0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota'nın tasarım anlayışı ve motor seçenekleri çerçevesinde araç satışlarının düşeceği bariz şekilde ortada. bir sorunsuz araç etiketi var sağ olsun, o da galatasaray'ın uefa kupası hikâyesine benziyor. zor durumlarda hemen efsanelere sığınılabiliyor. halâ dizel toyota'yı diğer rakiplerinden avantajlı olarak göstermeye çalışanların azmine de hayranım. işin kötü yanı, hadi türkiye'ye göre motor üretemiyorsun diyelim. rakiplerinden güç ve tork yönünden zayıf bir motoru onlarla aynı fiyata satmaya kalkıyorsun. araç satın alacak mantıklı bir insan bunu gördüğünde mutlaka toyota için cebinden çıkaracağı meblaya daha iyi bir alternatif bulacaktır.
Sadece Toyota değil tüm otomobil üreticileri sıkıntıda. Özellikle Çin'deki yavaşlama bu ülkede çok iyi pazar payı yakalayan ve son dönemdeki karlılıklarını tamamen bu pazara borçlu olan Alman otomobil üreticilerini zorlayacak.
+1Hakan bey benzinlide sunduğu ürün gamı aslında iyi sayılır . Ama donanım yönünden yine eksiklikleri var . Dizel ürün gamı berbat onu tartışmayalım bile . Benim aracım 2010 1.4 dizel corolla bundan önce de 2009 1.4 dizel corolla kullanıyordum 2010 da yine corolla almadan önce bir çok aracı test ettim ve yine gidip corolla aldım almamın en büyük sebebi sorunsuz oluşuydu .Bir diğer sebep ise doğuş otonun passat 1.6 tdi için 3 ay sıra vermesiydi. Ama gelin görün ki 2 yıldır yağ yakma sorunuyla uğraşıyorum 2 yıl yağ yakma sorunuyla uğraşacağımı bilseydim 3 ay passatı beklerdi gerçi yine beklicektim ama Adana aykan fiyatı sabitlemem deyince vazgeçtik .Bundan sora ne olur zaman gösterecek ama toyota böyle devam ederse işi vahim . Ya honda gibi dizel seçeneğini hiç sunmasın yada adam gibi dizel motorlar koysun . Bunların içinde yüksek hacimli motorları da dahil diğer firmaların yüksek hacimli motorlarına bakıyorum hacimden alınan güç oranın da diğer firmalarla dağlar kadar fark var . Bmw 2.0 d 184 bg audi 2.0 tdi 170 bg gibi ama avensis 2.0 d-4d 126 bg idi yanılmıyorsam . Hyundai 1.6 crdi bile 128 bg iken avensisin 2.0 dizeli 126 bg olunca inanın gülesim geliyor .
Toyota'nın 1.6 dizeli olsa bence fiyat farkı da çok olmaz. Çünkü 1,4 ile 1,6 nın vergisi aynı. ÖTV Den kaynaklanan bir fark olmayacak, ayrıca yıllık taşıt vergisi de aynı. Bir çok arkadaşım donanımlı 1,4 Dizel Auris almaktansa, donanımsız Trendline Golf 1.6 TDI i tercih etti.
nasıl yani 1.6 ile 1.4 aynı? bnm bu konu hakkında bildiklerim 1598cc hacimli motorlar var yani 1.6 motorlar 1.4lerde 1398cc sanırım yani bir üst vergi sistemine girmiyor hatta nissan juke vardı 1618 cc olduğu için 1.8 vergi içersine giriyordu.
bahsettiğiniz vergi dilimi 1300-1600 cc silindir hacmindeki araçların oluşturduğu kısım. bu yüzden 1.4-1.6 lt hacimdeki motorların vergisi aynı. nissan juke'un o motoru tam bir fiyasko vergi açısından.
Bazı ülkelerde yakıt ucuz, insanların kiloları XXXL olunca, motor hacimleride 1.8 normal olabiliyor..
vergi açısından sınıf farkı olmadığı doğrudur ancak 1.6 dizel bir ünite yanlışlıkla getirildiğinde en az 2-3 bin lira fark yaratacaktır. bu da dizel ve donanımlı bir corolla'nın 65 bin lirayı geçecek bir fiyat etiketi olacak demektir. dizel comfortline passat'ın 71-72 bin lira olduğunu düşünürsek ister istemez birçok insan passat'ı tercih edecektir. zaten mantıklı olan da budur. "satılıyor ki fiyatı böyle" diyecekler yine olacaktır, eminim.
Bizim milletimizde nedense hep bir marka takıntısı var. Ne sebepledir bilmem, adam gençliğinde bir Ford almıştır toz kondurmaz, Toyota sahibidir Toyota'ya adeta tapar Reno'su vardır sorsan Porshe'ye takar vs. Bence makul olan objektif olabilmektir. 2007 sonrası çıkan kasalardan sonra Toyota'nın düşüş trendinde olduğu bence aşikar. Ama milletimizdeki bu marka takıntısı yüzünden firmalar kendilerine çeki düzen vermekten ziyade 'kakala gitsin' mantığını işletiyorlar. Emin olunuz Ford,Toyota, Renault Fiat vb birçok firma Türk tüketiciye yaptıkları muameleyi yapsalar batı ülkelerinde, son kullanıcılar bu durumu cezasız bırakmazlar. Tabi ki bunlar benim nacizhane fikrim, katılanlar katılmayanlar olabilir.
çırpınışlar beyhudetoyota gidici
Listeye wvni de eklemek lazım herifler arka cami elle çevrilen passatları bize göndermediker mi? Bence bu sıkıntıların nedeni hala kendimize ait adam gibi iç ve dış piyasada satabileceğimız yerli otomobilimizin olmaması. Bu süreç böyle devam ettikçe biz daha çok para veririz. Ve kendimize güldürüruz.
güncel jettada ne varda corollada yok.
Hız sabitleyici (Dizel için konuşuyorum )