0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar herkeze öncelikle sizlere yardım etmek istiyorum çünkü çoğu kişi arabalar konusunda kulakdan duyma haraket ediyoröncelikle 2009 sonrası dizeller yağ yakma sorunu kesinlikle hemen motor yaptırmayın çünkü aracınıza 4.3 lt motor yagı koyuluyor bu yagın 1.5 ortalama eksıltıyor aracınızın ıcerısınde 3 lt yakın yag kalıyor tamam motor yag eksıltıyor ama emın olun gunde 3 4 tane yapıyoruz acele etmeyın aracınızın km bıraz yukselmesini bekleyin bır tavsiye daha motorlar garantiden yapıldıgı ıcın motor yagı __yag filitresi__garantiden değişiyor motor yaptırıcagınız zaman bakımını denek getirin motor yagı ve yag fılıtresı parası vermeyın mmt arızaları aracınız mmt ise ve araba 5 ileri ise arabamda vuruntu var deyip servislere gide bilirsiniz garantiden mmt ecu değişiyor debriyajınızın ömrünü daha çok uzatıyorben 150.000 km bir müşterimizin debriyajını değiştirdim araba mmt ( yarı otomatik ) adam çok güzel kullanmış bagzıları var atıyo E YE DÜZDE YOKUSTA HER YERDE ONU KULLANIYO benden sıze bır tavsıye daha yokuslarda M ALINKI DEBRİYAJINIZ ZORLANMASIN SONRA BAKIMLARA GELELİMkesinlikle bakıma giderken motor yagını kendınız alın dısarda en kıralı 50 tl servıslerde 130 140 tl cıvarında servislerde 30 binde hava polen flan derlerse degıstırmeyın 40 bin bekleyın kesinlikle 4A yaptırmayın haybıyeden yapılan bırsey ark bugunluk bukadar bana her konuda soru sora bılırsınız elimden geldiğince yardımcı olmaya calısıcam
öncelikle iyi niyetli bilgilendirmeniz için teşekkürler.. fakat zayıf sekman kusuru olan bir motoru normalden fazla yağ yaktığını bile bile 1 km bile fazladan kullanmak bana göre ihmalkarlıktır.. günde 3-4 tane yapıyoruz demişsiniz.. sanıyorum yetkili serviste çalışıyorsunuz.. bir motor pazartesi sabahtan indirilmeye başlansa en iyi ihtimalle p.tesi mesai bitimine kadar anca pistonlar atılmış olur ki yedek parçada piston ve sekman varsa... o motoru toplaması kesinlikle ertesi güne kalır.. tabi bu bahsettiğim kaliteli ve temiz işçilik yapılması durumunda ve sökülen parçaların iyi temizlenmesi vs durumunda.. yanlış anlamayın ama motoru bir gün içinde dağıtıp piston sekman atıp toplayan ustanın işini temiz yaptığına ben şahsen kesinlikle inanmam.. ayrıca motoru açılacak araç servise indiğinde yedek parça departmanı ana merkezden piston ve sekman siparişi verir ve parçalar; servis, merkeze ödemeyi hemen yaparsa en erken ertesi gün gelir.. piston sekman atıldıktan sonra tolerans ölçümü yapılır ve ona göre takım conta siparişi verilir ve o da ertesi gün gelir.. motoru toplaması vs den sonra diyelim p.tesi açılan bir motoru perşembe günü saatler boyu rolantide çalıştırıp ya perşembe ya da cuma günü şehir içi ve otoban da teste çıkarmak gerekir.. en azından standart prosedür böyledir.. ama bu günlerdeki yoğunluk nedeniyle yedek parça tüm siparişleri peşinen verdiyse orasını bilemem ama tolerans ölçümü yapmadan kapak contası kullanmak bence yanlış.. genelde ustalar eskisinden kaç diş çıktıysa yenisine de aynısını koyar geçer..herneyse.. ayrıca yetkili servislerde piston-sekman atılacak motorlar için müşteriye eğer tanıdık vs değilse en az bir hafta sonra gelmesi söylenir ve orta büyüklükteki bir yetkili serviste haftada 3-4 motor yapılır, günde değil.. yanlışım varsa düzeltin.. geçtiğimiz temmuz ayı boyunca toyotanın bir yetkili servisinde staj yapmış , otomotive çok ilgisi olan fakat tecrübeli sayılmayacak bir makina mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak benim tavsiyem ve görüşlerim bu şekildedir.. aracının fazla yağ yaktığını şüphelenen herkes hemen yetkili servise gitmeli ve servis yoğunluk nedeniyle sonraya gün verirse de aracını o zaman boyunca kullanmamalıdır.. ayrıca diğer bilgilendirmeleriniz içinde tüm toyota kullanıcıları adına teşekkür ederim..eğer yetkili serviste çalışıyorsanız hangi servis olduğunu bildirirseniz seviniriz çünkü zayıf sekmandan ötürü yağ yakma problemi olan müşterilerin günde 3-4 motorun yapıldığı bir servise bunu bilerek araçlarını teslim edeceğini pek sanmam.. en azından ben etmezdim..
kesinlikle 4A yaptırmayın haybıyeden yapılan bırsey ark bugunluk bukadar bana her konuda soru sora bılırsınız elimden geldiğince yardımcı olmaya calısıcam
mehmet abi kimseyi kırmak yada üzmek istemem sonuçta içim dışım toyota oldu a dan z ye her şeyini biliyorum sizin motor mesela 1 hafta demişler yanlış anlamayın 1 günlük işi var ama servis yogun ola bılır inş 50.000 bakımın motor yagını ve yag filitresini size fatura etmezler ederlerse abi direk git konuş çünkü garantiden değişiyor ikiside benim hiç bir şekilde kötü bir niyetim yok sadece yardımcı olmak çünkü okadar çok püf nokta ve bilmeniz gereken şeyler varki o ark yetkili serviste 1 2 ay calışmış staj yapmış saygım sonsuz ama bende 9 senedir çalısıyorum abi o yüzden 9 seneyede saygı
hocam oyle bir yazmıssınkı yok bır gunde motor ınse 2 gun toplanır flan nekadar bılgılısınmotorun sokulup dagılamsı 3 saat suruyor dagatıldıktan sonra toplanması 4 5 saat suruyor genelde pistonlar B CONTADA C cıkıyor yedek parca bunları onceden getırıyor musterıler uzun surelı beklememesı ıcın hemen toplanıyor ve mesaıye kalıyoruz sadece musterılerın ısı cabuk bıtsın dıye yag yakan motor 1 km bıle kullanılmaz demıssın ıyı kullanma sen ozaman gotur yapsınlar ben sızı ıylık olsun dıye dıyorum motorunda herhangı bır problem yok o motoru bıraz daha uzun sure kullankı parcalar degısınce yenıo takılan parcalarla daha uzun sure gıde bılesın ama sızınkı duz mantık sana tek bır cevabım var kafana göre takıl