Gönderen Konu: e12 2005 model beyin arızası  (Okunma sayısı 5809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
e12 2005 model beyin arızası
« : Ağustos 31, 2012, 13:34:39 »
Hepınıze merhabalar. E12 kasa almaya karar verdık hatta bıtane bulduk 2005 sol fıyatıda uygundu. Babamın bır kac arkadası ''O kasaların beyın arızası oluyor benım arkadasımın da o kasadan vardı bı beyın arızası verdı 5 bın lıra'' flan seklınde konusmuslar babamda e12 ye soguk bakmaya basladı . Ben corollada boyle bırseye ıhtımal vermesemde ıster bunu babama anlatamadım. E12 kullanıcılarından bu konu hakkında yorumlarını beklıyorum.. Konuyu babamla beraber takıp edıcez yardımcı olursanız sevıırız tesekkurler
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

e12 2005 model beyin arızası
« : Ağustos 31, 2012, 13:34:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: e12 2005 model beyin arızası
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2012, 13:59:45 »
2005 yılında avatarımda Gözüken Corollayı SIFIR aldım 2012 yılına kadar 132,000km kullandım beyin arızasını ne yaşadım ne duydum bu araçla ilgili servisten çok daha fazla bilgiye sahibim, kesinlikle böyle birşey ne yabancı forumlarda nede E12 si olan tonlarca arkadaşımdan duymadım görmedim işitmedim, Sanayide toyota çıkmacısı tanıdklarım var onlardan bile böyle birşey duymadım size bunu kim söyledi ise epey ama epey sallamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2012, 14:07:20 »
2005 yılında avatarımda Gözüken Corollayı SIFIR aldım 2012 yılına kadar 132,000km kullandım beyin arızasını ne yaşadım ne duydum bu araçla ilgili servisten çok daha fazla bilgiye sahibim, kesinlikle böyle birşey ne yabancı forumlarda nede E12 si olan tonlarca arkadaşımdan duymadım görmedim işitmedim, Sanayide toyota çıkmacısı tanıdklarım var onlardan bile böyle birşey duymadım size bunu kim söyledi ise epey ama epey sallamış.
Vallla bende aynen oyle soyledım babama :) Alıcamız araba 1.6 sol 118 bınde benzınlı 2 parca degısen tavan harıc boyalı ama benım cok hosuma gıttı fıyatı 20.500 . Sunroof flan da var. Degısen parcalarda sol arka kapı ve camurlukç Onden darbesı olmadıgı ıcın pek umursamadım
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2012, 14:12:46 »
beyin arızası mı :)).. yaklaşık 1 yıldır e12 corolla kullanıyorum.. öyle bir durum yaşamadım.. kullandığım süre çok kısa olduğu için deneyimim den bahsetmeyeceğim fakat çok araştırdım ve kesinlikle öyle bir arıza duymadım görmedim...öyle bir sıkıntısı yok.. sol ise zaten düşünmeden alın derim..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2012, 14:15:24 »
beyin arızası mı :)).. yaklaşık 1 yıldır e12 corolla kullanıyorum.. öyle bir durum yaşamadım.. kullandığım süre çok kısa olduğu için deneyimim den bahsetmeyeceğim fakat çok araştırdım ve kesinlikle öyle bir arıza duymadım görmedim...öyle bir sıkıntısı yok.. sol ise zaten düşünmeden alın derim..
