Gönderen Konu: kaza yaptım yardım lütfen...  (Okunma sayısı 3203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
kaza yaptım yardım lütfen...
« : Ekim 01, 2012, 22:43:16 »
Merhabalar, hafta sonu corolla aracımla bir kaza yaptım. Arka lastik top attı ve araç savrulmaya başladı. En sonunda yol kenarındaki tarlaya girerek durabildim. Devrilmeden son anda kurtulduk. Jandarmayı çağırdık geldi tutanak tuttu. Aracı çekiciyle servise gönderdik. Bugün bizi aradılar servisten ve sadece arka lastiklerle cantlarda hasar varmış. Fakat çıkan masrafın tamamını kasko karşılamaz. Yarısını ödeyeceksiniz dendi. Fakat o kadar çok bir masraf olmamasına rağmen kaskonun tüm masrafı karşılaması gerekmez mi? O zaman bizim kasko yaptırmamızın anlamı nedir? Biz büyük bir kaza atlattık. Çok şükür sağ salim kurtulduk. Kaskonun normalde masrafı karşılaması gerekmez mi? Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
2011 Corolla 1.33 Comfort

Toyota Club Türkiye

kaza yaptım yardım lütfen...
« : Ekim 01, 2012, 22:43:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: kaza yaptım yardım lütfen...
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2012, 22:52:19 »
 Geçmiş olsun. Kaskonun poliçesini inceleyin poliçelerde maddelerin olduğunu ve hepsinin kapsamadığı zaman  bazı durumlarda masrafın hiç birini bile karşılamaya biliyorlar. Belkide art niyet aradıkları için yarısınıda size ödetmeye çalışıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2012, 22:54:45 »
ama bunu neye göre belirliyorlar. Nasıl karşılamazlar biz bu kaskoyu boşuna mı yaptırıyoruz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2012, 23:00:55 »
İşte tam detayını bilemiyorum ben. Kasko yaparken indirim adı altında ucuza yapıyoruz deyip bazı maddeleri çıkarıyorlarmış o maddelerde kapsama yı değiştirdiği için yeri geldiği zaman buna benzer zamanlarda yarısı sizden diyebiliyorlar. poliçeyi aldığınız yere danıştınızmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2012, 23:03:46 »
Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun . Allah beterinden korusun .

Kaskonuz da muafiyet varmıydı eğer varsa bu gibi durumlar ortaya çıkabiliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2012, 23:11:37 »
Kaskonun karşılayıp karşılamadığını kasko şirketinden birisinin yerine servis neden söylüyor? Kasko şirketi ile iritibata geçin onlar size açıklama yapacaklardır bence...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2012, 23:13:24 »
Mustafa bey öncelikle geçmiş olsun . Allah beterinden korusun .

