Gönderen Konu: Corollamı satıp sıfır km auris almak istiyorum  (Okunma sayısı 2443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corollamı satıp sıfır km auris almak istiyorum
« : Eylül 23, 2012, 08:46:03 »
2009 model D-4D 71,000 km de corolla aracım var. Aracımı değiştirip sıfır km dizel bir auris almak istiyorum. Hem model yenilemiş olacağım hem de corollaya göre kısa bir araç olduğu için eşimin araba kullanmasını kolaylaştırmış olacağım. Tabi ki bazı çekincelerim var. Arabamı çok seviyorum, auris yeni de olsa corollayı aratır mı diye düşünüyorum. Corolla ile bir depo yakıtla ancak 800 km gidebiliyorum, auris için 1100 km yoldan bahsedenler var. Doğru mudur bilmiyorum. Corolla şehir içine girdiğinde 6,5 /7 litre yakıta yükseliyor. (Gerçi aurisin ağırlığı corolladan daha fazla ama.) Bilgi verecek, deneyimlerini paylaşacak arkadaşlarım olursa sevinirim. Aurisin yeni kasası da ocak-şubat ayı gibi gelecekmiş. Onu mu beklesem diyorum. Bir yandan vergilere dün zam geldi. Zor bir karar.   Bilgi verecek, deneyimlerini paylaşacak arkadaşlarım olursa sevinirim.   Geçen yıldan bu yana 13 ayda 24,000 km yol yaptım. İşyerime gidiş geliş yaparken kullanıyorum arabamı.
2009 Corolla D-4D

Toyota Club Türkiye

Corollamı satıp sıfır km auris almak istiyorum
« : Eylül 23, 2012, 08:46:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollamı satıp sıfır km auris almak istiyorum
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2012, 13:38:26 »
Ben, D segmenti Vectra C mi satıp C segmenti Auris CE aldım. HB araç kullanmak ayrı bir keyif. Benim kabuk değişimimde Auris in konfor ve malzeme kalite farkını olumsuz yönde hissettim.  Ama sürüş keyfi, serilik ve sorunsuzluk noktalrında Auris i sevdim.  Ama siz Toyota sürücüsü olarak o farkı yaşamayacaksınız. Bildiğim kadarıyla göstergeler, klima, radio bile aynı.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2012, 13:39:42 »
yenı kasayı bikaç ay bekle acelen ne kardeş.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2012, 13:46:35 »
30 eylüle kadar ötv zammından oluşan farkı toyota karşılıyor.. fakat benzinlisiyle dizelinin arasında 10.000 tl fark olan bir markadan sıfır dizel araç almak taksici değilseniz pek mantıklı değil gibi..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2012, 19:47:34 »
sattığım auris ile istanbul içi ortalama 1000 km yapıyordum . Dizeldi bilginize.
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2012, 19:55:10 »
yeni zamlardan ve kısa süre sonra gelecek zamlardan sonra 2013 lerin fiyat olarak yüksek olacağı kanaatindeyim şuan plazalarda 2012 leri uygun fiyata alabilirsiniz tahminimce...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2012, 20:40:21 »
2012 auris alacaksın.1 ay sonra yağ eksiltecek .piston segman değişecek dıyecekler turbo değişecek diyecekelr canınız iyice sıkılacak.Bildiginiz arabaya bini.Suan için 1,4 dizeller sıkıntılı.Sİzinki 90 hp 190 tork 5 ileri modeli.o motorda sıkıntı yok ama 6 leri 205 tork olanlar sıkıntılı.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2012, 22:56:59 »
tuncay beye tamamen katılıyorum... tuncay beyin bahsettiği kusuru şu başlık altında yakın zamanda ele almıştık.. okumanızda fayda var http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45101.0
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2012, 22:44:24 »
Net söylüyorum AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN! Yanlış anlamayın hiç memnun olmadığım için söylüyorum bende Corolla satıp auris alanlardanım ve çoook pişmanım motor arızasından yıldım! tam 20 defa aynı arızadan servise başvurdum ve hiç bir çözüm bulamadılar! 1.6 comfort extra donanım seviyesinde bir araçtır bu :(
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 64500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2012, 22:46:50 »
Net söylüyorum AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN! Yanlış anlamayın hiç memnun olmadığım için söylüyorum bende Corolla satıp auris alanlardanım ve çoook pişmanım motor arızasından yıldım! tam 20 defa aynı arızadan servise başvurdum ve hiç bir çözüm bulamadılar! 1.6 comfort extra donanım seviyesinde bir araçtır bu :(

