0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında 15,000 km önce Toyota servisine götürmüştüm. Orada bana balata ve disklerle ilgili rapor verdiler değişmesi gerek diye. Ama bu bahsettiklerimle ilgili bir şey söylemediler. Her yerini de kontrol ettiler. Diğer Toyota'lara binip bu farkı görünce benim de aklıma soru işaretleri geldi.
Deneme şansı olsada deneyebilseniz keşke ama şuda var aracınız 1500 kg civarında.. Diskler için parça bulmasında sıkıntı yaşarsanız size adres verebilirim ama İstanbul da iseniz zaten kolay bulursunuz..
Ben C4 satıp bu arabaya bindiğim için bana çok yumşak geldi. Ancak şimdi yoldaki dalgalanmaları his ettiğimden amortisor yenilemesine gideceğim. Zaman içersinde sertleşme yapmış olabilir.
9 senedir avensis kullanıyorum, direksiyon bence gayet yumuşak (yeni kasa bu konuda çok daha iyi), süspansiyonlar da orta sertlikte. ancak bende performans tip lastikler var bundan dolayı konfor azalıyor ve araba sertleşiyor.bence siz lastikleri bir kontrol edin, performans tip lastik veya eskimişse lastik sertleşmiştir ve bu da çukurlarda epey konforu azaltıyor.direksiyonun sertliği ise lastik havalarından olabilir, gereğinden azsa direksiyon sertleşir. onu da bir kontrol edin.
Avensis direksiyonunda yağ yoktur, elektrik desteklidir. Lastik eski olabilir. Süspansiyonlar da sert değil. Sadece benimki titizliğimden kaynaklanıyor.Bir başka Avensis ile durumu test edebilme şansınız var ise denemeniz en doğru yanıtı verecektir. İnşallah sizde benim gibi takıntılı değilsinizdir.
Amortisorleri zor bulunuyor izlenimindeyim. Ben internetten henüz bulamadım.
Teşhisi bir koyabilsek sorunun çözümü için doğru parçaları alacağız. Bulamadığım zaman kapınızı çalarım. Teşekkürler.
alısan arkadaş avensisler için arka süspansiyon kampanyası olduğunu söyledi. çalışan arkadaş bunun zorunlu olduğunu süspansiyon sistemine ek bir parça takılarak iyileştirme çalışması yapılıyor dedi. 2009 model sonra bütün yeni kasa avensisler için geçerliymiş.
Nasıl yani KAMPANYA ve ZORUNLULUK 2 si bir arada biraz garip geldi bana Gelişmelerden bilgilendirirseniz sevinirim. bende de 2011 modeli var sakata gelmeyelim