Anket

kaçak yakıt ullanmaya olan bakış açılarımız nedir?

temiz bulunca kullanırım,böyle fiyatlara katlanılmaz
19 (70.4%)
arada kullanırım
1 (3.7%)
kullanmak istemiyorum,ülkemin  zamlarından çok memnunum
7 (25.9%)

Toplam Oy Verenler: 27

Gönderen Konu: kaçak yakıt kullanmak  (Okunma sayısı 5053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
kaçak yakıt kullanmak
« : Eylül 29, 2012, 15:10:31 »
ben sınır ilimiz kilis te,kaçak yakıtın bol olduğunu gördüm.Sizlere de sormak istedim

Toyota Club Türkiye

kaçak yakıt kullanmak
« : Eylül 29, 2012, 15:10:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: kaçak yakıt kullanmak
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2012, 15:16:59 »
Zamlara katlanırım ama kaçak kullanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bAŞKent'li
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2012, 15:58:28 »
üstad soru şıkları ile sormak istediğin biraz uymamış gibi, zamlardan hayatta memnun değilim, ülkemin akaryakıt, sigara (kullanmıyorum), alkol (kullanmıyorum), elektrik ve doğalgaz konularında vatandışı yolacak kaz görmelerini kabul etmek mümkün değil ama, şıklarda bulunan seçeneği hayatta seçmem, özellikle yakıt başta olmak üzere bazı tüketim malzemelerinde kaçak kullanmak ve kaçağa göz yummak telefisi mümkün olmayan sonuçlar doğuruyor, neyse çok uzattım sanırım, amacım konunu saptırmak değil, ben cevabımı vereyim çekileyim en iyisi, kal sağlıcakla.

d) kaçak kullanmam, zamlardan da memnun değil tepkiliyim.

saygılar.
çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2012, 16:38:56 »
Alıntı
sigara (kullanmıyorum), alkol (kullanmıyorum),
deseneki sen hiç yaşamıyorsun :D :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2012, 17:45:13 »
Naci Bey'in d şıkkına ben de katılıyorum..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2012, 17:46:11 »
üstad soru şıkları ile sormak istediğin biraz uymamış gibi, zamlardan hayatta memnun değilim, ülkemin akaryakıt, sigara (kullanmıyorum), alkol (kullanmıyorum), elektrik ve doğalgaz konularında vatandışı yolacak kaz görmelerini kabul etmek mümkün değil ama, şıklarda bulunan seçeneği hayatta seçmem, özellikle yakıt başta olmak üzere bazı tüketim malzemelerinde kaçak kullanmak ve kaçağa göz yummak telefisi mümkün olmayan sonuçlar doğuruyor, neyse çok uzattım sanırım, amacım konunu saptırmak değil, ben cevabımı vereyim çekileyim en iyisi, kal sağlıcakla.

saygılar.

+1

En iyisini yapıyor abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bAŞKent'li
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2012, 18:41:32 »

abi karnım ancak doyuyor :) 
çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2012, 21:38:52 »
Aynı ürünü iki katına çıkararak bana kakalayan bir anlayışa karşıyım. mecbur kaldığım haller dışında kaçak kullanırım. kaçak derken ucuz yakıt, belki kaçak değildir ama kaçak olması muhtemel yakıt temizse hiç düşünmem.maliyet 2 bize gelişi daha doğrusu girişi 4. Bu nasıl iştir ?
 Kaçak sigara da bulduğumda kullanıyorum, fırsat bulunca free shop tan alkol de almak bana göre ayıp değil. Ayıbın büyüğü hem de goccamanı devletin. Biz vatandaş olarak zaten herşeyin vergisini veriyoruz. Kazanıyoruz kazandığımızın vergisini, kazandıklarımızla harcayınca bir de ona vergi, ona da kabul amma bir sınırı, layıkı,  makul seviyesi olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2012, 22:04:30 »
ne oluyorsa kaçaktan oluyor zaten. Kimse vergi kaçırmasa ki kaçırılmayacak gibide değil. ozaman bu zamlara gerek kalmazdı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2012, 23:36:46 »
9 yıl mardinde kaldım.Eskisi gibi kaliteli benzin yok evren  bey.Motora çok büyük zararlar verebilirsiniz.Mardinde bazı arkadaşlar nusaybınden sınırı geçip alıp geliyorlardı.Ama şuan oda imkansız.En iyisi lpg ..Bu şekilde çok motor yaptıran gördüğüm için uzak durun..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2012, 09:53:31 »

saygılar.