arıza neydi tam olarak biraz bilgi verirmisiniz?
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2012, 23:00:26 »
Valfmatic'leri sorunluymuş araba durmadan motor arıza uyarısı veriyor. üstelik çekişten düşüyor. Bundan önce hkikaten bebekmiş kıymetini bilemedim 2004 corollam vardı yine 1.6 benzinli 110 bg bu 132 bg olduğu halde onun gibi gidemiyor yolda.. neyse valfmatic sistemi komple değişti ramazan bayramında bu yüzden arabasız kaldım! Ben şuan şehir dışındayım ve babam Cumartesi günü tekrar arıza verdiğini söyledi ve bugün götürmüş aynı arızayı tekrar verdiğini öğrenmiş! Şu an terbiyesiz servis bize itham ederek ufak hasarı olan aracı bu motor arızası yüzünden değilde marşpiyedeki küçük çökükten dolayı değişim talebinde bulunduğumuzu söylüyor! :@

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2012, 23:04:01 »
Valfmatic'leri sorunluymuş araba durmadan motor arıza uyarısı veriyor. üstelik çekişten düşüyor. Bundan önce hkikaten bebekmiş kıymetini bilemedim 2004 corollam vardı yine 1.6 benzinli 110 bg bu 132 bg olduğu halde onun gibi gidemiyor yolda.. neyse valfmatic sistemi komple değişti ramazan bayramında bu yüzden arabasız kaldım! Ben şuan şehir dışındayım ve babam Cumartesi günü tekrar arıza verdiğini söyledi ve bugün götürmüş aynı arızayı tekrar verdiğini öğrenmiş! Şu an terbiyesiz servis bize itham ederek ufak hasarı olan aracı bu motor arızası yüzünden değilde marşpiyedeki küçük çökükten dolayı değişim talebinde bulunduğumuzu söylüyor! :@
Yanlış anlaşılmasın motor gayet ciddi bir arıza güvenemediğim için geldiğim yere arabamı getiremiyorum Ufak hasar marşpiyedeki çökük

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2012, 18:29:47 »
2007 valvematic ilk çıktıgında aurislerde oldu bu arıza.Avensistede valvematic var avensis sahiplerinden bir şıkayet gelmedi.Forumdada vardı.Valvematic sistemi mi  neydi komple değişmisti bir bayan kullanıcının.Forumda aratun bulun yardımcı olurlar belki.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 03, 2012, 19:51:39 »
dizeli de valfmatic motoru da sıkıntılı olan bir marka nasıl bu kadar satıyor onu da anlamış değilim.toyota eski imajının ekmeğini yiyor 124 bglik dual vvti mtorlarda problem yok.geçen gün 1.6 102 bg jettaya bindim sanki toyotanın 124 ve 132 bg göre daha performanslı geldi motor yüksek devirlerde bizim toyotalar gibi k..çını yırtmıyor gayet güzel.şimdi şunu diyenler olabilir 102 bg nere 124 ve 132 bg nere izlenimim bu.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 03, 2012, 20:25:55 »
corollanın gidememesinin tek sebebi bence dual vvt-i da max torkun çok geç olması 5500de olur mu böyle birşey zaten 6000-6200de max hp 6500 kesici (bence) çok saçma bir motor yapısı... Toyota ile vw arasında çok büyük bir şanzıman farkı var 102 beygir nasıl gidiyor zannediyorsunuz ? Tabikide şanzımandan toyotanın klasik olayı kesinlikle performansa yönelik değil bu hatayı T-sportta da yaptılar.. Açıkçası sadece motora değil ayrıca yürüyene yardımcı olan ögelere de bakmalısınız. Siz isterseniz toyotanin 132lik motorunun kazanına oturan bir vw şanzımanı takın bence ondan sonra konuşalım.. 102 ve 132nin arasında dağlar kadar fark var.. Ayrıca kuzenlerim 2006 model 1.6 fsi passat aldılar 6. viteste 100 kmde oluyor araba ama toyotada 5. viteste 105 civarında oluyor bu ne demek klasik bisiklet olayı dişliniz büyüdükçe ataklığınız artar burdan olayı çıkartın bence..

