Gönderen Konu: Yarisimde ufak kaporta hasarı..  (Okunma sayısı 7861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarisimde ufak kaporta hasarı..
« Yanıtla #20 : Ekim 16, 2012, 15:47:04 »
Benim başımada gelmişti böyle bişey. Ve malesef boyanmak zorunda kaldı ve boyandıda. Şimdi avensisimde 10 cm kadar bi sürtme var. Onu yaptırmam gerekiyor hemen sağ arka çamurluğun üstünde. Onun için komple parçayı boyayacaklar diye tahmin ediyorum ve içim gidiyor..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 16, 2012, 15:47:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 16, 2012, 16:36:21 »
Rıdvan bey geçmiş olsun, konuyu tam net okuyamadım açıkcası ama Kaskonuzun anlaşması varsa Auto Kingde ücretsiz yapıyorlar hem de hasarsılzık vs gibi konulara girmiyor.

Evet Sercan Bey, Autoking e gittim. Sırf çapı 5 cm den büyük diye mini onarıma dahil etmedikleri gibi boyasız olmaz dediler. Oysa boyasız yapılabilinecek bir işlem. Arabada gram boya yok Autoking e yaptırıp hem aracın boyasızlığının hem de kaskonun delinmesini istemedim. Vakumla yada başka yöntemle düzeltebilecek usta arıyorum. Sanayi de rastgele bir ustaya sordum boyasız 70 TL ye yaparım çok az iz kalır belli bile olmaz dedi ancak ustayı tanımadığım için temiz yapar mı? bilemedim, Volkan beyin bahsettiği ustayı aradım yumruk büyüklüğünde yeri 250 TL den yapıyorum dedi. Ancak biraz yüksek geldi rakam açıkçası. Forumda arkadaşların başına bu tarz bir konu geldi mi ucuz ve temiz yapan tanıdığı olan var mı diye bu konuyu açtım cevapları bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 16, 2012, 17:55:38 »
Mini onarımı ne olarak yapıyorlar anlamadım..o kadar ufak bir bölüm mini onarıma girmedikten sonra nasıl bir hasar giriyor merak ettim..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 23, 2012, 20:18:26 »
Evet Sercan Bey, Autoking e gittim. Sırf çapı 5 cm den büyük diye mini onarıma dahil etmedikleri gibi boyasız olmaz dediler. Oysa boyasız yapılabilinecek bir işlem. Arabada gram boya yok Autoking e yaptırıp hem aracın boyasızlığının hem de kaskonun delinmesini istemedim. Vakumla yada başka yöntemle düzeltebilecek usta arıyorum. Sanayi de rastgele bir ustaya sordum boyasız 70 TL ye yaparım çok az iz kalır belli bile olmaz dedi ancak ustayı tanımadığım için temiz yapar mı? bilemedim, Volkan beyin bahsettiği ustayı aradım yumruk büyüklüğünde yeri 250 TL den yapıyorum dedi. Ancak biraz yüksek geldi rakam açıkçası. Forumda arkadaşların başına bu tarz bir konu geldi mi ucuz ve temiz yapan tanıdığı olan var mı diye bu konuyu açtım cevapları bekliyorum :)

Rıdvan bey, 5 cm den büyükse malesef şartlar geçerli olmuyor. İStanbulun neresinde ikamet ediyorsunuz? Maslak Oto sanayide bir arkadaşım var yağlı çekiçle bir işlem yapılabilir gibi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 23, 2012, 20:56:51 »
Rıdvan bey, 5 cm den büyükse malesef şartlar geçerli olmuyor. İStanbulun neresinde ikamet ediyorsunuz? Maslak Oto sanayide bir arkadaşım var yağlı çekiçle bir işlem yapılabilir gibi.

