Gönderen Konu: 2005 corolla debriyaj gıcırtısı  (Okunma sayısı 12535 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
2005 corolla debriyaj gıcırtısı
« : Ağustos 15, 2012, 18:15:39 »
Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi debriyaj pedalında gıcırtı mevcut.Aracı bir ustaya gösterdim yağlatmak amacıyla ama yağlamadığı gibi birde bana akıl verdi.Baskın bitmek üzeredir ondan diye.Aracım şuan 120000 km de ve gıcırtı dışında en ufak bir sorunum yok.Bu gıcırtıyı kendim çözmek istiyorum.Nereleri yağlamam gerekiyor tam olarak.Elinde resim olan arkadaşlarımız varsa paylaşabilirler mi?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

2005 corolla debriyaj gıcırtısı
« : Ağustos 15, 2012, 18:15:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla debriyaj gıcırtısı
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2012, 19:24:18 »
Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi debriyaj pedalında gıcırtı mevcut.Aracı bir ustaya gösterdim yağlatmak amacıyla ama yağlamadığı gibi birde bana akıl verdi.Baskın bitmek üzeredir ondan diye.Aracım şuan 120000 km de ve gıcırtı dışında en ufak bir sorunum yok.Bu gıcırtıyı kendim çözmek istiyorum.Nereleri yağlamam gerekiyor tam olarak.Elinde resim olan arkadaşlarımız varsa paylaşabilirler mi?

bahsettiğiniz gıcırtı pedala basarken gelen ve dışarıdan rahatça duyulabilen yay sesi benzeri bir ses midir acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2012, 19:25:48 »
Benimkinde de aynı sorun var, yarın gemiye gideceğim için öyle bırakıcam, baskı balata bitiyor diyen usta benim aracımda 1-2-3-4 ü deneyebilir. Sıfır debriyajdan farkı yok, izmitteki yaklaşık 7-8 tane düz vites test arabasını denedim, geçişleri ve kavraması , hepsinden daha net.

hakan bey , muhtemelen benim sorunda beyefendiyle aynı, bu ses dışardan duyulabilen bir şey değil, sadece pedal bölgesinden duyulabiliyor, dur kalk trafikte, veya aracımı otoparktan çıkarırken geliyor sadece, ben pedaldan olduğunu düşünüyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2012, 19:30:20 »
Evet aynen dediğiniz gibi kapı gıcırtısı tarzı bir ses.arabanın kapısı açıkken birisine pedala bastırtdğımda çamurluğun içindende geliyor gibi bir hisse kapılıyorum.Ama aracın içerisindede duyuluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2012, 19:32:39 »
Benimkinde de aynı sorun var, yarın gemiye gideceğim için öyle bırakıcam, baskı balata bitiyor diyen usta benim aracımda 1-2-3-4 ü deneyebilir. Sıfır debriyajdan farkı yok, izmitteki yaklaşık 7-8 tane düz vites test arabasını denedim, geçişleri ve kavraması , hepsinden daha net.

hakan bey , muhtemelen benim sorunda beyefendiyle aynı, bu ses dışardan duyulabilen bir şey değil, sadece pedal bölgesinden duyulabiliyor, dur kalk trafikte, veya aracımı otoparktan çıkarırken geliyor sadece, ben pedaldan olduğunu düşünüyorum.

buna benzer bir sorun bizim araçta da mevcut o yüzden sordum. bahsettiğiniz gibi vites geçişlerimiz oldukça net fakat araç park edilirken debriyaj pedalına basıldığında gelen yay sesini 4-5 metre uzaktan duyabiliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 15, 2012, 20:01:37 »
Aynı şekilde araçta hiç bir sorun yok.Sadece park yerinde o gıcırtı sesi çok sinir edici bir durum.Bu durumu gidermek için yağlama yapıldığını yazmışlardı forumda arkadaşlar.Bende götürüp yağlatıyım dedim usta akıl verdi saolsun  :argh: Ama artık bu işe bir dur demek lazım.Kendimiz nasıl çözeriz onu bulmamız gerek. :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 15, 2012, 20:13:54 »
Bu gicirtinin iki sebebi var:
1. Debriyaj pedalı yayi/pimi.
Yay ve ileri geri hareket eden pimi yaglayarak giderebilirsiniz.
2. Baski balata.
Değiştireceksiniz.

Yaglama ile ses gidiyorsa ne ala, gitmiyorsa, değişim maalesef...

Baska sebep /çözüm yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2012, 20:18:29 »
Yağlanması gereken bölgeyi tam olarak anlayamadığım için henüz bir çözüm bulamadım.Ayrıca pedalın yayının olduğu kısım baya dar bir alan ve el girmiyor.Tam olarak nasıl yapılacağı konusunda bir fikriniz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 15, 2012, 20:44:22 »
Sesi debriyajın bağlı olduğu yağ yapıyor...Pas sökücü yağlar var akşam yay ve bağlantı noktalarına püskürtün altına karton serin sabah kartonu çöpe atın aracınıza gönül rahatlığıyla binin :) Aynı sorun bizim 2005 corolladada mevcuttu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 15, 2012, 20:46:47 »
Sesi debriyajın bağlı olduğu yağ yapıyor...Pas sökücü yağlar var akşam yay ve bağlantı noktalarına püskürtün altına karton serin sabah kartonu çöpe atın aracınıza gönül rahatlığıyla binin :) Aynı sorun bizim 2005 corolladada mevcuttu
   Anladım fakat daha önce o yaya wd40 sıkmıştım biraz pek etki etmedi.Acaba farklı bir madde mi kullanmam gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: 2005 corolla debriyaj gıcırtısı
« Yanıtla #10 : Ağustos 15, 2012, 21:29:38 »
Yağlanması gereken bölgeyi tam olarak anlayamadığım için henüz bir çözüm bulamadım.Ayrıca pedalın yayının olduğu kısım baya dar bir alan ve el girmiyor.Tam olarak nasıl yapılacağı konusunda bir fikriniz var mı?