Ayrıca Konuyu açan kişinin soruya gelirsek bence segment düşürmeyin aracınız evet benzinli ve 1.6 motor ve şehir içinde çok fazla dur kalk  var kırmızısı var kasisi var trafiği var motorun ısınıp verimli hale geçemeden stop etmesi var bence hiç bulaşmayın 1.4 d4d olayına..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2012, 21:05:00 »
benim e12'nin şanzıman oranlarıda çok kötüydü. arabada 5vites 140 diyorum araba resmen bağıra bağıra gidiyordu. mümknünse şanzıman olayına girmesin toyota. psa grubundan alsınlar motoruda şanzımanıda...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2012, 21:09:33 »
benim e12'nin şanzıman oranlarıda çok kötüydü. arabada 5vites 140 diyorum araba resmen bağıra bağıra gidiyordu. mümknünse şanzıman olayına girmesin toyota. psa grubundan alsınlar motoruda şanzımanıda...

işte ekonomi ve biraz daha hız için vvt-i motora kayıtsız şartsız 6 vitesli şanzıman olması lazım babamla oturup baya düşündük az daha alıyorduk taktıracaktık ama sorun şu bulamadık yine iş havada kaldı :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 05, 2012, 14:29:43 »
2007 valvematic ilk çıktıgında aurislerde oldu bu arıza.Avensistede valvematic var avensis sahiplerinden bir şıkayet gelmedi.Forumdada vardı.Valvematic sistemi mi  neydi komple değişmisti bir bayan kullanıcının.Forumda aratun bulun yardımcı olurlar belki.
Araca eksper gönderdiler fabrikadan bulamadılar bişe! Şimdi tekrar gönderdiler 1 ay kadar denenecekmiş ne bulacaklarsa artık bilemiyorum fakat hem terbiyesiz servis hemde bu arızalı oto yüzünden toyotadan buz gibi soğudum! aracı iade alırlarsa paramı alıp volvo'ya geçecem. Al bir S40-D2 Yıllarca bin! 100 km'de toyotanın hayal olarak sunduğu yakıt ekonomisi veriyor: Şehir içi 4.3 lt şehir dışı 3.5 lt motorin millet beleş geziyor biz pompacılarla kanka olduk  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2012, 15:01:36 »
Bir toyotacı olarak değerlendirdim ve şu kanıya vardım. 1,4 90 beygirlik bir araca (üstelik yağ eksiltme gibi problemler varken) ne kadar donanımlı da olsa 47,000- 48,000 TL verilmez. Fiat Bravo bile düşünüyorum, Auris düşünmüyorum.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 13, 2012, 21:34:25 »
Bir toyotacı olarak değerlendirdim ve şu kanıya vardım. 1,4 90 beygirlik bir araca (üstelik yağ eksiltme gibi problemler varken) ne kadar donanımlı da olsa 47,000- 48,000 TL verilmez. Fiat Bravo bile düşünüyorum, Auris düşünmüyorum.
En doğrusunu düşünüyorsunuz! :) Biz yandık sizde yanmayın, Toyota ne yazık ki eski toyota değil! :( Ama fiat da çok sağlam değil en doğrusu yine alman ve isveç arabaları! Ben şahsen bundan sonra volvo almayı düşünüyorum, Hükümetin ötv kazığıyla volvo s40 d2 (dizel) modeli 61000 tl yakıt tüketim verileri de rüya gibi  :asikadam: :alkis: :alkis: