Gönderen Konu: brc mi? zavoli mi?  (Okunma sayısı 20399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
brc mi? zavoli mi?
« : Eylül 21, 2012, 18:08:47 »
merhabalar,
2011 yılı ocak ayında auris aldım ve bu zamana kadar 30 bin km yol yaptım. Benzin fiyatları malum ve devir tasarruf devri oluncada tüp taktırmak zaruri bir hal aldı benim için ve yaklaşık iki haftadır elimden geldiğince arştırdım ve tam brc taktırmaya karar vermiştimki bugün toyata serviste görüştüğüm bir usta tüp taktırma, taktıracaksanda  zavoli takdır deyince kafam yeniden karıştı zaten lpg taktırmaya çok sıcak bakan birisi değildim şimdi ne yapacağıma karar veremiyorum... zavoli mi?, brc mi? yoksa başka bir markamı yardımcı olabilecek birileri varmı.
şimdiden herkese teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

brc mi? zavoli mi?
« : Eylül 21, 2012, 18:08:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: brc mi? zavoli mi?
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2012, 18:19:15 »
kit kalitesinden daha önemli olan şey montajın ustalığıdır. Siz iyi bir usta bulun gerisi gelir.
Eğer aynı usta bu iki kitten birini takacaksa, servis yaygınlığından dolayı şahsen BRC yi tercih ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2012, 18:26:58 »
İyi bir usta bulun BRC taktırın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2012, 18:45:37 »
iyi bir marka taktırmak önemli ama işin ustasını bulmak çok daha önemli demekki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2012, 21:09:13 »
size herkes Brc diyecektir ancak ben kesinlikle tavsiye etmeyeceğim Brc'yi.
Enjektör sesleri sizi aşırı derecede rahatsız edecektir. Odun gibi enjektörleri koyacaklar manifoltun üzerine orda kıpkırmızı bir görüntü hem çirkin hemde rahatsız edici.
Zavollide ise enjektörler 2 -2 bölünmektedir.böylece motorda daha  estetik bir şekilde montaj imkanı sağlıyor. Enjektör sesi daha azdır. servis konusunda hiç sıkıntı çekmezsiniz Türkiye'de çoğu yerde servisi yok ücra bir köyde yaşamıyoruz ya zaten.
Toyotalarda lpg sıkıntısı zaten yok. Brc servisleri brc toyotada sıkıntısız diye  milleti kandırıyorlar sanki zavolli falan arıza lambası yakıyor. Adam gibi montajda hiçbir sıkıntı  çekmezsiniz.
He eğer enjektör sesi bana sorun değil derseniz gidin atiker taktırın en azından daha az para vermiş olursunuz kite...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2012, 22:18:50 »
Ben 1 yıldır Brc kullanıyorum 2008 auriste çok çok memnunum. Enjektör sesini içerden duymazsınız dışardayken de biraz duyarsınız abartıcak birşey yok. Arkadaş kıpkırmızı çirkin görüntüden bahsetmiş ama motorun üstündeki plastik kapağın altını nasıl görebiliyor merak ettim doğrusu. Motora bakınca bir fark yok yani rahat olun. Arıza lambası bir kere bile yanmadı. Ama taktırcağınız usta tabiki önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2012, 22:21:44 »
Ben 1 yıldır Brc kullanıyorum 2008 auriste çok çok memnunum. Enjektör sesini içerden duymazsınız dışardayken de biraz duyarsınız abartıcak birşey yok. Arkadaş kıpkırmızı çirkin görüntüden bahsetmiş ama motorun üstündeki plastik kapağın altını nasıl görebiliyor merak ettim doğrusu. Motora bakınca bir fark yok yani rahat olun. Arıza lambası bir kere bile yanmadı. Ama taktırcağınız usta tabiki önemli.
Kendi aracım corollada kazık gibi duruyordu manifoltun üstünde. Auriste plastik kapak manilfoltu kapsıyorsa görmezsiniz tabiki. ama enjektör sesini araç içinden duymamak için sağır olmak lazım...Ya ben arabayı çok dinliyorum ya da siz duymak istemiyorsunuz...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2012, 22:33:50 »
Bizim bir arkadaş 2005 corollasına 2007 yılında zavoli taktırmış, o günden beride sadece arabanın rutin bakımlarını yaptırmış. BRC'de ise 2 yıl 100.000km ayrıca arabanıza lpg den doğacak sorunlar için garanti veriyorlar.

Benim araç sıfır olduğu için, sırf bu garanti meselesinden dolayı BRC taktıracağım. Ama size herkes gibi tavsiyem, ustayı iyi seçin. Ben birkaç gündür Adana'da lpg servislerini arıyorum ve mülakata tabi tutuyorum. İlk sorduğum soru "manifoldu sökerek mi taktıkları" sökmüyoruz diyene iyi günler diyip kapatıyorum. Sadece 1 firma sökmüyoruz ama isterseniz sökeriz, isterseniz arabanızı evden alırız, vs. deyip herkesin istediği fiyatın altında fiyat verince de onu ciddi ciddi düşünmeye başladım. Zaten orayı da tavsiye ettiler.

Bakalım hayırlısı artık, yalnız bana 5 yıllık karı en fazla 2.500 lira oluyor ve sıfır aracın garantisinden de oluyorum, bu kısmını düşününce vazcayıp duruyorum, kararsızlık kötü birşey... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2012, 22:35:13 »
Bence BRC.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2012, 22:39:01 »
Lovato baktınız mı ? Yukarıda da söylendiği gibi Usta faktörü çok büyük.  Zavoli - BRC arasından ise BRC derim..
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2012, 22:45:15 »
ben zavoli taktırdım aşağı yukarı 20000 km yaptım gayet memnunum italyan garantili tanınmış markalardan birini taktırın ama en önemlisi arkadaşlarında dediği gibi iş montajı yapan ustada bitiyor
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2012, 22:45:46 »
Kendi aracım corollada kazık gibi duruyordu manifoltun üstünde. Auriste plastik kapak manilfoltu kapsıyorsa görmezsiniz tabiki. ama enjektör sesini araç içinden duymamak için sağır olmak lazım...Ya ben arabayı çok dinliyorum ya da siz duymak istemiyorsunuz...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34128.0  buyrun benim taktırdığım yerden 0 km corollaya ait bir montaj resmi. Nerde enjektörler? Arkadaşın aracı aurismiş. Şayet sizin corollanız eski kasaysa enjektörler görünüyor ve ses içerden duyuluyor diye genelleme yapmanız hiç doğru değil. Corollanız yeni kasaysa ve enjektörler dışardaysa ise o sizin ustanızın işgüzarlığı... Sağır değilim ve duymak istememek gibi bir durumum da yok. Ses içerden duyulmuyor. Bende my-11 sistemi takılı sizdeki neydi bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2012, 23:08:32 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42474.0

Bu link bizzat kendi aracıma BRC Lpg kiti takılırken çektirdiğim resimlerden oluşmakta...Fikir vermesi açısından ekledim...Fatih beye katılıyorum... Ses konusunda hiçbir sıkıntım yok zaten aracın içinde duyulan herhangi bir ses de  yok...Haaa dışında çok hafif dikiş makinası gibi bir ses var ama o da kafa takılacak bir ses olduğunu düşünmüyorum...Araçlarımızın özelliği nedeniyle bu enjektörler zaten kaputun burun tarafına denk geldiği için ses motor sesiyle zaten absorbe ediliyor...Hyundai modellerinde ise (Takılırken gördüm)motorun konumu nedeniyle enjektörler ön göğsün hemen önüne denk geliyor bu sebeple o araçlarda ses alması olası...Bence BRC taktırın derim...Elektrik aksamını kesmeden orjinale çok yakın bir soketli kablo sistemi kullanıyolar...Linkteki yazım benim de Benzin fiyatlarından ne kadar sıkıntı yaşadığımı anlatmaktadır...Hiç gecikmeden taktırın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2012, 23:14:04 »
e12 vardı resimlerini bulursam eklerim montajdan sonraki...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 21, 2012, 23:25:54 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42474.0

Bu link bizzat kendi aracıma BRC Lpg kiti takılırken çektirdiğim resimlerden oluşmakta...Fikir vermesi açısından ekledim...Fatih beye katılıyorum... Ses konusunda hiçbir sıkıntım yok zaten aracın içinde duyulan herhangi bir ses de  yok...Haaa dışında çok hafif dikiş makinası gibi bir ses var ama o da kafa takılacak bir ses olduğunu düşünmüyorum...Araçlarımızın özelliği nedeniyle bu enjektörler zaten kaputun burun tarafına denk geldiği için ses motor sesiyle zaten absorbe ediliyor...Hyundai modellerinde ise (Takılırken gördüm)motorun konumu nedeniyle enjektörler ön göğsün hemen önüne denk geliyor bu sebeple o araçlarda ses alması olası...Bence BRC taktırın derim...Elektrik aksamını kesmeden orjinale çok yakın bir soketli kablo sistemi kullanıyolar...Linkteki yazım benim de Benzin fiyatlarından ne kadar sıkıntı yaşadığımı anlatmaktadır...Hiç gecikmeden taktırın..
Ses konusunda bir sıkıntınız olmadığına göre bana katılıyorsunuz sanırım Fatih Bey'e değil :)  işin esprisi tabiki:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2012, 00:21:22 »
değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktardığnız için herkese teşekkür edrim. önümüzdeki hafta içi tafsiye üzerine ve refans aldığım brc bölge bayisine taktırmaya kakar verdim şimdilik tabi son dakikada vazgeçmezsem :) hayırlısı olsun diyelim sonuçlarını sizlerle paylaşırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2012, 00:42:11 »
Ses konusunda bir sıkıntınız olmadığına göre bana katılıyorsunuz sanırım Fatih Bey'e değil :)  işin esprisi tabiki:)

Faruk yazacağıma Fatih yazmışım.... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2012, 00:46:46 »
hayırlısı olur umarım,,her ikiside bence kaliteli marka ama ben brc derim..arkadaşım 2 sene önce brc taktırdı,sıkıntı yok..zavolide de sıkıntı olacağını sanmam..ben de çok kararsızım..size tavsiyem yıllık 10 bin km yi aşmıyorsanız hiç taktırmayın..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2012, 21:45:31 »
valla ben takıntılı adamım montajda başında duramadım keşke brc enjektörlerini dinleseydim dedim.  ben arabanın sağından solundan ses gelsin sanayide alırım soluğu kendim yaparım ya da...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2012, 22:34:59 »
Bence Zavoli.  İzmir'de oturuyorsunuz herhalde, eğer kesin taktırmak istiyorsanız Alsancak'da Faruk usta var kesinlikle tavsiye ederim. Lpg'yi taktıralı 24.000 km oldu Allah'a şükür bir sıkıntı çıkarmadı... :)