Gönderen Konu: Yarisimde ufak kaporta hasarı..  (Okunma sayısı 7859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yarisimde ufak kaporta hasarı..
« : Eylül 27, 2012, 11:30:12 »
Arkadaşlar Selam herkese,
Dün fark ettim, sokakta park halinde bulunan Yarisimin bagaj kapağına birisi tekme atmış ve resimde de göreceğiniz üzere kaporta birazcık içeri çökmüş. Boyada ya da metalde zedelenme yok. Sanki iç kısımdan söküp bi çaksam yerine oturacak gibi duruyor  :)  Sizce ne yapayım? Vakumla düzeltiliyor diye duydum yaptıran var mı? maliyet ne kadardır? Kasko mini onarımdan karşılar mı? Bunun için kaskoyu işe karıştırmaya değer mi? Yardımlarınızı bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

Yarisimde ufak kaporta hasarı..
« : Eylül 27, 2012, 11:30:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarisimde ufak kaporta hasarı..
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2012, 11:43:49 »
Boya yaptırtma tabiki.İstanbulda isen bu konuda yardımcı olabilirim tanıdık ve işçiliği güzel usta var ezik göçük düzelten.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2012, 11:52:09 »
Geçmiş olsun. Artık dışarıda araba bırakmaya da gelmiyor. İki gün önce gayet geniş bir yere bıraktığım aracımın aynasına biri çarpıp geçmiş. Arabaya binerken aynanın içe doğru bükük olduğunu gördüm. Sinirlenmemek elde değil.

Sizin aracınızda boyalık bir şey görünmüyor. Bu göçükleri bir şekilde hallediyorlar ama tekniğini bilemiyorum. Sanayide herhangi bir kaportacıya gösterebilirsiniz fikir almak açısından. Autoking de yapıyor bu düzeltmeleri. Kaskonuzda mini onarım hizmetiniz varsa Direkt Autoking e de gidebilirsiniz. Herhangi bir ücret almadan araçtaki hasara bakıp yapılabilecekler hakkında fikir veriyorlar. Yaptırmaya karar vermek size kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2012, 17:17:03 »
Boya yaptırtma tabiki.İstanbulda isen bu konuda yardımcı olabilirim tanıdık ve işçiliği güzel usta var ezik göçük düzelten.

Geçmiş olsun. Artık dışarıda araba bırakmaya da gelmiyor. İki gün önce gayet geniş bir yere bıraktığım aracımın aynasına biri çarpıp geçmiş. Arabaya binerken aynanın içe doğru bükük olduğunu gördüm. Sinirlenmemek elde değil.

Sizin aracınızda boyalık bir şey görünmüyor. Bu göçükleri bir şekilde hallediyorlar ama tekniğini bilemiyorum. Sanayide herhangi bir kaportacıya gösterebilirsiniz fikir almak açısından. Autoking de yapıyor bu düzeltmeleri. Kaskonuzda mini onarım hizmetiniz varsa Direkt Autoking e de gidebilirsiniz. Herhangi bir ücret almadan araçtaki hasara bakıp yapılabilecekler hakkında fikir veriyorlar. Yaptırmaya karar vermek size kalıyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Liberty den Kaskom var ve mini onarımı da içeriyor. Ama acaba mini onarımla Hasarsızlık indirimi delinmiyor dense de seneye Kasko primimi yüksek tutarlar mı?
Yoksa hiç Kaskoyu bulaştırmadan gidip kendim mi yaptırayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2012, 17:26:48 »
mini onarım tutarını öğrenip ona göre yaptırt hasarsızlık indirimini kullan seneye.boşyere neden vereceksin cebinden ücreti ;)
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2012, 22:24:45 »
20-30 tl ye  yaparlar onu ya.Vakumla azcık çekecek.50 tl olsun hadi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2012, 22:29:26 »
20-30 tl ye  yaparlar onu ya.Vakumla azcık çekecek.50 tl olsun hadi.

Heh işte aradığım cevap bu  :D  :alkis: Ama bir cevaba daha ihtiyacım var. Bu fiyatlara (50-100 TL arasına) bunu kime nereye yaptırabilirim? Daha önce vakumla kaporta düzelttiren birisi varmı aramızda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2012, 23:59:42 »
Gerçekten artık her yer dengesiz dolu. Geçenlerde Ankarada Ankamall da aracımı park ettim ve içinde arkadaşı beklemeye başladım. Yanıma bir transporter yanaştı. Ön kapı açıldı ve bir amca indi. İnerken kapıyı o kadar açtı ki benim aynaya vurdu. Ben de bir daha aynı dengesizliği yapmasın diye içeriden aynayı kapattım. Amca hiç istifini bozmadan döndü ve benim içeriden otomatik kapattığım aynayı kanırtarak açtı. Aracın şöförü ne inerken ne binerken kocamanı ikaz etmedi. Gel de her ikisine de kızma.
Not: Ben arabanın içerisinde oturuyorum ve amcanın açtığı ayna da şöför tarafı aynası.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2012, 12:10:26 »
Gerçekten artık her yer dengesiz dolu. Geçenlerde Ankarada Ankamall da aracımı park ettim ve içinde arkadaşı beklemeye başladım. Yanıma bir transporter yanaştı. Ön kapı açıldı ve bir amca indi. İnerken kapıyı o kadar açtı ki benim aynaya vurdu. Ben de bir daha aynı dengesizliği yapmasın diye içeriden aynayı kapattım. Amca hiç istifini bozmadan döndü ve benim içeriden otomatik kapattığım aynayı kanırtarak açtı. Aracın şöförü ne inerken ne binerken kocamanı ikaz etmedi. Gel de her ikisine de kızma.
Not: Ben arabanın içerisinde oturuyorum ve amcanın açtığı ayna da şöför tarafı aynası.

