Gönderen Konu: Avensis - Direksiyon ve Amortisörlerle İlgili  (Okunma sayısı 4344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Avensis - Direksiyon ve Amortisörlerle İlgili
« : Eylül 17, 2012, 18:07:25 »
Merhaba arkadaşlar.

Sürekli yazdığım üzere 2004  1.6 Comfort Avensis sahibiyim. Çevremde çok fazla avensis yok. Bu sebeple başka Avensisleri kullanma imkanım olmadı. Benim model ve civarı Avensis sahibi arkadaşların tecrübelerini soracağım. Direksiyonum diğer Toyota modellerine ve diğer araçların direksiyonlarına nazaran biraz daha sert gibi. Aynı şekilde süspansiyonlarım da bana sert gibi geliyor. Şöyle ki ; 2005 Totota Corolla Sol  ve 2009 Toyota Yaris kullanma imkanım oldu. Arkadaşlarımın araçlarıydı bunlar. Ve bu araçları da benim her gün sürekli gidip geldiğim yollarda kullandım. Bu araçların direksiyonu daha hafif. Özellikle Yaris'in. Ve yine bu araçların süspansiyonları yolları benim Avensis'imden daha az hatta çok az hissettiriyor. Kullandığım Corolla Sol'ün km si 110 000'de. Yaris'in de 40 000'de. Benim araçta mı sıkıntı var yoksa bütün Avensisler böyle mi ? Yorumlarınızı merak ediyorum.

Toyota Club Türkiye

Avensis - Direksiyon ve Amortisörlerle İlgili
« : Eylül 17, 2012, 18:07:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis - Direksiyon ve Süspansiyonlarla İlgili
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2012, 18:26:47 »
Valla en güzel cevabı size servis verir. En güzeli bi bakımını serviste yaptırın onlar size herhangi birşey varsa zaten kabarık bi fatura çıkarırlar. Alırsınız o faturayı parça numarasıyla gider japonculardan parçaları 3/1 fiyatına alır özel serviste taktırırsınız. Zaten aracınız için direksiyon için bi iyileştirme yapılmıştı..
Direksiyonunuz elektrik destekli direksiyondur. Amortisörlerde KYB marka çift taraflı gazlı amortisördür.  Sonuçta bazı parçaların ömrü vardır.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
Ynt: Avensis - Direksiyon ve Amortisörlerle İlgili
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2012, 18:32:23 »
Aslında 15,000 km önce Toyota servisine götürmüştüm. Orada bana balata ve disklerle ilgili rapor verdiler değişmesi gerek diye. Ama bu bahsettiklerimle ilgili bir şey söylemediler. Her yerini de kontrol ettiler. Diğer Toyota'lara binip bu farkı görünce benim de aklıma soru işaretleri geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2012, 18:41:51 »
Aslında 15,000 km önce Toyota servisine götürmüştüm. Orada bana balata ve disklerle ilgili rapor verdiler değişmesi gerek diye. Ama bu bahsettiklerimle ilgili bir şey söylemediler. Her yerini de kontrol ettiler. Diğer Toyota'lara binip bu farkı görünce benim de aklıma soru işaretleri geldi.

Deneme şansı olsada deneyebilseniz keşke ama şuda var aracınız 1500 kg civarında.. Diskler için parça bulmasında sıkıntı yaşarsanız size adres verebilirim ama İstanbul da iseniz zaten kolay bulursunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2012, 18:54:24 »
Deneme şansı olsada deneyebilseniz keşke ama şuda var aracınız 1500 kg civarında.. Diskler için parça bulmasında sıkıntı yaşarsanız size adres verebilirim ama İstanbul da iseniz zaten kolay bulursunuz..