Tabi, defalarca yaptım :)
Pedallarin hemen üzerinde plastik bir kapak var, sol önde ve sag yanda iki tane vidasi var. onu sokuyorsunuz, koltuğu en geriye cekiyorsunuz, bir seyyar lamba yakip aydinlatiyorsunuz ve o bölgeye sirtustu yatiyorsunuz.

Debriyaj pedalinin üst tarafına baktığınızda pedal yayını göreceksiniz. Yayın iki ucuna ve geçtiği tirnaklara gres yağı sürüp elinizle pedala birkaç kez basıp bırakın, iyice yaglansin. Yine yayin orada, pedala basildiginda on tarafa girip çıkan bir demir çubuk göreceksiniz, onu da yaglayin aynı sekilde. Eğer ses bu bölgeden ise geçecektir.

Eğer ses devam ediyor ise, daha fazla ugrasmayin, baski balatayi sokup yaylarini yaglamak lazım, o da kendi başınıza yapabileceğiniz bir iş değil. Balataniz eski ise değiştirin ses gidecektir. Ama yeni ise veya masraf etmeyelim diyorsaniz, o sesle yaşamaya devam edeceksiniz maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 15, 2012, 21:58:30 »
birde kaputun altında gaz kelebeginin altında bir körük var onu yağlamanız gerekiyor.corolladada vardı versodada var.yaglatıım kaputun altıını ve içerdeki pedalı ses uzun zamandır yok..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 15, 2012, 22:21:18 »
anlaşılan o ki aracı komple yağlamamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2012, 22:28:20 »
valla kardeş versodan  2004 corolla sol var dı.ondada bu ses vardı.versodada var.Debrıyaj pedalını ve kaputun altındaki körügün altındaki ayıracı yağlamazsan bu sesi kesemezsin.hatta yekili serviste o ayırca levye ile yerinden cıkarıp körügün arasından iyice yaglıyolar.
Başıma geldiği için sadece pedalı kendim yagladım ama ses 2 gün sonra tekrar başlıyor.kapputun altını yağlamanız lazım ..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 15, 2012, 23:09:06 »
   Anladım fakat daha önce o yaya wd40 sıkmıştım biraz pek etki etmedi.Acaba farklı bir madde mi kullanmam gerek.

Pas sökücü yağ deneyin daha sonra yağlayın, yağ tamamen gittikten sonra tekrar paslanma yapıyor olabilir...Ayrıca kaputu açın motorun ön tarafında siyah bir körük var debriyaja basınca içeri göçen birşey onunda iç kısmını yağlayın bakalım düzelecekmi genelde sesi bu iki şey yapar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 16, 2012, 14:58:54 »
Pas sökücü yağ deneyin daha sonra yağlayın, yağ tamamen gittikten sonra tekrar paslanma yapıyor olabilir...Ayrıca kaputu açın motorun ön tarafında siyah bir körük var debriyaja basınca içeri göçen birşey onunda iç kısmını yağlayın bakalım düzelecekmi genelde sesi bu iki şey yapar...
Tam olarak o körük nerede kapalı bir yerde mi bakınca göremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 16, 2012, 15:06:40 »
Tam olarak o körük nerede kapalı bir yerde mi bakınca göremiyorum.

Açıkta bir yerde motorla radyatör fanı arasında aşağı doğru bakın görürsünüz küçük bir şey...

http://imageshack.us/photo/my-images/195/18677.jpg/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 16, 2012, 18:34:16 »
Açıkta bir yerde motorla radyatör fanı arasında aşağı doğru bakın görürsünüz küçük bir şey...

http://imageshack.us/photo/my-images/195/18677.jpg/
   Sağolun yarın sabah ilgilenicem kendisiyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 10 NUMARA
« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2012, 23:08:44 »
Aynı sorun benim araçta da vardı.
Debriyajın ulaşabildiğim noktalarına WD40 sıktım.
Ses yok 3 aydır.
Toyotalarınıza iyi bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 20, 2012, 23:27:28 »
bu konuya bir açıklık getireyim müsaadenizle...

benim aracımda da bu gıcırtı mevcuttu. sürekli wd40 türü spreylerle geçici olarak sorunu çözüyordum. 2-3 hafta sonra sorun yine başlıyordu.. 3  ay kadar önce baskı balatayı değiştirdim debriyaj bayağı yumuşadı.
3 aydır ses yok  yani usta sallamamış doğru söylemiş.