Anket

kaçak yakıt ullanmaya olan bakış açılarımız nedir?

temiz bulunca kullanırım,böyle fiyatlara katlanılmaz
19 (70.4%)
arada kullanırım
1 (3.7%)
kullanmak istemiyorum,ülkemin  zamlarından çok memnunum
7 (25.9%)

Toplam Oy Verenler: 27

Gönderen Konu: kaçak yakıt kullanmak  (Okunma sayısı 5051 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: kaçak yakıt kullanmak
« Yanıtla #20 : Eylül 30, 2012, 13:40:32 »
Vergi ödemek ve bu zamarı kabul etmek mümkün değil, lakin kaçak sigara, kaçak alkol, kaçak yakıt kullanarak ülkeyi kana bulayan teröre destek vermektense o arabaya hiç binmemeyi tercih ederim. Ben de D şıkkı diyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 30, 2012, 13:40:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 30, 2012, 14:20:46 »
Ekonominin en temel kuralıdır, bir malın üzerine vergi koyduğunuz zaman, kayıtdışı ekonomi için aynı oranda potansiyel yaratmış olursunuz. Ülkenizde kayıt dışı ekonominin payı yüksekse ve de gelir dağılımı bozuksa birileri bu potansiyeli mutlaka değerlendirir. Engel olmanız mümkün değildir. Vatandaş cebinden çıkan paranın nereye gittiğini değil evinde kendisinden aş bekleyenleri düşünür öncelikle.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 30, 2012, 14:46:59 »
Ekonominin en temel kuralıdır, bir malın üzerine vergi koyduğunuz zaman, kayıtdışı ekonomi için aynı oranda potansiyel yaratmış olursunuz. Ülkenizde kayıt dışı ekonominin payı yüksekse ve de gelir dağılımı bozuksa birileri bu potansiyeli mutlaka değerlendirir. Engel olmanız mümkün değildir. Vatandaş cebinden çıkan paranın nereye gittiğini değil evinde kendisinden aş bekleyenleri düşünür öncelikle.

İnsanların duruma bakış açıları farklı olabilir. Ben de kendi ailemin hatta akrabalarımın geçiminden onların ihtiyaçlarından sorumluyum. Mutlaka kendi refah düzeyimi korumak ve ailemin geçimini sağlamayı önceliklendiriyorum. Geçimini akaryakıt kullanan bir iş ile sağlayan ve akaryakıt zammı nedeni ile evine ekmek götüremeyen insanın durumunu burada sorgulamak doğru olmaz. Benim şikayetim kendi az biraz zahmete katlanmayarak, kardeşime, komşuma, ağbime kurşun sıkacak şerefsize para sağlayana para kazandırmak.

Biliyorum ki ateş düştüğü yeri yakar Hakkı :( Bu ülkenin yüreğine ateş düşerken, paranın nereye gittiğini düşmeyenlerin bu ülkede yapılan yanlışları eleştirme hakları olacak mı? Devir artık her koyunun kendi bacağından asıldığı devir değil, bu acıları ya birlikte yaşayacağız ya da unutup parçalanmayı bekleyeceğiz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 30, 2012, 18:36:20 »
devletin mazotu aldığı litre fiyatı , fotoğrafa iyi bakın, alınan mazotun litresine ve fiyatı birbirine eşit. bunu bir devlet kurumunda çektim kendim 1 hafta önce .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 30, 2012, 19:05:16 »
Yurdumun güzel insanı yazmış...  Halimizi özetleyen güzel bir cümle....

"Bugün Benzinlikten 50tl vergi aldım yanında da 15 tl benzin verdiler"  :alkis:
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 30, 2012, 19:39:07 »
kaçak bulursam alırım benzini yani artık günümüzün şarları böyle
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 30, 2012, 20:22:56 »
Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali .

Kaçak alıp kullansak dediğiniz gibi büyük ihtimal teröre destek vermiş olacağız . Vergi ödeyerek alıyoruz ocağımıza incir ağacı dikiliyor .

