Gönderen Konu: Avensis alıcam yardım lütfen  (Okunma sayısı 11508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Avensis alıcam yardım lütfen
« : Eylül 19, 2012, 10:50:23 »
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle forum yöneticilerine teşekkür ederim.
Siz değerli Toyota kullanıcısı arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.
Ben 2004 veya 2006 TOYOTA AVENSİS 2.0 Executive Elegant modelini almak istiyorum fiyat - parça - yakıt tüketimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Avensis alıcam yardım lütfen
« : Eylül 19, 2012, 10:50:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis alıcam yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2012, 17:26:17 »
ben yetkili servise fazla götürmem aracımı, rutin bakımlarını yetkili servisten parçalarını temin edip dışarıda işçiliğini yaptırırım. daha ucuza geliyor.

parçaları pahalı fakat kasko olduğu için fazla kafama takmıyorum. durduk yere sorun çıkaracağınıda zannetmiyorum.

45 yanak lastikler biraz ince geliyor. yerine 215/50/17 takılabilir. lastik değişim zamanı gelince bende öyle yapabilirim.

kronik sorunlarına gelirsek far problemi olacaktır, yaklaşık 400-500 liraya farları depo marka farlar ile değiştirirseniz sorun ortadan kalkacaktır.

direksiyon kutusunda problem çıkabiliyor. benim araçtan direksiyon kutusu ile alakalı bir ses gelmiyor.

fiyatları hakkında fazla bilgim yok, 25-30 arası satılıyor diye düşünüyorum.

yakıt konusunda kullanım çok fark ettiriyor. gaza çok yüklenip trafiğe kalıyorsanız 13lt'yi görebilirsiniz. hatta üzerine bile çıkabilirsiniz. normal kullanımda 9-10 litre civarı yakalanabilir. uzun yolda 80km sabit hızla 5.4 lt gördüğüm olmuştu. istanbul - tekirdağ gaza okşayarak gittim, dip gaz ankaraya giderkende 7.8 lt gördüm.

umarım yardımcı olabilmişimdir.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2012, 00:28:28 »
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle forum yöneticilerine teşekkür ederim.
Siz değerli Toyota kullanıcısı arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.
Ben 2004 veya 2006 TOYOTA AVENSİS 2.0 Executive Elegant modelini almak istiyorum fiyat - parça - yakıt tüketimi hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Bende 2004 var. Arkadaşımda 1.6 Elegant var. Bende 2.0 Exe. Elegant D4. D4 motor olduğu için şehir içi yakıtımız aynı. Benim otomatik onun düz vites. Ben bizzat tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2012, 11:49:48 »
bende avensisi araştırıyorum elimdeki aracımı sattığım zaman 2007 model elegant exe d4d düşünüyorum lpg istemiyorum genellikle ayda 1000 km şehirlerarası seyahat ediyorum şehir içi haftada 100 km zor yapıyorum onun haricinde garajda yatsın yani binmesemde 2007 elegant exe gibi arabam olsun zarar etmez içine bindiğin zaman verdiği keyif yeter diye düşünüyorum.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2012, 13:44:40 »
bende avensisi araştırıyorum elimdeki aracımı sattığım zaman 2007 model elegant exe d4d düşünüyorum lpg istemiyorum genellikle ayda 1000 km şehirlerarası seyahat ediyorum şehir içi haftada 100 km zor yapıyorum onun haricinde garajda yatsın yani binmesemde 2007 elegant exe gibi arabam olsun zarar etmez içine bindiğin zaman verdiği keyif yeter diye düşünüyorum.

d4d dizel oluyor, d4 benzinli.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2012, 14:21:13 »

lpg düşünmüyorum diyorsun fakat benzin fiyatı sonradan insanı baya rahatsız ediyor. başta bişi olmaz iyi güzel dersin  sonra satmaya kadar gider :)
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2012, 15:56:13 »
d4d dizel oluyor, d4 benzinli.

:) tüpe karşıyım ama gaza geldimde yazdım galiba d4d diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2012, 15:58:21 »
yorumlarınız için teşekkür ederim sağlamlığı konusunda çok korkularım yok ama yakıt bakımından sıkıntı çekebilirim. Her ne kadar çok KM yapmasamda ayda 1000 KM yol yaparım. TOYOTA AVENSİS 2.0 Executive Elegant bu araçların hepsi mi D4 motora sahip ve hiç LPG takılma ihtimali yok mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2012, 15:59:45 »

lpg düşünmüyorum diyorsun fakat benzin fiyatı sonradan insanı baya rahatsız ediyor. başta bişi olmaz iyi güzel dersin  sonra satmaya kadar gider :)

