0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi debriyaj pedalında gıcırtı mevcut.Aracı bir ustaya gösterdim yağlatmak amacıyla ama yağlamadığı gibi birde bana akıl verdi.Baskın bitmek üzeredir ondan diye.Aracım şuan 120000 km de ve gıcırtı dışında en ufak bir sorunum yok.Bu gıcırtıyı kendim çözmek istiyorum.Nereleri yağlamam gerekiyor tam olarak.Elinde resim olan arkadaşlarımız varsa paylaşabilirler mi?
Benimkinde de aynı sorun var, yarın gemiye gideceğim için öyle bırakıcam, baskı balata bitiyor diyen usta benim aracımda 1-2-3-4 ü deneyebilir. Sıfır debriyajdan farkı yok, izmitteki yaklaşık 7-8 tane düz vites test arabasını denedim, geçişleri ve kavraması , hepsinden daha net.hakan bey , muhtemelen benim sorunda beyefendiyle aynı, bu ses dışardan duyulabilen bir şey değil, sadece pedal bölgesinden duyulabiliyor, dur kalk trafikte, veya aracımı otoparktan çıkarırken geliyor sadece, ben pedaldan olduğunu düşünüyorum.
Sesi debriyajın bağlı olduğu yağ yapıyor...Pas sökücü yağlar var akşam yay ve bağlantı noktalarına püskürtün altına karton serin sabah kartonu çöpe atın aracınıza gönül rahatlığıyla binin Aynı sorun bizim 2005 corolladada mevcuttu
Yağlanması gereken bölgeyi tam olarak anlayamadığım için henüz bir çözüm bulamadım.Ayrıca pedalın yayının olduğu kısım baya dar bir alan ve el girmiyor.Tam olarak nasıl yapılacağı konusunda bir fikriniz var mı?
Anladım fakat daha önce o yaya wd40 sıkmıştım biraz pek etki etmedi.Acaba farklı bir madde mi kullanmam gerek.
Pas sökücü yağ deneyin daha sonra yağlayın, yağ tamamen gittikten sonra tekrar paslanma yapıyor olabilir...Ayrıca kaputu açın motorun ön tarafında siyah bir körük var debriyaja basınca içeri göçen birşey onunda iç kısmını yağlayın bakalım düzelecekmi genelde sesi bu iki şey yapar...
Tam olarak o körük nerede kapalı bir yerde mi bakınca göremiyorum.
Açıkta bir yerde motorla radyatör fanı arasında aşağı doğru bakın görürsünüz küçük bir şey...http://imageshack.us/photo/my-images/195/18677.jpg/