En iyisi alternatif yakıt kullanmak dicem başka kullanacağımız yakıt yok . Gerçi bir gün olur da öyle bir şey bulunursa onunda vergisini fazlası ile ödeyeceğimiz den şüphem yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 30, 2012, 20:25:07 »
GELİR                     KESİNTİ   
ADI              T U T A R I   ADI                              T U T A R I
Aylık Tutar   48.32   Gelir Vergisi                  101.46
Ek Gosterge   32.22   Damga Vergisi                  14.3
Taban Aylık   957.9   Emekli Keseneği (Devlet)   263.24
Kıdem Aylık   5.73   Emekli Keseneği (Kişi)   210.59
Yan Odeme   17.03   Artış %100 (Devlet + Kişi)   0
Em.Kes.Karşılığı   263.24   Giriş %25 (Devlet + Kişi)   0
Artış %100 (Devlet)   0   Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet)   157.95
Giriş %25 (Devlet)   0   Gen.Sag.Sig.Pir.(Kişi)   0
Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet)  157.95   Sendika Aidatı   10.84
Aile Yardımı   0      
Çocuk Yardımı   0                                                                Gelir Toplamı           2603.54
Özel Hizmet Tazminat   578.08                                                   Kesinti Toplamı           758.38
Dil Tazminatı   85.91                                      
Ek Taz(28/B)   15.1   
Ek Öde.(666 KHK   442.06      
 Vergi elbette Devletin sosyal düzeni sağlaması için şart olan bir şey. Burda kimse de vergi alınmasın demiyor sanırım. Ama yukardaki gibi; insanlar özellikle de kayıt altındaki işçi ve memur kesimi kazandığının vergisini peşinen veriyor, sonrasında aldığı ürünün vergisini ödüyor aynı zamanda o ürünü satan da vergi veriyor. Buraya kadar tamam amma dediğim gibi bir sınırı olmalı. Kamyoncu, otobüsçü pahalı kazık katkılı akaryakıt kullanırken, gemi ve uçağa devlet iskontolu yakıt temin ediyor. Sonra otobüsçü kamyoncu 10 numara yağ yakınca suç oluyor. Ülkenin ekonomisi bu kadar bozuksa, paraya bu kadar ihtiyaç varsa feda olsun. ama Türkiye nin dünyanın sayılı ekonomilerinin arasına gireceği iddia edilirken vatandaşa bu kadar yüklenmek vicdana sığmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 30, 2012, 22:51:56 »
çocuğu olmayan adamın öyküsünü bilmiyorsun galiba
istersen anlatırım bir daha
Bilmiyorum abi merak etmeye başladım şimdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 01, 2012, 01:54:44 »
benzin 1 lira olsun kaçak 0.99 olsun ikiside aynı kalitede olsun büyük coğunluk gider kaçak alır.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #30 : Ekim 01, 2012, 02:14:53 »
benzin 1 lira olsun kaçak 0.99 olsun ikiside aynı kalitede olsun büyük coğunluk gider kaçak alır.

Ben millete uygun vergi oranlarıyla satıldıktan sonra . Milletin kaçak kullanacağına inanmıyorum . Bu halde bile sırf paralarının teröre gideceğini bildikleri için kaçak sigara , yakıt gibi ürünleri kullanmayanları biliyorum ve tebrik ediyorum . Şu an benzinde toplam vergi %50 %75 gibi bir rakam olsa vatanını seven birinin kaçak kullanacağına inanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 01, 2012, 02:33:18 »
Ben millete uygun vergi oranlarıyla satıldıktan sonra . Milletin kaçak kullanacağına inanmıyorum . Bu halde bile sırf paralarının teröre gideceğini bildikleri için kaçak sigara , yakıt gibi ürünleri kullanmayanları biliyorum ve tebrik ediyorum . Şu an benzinde toplam vergi %50 %75 gibi bir rakam olsa vatanını seven birinin kaçak kullanacağına inanmıyorum .
+1 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 01, 2012, 02:33:46 »
vergi dagılımı adaletsiz olduğu için ötv ler can yakıyor.25 milyon paket kacak sigara satılıyo bu ülkede ben almıyorum sen almıyosun arkadasın almıyor ama birileri alyor almayada devam edecek onlar aldıkca vergi daha cok artacak onlarda daha cok kacak alacak yuvarlanıp gidecez:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Ekim 01, 2012, 02:46:14 »
vergi dagılımı adaletsiz olduğu için ötv ler can yakıyor.25 milyon paket kacak sigara satılıyo bu ülkede ben almıyorum sen almıyosun arkadasın almıyor ama birileri alyor almayada devam edecek onlar aldıkca vergi daha cok artacak onlarda daha cok kacak alacak yuvarlanıp gidecez:)

