0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
p valfi kolay bozulan bir parça değildir. arka fren balataları aşınmadığından değiştirilmez, aslında kemikleştiğinden tutmaz. arka balataları trw veya valeo alrak değiştir kampanalara hafif bir paso verdirt vede arabanın fren hidroliğini dot4 olarak komple değiştirt. frenlerin canavar gibi olacak. bu işlemleri yaptırtmadan sakın p valfine el sürdürtme.
Aynı sorun bu yıl benim aracımda da oldu.Muayenede arka tekerler %64 kusurlu olarak kaldı.Burda sanayide sorduğum ustam p valfinin tamir olduğunu muayeneden geçtiğini ancak bunun sadece kişiyi yanılttığını söyledi.Yani tam bir çözüm olmuyormuş.En sağlıklısı değiştirmekmiş.Bende kayseri aksoy da bu işlemi yaptırdım tam hatırlamıyorum ama 300-400 TL arası bir para verdim.Aracımda bir gün kayseride kaldı.Sonra aracımı aldım kırşehire geldim teste girdim sonuç aynı.bir hışımla kayseriye tekrar gittim.Arkadaşlar dikkatlice inceledi.Benim arkada takılı olan fren balatalarını merdiven altı imalatından bile kötü olduğunu söylediler gözümlede gördüm.Arka diskleri tornadan geçirdiler yeni balata taktılar ve bu şekilde bir hafta kullanmamı söyledi usta.Torna ve işçilik içinse beş kuruş vermedim.Sadece balatalara bir para ödedim 70-80 TL gibi bir rakamdı sanırım.Aracınız muayeneden geçmezse muayene kağıdını bize altına hesap numaranızı yazacak şekilde fakslayın tüm yol masraflarının dahil yapılan işlemin tutarını ödeyeceğini söyledi servis içim rahatladı.Dedikleri gibi bir hafta sonra muayeneden %4 sapmayla hatasız geçti.Bu p valfi bizim efsane kasaların belkide tek kronik arıza verdiği yermiş arkadaşım bilgine.Sakın ha sağda solda tamir ederim diyenlere kanma sadece kendini kandırırsın.Servise git.Hem orjinal parça takılıyor hemde garantili
İnan arızalı olan p valfiydi.Çıkan parçayı kırşehirdeki ustama gösterdim.O da bu parça arızalı dedi.Ben kendi ustam ve servisin yalancısıyım
olabilir her parça gibi o da bozulabilir, bendede arkalar hiç tutmuyordu trw pabuçları takınca kampanalara paso verdirince frenler çok güzel oldu. p valfi diğer adıyla limitör vazifesi arkalara giden fren basıncını azaltmak böylece arabanın kıç atarak kaza yapmasını önlemek. umumiyetle pvalfinin içini boşaltıp serbest geçiş sağlıyorlar, arkaya giden basınç arttığından frenler normal tutuyormuş görünüyor ama kazaya açık hale geliniyor. gerçekten p valfi bozuksa asla içini boşaltmamak lazım ERDEM kardeş gibi yenisini taktırmalı.