Yolda bir Avensis bulduğumuzda önünü keseceğiz artık. Diskler için şimdilik bir sorun yok, iyi bir ustaya gösterdim 20 000 km daha gider sorun olmaz dedi. Artık onu yaz gelsin bakacağız. Bulunduğum yerdeki özel servisler biraz sıkıntılı pek güvenmiyorum zaten. Ama direksiyon ve amortisöre baktırmam lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2012, 18:57:40 »
Amortisorleri zor bulunuyor izlenimindeyim. Ben internetten henüz bulamadım.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2012, 19:04:48 »
Peki sizler Avensis'inizi diğer araçlarla kıyasladığınızda herhangi bir sertlik yumuşaklık hissediyor musunuz ? Ya da kıyas yaptınız mı hiç ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2012, 19:08:16 »
Ben C4 satıp bu arabaya bindiğim için bana çok yumşak geldi. Ancak şimdi yoldaki dalgalanmaları his ettiğimden amortisor yenilemesine gideceğim. Zaman içersinde sertleşme yapmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2012, 20:01:44 »
9 senedir avensis kullanıyorum, direksiyon bence gayet yumuşak (yeni kasa bu konuda çok daha iyi), süspansiyonlar da orta sertlikte. ancak bende performans tip lastikler var bundan dolayı konfor azalıyor ve araba sertleşiyor.
bence siz lastikleri bi kontrol edin, performans tip lastik veya eskimişse lastik sertleşmiştir ve bu da çukurlarda epey konforu azaltıyor.
direksiyonun sertliği ise lastik havalarından olabilir, gereğinden azsa direksiyon sertleşir. onu da bir kontrol edin.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2012, 20:28:10 »
Ben C4 satıp bu arabaya bindiğim için bana çok yumşak geldi. Ancak şimdi yoldaki dalgalanmaları his ettiğimden amortisor yenilemesine gideceğim. Zaman içersinde sertleşme yapmış olabilir.

Zaman içinde sertleşmiş olma ihtimali de olabilir, haklısınız.

9 senedir avensis kullanıyorum, direksiyon bence gayet yumuşak (yeni kasa bu konuda çok daha iyi), süspansiyonlar da orta sertlikte. ancak bende performans tip lastikler var bundan dolayı konfor azalıyor ve araba sertleşiyor.
bence siz lastikleri bir kontrol edin, performans tip lastik veya eskimişse lastik sertleşmiştir ve bu da çukurlarda epey konforu azaltıyor.
direksiyonun sertliği ise lastik havalarından olabilir, gereğinden azsa direksiyon sertleşir. onu da bir kontrol edin.

Lastiklerim çok yeni değil. O da bir ihtimal sanırım söylediğiniz gibi. Geçenlerde Fabia sahibi bir arkadaşım direksiyonda sıkıntı yaşamıştı biraz masraf yapıp yaptırdı ve sonra da direksiyon yağı ya da benzerini değiştirdiğini söyledi. Ve direksiyonunun hafiflediğini söyledi. Ben Avensis'in direksiyonda kullandığı sistemi çok iyi bilmiyorum. Acaba buna benzer bir durum da olabilir mi benim için bilemiyorum. Lastiklerin havasını bir ay önce kontrol etmiştim aslında. O yönden bir problem olduğu biraz uzak gibi geliyor.  Netten araştırırken birisi Avensisin süspansiyonunun tahta gibi olduğunu yazmış. O kadar da değil tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2012, 20:34:13 »
Avensis direksiyonunda yağ yoktur, elektrik desteklidir. Lastik eski olabilir. Süspansiyonlar da sert değil. Sadece benimki titizliğimden kaynaklanıyor.Bir başka Avensis ile durumu test edebilme şansınız var ise denemeniz en doğru yanıtı verecektir. İnşallah sizde benim gibi takıntılı değilsinizdir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2012, 20:40:33 »
Avensis direksiyonunda yağ yoktur, elektrik desteklidir. Lastik eski olabilir. Süspansiyonlar da sert değil. Sadece benimki titizliğimden kaynaklanıyor.Bir başka Avensis ile durumu test edebilme şansınız var ise denemeniz en doğru yanıtı verecektir. İnşallah sizde benim gibi takıntılı değilsinizdir. :)

Çok takıntılı değilim ama ufak tefek sesler beni rahatsız eder. Tatilde arka sağ kelebek camı kırmışlardı. Taktırdım fakat iyi yerleştirememişler mi bilemiyorum. Biraz hız yapınca ve havada rüzgar olduğunda ses geliyor inceden. Ve taşlı yollarda özellikle şu klasik orta konsoldan gelen tıkırtılar hiç hoşlanmadıklarımdan. Onun da çözümü varmış gördüm ama biraz cesaret gerektiriyor. Ve bence de test etmem gerek = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2012, 20:46:11 »
Amortisorleri zor bulunuyor izlenimindeyim. Ben internetten henüz bulamadım.