Haklısınız insanlar artık başkasına zarar verir miyim düşüncesini aklından bile geçirmeden hareket eder oldular. Mesela ben yanlışlıkla da olsa birinin kaportasına bu hasarı yapsam ve park halindeki aracın sürücüsünü bulamasam kaçıp gitmem kartımı camının bir kenarına sıkıştırır beni aramasını beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2012, 12:22:42 »
Heh işte aradığım cevap bu  :D  :alkis: Ama bir cevaba daha ihtiyacım var. Bu fiyatlara (50-100 TL arasına) bunu kime nereye yaptırabilirim? Daha önce vakumla kaporta düzelttiren birisi varmı aramızda?

bu tür işlemleri cok fazla yaptırttık fakat bu işlem için oluşacak fiyat nedir bilemem hasarı görmek isteyebilir usta.
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2012, 14:41:19 »
Autoking in web sitesinden form doldurdum. Hasarın resmini ekledim hasar olarak boya gerektirmeyen göçük seçeneğini seçtim, kaskoyu bu işe bulaştırmazsam masraf ne çıkar acaba düşüncesi ile kaskom yok dedim ve sistem 75 TL rakam çıkardı. Tabi sitede göçük çapı 5cm seçeneği vardı sadece o nedenle onu seçebildim. Ancak benim göçük çapı 10 cm vardır. Eğer gerçekten 75 TL ye yaparlarsa Autoking e yaptırırım. Webdeki formu doldurduktan sonra arkadaşlarımız sizi arayacaklar ibaresi çıktı. Arasınlar bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2012, 17:18:19 »
Arkadaşlar az önce Autoking den aradılar. Mini onarım dahilinde ücretsiz ve Kaskoyu deldirmeden yapılabilir dediler. Arayan bayanın dediğine göre Liberty dışındaki bir çok sigorta şirketi mini onarım dahilinde diyip dosyaya yine de işletiyormuş mini onarım bedelini. O nedenle kasko deliniyormuş. Ama Liberty e mini onarımlarda dosyayı dahi vermiyoruz dedi. 13 Ekim Cumartesi sabahına randevu verdiler gidip yaptıracağım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 14, 2012, 15:22:16 »
Arkadaşlar tekrardan selam herkese. Dün Autoking'e gittim ve aracı gösterdim. Göçüğün çapı 5 cm den büyük olduğundan boyasız yapamayız dediler. Öncesinde sanayide rastgele bir kaportacıya gitmiştim. Sanayideki kaportacı boyada ve metalde hasar yok boyasız olur ama çok az belli belirsiz iz kalır demişti. Autoking ise sanırım mini onarım kapsamına almak istemedi be boyayı şart koştu. Şimdi bana İstanbul'da önerebileceğiniz boyasız göçük düzeltebilecek iyi bir usta var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2012, 10:16:48 »
5-10 cm lik bir onarım için 250-300 TL bir masraf çıkarttı usta.Dolu izleri vs gibi işlemlerde kusursuz bir onarım yapıyor birçok kez şahit oldum .
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2012, 10:51:36 »
5-10 cm lik bir onarım için 250-300 TL bir masraf çıkarttı usta.Dolu izleri vs gibi işlemlerde kusursuz bir onarım yapıyor birçok kez şahit oldum .

Selamlar Volkan Bey. Nerede hangi usta? Gerçi tahmin ettiğim rakamın biraz üstünde bu rakam. Tek göçük için mi bu fiyat?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 15, 2012, 10:56:53 »
Selamlar Volkan Bey. Nerede hangi usta? Gerçi tahmin ettiğim rakamın biraz üstünde bu rakam. Tek göçük için mi bu fiyat?

İst.Zeytinburnu tarafında usta ,işçiliği dahil bu rakamlar ortalama.Siz neredesiniz?
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 16, 2012, 15:06:16 »
İst.Zeytinburnu tarafında usta ,işçiliği dahil bu rakamlar ortalama.Siz neredesiniz?

Ben İstanbul Bahçelievler'de oturuyorum. Ancak işçilik dahil demişsiniz. Benimkinde boya olmayacak sadece düzeltme olacak boyası sağlam. Siz yine de bana o ustanın iletişim bilgilerini verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 16, 2012, 15:12:53 »
Ben İstanbul Bahçelievler'de oturuyorum. Ancak işçilik dahil demişsiniz. Benimkinde boya olmayacak sadece düzeltme olacak boyası sağlam. Siz yine de bana o ustanın iletişim bilgilerini verirseniz sevinirim.

P.M den gönderdim abi.
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 16, 2012, 15:38:05 »
Rıdvan bey geçmiş olsun, konuyu tam net okuyamadım açıkcası ama Kaskonuzun anlaşması varsa Auto Kingde ücretsiz yapıyorlar hem de hasarsılzık vs gibi konulara girmiyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 16, 2012, 15:42:49 »
Rıdvan bey geçmiş olsun, konuyu tam net okuyamadım açıkcası ama Kaskonuzun anlaşması varsa Auto Kingde ücretsiz yapıyorlar hem de hasarsılzık vs gibi konulara girmiyor.
Auto King mini onarım dısında kalır demiş işlem için :)
R1 3 5 
  2 4 6