Gönderen Konu: Bilgilendirme  (Okunma sayısı 1914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Bilgilendirme
« : Eylül 01, 2012, 18:17:34 »
Selamlar herkeze

öncelikle sizlere yardım etmek istiyorum çünkü çoğu kişi arabalar konusunda kulakdan duyma haraket ediyor

öncelikle 2009 sonrası dizeller yağ yakma sorunu
kesinlikle hemen motor yaptırmayın çünkü aracınıza 4.3 lt motor yagı koyuluyor bu yagın 1.5 ortalama eksıltıyor aracınızın ıcerısınde 3 lt yakın yag kalıyor tamam motor yag eksıltıyor ama emın olun gunde 3 4 tane yapıyoruz acele etmeyın aracınızın km bıraz yukselmesini bekleyin
bır tavsiye daha motorlar garantiden yapıldıgı ıcın      motor yagı __yag filitresi__garantiden değişiyor motor yaptırıcagınız zaman bakımını denek getirin motor yagı ve yag fılıtresı parası vermeyın  :)

mmt arızaları

aracınız mmt ise ve araba 5 ileri ise arabamda vuruntu var deyip servislere gide bilirsiniz garantiden mmt ecu değişiyor debriyajınızın ömrünü daha çok uzatıyor
ben 150.000 km bir müşterimizin debriyajını değiştirdim araba mmt ( yarı otomatik ) adam çok güzel kullanmış bagzıları var atıyo E YE DÜZDE YOKUSTA HER YERDE ONU KULLANIYO
benden sıze bır tavsıye daha yokuslarda M ALINKI DEBRİYAJINIZ ZORLANMASIN

SONRA BAKIMLARA GELELİM
kesinlikle bakıma giderken motor yagını kendınız alın dısarda en kıralı 50 tl  servıslerde 130 140 tl cıvarında servislerde 30 binde hava polen flan derlerse degıstırmeyın 40 bin bekleyın
kesinlikle 4A yaptırmayın haybıyeden yapılan bırsey

ark bugunluk bukadar bana her konuda soru sora bılırsınız elimden geldiğince yardımcı olmaya calısıcam

:olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu:

Toyota Club Türkiye

Bilgilendirme
« : Eylül 01, 2012, 18:17:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilgilendirme
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2012, 19:06:38 »
takipteyim. Tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2012, 19:44:13 »
Selamlar herkeze

öncelikle sizlere yardım etmek istiyorum çünkü çoğu kişi arabalar konusunda kulakdan duyma haraket ediyor

öncelikle 2009 sonrası dizeller yağ yakma sorunu
kesinlikle hemen motor yaptırmayın çünkü aracınıza 4.3 lt motor yagı koyuluyor bu yagın 1.5 ortalama eksıltıyor aracınızın ıcerısınde 3 lt yakın yag kalıyor tamam motor yag eksıltıyor ama emın olun gunde 3 4 tane yapıyoruz acele etmeyın aracınızın km bıraz yukselmesini bekleyin
bır tavsiye daha motorlar garantiden yapıldıgı ıcın      motor yagı __yag filitresi__garantiden değişiyor motor yaptırıcagınız zaman bakımını denek getirin motor yagı ve yag fılıtresı parası vermeyın  :)

mmt arızaları

aracınız mmt ise ve araba 5 ileri ise arabamda vuruntu var deyip servislere gide bilirsiniz garantiden mmt ecu değişiyor debriyajınızın ömrünü daha çok uzatıyor
ben 150.000 km bir müşterimizin debriyajını değiştirdim araba mmt ( yarı otomatik ) adam çok güzel kullanmış bagzıları var atıyo E YE DÜZDE YOKUSTA HER YERDE ONU KULLANIYO
benden sıze bır tavsıye daha yokuslarda M ALINKI DEBRİYAJINIZ ZORLANMASIN

SONRA BAKIMLARA GELELİM
kesinlikle bakıma giderken motor yagını kendınız alın dısarda en kıralı 50 tl  servıslerde 130 140 tl cıvarında servislerde 30 binde hava polen flan derlerse degıstırmeyın 40 bin bekleyın

ark bugunluk bukadar bana her konuda soru sora bılırsınız elimden geldiğince yardımcı olmaya calısıcam

:olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu: :olu:

öncelikle iyi niyetli bilgilendirmeniz için teşekkürler.. fakat zayıf sekman kusuru olan bir motoru normalden fazla yağ yaktığını bile bile 1 km bile fazladan kullanmak bana göre ihmalkarlıktır.. günde 3-4 tane yapıyoruz demişsiniz.. sanıyorum yetkili serviste çalışıyorsunuz..  bir motor pazartesi sabahtan indirilmeye başlansa en iyi ihtimalle p.tesi mesai bitimine kadar anca pistonlar atılmış olur ki yedek parçada piston ve sekman varsa... o motoru toplaması kesinlikle ertesi güne kalır.. tabi bu bahsettiğim kaliteli ve temiz işçilik yapılması durumunda ve sökülen parçaların iyi temizlenmesi vs durumunda.. yanlış anlamayın ama motoru bir gün içinde dağıtıp piston sekman atıp toplayan ustanın işini temiz yaptığına ben şahsen kesinlikle inanmam.. ayrıca motoru açılacak araç servise indiğinde yedek parça departmanı ana merkezden piston ve sekman siparişi verir ve parçalar; servis, merkeze ödemeyi hemen yaparsa en erken ertesi gün gelir.. piston sekman atıldıktan sonra tolerans ölçümü yapılır ve ona göre takım conta siparişi verilir ve o da ertesi gün gelir.. motoru toplaması vs den sonra diyelim p.tesi açılan bir motoru perşembe günü saatler boyu rolantide çalıştırıp ya perşembe ya da cuma günü şehir içi ve otoban da teste çıkarmak gerekir.. en azından standart prosedür böyledir.. ama bu günlerdeki yoğunluk nedeniyle yedek parça tüm siparişleri peşinen verdiyse orasını bilemem ama tolerans ölçümü yapmadan kapak contası kullanmak bence yanlış.. genelde ustalar eskisinden kaç diş çıktıysa yenisine de aynısını koyar geçer..herneyse.. ayrıca yetkili servislerde piston-sekman atılacak motorlar için müşteriye eğer tanıdık vs değilse en az bir hafta sonra gelmesi söylenir ve orta büyüklükteki bir yetkili serviste haftada 3-4 motor yapılır, günde değil.. yanlışım varsa düzeltin.. geçtiğimiz temmuz ayı boyunca toyotanın bir yetkili servisinde staj yapmış , otomotive çok ilgisi olan fakat tecrübeli sayılmayacak bir makina mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak benim tavsiyem ve görüşlerim bu şekildedir.. aracının fazla yağ yaktığını şüphelenen herkes hemen yetkili servise gitmeli ve servis yoğunluk nedeniyle sonraya gün verirse de aracını o zaman boyunca kullanmamalıdır.. ayrıca diğer bilgilendirmeleriniz içinde tüm toyota kullanıcıları adına teşekkür ederim..

