park ampulleri için btcar 5li beyaz ışık olduğundan tavsiye ederim photon 7000k mavi ışık verir ön parklar da muayenede sorun çıkarır kırmızı ledleri sarı ampul yerine kullanırsan yine sorun çıkar. eğer led ampuller kaliteli ise teorik olarak ömrü çok çok fazladır.
park ampulleri için btcar 5li beyaz ışık olduğundan tavsiye ederim photon 7000k mavi ışık verir ön parklar da muayenede sorun çıkarır kırmızı ledleri sarı ampul yerine kullanırsan yine sorun çıkar. eğer led ampuller kaliteli ise teorik olarak ömrü çok çok fazladır.
Atilla abi photon çok az mavi verdği söyleniyor.ayrıca kırmızı ledleri stop,beyaz ledleri yan sinyal için photonu yada btcar park için kullanmayı düşünüyorum
Atilla abi photon çok az mavi verdği söyleniyor.ayrıca kırmızı ledleri stop,beyaz ledleri yan sinyal için photonu yada btcar park için kullanmayı düşünüyorum
Bende benim Auriste yaklaşık 1 yıldır park ve arka plakalık lambalarında Photoun led ampullerini kullanıyorum. Renk olarak buz mavisi denen açık mavi renk ışık veriyorlar, eğer kısa farlarınız xenon ise görüntüsü çok güzel olur ancak kısalarınız halojen sarı ampulse parklara takmanızı tavsiye etmem. (bu arada diğer linkteki btcar ın 5 ledli ampulünü tavsiye etmiyorum, photon dan önce btcar alıp parklara takmıştım, 2 hafta içinde ledleri yandı)
photon philips malzemeyle üretiliyor 4000k 5000k arası bulursan rahatça kullanabilirsin ama 7000k bayağı mavi ışık veriyor. stoplardada beyaz led kullanırsan ışık daha fazla olur.
arkadaşlar biri bana iç lambalarıN hangi tip olduğunu söyleyebilirmi?
Yasin bey bütün ampülleri led ampüller ile değiştirebilirsiniz. Benim aracımdaki tüm ampüller iç ve dış plaka lambaları hepsi led ampüller ile değiştirilmiştir. Ayrıca kendim şeffaf mantar ledler ile bir çok uygulama yapmışımdır. Led ampüller daha az enerji ile çalışır ve çok daha uzun süre kullanım ömürleri vardır.
Bu linkteki konuda aracımdaki aydınlatma ile ilgili tüm değişikleri görebilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44654.0
Yasin bey bütün ampülleri led ampüller ile değiştirebilirsiniz. Benim aracımdaki tüm ampüller iç ve dış plaka lambaları hepsi led ampüller ile değiştirilmiştir. Ayrıca kendim şeffaf mantar ledler ile bir çok uygulama yapmışımdır. Led ampüller daha az enerji ile çalışır ve çok daha uzun süre kullanım ömürleri vardır.
Bu linkteki konuda aracımdaki aydınlatma ile ilgili tüm değişikleri görebilirsiniz.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=44654.0
zafer abi ne varsa sende var

orta iç lamba çift duylu onu biliyorum ama öndeki okuma lambaları ve güneşlik altındaki lambaların nasıl tip olduğunu söyleyebilirmisin?
teşekkürler.
Tavan lambası çift uçlu bir ampüldür. Okuma lambaları parklar ile aynı T10 denen kama yuvalı ampül tipidir.
Bir şey değil güneşlik veya makyaj aynalarının ampülleri de T10 dur.
hocam bu lambaların tek arızası vardır marşa basarken gümlerler tabi bu arabasından arabasına değişiyormuş
benim toyota hiç olmadı tofaş tempra tipo dayanmıyordu bu ledler
Ampüllerini değiştirmek için tavan lambası ve makyaj lambasının şeffaf sert plastiğini nasıl çıkaracağız ?
benim arabanın göstergelerinde kendi yaptığım led ampulleri kullandım. hepsi buradadan aldığım minik gösterge ampulleri benim ve oğlumun arabalarımızda 15-20 günde bozuldu. benimki mesele değilde oğlumun arabası istanbulda ben kastamonuda , göstergeler kararmış vaziyette, bu işe köklü çözüm bulmak için mesleğim olduğundan özel parçalar temin ederek ömrü çok çok uzun olacak ampulleri üreterek iki arabaya da taktım. ravl arabası olanlar farkı daha iyi görecektir.
bu yeni nesil arabalar fazla kurcalamaya gelmiyor anlaşılan
Toyota Auris 2011 için ön konum lambaları ( gündüz ışığı) kama yuvalı ampüller yazıyor hangi tip ampül bunlar ? Led ile değiştirelbilir mi ?