Toyota servisinide aradım boyle boyle dıye bılgıssayara baglayıp herhangı bı arızası varmı dıye bakıcaklar ustelık bundan bı ucret almıcaklarını soyledıler :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2012, 14:18:23 »
2005 model e12 sahibiyiz 83 bin km yol yaptık araç ile beyin aynı cümle içerisinde hiç geçmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2012, 14:28:19 »
Sizce dedıgım araca alınır mı peki. Ozellıklerını yukarıda belırttım
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2012, 14:51:37 »
Sizce dedıgım araca alınır mı peki. Ozellıklerını yukarıda belırttım

2004 model e12 var değişen parçası dahi yok. sorun denen birşey yok yani corollada. 8 yıldır sorunsuz kullanıyoruz bakımlarıda tamdır. şunu net söyliyim beyin arızasını geçtim ben yolda sağa çekmiş corolla daha hayatımda hiç görmedim :)  ;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2012, 15:07:51 »
2004 model e12 var değişen parçası dahi yok. sorun denen birşey yok yani corollada. 8 yıldır sorunsuz kullanıyoruz bakımlarıda tamdır. şunu net söyliyim beyin arızasını geçtim ben yolda sağa çekmiş corolla daha hayatımda hiç görmedim :)  ;)
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2012, 15:33:14 »
Bahsettiğiniz aracın 2006 Hatchback modelini 3 yıl kullanmış biri olarak sözü edilen beyin arızası ve başka herhangi bir arızasını yaşamadım. Kronik bir arızasını ve sorun çıkaranını da duymadım. Almak istediğiniz aracın sol donanıma sahip olmasına rağmen fiyatı sizinde söylediğiniz gibi uygun ama bu değişen ve boyanan parçalarla alakalı bir durum. Almaya karar verirseniz serviste çok iyi expertizini yaptırın. Şaselerinde tavanında ve yan direklerde bir sorun yoksa km de oynanmamışsa gönül rahatlığı ile alabilirsiniz şimdiden hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2012, 16:40:55 »
Bahsettiğiniz aracın 2006 Hatchback modelini 3 yıl kullanmış biri olarak sözü edilen beyin arızası ve başka herhangi bir arızasını yaşamadım. Kronik bir arızasını ve sorun çıkaranını da duymadım. Almak istediğiniz aracın sol donanıma sahip olmasına rağmen fiyatı sizinde söylediğiniz gibi uygun ama bu değişen ve boyanan parçalarla alakalı bir durum. Almaya karar verirseniz serviste çok iyi expertizini yaptırın. Şaselerinde tavanında ve yan direklerde bir sorun yoksa km de oynanmamışsa gönül rahatlığı ile alabilirsiniz şimdiden hayırlısı olsun.
Zafer abi 2 parca sol arka camurluk ve sol arka camurluk degısen oldugunu soyledı. Önden kazası yok km 118 bınde cok temız mavı renk. Pert kaydı var mı dedık yok dedı. Yarın bı baktırcaz artık. Cok tesekkurler yorumlarınız ıcın..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2012, 17:17:36 »
beyin arızasıyla karşılaşmadım ama direksiyon kutusu tıkır tıkır ses yapıyordu. ve genel olarak çoğu e12'de var kronik olarak bildiğim o var. birde rüzgardan etkilenme.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2012, 17:27:20 »
Bahsettiğim yerlerinde hasar yoksa değişen parçalar önemli değil ama bana fiyatı çok düşük geldi sol donanıma sahip 2005 model için inşallah büyük bir sorunu çıkmaz. Tekrar hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2012, 18:28:37 »
Bahsettiğim yerlerinde hasar yoksa değişen parçalar önemli değil ama bana fiyatı çok düşük geldi sol donanıma sahip 2005 model için inşallah büyük bir sorunu çıkmaz. Tekrar hayırlı olsun.
Bizede oyle geldıgı ıcın pimpirikleniyoruz ya abı. Dedıgın gbı hayırlısı ıns
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2012, 18:45:15 »
İlk defa e12 den böyle birşey duydum hatta konuyu görmeden önce başlığı okudum şaşırdım işin açığı :) yalnız fiyat konusunda dikkatli olun alem dolandırıcı dolu...Ucuz diyip düşmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2012, 14:57:45 »
aynen katılıyorum arkadaşlara benimde 2004 sol var çokta hor kullanılmıştı aldığımda ve o kadar gözü kör aldım sonradan arızaları cıktı ama hep aynı sorunlar yani dreksiyon kutusu ön düzen falan hatta diyordum hayatta adam olmaz diye çünkü çok çok hor kullanılmıştı her tarafından ses geliyordu ama dedikleri gibi beyin hiç sorun olmaz diye düşünüyorum hatta hiç şüphem bile olmadı Selçuk beyinde dediği gibi hiç yolun kenarına da yaklaştırmadı ve hepte uzun yol yaptım şuan  çokta memnunum en azından biliyorum ki taktığım parça bir daha sorun yapmayacak güvenle biniyorum inşallah bundan sonrada bir sıkıntısı çıkmaz.