Kaskonuz da muafiyet varmıydı eğer varsa bu gibi durumlar ortaya çıkabiliyor .
Çok teşekkürler Mahmut Bey. Kasko yaparken öyle bir şey söylemediler. Normal kasko yaptırdık. Herhangi bir muafiyet olsa bize bilgi verilmesi gerekirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2012, 23:16:38 »
Kaskonun karşılayıp karşılamadığını kasko şirketinden birisinin yerine servis neden söylüyor? Kasko şirketi ile iritibata geçin onlar size açıklama yapacaklardır bence...
Osman Bey, biz kaskoyu toyota servisinden yaptırmıştık. Yani aracı aldığımız toyota yetkili bayii ve servisi aynı zamanda Ak Sigorta adı altında kasko yapıyolardı. Onlara yaptırdık. O nedenle orayı arayıp sorduk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2012, 23:31:34 »
Çok teşekkürler Mahmut Bey. Kasko yaparken öyle bir şey söylemediler. Normal kasko yaptırdık. Herhangi bir muafiyet olsa bize bilgi verilmesi gerekirdi.
Mustafa bey büyük ihtimal siz toyota gümüş sigorta poliçesi almışsınız bende bundan önce bu poliçeyi alıyordum fakat içinde mini onarım teminatı olmadığı için değiştirdim . Toyota gümüş poliçe de yanlış hatırlamıyorsam jant ve lastiklerle ilgili bir açıklama vardı orayı bir okuyun eğer orada tamamı karşılanır yazıyorsa tamamını karşılamaları lazım . Eğer bu gibi hasarların yarısını sizin karşılayacağınıza dair bir açıklama bulamassanız itiraz edin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2012, 23:47:35 »
14 yıldır kasko yaptırıyoruz ve sonuç olarak şunu söyleyeyim ki banka şubelerinin ve servislerin yaptığı policelerden uzak durmayı öğrendim. Işin uzmanı mi değiller yoksa işlerine ne geliyorsa onu mu yapıyorlar anlamadım. Bir kaç kez taşıt kredisinden dolayı bankaya yaptırdık muhatap bulamadık. Servise yaptırdık aynı sizin gibi çok ilginç bahanelerle bize masraf çıkardılar ki en komiği enflasyon farkı demişlerdi. En güzeli bir daha kasko yaptırırken police kapsam teklifi ve fiyat alıp bir acenteye yaptırmak. Geçen sene babamın arabası pert oldu acente çatır çatır pazarlık yaptı ve nerdeyse zarar etmeden paramızı aldık. Bu işlerde sizin lehinize taraf olacak biri çok önemli.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2012, 00:20:42 »
yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar umarım çıkar yol bulurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2012, 01:04:56 »
mustafa bey kusura bakmayın kaskoya öfkemden geçmiş olsun en büyük kazanız bu olsun demeyi unutmuşum... inşallah çıkar yol bulursunuz
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2012, 11:23:06 »
mustafa bey kusura bakmayın kaskoya öfkemden geçmiş olsun en büyük kazanız bu olsun demeyi unutmuşum... inşallah çıkar yol bulursunuz
Çok teşekkür ederim Osman Bey, bugün gidip görüşeceğiz servise. Çok inceledim kaskonun evraklarını jant, teker vs. karşılanmaz diye veya muafiyet diye bir şeye rastlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2012, 11:31:56 »
Geçmiş Olsun . ALLAH beterinden korusun.Saçma bir sonuç gibi geliyor okundugunda fakat arkadaslarında dedıgı gıbı polıce detayını ıncelemek gereklı.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2012, 13:44:43 »
Merhabalar, hafta sonu corolla aracımla bir kaza yaptım. Arka lastik top attı ve araç savrulmaya başladı. En sonunda yol kenarındaki tarlaya girerek durabildim. Devrilmeden son anda kurtulduk. Jandarmayı çağırdık geldi tutanak tuttu. Aracı çekiciyle servise gönderdik. Bugün bizi aradılar servisten ve sadece arka lastiklerle cantlarda hasar varmış. Fakat çıkan masrafın tamamını kasko karşılamaz. Yarısını ödeyeceksiniz dendi. Fakat o kadar çok bir masraf olmamasına rağmen kaskonun tüm masrafı karşılaması gerekmez mi? O zaman bizim kasko yaptırmamızın anlamı nedir? Biz büyük bir kaza atlattık. Çok şükür sağ salim kurtulduk. Kaskonun normalde masrafı karşılaması gerekmez mi? Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
geçmiş olsun öncelikle. eğer lastikleriniz de patlama varsa kasko yıpranma payını hesaplar bildirim kadarıyla. yani diyelim ki lastiklerin sonu geelmiş artık ve kaza sonucu patladı, kasko sıfır lastik takar ama durumuna göre kullanma yani yıpranma payını sizden keser. belki böyle bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 02, 2012, 13:51:32 »
Size neyi öderiz neyi ödemeyiz dedikleri zaman bunu yazili isteyin.
Sonra isin ehli biri ile incelersiniz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 02, 2012, 15:11:47 »
Geçmiş olsun. Kimseye zarar gelmemesi sevindirici bir durum.

Kasko şirketlerinin bazıları poliçelerde belirtiyorlar ama ikinci bir beyanı kabul eden firmalarda var siz ikince bir beyan daha verirseniz diğer bölgelerdeki hasarlarınızıda karşılayabilirler. (Bi ihtimal)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 02, 2012, 15:18:37 »
geçmiş olsun öncelikle. eğer lastikleriniz de patlama varsa kasko yıpranma payını hesaplar bildirim kadarıyla. yani diyelim ki lastiklerin sonu geelmiş artık ve kaza sonucu patladı, kasko sıfır lastik takar ama durumuna göre kullanma yani yıpranma payını sizden keser. belki böyle bir durumdur.
kasko lastiklerde yıpranma hesaplar. son 1 veya 2 ayda alınan lastiklerin ücretinin tamamını öder. yani aracınız trafiğe çıkış tarihi veya lastiği aldığınız tarih eskiyse tamamını ödemez. bu tüm kasko şirketlerinde ve tüm poliçelerde böyledir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 02, 2012, 15:25:49 »
geçmiş olsun, arabayı n'apçan, satçanmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ekim 02, 2012, 15:41:55 »
teşekkür ederim önder bey, ben aracımı 2011 in şubat ayında aldım. lastikler henüz çok yıpranmış değil çünkü kendi orjinal aldığım lastikleri ve henüz 10.000 km yaptım. bu kadar km de böyle olmaması gerekmez mi?