Gönderen Konu: Yağ eksiltmede komple 3 ana parça değişimi  (Okunma sayısı 2230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Yağ eksiltmede komple 3 ana parça değişimi
« : Eylül 16, 2012, 21:58:17 »
Merhaba

Benim de 2010 Ağustos trafiğe çıkışlı, dizel, 29000 de olan aracım için yağ eksiltmeden dolayı 3 ana parçasının değişimine karar verdi servis. Vakum pompası, turbo, piston sekman takımı. Okuduğum kadarı ile sadece turbo değişiyor. Bazı arkadaşlar da vakum pompasını değiştirtmiş. Piston sekman takımı değişimine rastlamadım. Neden benim araç için külliyen değişime gidiliyor olabilir ?

Bu değişim aracımın piyasasına etki eder mi? Hımm bu arabada bir özür var dedirtir mi?

teşekkürler
cumali koç
En büyük hile, hilesizliktir.

Toyota Club Türkiye

Yağ eksiltmede komple 3 ana parça değişimi
« : Eylül 16, 2012, 21:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ eksiltmede komple 3 ana parça değişimi
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2012, 22:04:41 »
bence şanslısınız.. servis ve garanti kapsamındaysa arkanıza bakmayın kafanıza takmayın derim
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2012, 22:07:04 »
Merhaba

Benim de 2010 Ağustos trafiğe çıkışlı, dizel, 29000 de olan aracım için yağ eksiltmeden dolayı 3 ana parçasının değişimine karar verdi servis. Vakum pompası, turbo, piston sekman takımı. Okuduğum kadarı ile sadece turbo değişiyor. Bazı arkadaşlar da vakum pompasını değiştirtmiş. Piston sekman takımı değişimine rastlamadım. Neden benim araç için külliyen değişime gidiliyor olabilir ?

Bu değişim aracımın piyasasına etki eder mi? Hımm bu arabada bir özür var dedirtir mi?

teşekkürler
cumali koç

Cumali abi benim aracımda da aynı sorun var benim aracımın turbo ve vakum pompası değişti ve sorun halen devam ediyor .

Aşağıdaki konuda bu sorunu yaşayanlar detayları paylaştı bende başımdan geçenleri paylaşıyorum incelemenizi tavsiye ederim .

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45101.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2012, 22:08:28 »
Merhaba

teşekkürler
cumali koç

şu başlık fikir ve bilgi edinmenizde size yardımcı olacaktır.. geçmiş olsun http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45101.0
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2012, 22:15:52 »
merhaba
benim arabam da 50.000 km de önce turbo, ardından vakum pompası en sonda piston sekman değişmi yapıldı.
şimdilik her şey yolunda sorun gözükmüyor. tabiki daha yapılalı 500 km civarında yol gittim. hepsi garantiden yapıldı aynen servise bu durumu arabayı satarken alacak olan insana nasıl anlatacağım diye soruduğumda ise hepsi iyileştirme kapsamında ve garanti dahilinde yapıldı diyeceksiniz zaten fabrikasyon arıza ve sistemede işleniyor hiç sorun yaşamayacaksınız dediler. umarım öyle olacaktır.
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2012, 22:51:33 »
@Kerem Bey, evet garantiden değişiyor ama yeni yeni garanti süresi değişen parçalar için ne olur bilmiyorum? Mantıken 3 yıl verilmeli
@Mahmut Bey link için teşekkür ederim
@Hasan Bey link için teşekkür ederim
@Mehmet Abi, ben de sizin gibi iyi düşüncelerde olmak istiyorum. Şu an zaten başka yapacak hiç bir şey yok. Değişime gitmezsem daha kötü olacak zaten serviste kayda girdi. Problem devam ederse ki inşaallah etmez yeni haklarımız var mı onu bilmiyorum. Zira garanti süresi 3 yıl geride kalmış olacak yavaş yavaş.
En büyük hile, hilesizliktir.