Sercan Bey, Bahçelievler de oturuyorum ancak iş yerim Maslak'ta. Yağlı çekiç dediğiniz yöntem nedir? Eğer boyasız bir şekilde eski görünümüne kavuşacaksa yaptırabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 23, 2012, 20:59:58 »
öncelikle geçmiş olsun resimi inceledim de bence bagajın iç döşemesini söküp içerden  çok sert olmayan bi cisimle itiklerseniz düzelir   kalırsa birtek üst kısımda kalır orayıda arkasına şamriyel koyarak çekiçleyin   orjinal gibi olur  sonrada bi pasta çektinizmi tamam dır tabi böyle şeylere eliniz yatkınsa ben kendi aracım da daha kötü durumdaki darbeleri bile düzeltmiştim
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 26, 2012, 00:21:42 »

Sercan bey selamlar,
Aracımı hala yaptırmadım. Maslaktaki arkadaşınızın yaptığı yağlı çekiç olayı hakkında sizden bilgi alabilir miyim? Yaptığı işlem nedir? Sizce benim onarım ortalama ne kadar tutar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 26, 2012, 01:04:22 »
Arkadaşlar Selam herkese,
Dün fark ettim, sokakta park halinde bulunan Yarisimin bagaj kapağına birisi tekme atmış ve resimde de göreceğiniz üzere kaporta birazcık içeri çökmüş. Boyada ya da metalde zedelenme yok. Sanki iç kısımdan söküp bir çaksam yerine oturacak gibi duruyor  :)  Sizce ne yapayım? Vakumla düzeltiliyor diye duydum yaptıran var mı? maliyet ne kadardır? Kasko mini onarımdan karşılar mı? Bunun için kaskoyu işe karıştırmaya değer mi? Yardımlarınızı bekliyorum...
Rıdvan bey öncelikle allah başka kaza bela vermesin inşallah. ben de çok tutacağını zannetmiyorum. Köşe bir yer olsa sıkıntı olurdu ama vakumlu yerine gelir herhalde. Bagaj kapağı içinden el girecek kadar boşluk varsa kendiniz de yabpabilirsiniz, kaportayı yağladıktan sonra, boya çatlamasın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 26, 2012, 02:04:38 »
Rıdvan bey öncelikle allah başka kaza bela vermesin inşallah. ben de çok tutacağını zannetmiyorum. Köşe bir yer olsa sıkıntı olurdu ama vakumlu yerine gelir herhalde. Bagaj kapağı içinden el girecek kadar boşluk varsa kendiniz de yabpabilirsiniz, kaportayı yağladıktan sonra, boya çatlamasın diye.

Bilgilendirme için teşekkürler Önder bey. Aslında dediğiniz mantıklı ancak ben yine de usta eli değsin istiyorum. Ancak yağlı çekiç olayını şimdi daha iyi anladım. Kaportayı boya çatlamasın diye yağlayıp arkadan çekiçle düzeltme yapacaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 26, 2012, 18:45:23 »
Bilgilendirme için teşekkürler Önder bey. Aslında dediğiniz mantıklı ancak ben yine de usta eli değsin istiyorum. Ancak yağlı çekiç olayını şimdi daha iyi anladım. Kaportayı boya çatlamasın diye yağlayıp arkadan çekiçle düzeltme yapacaklar.
Ben de sanayide şahit olmuştum, öğrendim neden yağ sürdüklerini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 04, 2012, 02:41:46 »
Sercan bey selamlar,
Aracımı hala yaptırmadım. Maslaktaki arkadaşınızın yaptığı yağlı çekiç olayı hakkında sizden bilgi alabilir miyim? Yaptığı işlem nedir? Sizce benim onarım ortalama ne kadar tutar?

Rıdvan bey özür diliyorum gezinirken benden cevap beklediğiniz gördüm bazen gözden kaçıyor, Maslak oto sanayide  Auto kingin yaptığına yakın bir işlemle yapılıyor. Ama Auto kingin yaptığı sistemi aynı şekilde yapanlarda varmış geçenlerde konuşuyordum hatta bir arkadaşımla ama eğer isterseniz kaportacı arkadaşıma gösterebiliriz ya da sizi yönlendirebilirim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 04, 2012, 04:04:32 »
İstanbulda usta bilmiyorum. Ankara'da olsa bu isin erbabı bir kaportacim Var ama. Autoking i bosverin aracı kimin yaptıgı bile belli değil. Dolu göçügunü bile söküp ittirerek yapıyorlar vakumla uğraşmak islerine gelmiyor. Ayrıca hasarsızlik diye reklam yapıp durmalarına rağmen ufacık seyleri bile bu o kapsama girmiyor diyip kestiriyorlar.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 08, 2012, 18:45:27 »
Rıdvan bey özür diliyorum gezinirken benden cevap beklediğiniz gördüm bazen gözden kaçıyor, Maslak oto sanayide  Auto kingin yaptığına yakın bir işlemle yapılıyor. Ama Auto kingin yaptığı sistemi aynı şekilde yapanlarda varmış geçenlerde konuşuyordum hatta bir arkadaşımla ama eğer isterseniz kaportacı arkadaşıma gösterebiliriz ya da sizi yönlendirebilirim.

