0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sesi debriyajın bağlı olduğu yağ yapıyor...Pas sökücü yağlar var akşam yay ve bağlantı noktalarına püskürtün altına karton serin sabah kartonu çöpe atın aracınıza gönül rahatlığıyla binin Aynı sorun bizim 2005 corolladada mevcuttu
bu konuya bir açıklık getireyim müsaadenizle...benim aracımda da bu gıcırtı mevcuttu. sürekli wd40 türü spreylerle geçici olarak sorunu çözüyordum. 2-3 hafta sonra sorun yine başlıyordu.. 3 ay kadar önce baskı balatayı değiştirdim debriyaj bayağı yumuşadı. 3 aydır ses yok yani usta sallamamış doğru söylemiş.
10 gundur falan benim aracimada bulasti bu gicirti,sabah sogukta yapmiyor ,gunduz normal havada bahce kapisi gibi gicirdiyordu.pedala bagli ince koruk icinde piston var dun ayak ustu az bir sey wd 40 siktim hemen kesildi,hafta sonu sprey gres sikmayi dusunuyorum daha saglikli olmasi acisindan.aracim 96 binde pedalim yag gibi ama bu kapi gicirtisi nerden cikti hayret yani.
iyi geceler arkadaşlar benim arabanında (2003 model corolla sol) arabayı 1. viteste kaldırırken titreme oluyor ve devamlı degıl tabıkı ara sıra birde araba 130-140 km hızla gittigi zaman araba 4000 devire gidiyor ve çook yüksek sesle arabadan bagırma sesı gelıyor. bugun ustaya götürdum ve baskı balatanın degişmesı gerektıgını söyledi. sizce sorun nedir.? ücreti konusunda yardımcı olabılır mısınız ve baskı balata setı hangı marka olsun yardımlarınızı beklıyorum. ayrıca baskı balata degişmezse ne sorunlar çıkartmaya devam eder. birde Elazıgda baskı balata degiştırebılecım usta tavsiye edebilırmıısnız...
Beyaz gres yağı Whürt. Sanruf için kullanıyorum memmunum.
İşinize karışmak olmasın ama wurth beyaz gres bende kullanıyorum ancak zamanla kuruma yapıyor.Bunun yerine WD-40 öneririm.Yağlayıcı etkisi ve su tutmama gibi birtakım özellikleri var.Denemekte yarar var.Bilgilerinize.
Not a valid vimeo URLBenim aracın debriyajinda da benzer bir ses vardı. Hem gıcırtı hem de tıkırtı geliyordu. Pedalın üzerinde bir parça var, 2 vidası vardı sanırım. Onu söküp aşağı sırt üstü uzanınca görünüyor.