eğer yetkili serviste çalışıyorsanız hangi servis olduğunu bildirirseniz seviniriz çünkü zayıf sekmandan ötürü yağ yakma problemi olan müşterilerin günde 3-4 motorun yapıldığı bir servise bunu bilerek araçlarını teslim edeceğini pek sanmam.. en azından ben etmezdim..
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2012, 22:04:25 »
öncelikle iyi niyetli bilgilendirmeniz için teşekkürler.. fakat zayıf sekman kusuru olan bir motoru normalden fazla yağ yaktığını bile bile 1 km bile fazladan kullanmak bana göre ihmalkarlıktır.. günde 3-4 tane yapıyoruz demişsiniz.. sanıyorum yetkili serviste çalışıyorsunuz..  bir motor pazartesi sabahtan indirilmeye başlansa en iyi ihtimalle p.tesi mesai bitimine kadar anca pistonlar atılmış olur ki yedek parçada piston ve sekman varsa... o motoru toplaması kesinlikle ertesi güne kalır.. tabi bu bahsettiğim kaliteli ve temiz işçilik yapılması durumunda ve sökülen parçaların iyi temizlenmesi vs durumunda.. yanlış anlamayın ama motoru bir gün içinde dağıtıp piston sekman atıp toplayan ustanın işini temiz yaptığına ben şahsen kesinlikle inanmam.. ayrıca motoru açılacak araç servise indiğinde yedek parça departmanı ana merkezden piston ve sekman siparişi verir ve parçalar; servis, merkeze ödemeyi hemen yaparsa en erken ertesi gün gelir.. piston sekman atıldıktan sonra tolerans ölçümü yapılır ve ona göre takım conta siparişi verilir ve o da ertesi gün gelir.. motoru toplaması vs den sonra diyelim p.tesi açılan bir motoru perşembe günü saatler boyu rolantide çalıştırıp ya perşembe ya da cuma günü şehir içi ve otoban da teste çıkarmak gerekir.. en azından standart prosedür böyledir.. ama bu günlerdeki yoğunluk nedeniyle yedek parça tüm siparişleri peşinen verdiyse orasını bilemem ama tolerans ölçümü yapmadan kapak contası kullanmak bence yanlış.. genelde ustalar eskisinden kaç diş çıktıysa yenisine de aynısını koyar geçer..herneyse.. ayrıca yetkili servislerde piston-sekman atılacak motorlar için müşteriye eğer tanıdık vs değilse en az bir hafta sonra gelmesi söylenir ve orta büyüklükteki bir yetkili serviste haftada 3-4 motor yapılır, günde değil.. yanlışım varsa düzeltin.. geçtiğimiz temmuz ayı boyunca toyotanın bir yetkili servisinde staj yapmış , otomotive çok ilgisi olan fakat tecrübeli sayılmayacak bir makina mühendisliği son sınıf öğrencisi olarak benim tavsiyem ve görüşlerim bu şekildedir.. aracının fazla yağ yaktığını şüphelenen herkes hemen yetkili servise gitmeli ve servis yoğunluk nedeniyle sonraya gün verirse de aracını o zaman boyunca kullanmamalıdır.. ayrıca diğer bilgilendirmeleriniz içinde tüm toyota kullanıcıları adına teşekkür ederim..

eğer yetkili serviste çalışıyorsanız hangi servis olduğunu bildirirseniz seviniriz çünkü zayıf sekmandan ötürü yağ yakma problemi olan müşterilerin günde 3-4 motorun yapıldığı bir servise bunu bilerek araçlarını teslim edeceğini pek sanmam.. en azından ben etmezdim..

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2012, 10:40:26 »
hocam oyle bir yazmıssınkı yok bır gunde motor ınse 2 gun toplanır flan nekadar bılgılısın

motorun sokulup dagılamsı 3 saat suruyor dagatıldıktan sonra toplanması 4 5 saat suruyor genelde

pistonlar B

CONTADA  C cıkıyor yedek parca bunları onceden getırıyor musterıler uzun surelı beklememesı ıcın hemen toplanıyor ve mesaıye kalıyoruz sadece musterılerın ısı cabuk bıtsın dıye yag yakan motor 1 km bıle kullanılmaz demıssın ıyı kullanma sen ozaman gotur yapsınlar ben sızı ıylık olsun dıye dıyorum motorunda herhangı bır problem yok o motoru bıraz daha uzun sure kullankı parcalar degısınce yenıo takılan parcalarla daha uzun sure gıde bılesın ama sızınkı duz mantık

sana tek bır cevabım var kafana göre takıl  ;) ;) ;) ;) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2012, 11:31:07 »
gökhan bey ve kadri bey
merhaba
bir ağabeyiniz sıfat ile öncelikle gökhan beyin (ifadeleri biraz aykırı olsada) ve kadri beyin paylaşımlarına teşekkür ederim. şunu ifade etmek isterimki bu site iyi niyetli (ki sizinde bu siteye üye olmanız bunun göstergesidir. iyikide üyesiniz) toyota severlerin kullanıcıların buluştuğu, deneyimlerini paylaştığı bir sitedir. bu sitenin 3 yıllık üyesi olarak bizleri bilgilendirmenizi çok olumlu buluyor ve teşekkür ediyorum. ancak biz burada birbirimizi üzmekten, küçük görmekten, yargılamaktan çok paylaşımın peşindeyiz. bunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim.
paylaşımlarımıza devam edelim.
pazartesi corollamı izmir toyota tokullar yetkili servisine teslim ediyorum. hem 50.000 km bakımı hemde piston sekman değişimi olacak. beni davet için servis müdür yardımcısı sevgili ziya bey aradığında tedirginliğimi tekrarladığımda araba bizim ismail bey siz merak etmeyin dedi. rahatladım. artık arabam onlara emanet. umarım bir aksilik çıkmadan biter. bakımda büyük olasılıkla arka fren balatalarıda değişir zira 35.000 km de önler değişmişti. zaten biraz da salgı var. işlemleri yaklaşık 1 hafta sürer dediler. ama çarşamba flan teslim ederler gibi geliyor.
bu arada bir durumu paylaşayım istedim. kızımın 2006 model 1.0 düz vites yeni kasa yaris i var. bu durum bayağı oldu ama bakım konusu geçince paylaşmak istedim. aracı 2 el geçen yıl kasım ayında almıştık. o zaman yaris, yeni kasa ve 18.000 de idi. neyse, biz yeni olunca her daim yıkıyoruz filan. yağmurlar gelince silecek motorunu çalıştırdık ve motor bilyasından rahatsız edici bir ses geldi. tabiki servise götürdük. servis açtı silecek motoru bilyası su almış dedi. neyse sonrasında çıkmacıdan pert arabadan geri kazanılan silecek motorunu 90 tl ye aldık (yenisi 450 tl idi.) taktırdık. ancak şimdi asıl soru şu. bu neden meydana geldi? hemen kök sebebe gelelim. maalesef servis kontrol check listelerinde rutin bakımlarda esas alınan "periyodik bakım kontrol kartı" nda "kontrol edilecek yerler" başlığı altında "ön havalandırma paneli sökümü su tahliye kanallarında bulunan çamur, yaprak ve diğer atıkların temizliği"  ile hiç bir şey yok. ama işte burası türkiye burada serbest toprak var. yapraklar uçuşur. sonuç bu nerden bilsin elin japonu. bu konuyu bir kaç toyota kullanıcısından da viraj alırken içeri su boşaldı diyede duymuştum. sonradan onlarda dış havalanadırma ızgarasını söktürmüşler ve temizlik yaptırtmışlar. bu sefer corollaya ön havalandırma ızgarasını sökün kış geldi su tahliye kanallarını temizleyin ikazında bulunacağım. önemli bulduğum için sizlerle paylaştım.
selam ve saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2012, 14:44:56 »
mehmet abi kimseyi kırmak yada üzmek istemem sonuçta içim dışım toyota oldu a dan z ye her şeyini biliyorum sizin motor mesela 1 hafta demişler yanlış anlamayın 1 günlük işi var ama servis yogun ola bılır inş 50.000 bakımın motor yagını ve yag filitresini size fatura etmezler ederlerse abi direk git konuş çünkü garantiden değişiyor  ikiside
benim hiç bir şekilde kötü bir niyetim yok sadece yardımcı olmak çünkü okadar çok püf nokta ve bilmeniz gereken şeyler varki

o ark yetkili serviste 1 2 ay calışmış staj yapmış saygım sonsuz ama bende 9 senedir çalısıyorum abi o yüzden 9 seneyede saygı  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2012, 20:00:05 »
gökhan bey
merhaba
anladığım kadar sizde benim her zaman hayran olduğum idealist ustalarımızdansınız. sizi çok iyi anlıyorum ama bizler kesinlikle sizler kadar işin ehli olamıyoruz sadece sizlerden öğrendiklerimizi anlamaya sindirmeye uygulamaya çalışıyoruz. bu yüzden sizin tecrübelerinizin göz ardı edilmesi gibi bir şey söz konusu bile olamaz. bundan lütfen emin olun. verdiğiniz bilgiler bizler için en azından benim için çok ama çok değerli. sağolun. lütfen bu bilgilendirmelerinize devam edin.
ben pazartesi günü hem 50.000 km bakım hemde piston sekman değişimi için götüreceğim randevu verdiler. tekrar da telefon ettiler beklediklerini tekrarladılar. haklısınız antifiriz contalar, orjinal 5w30 tam sentetik yağ ve yağ filitresi dahil değiştirecekler. bana yağ getirme hem bakım masrafı düşşün dediler. bunu kendileri söylediler. ayrıca ne çıkacağı belli olmaması nedeni ile de diğer çıkabilecek parçalarında değişimini gerçekleştirecekler. ama işte bizler sonuçta çok varlıklı insanlar olmayıp sık sıkta arabalarımızı değiştiremiyoruz. bu nedenle bu konularda daha tizitiz davranıyoruz.
o kadar servisime (İzmir tokullar ) çok güvenmeme rağmen kendi arabaları gibi dikkat edip titizlik göstereceklerini söylemelerine rağmen, 10 yıldır arkadaşlarım olmasına rağmen genede hala korkularım var. inşallah her şey yolunda gider prosedürler tam olarak atlanmadan uygulanır. sonuçlar hakkında sizleri de bilgilendireceğim. sizede son bir kaç sorum olacak:
- bu değişim sonrasında yakıtta değişim oluyormu? benim arabam corolla elegance mmt yakıt çok iyi bozulmasını istemem.
- ilk aldığımızdaki yeni motor gibi gene bir rodaj süresi varmı? ayni 1000 km ye kadar gene bellirli km limitini aşmayacağız ile ilgili bir şart varmı?
- bu işlem sonrası aynı arıza ile geri dönüş varmı? benim servis hiç geri dönüş olmadı dedi. acaba sizde varmı?
selam ve saygılarımla
sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2012, 13:53:42 »
Gökhan bey 23 yaşında bu kadar çok şeyi nasıl bilebiliyorsunuz, aşkolsun, tebrikler valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2012, 13:57:51 »
 Mehmet İsmail CARAN  bey,
2. el olarak aldığım bir toyotayı, adettendir diye servise kontrol ettireyim dedim
adı mühim değil bir servis arabaya neredeyse aldığım fiyat kadar masraf çıkardı
meğersem arabada ne rotil , ne burç, ne amortisör...ne bilmem ne.... kalmamış
adamlara içimden güzel bir hareket çekip (ve tabi tek kuruş ödemeyip) ayrıldım o servisten
o toyotayı 4 yıl kadar hiç sorunsuz ve tek kuruş masraf etmeden kullandım ve sattım, alan arkadaş hala dua eder bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2012, 18:26:28 »

Gökhan Bey bilgilendirme için teşekkürler.

Yaris kullanıyorum 2005.Aracı aldığımda servisi aradım ve bujileri sordum kaç kmde değişir diye 100.000de dedi.Aracın 110.000 bakımı gelmişti

bujileri değiştirdim.Ustaya sordum en fazla 15.000 km gider dedi buji için.Şimdi 120.000 bakımı geldi bujileri değiştirmeli miyim? Aracı lpgli

kullanıyorum.

Bu arada bakım için servise gitmiyorum yağı filterleri alıyorum tanıdık bir usta var ona yaptırıyorum.

Cevabınız için teşekkürler.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2012, 18:48:59 »
Gökhan bey ve Hasan bey bilgileriniz için teşekkürler. Bazen bilgilerimiz diğer arkadaşlara yanlış gelebiliyor ya da aksini iddia edebiliyoruz fakat anlayışlı olmakta fayda görüyorum, internet ortamında sadece yazı ile iletişime geçtiğimiz için istenilen duyguyu veremiyebiliyoruz, bu yüzden kırıcı olmamaya çalışmakta hepimize fayda görüyorum.

Bana görede sizlerinde doğru ve yanlışları var ama hiç birimiz otorite olmadığımız için net bir şey söylememiz yanlış olur.

Teşekkür ederim bilgiler için.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2012, 22:27:00 »
mehmet abi kimseyi kırmak yada üzmek istemem sonuçta içim dışım toyota oldu a dan z ye her şeyini biliyorum sizin motor mesela 1 hafta demişler yanlış anlamayın 1 günlük işi var ama servis yogun ola bılır inş 50.000 bakımın motor yagını ve yag filitresini size fatura etmezler ederlerse abi direk git konuş çünkü garantiden değişiyor  ikiside
benim hiç bir şekilde kötü bir niyetim yok sadece yardımcı olmak çünkü okadar çok püf nokta ve bilmeniz gereken şeyler varki

o ark yetkili serviste 1 2 ay calışmış staj yapmış saygım sonsuz ama bende 9 senedir çalısıyorum abi o yüzden 9 seneyede saygı  :(

hocam oyle bir yazmıssınkı yok bır gunde motor ınse 2 gun toplanır flan nekadar bılgılısın

motorun sokulup dagılamsı 3 saat suruyor dagatıldıktan sonra toplanması 4 5 saat suruyor genelde

pistonlar B

CONTADA  C cıkıyor yedek parca bunları onceden getırıyor musterıler uzun surelı beklememesı ıcın hemen toplanıyor ve mesaıye kalıyoruz sadece musterılerın ısı cabuk bıtsın dıye yag yakan motor 1 km bıle kullanılmaz demıssın ıyı kullanma sen ozaman gotur yapsınlar ben sızı ıylık olsun dıye dıyorum motorunda herhangı bır problem yok o motoru bıraz daha uzun sure kullankı parcalar degısınce yenıo takılan parcalarla daha uzun sure gıde bılesın ama sızınkı duz mantık

sana tek bır cevabım var kafana göre takıl  ;) ;) ;) ;) ;)

gökhan arkadaşım tabiki 9 seneye saygım var.. zaten tecrübesiz olduğumu ve yazdıklarımında buna göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledim.. sen bir olaya usta gözüyle bakarsın ben ise mühendis gözüyle (kendimi mühendisten sayabilirim artık çünkü 2. uzatma ve umarım nihayet son senemin içerisindeyim).. sen tecrübene dayanarak "amaan birşey olmaz bu araba gözü kapalı 100.000 km daha gider" dersin ama ben aynı olaya " kaç bin km sonra ne olur onu usta bilir ama bu yaptığınız ihmalkarlık, ve de teknik olarak yanlıştır" derim.. benim kriterlerime göre de bir motoru bir günde indirip toplamak "çok hızlı" olduğundan ötürü "temiz değil" dedim.. yani sökülen parçalara gereken ilginin gösterilmediğini düşünüyorum.. olay bundan ibaret.. senin iyi niyetinden zaten şüphem yok ki zaten bunuda yazımın başında söyledim..  ayrıca diğer beyfendiler de ortada bir tartışma varmışçasına yatıştırmak amaçlı müdahale etmişler ama ben gökhan arkadaşımın yada kendimin kırıcı birşey söylediğimizi düşünmüyorum.. gökhan arkadaşımın yazdıklarına da alınmadım.. sadece klasik bir "mühendis usta sohbeti" yaşadığımızı düşünüyorum :) herkese iyi forumlar

not : bu arada bu konuyla alakalı benim yakın geçmişte açtığım şu başlığı komple (özellikle mehmet beye cevap olarak gönderdiğim 53. iletiyi) okursanız bu konuya ne kadar ince eleyip sık dokuyarak baktığım hakkında fikir edinebilirsiniz http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45101.0
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2012, 05:37:01 »
hocam lpg yaris   aslında lpg çok fazla kurum yapmaz ama yinede motorun omrini kısıyor bide hangi marka lpg kullandıgın cok onemlı sahsen benım arabam olsa o dısarda ılla orjınal takıcaksın dıye bırsey yok 10 20 tlye bujı takımları var tak derım hem yakıtın hemde performansın hep ıyı olur saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2012, 05:37:47 »
şu motorlar cıktıktan beri eve gidemez oldum mesai mesai mesai offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

acıyın bize :D  :P :P :P :P :P