şık eklenebilir haklısınız acele olmuş biraz
9 yıl mardinde kaldım.Eskisi gibi kaliteli benzin yok evren  bey.Motora çok büyük zararlar verebilirsiniz.Mardinde bazı arkadaşlar nusaybınden sınırı geçip alıp geliyorlardı.Ama şuan oda imkansız.En iyisi lpg ..Bu şekilde çok motor yaptıran gördüğüm için uzak durun..
haklısnız,zaten eskisi gibi benzin bulunmuyor,motorin yoğunlukta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2012, 09:55:19 »
ne oluyorsa kaçaktan oluyor zaten. Kimse vergi kaçırmasa ki kaçırılmayacak gibide değil. ozaman bu zamlara gerek kalmazdı bence.
evet bu iyimser bir yaklaşım fakat gerçekte olan bu değil.pırlntadaki vergiyi 0 a çektiler.benzinlikler vergi dairesi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 30, 2012, 09:59:51 »
kaçak yokkı olsada alsak bizim burda
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 30, 2012, 10:41:57 »
vergi ödemekten bıktım bıktım bıktım. kaçak temiz yakıt bulsam affetmem kullanırım. yeter artık ya yeter vatandaşına koyun gözüyle bakan yolunacak kaz gözüyle bakan bir anlayışa karşıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 30, 2012, 10:44:41 »
vergi ödemekten bıktım bıktım bıktım. kaçak temiz yakıt bulsam affetmem kullanırım. yeter artık ya yeter vatandaşına koyun gözüyle bakan yolunacak kaz gözüyle bakan bir anlayışa karşıyım.

+1111
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 30, 2012, 12:29:24 »
he gökhan zaten ülkeye giren bir kısım kacak benzın  mazot ülke ekonomisini allak bullak ediyor..
Doğru ya  özel lüks yatı olan mazotu vergisiz  1, lira civarına alıyor,Çiftcide  daha zengin ya  onada 4,5 satıyor.(Yanlışsa düzeltilsin)ADaletini seveyim türkiye(forum oldugu için bu şekilde dedim ama içimden geçen temenniler daha farklı)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 30, 2012, 12:38:58 »
Kaçak sigara kaçak alkol kaçak çay  kaçak gıda. 1 yılda ülkeye giren kaçak gıdanın 10 milyar dolar üzerinde oldugu söyleniyor. Tabi At gözlüğüyle bakınca sadece kaçaktan kasıt yakıt olarak görünüyor sanırım ;) Aşağıdaki ürünlerden devletin zararını sen hesap et

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) tarafından hazırlanan  ‘Kaçak Ekonomisi’ başlıklı rapora göre, Türkiye’ye sigaradan içkiye, çaydan şekere, akaryakıttan büyükbaş ve küçükbaş hayvana kadar pek çok mal girerken, Türkiye, tam bir ‘kaçak cenneti’ olarak tanımlandı. Rapora göre, Türkiye ekonomisi, ülkeye hangi yollardan girdiği belli olmayan kaçak ürünler yüzünden yılda 20 milyar dolar kayıp veriyor.