ümit bey lazım olursa haberleşelim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2012, 21:02:31 »
Teşhisi bir koyabilsek sorunun çözümü için doğru parçaları alacağız. :)
Bulamadığım zaman kapınızı çalarım. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2012, 21:20:11 »
Teşhisi bir koyabilsek sorunun çözümü için doğru parçaları alacağız. :)
Bulamadığım zaman kapınızı çalarım. Teşekkürler.

Serviste kontrol ettirdim benimkileri önlerden şüpheliyim dedim .. Aracın bakımında tekerler çıkınca incelemişler :
Yağ kaçağı var değişmesi gerek dediler bende.. Hemen teşhisi koyduylar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2012, 21:27:15 »
Ben Haziran ayından önce bu sorunu yaşıyorum. Haziran ayında muayeneye gittim sorun yok. Amortisorler patlak değil. Tatile gittim. Sallantı devam ediyor. Geldikten sonra Amortisorleri tekrar kontrol ettirdim. Gene sorun yok, sertleşmiş olabilir dediler. Yaydan henüz bahseden yok. Ama miş ve muşlarla iş yaparsam önce amortisor,sonra yay , en sonunda da lastikler değişir. Bu da 3.000 tl gibi tutar yapar. Kıl olduğumdan da ya sorun çözülecek veya satılacak.
Ben uzun yolda dip gaz giden biriyim ( marifet değil kusurdur). Aracımda en ufak teknik problemin olmaması gerekir diye düşünüyorum ve önlem alıyorum.
Mağdurum yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2013, 19:02:23 »
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim dün gece xenonum patladı ve bu sabah dışarıdan xenon ampülü alıp yenibosna sonkara taktırmaya gittim. kayıt açıldığı esnada çalısan arkadaş avensisler için arka süspansiyon kampanyası olduğunu söyledi. bende bu kampanyadan yararlanmak istemediğimi söyledim. çalışan arkadaş bunun zorunlu olduğunu süspansiyon sistemine ek bir parça takılarak iyileştirme çalışması yapılıyor dedi. 2009 model sonra bütün yeni kasa avensisler için geçerliymiş. bunun neden yapıldığını sorduğumda arka süspansiyondan ses ve tıkırtıların aşırı derece rahatsız ettiği için yapıldığını söyledi. bende zamanım olmadığı için daha sonra 60.000 bakımda yaptıracağımı söyledim. bu konuyla ilgili bilgisi olan ve yaptıran var mı?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2013, 22:28:11 »
alısan arkadaş avensisler için arka süspansiyon kampanyası olduğunu söyledi.

çalışan arkadaş bunun zorunlu olduğunu süspansiyon sistemine ek bir parça takılarak iyileştirme çalışması yapılıyor dedi. 2009 model sonra bütün yeni kasa avensisler için geçerliymiş.

Nasıl yani KAMPANYA ve ZORUNLULUK 2 si bir arada biraz garip geldi bana :-\

Gelişmelerden bilgilendirirseniz sevinirim. bende de 2011 modeli var sakata gelmeyelim :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 02, 2013, 22:42:25 »
Nasıl yani KAMPANYA ve ZORUNLULUK 2 si bir arada biraz garip geldi bana :-\

Gelişmelerden bilgilendirirseniz sevinirim. bende de 2011 modeli var sakata gelmeyelim :)

evet kampanya ve zorunluk bende anlayamadım 3 kağıda gelmeyelim diye sordum servise gidipte böyle bir işlem yaptıran var mı diye.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2013, 22:48:24 »
iş emri teslimat forumunun altında;  "müşterinin getirmiş olduğu xenon ampul takıldı müşterinin vakti olmadığından kampanya işlemi daha sonra yapılacak" diye yazıyor.
AvensiStyle