benzin fiyatı konusunda haklısınız 5 e kadar razı olurum ama 5 tl yide geçerse lt fiyatı binemem yani. peki bu 2.0 motorların hiçbirinemi lpg takılmıyor yoksa sadece d4 leremi ve d4 ler sadece elegant exelerdemi var yada tüm 2.0 motorlar d4 mü :?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2012, 16:01:05 »
benzin fiyatı konusunda haklısınız 5 e kadar razı olurum ama 5 tl yide geçerse lt fiyatı binemem yani. peki bu 2.0 motorların hiçbirinemi lpg takılmıyor yoksa sadece d4 leremi ve d4 ler sadece elegant exelerdemi var yada tüm 2.0 motorlar d4 mü :?
zamanlama süper :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2012, 16:09:18 »
aynen iyi yakalamışız :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2012, 16:21:00 »
2.0 ların hepsi d4 motor.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2012, 16:24:50 »
peki bu d4 motorlara LPG takılıyor mu ? Eski sistem mi yoksa yeni sıralı sistem mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2012, 16:29:25 »
fazla bir bilgim yok ama Kerem Abi lpg li olarak kullanıyor. izmirdeki ustadan taktırmış lpg yi. konuyu görünce detaylı olarak yardımcı olacaktır.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2012, 16:58:08 »
eyvallah kardeş ilgine teşekkür ederim. Bakalım yorumları bekliyoruz artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2012, 18:49:48 »
peki bu d4 motorlara LPG takılıyor mu ? Eski sistem mi yoksa yeni sıralı sistem mi ?
Forumumuzda Kerem Karip bey var. Onla iletişime geçerseniz size detaylı bilgi verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2012, 19:49:37 »
Arkadaşlar merhaba konuyu yeni gördüm.. Öncelikle Sefa ve Hikmet teşekkür ederim ilginizden dolayı..

Fatih bey ve Ertan bey..

Avensis T23 ve T25 kasa da kullanılan 2000 cc hacmindeki benzinli motorların hepsi d4 motordur. Bu motor turbosuz atmosferik basınçla 147 hp üretmekte.. Motor yapısı itibariyle enjektörleri motor bloğuna gömülü durumda.. Hal böyle olunca bildiğiniz sıralı sistem tüp takmak imkansızlaşıyor.. Onun yerine İzmir de bulduğum lpg ustası eski sistem tüpü yani doğan şahin toros gibi karbüratörlü araçlara takılan sistemi üzerinde değişiklik yaparak araca uyguluyor..

Konu ile ilgili ayda en az 15 mail en az 15 telefon alıyorum.. Memnunmusunuz diye.. ne kadar yakıyor ? kaç tl?  arıza veriyormu ? kaç km yaptınız?
bunun gibi bir çok soru var.. Eskiden yardım için telefon numaramı foruma yazmıştım .. Merak eden arasın sorsun diye.. Ama polisim para gönder diyen de aradı bildiğin sex hapı satan adam da.. Şimdi maille iletişime geçenlere veriyorum numaramı.. Avensisi olan zaten arayıp buluyo..

Gelelim cevaplara...

Gaz fiyatı bu hale gelmeden önce yani 2,20 tl civarlarında iken 110 km cc ile otobanda yakaladığım en iyi değer 23 kuruştu...  Aynı otobanda giderken 36 krş yaktı .. Forum kuralları gereği hızımı yazamıyorum kusura  bakmayın :)

Sistemin araca montaj maliyeti ben 2011 eylülde taktırdığımda 1500 tl idi..  yarısı peşin yarısı taksit şeklinde ödemiştim..

Arıza olayı..
Araç çalışınca benzinde çalışır 2500 dd yaklaşınca gaza geçer taa ki aracı stop edene kadar .. Stop ederken yine benzine geçer .. Araç benzindeyken yapılan değişiklikten dolayı arıza lambası yanar.  Sistem gaza geçince söner..

Yukarıda da bahsettiğim gibi 23 krş yaktığım zamanda 36 krş yaktığım zamanda hiç bir arıza vermedi. Özellikle bir sorun olsa aracın 36 krş yaktığı zaman olurdu. 36 krş üzerinde durma sebebim yüksek hız ve yüksek sıcaklıktan dolayıdır. Az çok tahmin etmiş olmalısınız..

Yaklaşık 12 bin km oldu 1 yılı da geçti takılalı.. Hiç bir sorun çıkmadı bu güne kadar...

Bu msj başka bi yere daha kopyalıyorum çünki oradada aynı konu geçiyor tekrar yazmak istemiyorum...

Bu arada aracı almak isteyen olursa güzel fiyat verende olursa satabilirim .. Detayları özelden konuşuruz..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2012, 19:52:26 »
Fatih bey konuya hakim arkadaşlar değerli yorumlarını paylaşmışlar, bende naçizane yorumumu sizlere yazmak isterim.

Benim için bahsettiğiniz araç gerçekten başarılı bulduğum güzel özellik olarak bol kalite olarak da benden sınıfı geçmiş durumda. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2012, 20:29:25 »
kerem bey açıklamalarınız yeterince aydınlattı bu uygulamayı yapan ustanın elllerine sağlık. nasip olurda 2.0 motor avensisimiz olursa; benzinde bizi çok üzerse dayanamazsak eğer bizede bi izmir yolu görünür gibime geliyor fakat dikkatimi çekti t23 kasa demişsiniz hangi model yılı arasında bu kasa? 98-02 ler ise t22 kasa diye biliyorum ve bunlarında 2001 ve 2002 lerinin motorunun d4 olduğunu biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 28, 2012, 20:55:49 »
kerem bey açıklamalarınız yeterince aydınlattı bu uygulamayı yapan ustanın elllerine sağlık. nasip olurda 2.0 motor avensisimiz olursa; benzinde bizi çok üzerse dayanamazsak eğer bizede bir izmir yolu görünür gibime geliyor fakat dikkatimi çekti t23 kasa demişsiniz hangi model yılı arasında bu kasa? 98-02 ler ise t22 kasa diye biliyorum ve bunlarında 2001 ve 2002 lerinin motorunun d4 olduğunu biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

aynı yıldan bahsediyoruz.. kasa kodunu ise burdan bakabilirsiniz..
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42467.200

bu arada piyasada yaris fiyatına avensis var haberiniz olsun..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)