Önemli değil Sercan bey aciliyeti yok konunun :) Evet Maslak Sanayi iş yerime yakın o nedenle orası bana uyar. Bir ara kaportacı arkadaşınızın bilgilerini alayım müsait bir zamanda gösterelim aracı bakalım ne diyecek. Teşekkürler ilginiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 08, 2012, 18:48:50 »
İstanbulda usta bilmiyorum. Ankara'da olsa bu isin erbabı bir kaportacim Var ama. Autoking i bosverin aracı kimin yaptıgı bile belli değil. Dolu göçügunü bile söküp ittirerek yapıyorlar vakumla uğraşmak islerine gelmiyor. Ayrıca hasarsızlik diye reklam yapıp durmalarına rağmen ufacık seyleri bile bu o kapsama girmiyor diyip kestiriyorlar.

Teşekkürler Emre bey ama Ankara çok uzak :) Autoking i boş verdim zaten :) Bence Autoking zaten sadece bir markadan ibaret. Sonuçta işi orada çalışan ustalar yapıyor. Eminim Sanayide kaporta işini oradaki ustalardan çok daha iyi yapabilen yüzlerce usta vardır. İşte onlardan birine denk gelmek istiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 08, 2012, 22:25:24 »
Başka bir forumda denk gelmiştim. Aracınızı hala yaptırmadıysanız bence bu ustayla bir görüşün. Ustayı ben tanımam sadece forumda denk geldi bilginize.
http://www.detailingturkey.net/showthread.php?t=22977

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 08, 2012, 23:21:27 »
Geçmiş olsun Rıdvan bey,
Kasımpaşa Kulaksız tarafı size ters kalmassa Cengiz usta var boyayı bozmadan sorunsuzca düzeltiyor, ben aracımda iki bölgeye uygulama yaptırmıştım gayet temiz ve sorunsuz iş çıkarmışlardı,isterseniz telefonunu verebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 13, 2012, 11:31:09 »
Önemli değil Sercan bey aciliyeti yok konunun :) Evet Maslak Sanayi iş yerime yakın o nedenle orası bana uyar. Bir ara kaportacı arkadaşınızın bilgilerini alayım müsait bir zamanda gösterelim aracı bakalım ne diyecek. Teşekkürler ilginiz için.

Seve seve fakat arkadaşım şu an hastanede ameliyat oldu, Trafik kazası yaptı malesef şu an durumu iyi, iyileşmeyi bekliyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 13, 2012, 19:15:19 »
Rıdvan bey geçmiş olsun,benzer bir olay 10 gün önce benimde başıma geldi her zaman ki ustama gittim sordum boyasız düzeltilemez dedi,boyanarak yapılırsa da 800 tl civarında olur dedi tersleme döndüm geri
biraz araştırdım ve PDR-smart diye bir yöntem varmış aradım buldum sanayide yapan bir usta,oturduk konuştuk makina ve sistem yeni olduğundan kimse bilmiyor dedi (bende tesadüfen el ilanından buldum)
pazartesi için randevu aldım,hayırlısı bakalım
sonuçları paylaşırım
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 14, 2012, 01:08:14 »
Başka bir forumda denk gelmiştim. Aracınızı hala yaptırmadıysanız bence bu ustayla bir görüşün. Ustayı ben tanımam sadece forumda denk geldi bilginize.
http://www.detailingturkey.net/showthread.php?t=22977

Teşekkürler Selçuk bey. Hakikaten güzel işler çıkarmış usta. Bu ustaya sorayım bakalım yeri neredeymiş kaça yapar vs..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 14, 2012, 01:09:15 »
Geçmiş olsun Rıdvan bey,
Kasımpaşa Kulaksız tarafı size ters kalmassa Cengiz usta var boyayı bozmadan sorunsuzca düzeltiyor, ben aracımda iki bölgeye uygulama yaptırmıştım gayet temiz ve sorunsuz iş çıkarmışlardı,isterseniz telefonunu verebilirim.

Teşekkürler Serdar bey. Alayım ben şimdiden telefonunu. Bu aralar işlerim yoğun. İlk fırsatta bir günümü ayırıp bu ustalara tek tek uğrayacağım.