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2012, 15:07:13 »
son olarak ta arda beyin dediği gibi ucuz diye düşmeyin bende o hatayı yaptım 19500'e almıştım tavan hariç boyalıydı hakkaten etraf dolandırıcı kaynıyor düşünün ABS beyni bozulmuştu ve ışık yanmasın diye adam ABS' yi HAVA YASTIĞINA  bağlamış ki hava yastığı söndüğü an oda sönüyordu :) bir ara ani fren yaptım baktım araç kayıyor sürüklüyordu ordan anladık neyse onuda değiştirelim dedik çıkma buldum 750'ye abs beyni değiştik yine olmadı taktık cihaza sol teker gösterdi açtık baktık adam 97 MODEL COROLLALARIN AKİSİNİ takmış  :) öyle yani daha neler neler yani üçün beşin hesabını yapmamak lazım ben o araba için çok uzun yol gittim tekrar götüremedim zaten adam dahada kayıplarda o açıdan başıma geldiği için diyorum piyasa ne ise o 3 lira fazla olsun temiz olsun zaten yaptığım masraflarla piyasa fiyatına geldi :) ama tekrar diyorum şuan çok memnunum
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2012, 20:18:03 »
Zeki abı gecmıs olsun hıc akla gelmıcek seyler yapılmıs valla :)  Bgun gıttık baktık arabaya leşş çıktı kaporta carsaf gibi koltuklarda en az 20 sıgara delıgı var hıc sahıbınden com dakı fotograflarla alakası yokdu aracın:)Koltuk demırlerı bıle küf olmus 7 yasındakı arabayı nasıl o hale gelmıs hayret ettım benım aracım yanında büblo gibi duruyodu:) Hepınıze tesekkurler corollamızı satmakdan vazgectık arka amortısorlerı degıstırıp uzun yıllar devam edıcez:)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2012, 13:00:31 »
Zeki abı gecmıs olsun hıc akla gelmıcek seyler yapılmıs valla :)  Bgun gıttık baktık arabaya leşş çıktı kaporta carsaf gibi koltuklarda en az 20 sıgara delıgı var hıc sahıbınden com dakı fotograflarla alakası yokdu aracın:)Koltuk demırlerı bıle küf olmus 7 yasındakı arabayı nasıl o hale gelmıs hayret ettım benım aracım yanında büblo gibi duruyodu:) Hepınıze tesekkurler corollamızı satmakdan vazgectık arka amortısorlerı degıstırıp uzun yıllar devam edıcez:)
:) geçmiş olsun araştırsan o araç büyük ihtimal ticari çıkması çıkardı çünkü çok karsılastım birde o sigara izleri falan hep onun göstergesi :) ama iyi en azından almadın tekrar geçmiş olsun inşallah daha güzel daha temizini bulursun...
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 03, 2012, 14:27:20 »
Geçmiş olsun birde aldıktan sonra bunları öğrenmek daha kötü malesef 2005 clio araç almıştık 2008de şimdi sonradan öğrendiklerimizi yazıyorum.
aracın 6. sahibiymişiz
araç ilkten şirket aracıymış
aracın km oynanmış yaklaşık 80binkm filan oynamışlar
amörtisörlerin 2 si patlak
direksiyon hidroliği sızdırıyordu arabanın bujilerin 1 ateşlemiyor ... (3nokta koyuyorum)

bunların hepsini yaptırtmak 3,5 bin tl ye mal oldu
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...