Rapordan çarpıcı rakamlar
* Türkiye’ye yılda 2.5 milyon ton kaçak akaryakıt giriyor. Bu miktar, ülke içinde tüketilen toplam akaryakıtın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor.
* 10 yılda Türkiye’ye 70 milyon cep telefonu girdi. Bu miktarın parasal değeri 15 milyar dolar. “kaçak yollarla sokulan cep telefonu sayısı 29.6 mil-yon.
* Her yıl 25 bin ton kaçak sigara giriyor. Sigara kaçakçılığı nedeniyle devlet, her yıl 2.5 milyar dolar vergi kaybına uğruyor. Türkiye’ye en çok kaçak sigara Irak’tan sokuluyor.
* Türkiye’ye yılda 1 milyon ton kaçak şeker giriyor. Kaçak şekerin ekonomiye maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar.
* Yaklaşık 1 milyon hayvan kaçak yollarla giriyor.  Kaçak hayvan ticaretinden Türkiye’nin zararı 1 milyar YTL’yi (666 milyon dolar) buluyor. Kaçak etin değeri 6-7 milyar dolar civarında.
* 1 milyon ton kaçak şeker giriyor. Kaçak şekerin ekonomiye maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar.
* Son bir yıllık dönemdeki  kaçak çay miktarı 40 bin ton. Devletin vergi kaybının 120 milyon dolar, üreticinin zararının ise 110 milyon YTL (73 milyon dolar) düzeyinde.
* Türkiye’ye kaçak olarak giren bir başka ürün de içki. Ülkeye kaçak yollardan giren içkinin yıllık 85-100 bin şişe civarında.
* Son on yılda  yasa dışı yollardan ülkeye giren 580 bin kişi yakalandı. Afganistan, Pakistan, Irak, İran, Bangladeş, Suriye, Moritanya, Somali gibi ülke vatandaşları çoğunluğu oluşturuyor.
 * Her yıl 204 bin ’görünmez’kamyon yurda kaçak mal sokuyor. Gümrüklerdeki giriş çıkış kontrolsüzlüğü bu tablonun vahim durumunu gözler önüne serken etkin önlem alınamaması tabloyu rakamsal olarak daha da kabartıyor.

he gökhan zaten ülkeye giren bir kısım kacak benzın  mazot ülke ekonomisini allak bullak ediyor..
Doğru ya  özel lüks yatı olan mazotu vergisiz  1, lira civarına alıyor,Çiftcide  daha zengin ya  onada 4,5 satıyor.(Yanlışsa düzeltilsin)ADaletini seveyim türkiye(forum oldugu için bu şekilde dedim ama içimden geçen temenniler daha farklı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 30, 2012, 12:39:22 »
+1
En iyisini yapıyor abi
çocuğu olmayan adamın öyküsünü bilmiyorsun galiba
istersen anlatırım bi daha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 30, 2012, 12:41:18 »
Bu insafsız vergi sisteminde ; bulsam kaçagın tillahını kullanırım
verdiğim vergiler oy için kömür erzak dağıtımına gidiyor
alın teriyle çalışandan alıp , yan gelip yatana veriyorlar
al sana giyom tell

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 30, 2012, 13:34:03 »
2005/2006 yıllarında Hakkaride çalışıyordum. normal benzin 3TL civarında iken Çukurcanın köylerinde kaçakçılardan 50 kuruşa alıyorduk. Hem de bu benzin Batman'da rafine edilen Türk benzini idi. geçen yıl da Urfa'da Suriye benzinini 2.5 TL'ye satıyorlardı. ara sıra alırdım.  Şuan Adıyamandayım ve burada olsa yine alırdım. Şimdi kaçak benzin kullanmayı tabii ki istemiyorum ama devletimiz böyle DELİ DUMRUL vergileri koyduğu müddetçe kaçak olayı bitmez. Bunu eleştirmeden önce şuna cevap vermek gerek dünyanın neresinde bir malın değerinin iki katı vergi var. Benzinin litresi 4.85. Bunun 3.5 tl'si vergi; geriye kalan miktar nakliye, bayi karı, benzinin kendisi vs. hepsi 1.3-1.4 TL. Tabiii ki vergi vereceğiz ama böyle de olmaz... Deli Dumrul bile bunlardan daha insaflıdır.
2003 Laguna