ye kadar tıkanmadan çıkar ben 120 kadar süper çıkıyorum sonrası pufff... Belki motor seçeneği 1.8 falan getirebilir ama devletimiz sayesinde 1.6 dan yukarı çıkmaya korkuyoruz vergiden dolayi,vitese ve donanıma el atsın yeter...
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 03, 2012, 21:42:28 »
Listeye wvni de eklemek lazım herifler arka cami elle çevrilen passatları bize göndermediker mi? Bence bu sıkıntıların nedeni hala kendimize ait adam gibi iç ve dış piyasada satabileceğimız yerli otomobilimizin olmaması. Bu süreç böyle devam ettikçe biz daha çok para veririz. Ve kendimize güldürüruz.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 03, 2012, 21:54:55 »
Listeye wvni de eklemek lazım herifler arka cami elle çevrilen passatları bize göndermediker mi? Bence bu sıkıntıların nedeni hala kendimize ait adam gibi iç ve dış piyasada satabileceğimız yerli otomobilimizin olmaması. Bu süreç böyle devam ettikçe biz daha çok para veririz. Ve kendimize güldürüruz.
diğer markalarda bu konuda türk insanını kazıklıyor ancak toyota da çok kazıklıyor gecende bi test izledim 1.0 litre yeni focus arka camlar manuel şaşırdım kaldım :S ancak toyotada artık bomboş kasası olan bi araç gibi bakılmaya başlandı birazda burda haksızlık ediliyor 2006-2007 yılında yarisde akıllı giriş-çalıştırma sistemi vardı 2011 fiesta reklamında aynı sistem kullanıldı bizim milletimiz vaybe dedi yıl 2011 toyota 2006 da getirdi kardeşim. kapak jantlı passat vardı güncel kasadan önceki kasada bunlar söylemeden wv şak şak ediliyor toyotaya gelince donanım özürlü bilmem ne. burda biraz haksızlık var güncel jettada ne varda corollada yok.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 03, 2012, 21:55:22 »

hangi passatlardan behsediyorsunuz 98 lerden mi?şimdiki vw golfün en düşüğünde bile arka camlar elektronik hatta arkada klima var ve güvenlik olarak hiçbirşey eksik değil bence vw donanım olarak fena değil
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #38 : Ekim 03, 2012, 21:57:19 »
güncel jettada ne varda corollada yok.

Hız sabitleyici (Dizel için konuşuyorum ) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 03, 2012, 22:01:18 »
Hız sabitleyici (Dizel için konuşuyorum ) :)
haklısınız bu donanım corolla dizelde yok aslında ben söylenilen kadar boşboş değil demek istiyorum. yeni jettada ağam şaham birşey yok corollaya göre elbetteki farklar, üstün donımlar vardır ama jetta şurda piyasaya sürüleli 1 sene ya oldu ya olmadı ;)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY