Gönderen Konu: brc mi? zavoli mi?  (Okunma sayısı 20398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: brc mi? zavoli mi?
« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2012, 00:39:39 »
Merhaba ;
Bu sektörde elektronik enjektör kullanan iki marka vardır ; birisi Prins diğeri BRC dir. Diğer markaların tamamı selenoıd valfli enjektör kullanır.Daha önceki yazılarımda hangi enjektörün ne kalitede olduğunu bulabilirsiniz fakat zavoli enjektörleri ile BRC ino3 my9 hi-tec enjektörler kıyaslanamaz.
Enjektör sesi konusunda brc nın yenı tıp enjektörleri(1.5 yıldır piyasada) önceki tipine nazaran daha sessizdir fakat hangi tip olursa olsun  enjektör sesını arac ıçerisinden duyamazsınız ; sizin aracınızda duyuluyorsa bu montaj hatasıdır.Enjektör raili muhakkak motor bolğu ile temashalindedir, bu nedenle o sesi duyuyorsunuzdur.
Özetle Zavoli iyi bir üründür fakat gerek enjektörleri gerek yazılımı gerek servis ağı gerekse satış sonrası destek hizmeti açısından BRC bir kaç adım öndedir.

Kendi aracım corollada kazık gibi duruyordu manifoltun üstünde. Auriste plastik kapak manilfoltu kapsıyorsa görmezsiniz tabiki. ama enjektör sesini araç içinden duymamak için sağır olmak lazım...Ya ben arabayı çok dinliyorum ya da siz duymak istemiyorsunuz...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2012, 00:39:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2012, 10:27:15 »
Merhaba ;
Bu sektörde elektronik enjektör kullanan iki marka vardır ; birisi Prins diğeri BRC dir. Diğer markaların tamamı selenoıd valfli enjektör kullanır.Daha önceki yazılarımda hangi enjektörün ne kalitede olduğunu bulabilirsiniz fakat zavoli enjektörleri ile BRC ino3 my9 hi-tec enjektörler kıyaslanamaz.
Enjektör sesi konusunda brc nın yenı tıp enjektörleri(1.5 yıldır piyasada) önceki tipine nazaran daha sessizdir fakat hangi tip olursa olsun  enjektör sesını arac ıçerisinden duyamazsınız ; sizin aracınızda duyuluyorsa bu montaj hatasıdır.Enjektör raili muhakkak motor bolğu ile temashalindedir, bu nedenle o sesi duyuyorsunuzdur.
Özetle Zavoli iyi bir üründür fakat gerek enjektörleri gerek yazılımı gerek servis ağı gerekse satış sonrası destek hizmeti açısından BRC bir kaç adım öndedir.

Hımm, bakın ben BRC'nin enjektörlerinin elektronik olduğunu bilmiyordum ve aklım sürekli prinse kayıyordu. Bu durumda, enjektör, teknik destek, sigorta, vs. durumlarından ötürü kesin BRC zaten.

Adana polat gaza selamınızı ilettim ve bana güzel sayılacak bir fiyat verdiler. Önümüzdeki hafta içi arabayı evden gelip alacaklar ve takılacak. Tek sorun manifoldu söktürüp, söktürmemek konusunda tereddütdeyim. Ben sökülmesinden yanayım, bayi sökülmemesinden yana çünkü contaların tam oturmaması söz konusu olabiliyormuş. Ama siz isterseniz söküp yaparız dediler. Bi karar veremedim o konuda daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2012, 13:54:03 »
mehmet bey aracınız az yakıyordu 5,0 lt.TÜp yazık eder arabaya ...iyi düşünün
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 03, 2012, 20:00:07 »
Nihayet aurisime geçen hafta içi brc marka lpg  taktırdım. şimdilik hiç bir sıkıntı yok, işçiliktende gayet memnun kaldım. 40lt lik tank takıldı 87 tl civarında fullendi. 133 km yaptıktan sonra yine fulledim ama farklı bir yakıt istasyonundan oldu ve 29.50 tl ye fullendi 11.5 litre gaz aldı ş.içi yakıt tüketimi 221 krş çıktı aslında beklentimin birazda olsa üstünde bir değer, neyse
izmirde aracına lpg taktırmak isteyenler varsa karabağlardaki brc bölge bayiini düşüne bilirler ben memnun kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 03, 2012, 21:11:56 »
http://imageshack.us/photo/my-images/809/img20120925154357.jpg/
Ahanda böyle oldu brc taktırınca :D arabanın kaputunu açasım gelmiyordu...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 03, 2012, 21:20:27 »
BRC ama fazla km yapmıyorsa taktırma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Ekim 03, 2012, 21:58:26 »
yaklaşık 1 hafta önce auris 1.33 comfort aracıma zavoli akıllı kit takdırdım ve şu ana kadar çok memnunum bi problem yaşamadım performansından da gayet memnunum taktırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim ama kit in akıllı kit olmasına dikkat edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 03, 2012, 22:02:21 »
BRC 2008 takılı hiç sıkıntı yapmadı :) Nazar değmesin.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 04, 2012, 01:32:00 »
Bence Bmc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ekim 04, 2012, 14:14:14 »
mehmet bey aracınız az yakıyordu 5,0 lt.TÜp yazık eder arabaya ...iyi düşünün

Mesajınızı şimdi farkettim, Brc taktırdım, şuanda aracı normal şartlar altında yani sakin değil olması gerektiği gibi kullanıyorum, yol bilgisayarı şehiriçi 6.9lt gösteriyor, ilk dolum 20tl'lik 8.06litre gaz aldım bitene kadar çabaladım ve 114km gitti, yani yaklaşık 7.6lt ortalama yapmış 100km için.

Ama bu Adana için geçerli Antep ve Kilis'te ortalama 8'li değerlerdeydi.

LPG taktırmamın tek bir nedeni var o da psikolojimi rahatlatmak ve arabaya dilediğimce binmek, sonuçta da bu oldu ve kendimi kısmadan binmeye başladım, km değerlerim hortladı doğal olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 04, 2012, 22:28:01 »
demek sizde başarmadınız oysaki şöförlüğünüz; nerede gaza basıp nerede frene basacağınızı ve hangı devırde hangı vıteste kullanacagınız ıyı bılmenıze ragmen sizde lpg ye geçtiniz.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ekim 04, 2012, 22:51:50 »
demek sizde başarmadınız oysaki şöförlüğünüz; nerede gaza basıp nerede frene basacağınızı ve hangı devırde hangı vıteste kullanacagınız ıyı bılmenıze ragmen sizde lpg ye geçtiniz.

Dediğim gibi tamamen psikolojik rahatlama, benzin zamları alıp başını gidince ne kadar dikkat edersem edeyim (6,6Lt * 4,85Tl) km başına gider 32 kuruş oldu, Lpg ile 19kuruş(7,63lt*2,48Tl)

Yine fren, kırmızı ışık vs. dikkatli kullanıyorum, değiştirdiğim tek sürüş alışkanlığım; vites değiştirme göstergesine uymadan yoluma bakarak motor sesi ve içgüdü ile vites değiştirmek. Ortalamam 6,6Lt.den, 6,9Lt.ye çıktı.

Benim için en büyük artısı; hanım çoluk çocuk sıkılınca, hadi atlayın arabaya bir hava alıp gelelim dediğimde aklıma yakılacak benzin korkusu gelmeden,  relax durumda anahtarı alıp çıkmaktan başka birşey gelmiyor.

1.000km bakımına gittiğimde, Toyota servisi ile görüştüm, "bugüne kadar kaç toyota lpg arızası ile geldi veya geliyor" dedim, onlarda bana "sadece arıza lambası için geliniyor" dedi. Yani hiç subapları erimiş veya motoru bitmiş araç gelmiyor mu? dedim yok öyle gelen araç yok dediler. Opelde çalışan bacanağın yanına gittim ne yapalım dedim, o da "opel alsa idin taktırma derdim ama toyota olunca sen bilirsin, bak şu içeride gördüğün araçların çoğu lpg.den dolayı arızalı bekliyor" dedi.

Şöyle bir düşününce; 50.000km sonra aracı satacağım ve alan kişi "ohhh ohhh arabaya lpg bile takmamış, güzel bakmış" deyip, aldığı gibi lpg taktırıp binecek.

Yine kendi yaptığım program ile 5 yıllık karımı hesapladığımda ve tüm masrafları çıkınca 3.500lira karım oluyor, yılda 700lira kim getiripte verir ki insana.

Velhasıl kelam, anan aşağı, baban yukarı derken 40 gün düşünüp, taşındıktan sonra, gözümü kapatıp taktırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 04, 2012, 22:57:42 »
LPG ye en karşı olan bendim
ama şimdi düşünmeye başladım
nedeni hem bu anormal zam furyası
hem de hondanın BRC ile yaptığı anlaşma sonucu fabrikasyon lpg li civicler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 04, 2012, 23:09:33 »
kemal abi bir depo lpg ile 90 tl şehir içi 350 km yapıyorum.Hergün 30 km.Bu 30 km 15 ışık var ve herbirini enaz 2 sefer geçebiliyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 04, 2012, 23:14:49 »
hayırlı olsun mehmet ali bey bende dayanamadım lpg li araç aldım
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Ekim 04, 2012, 23:18:30 »
hayırlı olsun mehmet ali bey bende dayanamadım lpg li araç aldım

Sağolun, sizin aracınızda hayırlı, uğurlu olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ekim 04, 2012, 23:28:41 »
Nihayet aurisime geçen hafta içi brc marka lpg  taktırdım. şimdilik hiç bir sıkıntı yok, işçiliktende gayet memnun kaldım. 40lt lik tank takıldı 87 tl civarında fullendi. 133 km yaptıktan sonra yine fulledim ama farklı bir yakıt istasyonundan oldu ve 29.50 tl ye fullendi 11.5 litre gaz aldı ş.içi yakıt tüketimi 221 krş çıktı aslında beklentimin birazda olsa üstünde bir değer, neyse
izmirde aracına lpg taktırmak isteyenler varsa karabağlardaki brc bölge bayiini düşüne bilirler ben memnun kaldım.
Mert bey siz 22.1 kuruşa fazlamı diyorsunuz bence tekrar düşünün aracınız neredeyse dizel gibi yakıyor daha azını bence asla düşünmeyin.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ekim 04, 2012, 23:40:40 »
Mert bey siz 22.1 kuruşa fazlamı diyorsunuz bence tekrar düşünün aracınız neredeyse dizel gibi yakıyor daha azını bence asla düşünmeyin.

Araç ne kadar fakir karışım yani hava oranı yüksek yakıtla çalışırsa, motorunuz o oranda zarar görür diye biliyorum,

Şehir içi benzinin 1.2 katı, şehir dışı ise 1.1 katı yakması teorik olarak normal olan değerdir...

(diye biliyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 08, 2012, 15:00:59 »
kemal abi bir depo lpg ile 90 tl şehir içi 350 km yapıyorum.Hergün 30 km.Bu 30 km 15 ışık var ve herbirini enaz 2 sefer geçebiliyorum.
ş. içi 1 depo benzinle (200 Tl.) 400 km.yapabiliyorum, demek ki lpg yarı yarıya farkediyor
şu yeni çıkan lpg li civic ile bayaa ilgilenmeye başladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ekim 08, 2012, 17:16:00 »
Haftasonu Mersin'e gidip geldim, Adana'dan mogaz ile depoyu fulledim, yaklaşık 70km otoban olmak üzere ve gerisi şehir içi olarak tam 125km olunca depoyu milangaz ile tekrar fulledim, yol bilgisayarı 5.8 ortalama gösteriyordu ve araç tam 20 liralık gaz aldı(2,47'den).

Hesapladım km başına 16 kuruş ediyor, çok çok  az çıktı ve huylanmaya başladım, dediğim gibi fakir karışım motora zarar veriyor, taktırdığım bayiye başvurmayı düşünüyorum.

Şimdi birkaç gün daha binip mogazdan depoyu tekrar fulleyeceğim, yine aynı değer çıkar ise doğruca bayideyim.