Abi doğru diyorsun alanlar malesef var kimi mecburiyetten alıyor kimi cebini düşündüğü için . Mecburiyetten alanları bir nebzede olsa anlarımda cebini düşünerek alanlara akıl sır erdiremiyorum . 

Diğer yandan bunlar açık yerde satıldığı halde yetkili kuruluşların öküzün trene baktığı gibi bakıp izlemelerine anlam veremiyorum .

En basiti bizim dükkanın karşısında tablada yıllardır kaçak sigara satılır ve halen satılıyor . Önünden günde polisler zabıtalar geçer ama bir şey demezler .Onuda geçtim bazı zabıta ve polislerin kaçak sigara aldıklarına şahit oluyorum . Ve dediğim yer öyle mahalle arası falan da değil Adana'da küçük saati bilenler bilir küçük saat Adana çarşısının göbeğidir ve Adana trafiğinin en kalabalık olduğu yerlerden biridir .

Yani demek istediğim sıkı bir denetim ve caydırıcı cezalarla kaçağın önüne çok rahat geçilir ama malesef yapılmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ekim 01, 2012, 02:57:45 »
herkes nemalandığı için engellenmıyor cok ciddi paralar dönüyor maalesef.üniversitede öğrenciyken uzun parlament 550 bindi bir market vardı oradada  kacagı 500 dü adamdan sigara almak için millet bir hafta önceden isim yazdırıyodu :))öyle kenar mahllede değil istanbul un bogaza nazır lüks semtlerden birinde.Allah sonımuzu hayır etsin adamlar toptan zamlarını yaptılar yüzde 1-2 yle ugrasmadılar seçime kadar olmaz böyle büyük zamlar heralde:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 01, 2012, 07:55:43 »
...
Bu ülkenin yüreğine ateş düşerken, paranın nereye gittiğini düşmeyenlerin bu ülkede yapılan yanlışları eleştirme hakları olacak mı? Devir artık her koyunun kendi bacağından asıldığı devir değil, bu acıları ya birlikte yaşayacağız ya da unutup parçalanmayı bekleyeceğiz.

Bu millet bu kadar bilinçli olsa idi, bu zamlar yapılabilir miydi Ali Hocam.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #36 : Ekim 01, 2012, 16:45:49 »
herkes nemalandığı için engellenmıyor cok ciddi paralar dönüyor maalesef.üniversitede öğrenciyken uzun parlament 550 bindi bir market vardı oradada  kacagı 500 dü adamdan sigara almak için millet bir hafta önceden isim yazdırıyodu :))öyle kenar mahllede değil istanbul un bogaza nazır lüks semtlerden birinde.Allah sonımuzu hayır etsin adamlar toptan zamlarını yaptılar yüzde 1-2 yle ugrasmadılar seçime kadar olmaz böyle büyük zamlar heralde:)

Yani kısaca bütçedeki açığı kaçağı engellemeye çalışmak yerine alın teri dökerek çalışandan aldıkları vergileri yükselterek kapatmaya çalışıyorlar nasıl olsa millet olmuş koyun vur eline , elindeki ekmeği al hesabı daya zamı açık kapansın nerede görülmüş böyle bir mantık . Kendileri de bunun yanlış olduğunu biliyorlar ama bu yöntem hem çok daha kolaylarına geliyor hemde işlerine geliyor .

İnanın kaçağı önlemek o kadar zor değil hafif bir denetim ve caydırıcı cezalarla önlenebilecek bir şey . Ama malesef hem bizler hem yetkili merciler sadece seyrediyoruz . Bunun içinde bende dahilim ama sade bir vatandaş olarak bizlerin elinden en fazla gelen şey meydanlarda sesimizi duyurmak olur onuda ne gören olur ne duyan . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Ekim 01, 2012, 16:48:31 »
Bu millet bu kadar bilinçli olsa idi, bu zamlar yapılabilir miydi Ali Hocam.
+1

Başka yerde bu kadar vergilerin üstüne birde daha da vergi eklenecek isyan çıkar nitekim kısa zaman önce bir ülkede olmuştu fakat tam olarak hatırlamıyorum .

Ama her şeye rağmen aramızda bu bilinçte olan insanlar ne mutlu ki var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 01, 2012, 23:31:43 »
Kaçak sigara kaçak alkol kaçak çay  kaçak gıda. 1 yılda ülkeye giren kaçak gıdanın 10 milyar dolar üzerinde oldugu söyleniyor. Tabi At gözlüğüyle bakınca sadece kaçaktan kasıt yakıt olarak görünüyor sanırım ;) Aşağıdaki ürünlerden devletin zararını sen hesap et

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) tarafından hazırlanan  ‘Kaçak Ekonomisi’ başlıklı rapora göre, Türkiye’ye sigaradan içkiye, çaydan şekere, akaryakıttan büyükbaş ve küçükbaş hayvana kadar pek çok mal girerken, Türkiye, tam bir ‘kaçak cenneti’ olarak tanımlandı. Rapora göre, Türkiye ekonomisi, ülkeye hangi yollardan girdiği belli olmayan kaçak ürünler yüzünden yılda 20 milyar dolar kayıp veriyor.

Rapordan çarpıcı rakamlar
* Türkiye’ye yılda 2.5 milyon ton kaçak akaryakıt giriyor. Bu miktar, ülke içinde tüketilen toplam akaryakıtın yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor.
* 10 yılda Türkiye’ye 70 milyon cep telefonu girdi. Bu miktarın parasal değeri 15 milyar dolar. “kaçak yollarla sokulan cep telefonu sayısı 29.6 mil-yon.
* Her yıl 25 bin ton kaçak sigara giriyor. Sigara kaçakçılığı nedeniyle devlet, her yıl 2.5 milyar dolar vergi kaybına uğruyor. Türkiye’ye en çok kaçak sigara Irak’tan sokuluyor.
* Türkiye’ye yılda 1 milyon ton kaçak şeker giriyor. Kaçak şekerin ekonomiye maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar.
* Yaklaşık 1 milyon hayvan kaçak yollarla giriyor.  Kaçak hayvan ticaretinden Türkiye’nin zararı 1 milyar YTL’yi (666 milyon dolar) buluyor. Kaçak etin değeri 6-7 milyar dolar civarında.
* 1 milyon ton kaçak şeker giriyor. Kaçak şekerin ekonomiye maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar.
* Son bir yıllık dönemdeki  kaçak çay miktarı 40 bin ton. Devletin vergi kaybının 120 milyon dolar, üreticinin zararının ise 110 milyon YTL (73 milyon dolar) düzeyinde.
* Türkiye’ye kaçak olarak giren bir başka ürün de içki. Ülkeye kaçak yollardan giren içkinin yıllık 85-100 bin şişe civarında.
* Son on yılda  yasa dışı yollardan ülkeye giren 580 bin kişi yakalandı. Afganistan, Pakistan, Irak, İran, Bangladeş, Suriye, Moritanya, Somali gibi ülke vatandaşları çoğunluğu oluşturuyor.
 * Her yıl 204 bin ’görünmez’kamyon yurda kaçak mal sokuyor. Gümrüklerdeki giriş çıkış kontrolsüzlüğü bu tablonun vahim durumunu gözler önüne serken etkin önlem alınamaması tabloyu rakamsal olarak daha da kabartıyor.

iyiki bu kadar kaçak giriyor millet alabiliyor ucuza bişiler.yoksa hepsini pahalı almak zorunda kalınacaktı.kaçak girmeyince vergileri düşürmezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ekim 01, 2012, 23:37:02 »
kesinlikle katılmıyorum kimse kartlardan puan kazanma ve hazır pompadan almak varken bidonla alıp kendi dökmez.gerçekten dökünce leke vs oluyor.